Şimdi Ara

Amatörler için gelişmiş video özelliği sunan Dijital Fotolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence öyle değil mi arkadaşlar. Artık bu makineler VGA kalitesinde klasik video cameralara eşdeğer video çekiyor bunlar. Artık bunlara para verip cebe sığmayan bu meretleri niye taşıyalım. Peki bize video kamerayı unutturacak belki daha da iyi olacak dijital fotolar nelerdir. Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 22 Temmuz 2007; 0:29:21 >



  • Malesef ki ben sizinle aynı görüsü paylaşmıyorum.
    Evet belki bugün pekcok fotograf makinasında video kayıt özelliği var ama bu demek deildirki bu özelliğe sahip her fotograf makinası bir video kamera gibi kullanılabilir.Bu makinalarla cok ender durumlarda o andan mahrum kalmamak için,bir fotograf karesine sıgdırılamayacak kısa süreli çekimler yapılabilir.Ama malesef bu özellik bugün pekçok kullanıcı için ilk sırada aranan bir özellik konumuna gelmiş.Forumda yeni bir fotograf makinası almak isteyen arkadaşlarımızın sorduğu ilk birkaç sorudan biri 'video özelliği nasıl,kalitelimi?' veya '1 GB lık karta kaç dakikalık video çekimi yapılıyor'.
    Amaç dışı kullanım diye ben buna derim işte.Biri bana video kayıt özelliği olan bir DSLR modeli söyleyebilirmi.Ve eğer varsa kaç kez kullanmıştır?

    Her ürünün üretim amacına özgü bir kullanım alanı vardır.Bugün pekçok kişi bunu hiçe sayıp 'madem kullanmıycaz ozaman üreten neden bu özelliği koymuş bu alete' mantığıyla konuya yaklaşabilir.Peki ozaman bu mantığı güden insanlar neden video çekmek için FOTOĞRAF MAKİNASI alıyoda fotoğraf çekmek için video kamera almıyor?Son yıllarda üretilen tüm video kameralarda fotoğraf çekme özelliğide var üstelik.

    Bahsi gecen şey bir FOTOĞRAF MAKİNASI dır.Bilmem ne işe yaradığını anlatmama gerek varmı?
    Ayrıca gelişen dijital teknoloji sadece FOTOĞRAF MAKİNALARINDA deil video kameralarda da cok ileri seviyelere ulaşmıstır.Hiç biri digerini ne aratır nede birbirinin yerini tutar.

    Bu şartlar altında üzgünüm ama size ne video kameranın yerini tutabilecek nede video kamerayı unutturabilecek bir FOTOĞRAF MAKİNASI öneremiyeceim.
    Henüz öyle bir model görmedim.

    Bu satırlarımı sadece bir eleştiri olarak algılayın lütfen.

    SAYGILARIMLA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 18 Temmuz 2007; 15:37:03 >




  • Yok böyle bir yargı ikisinin de yeri ayrı.
  • Fotograf başka video başkaaa... Video kameraların fotograf çekmesi fotograf makinasının yerini tutar mı? Tutmaz. Fotograf makinasının video çekmesi de kameranın yerini tutmaz. Ben şöyle ikisini de iyi yapacak dört başı mamur bir makina görmedim.
    Kamera olmayınca ne yapacaksın? Hiç yoktan iyidir deyip idare edeceksin artık.
  • Cok yanlıs bir dusunce ...

    Bence biraz arastırın, karsılastırın. Az ısıklı ortamda video konusunda lider canon s3 ile klasik bir mini dv ile kayıt yapıp tv ye baglayın ve izleyin kararı kendiniz cok net vereceksiniz.

    S3 video konusunda su anda en basarılı fotograf makinası ve degerleri asagıda:

    Cozunurluk 640X480, frame 30 kare, Veri Hızı:2000 kbps, Ses ornekleme 1400 kbps 16 bit

    Videoda kaliteyi belirleyen cozunurluk degil veri hızı degeridir.
    Veri hızı orta kalite fotograf makinalarında 1150 kbps dir. Dvd standardında 6000 kbps.
    Peki klasik dediginiz minidv kameranın degeri ne dersiniz 25 Mbps. Dikkat edin Megabit, Kilobit degil.

    Anlıycagınız en iyi video ceken foto makinası klasik video cameranın yanına bile yaklasamaz.

    Zaten video kamerasının calısma mantıgı ile fotograf makinasının calısma mantıgı farklıdır. Altyapılar farklıdır.
    O yuzden 2 si bir arada aslında olmaz. Daha cok para kazanmak icin ve tuketici istiyor diye yapıyorlar ama ne fotograf nede video adam gibi oluyor.

    Gercek anlamda adam gibi fotograf icin full frame sensorlu bir DSLR ve video icinde iyi lense sahip az optik zoom olan video camera gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Temmuz 2007; 17:37:45 >




  • amator anlamda sana katiliyorum zira izinde tatilde otelde veya piknikteki anilarimizi cep telefonu veya dijital ile kaydebiliyoruz hatta nokia n 90 nim ile pek cok video kamerayi solda sifir birakirim amaaaaaaaa genel olarak bakildiginda bence video kameranin yeri apayri zira bugun hangi makinada veya cepde 20x 30 x hatta daha fazla optik zoom var hic birinde cunku dijital fotografcilik ve cep telefonu gelistikce dijital video kameralarda gelisiyor birbirinden ayri kalir yani yok ama genel olarak basta dedigim gibi benim icin cok cok ayrintili netlik onemli degil yeterki o ani ceksin ve cebimdeki kucuk bir alet bunu yapsin dersen sana katilyiorum dijital videoya gerek yok
  • Pratiklik, anı videosu, amator icin yeterli olabilir bu cihazlar, ama isi bilen yada konuya hakim olan icin cok yetersiz gelecektir. Yoksa haber pesinde kosan muhabirler omuzlarında kocaman kameraları tasımaz, studyolardaki cekimlerde, mac yayınlarında yine ayaklı buyuk kameraları ve duzenekleri kullanmazlardı.
    Mini Dv cameralar bile aslında amatorken fotograf makinası yada cep tel gibi urunlerin sonuclarından cok sey beklememek lazım. Sonucta amator tuketici urunleri. Hicbir pro fotografcı gidipte video ceken fotograf makinası almaz. Bende s9500 makinamın videosunu yeri geldiginde kullanırım ama bilirimki bir yere kadar.
    Sonucta bir fotograf makinası video kamera degil.

    Eger iyi kaliteli sonuc istiyorsanız tek o isi yapan makina almalısınız. Aynı anda bir kac isi yapan makina hicbirini tam manasıyla yapmaz.
  • Bize ne kazandıracak bu başlık ?
  • sadece kalabalık. Okuyarak zaman kaybı. Birazda internet kotası kaybı. Birde herkese 1 mesaj sayısı.
  • ilk olarak dijital bir fotograf makinesiyle cok video cekmenin makineye zarar verdigi konusunda gorusler var biraz arastirarak dahada detaya inebilirsin.Ikincisi amator yada prof bu ise gonul veren herkes bilirki iyi bir fotograf kalitesi verecek makinede video ozelligi bulunmaz yukardaki arkadasim iyi belirtmis hangi slrde video kaydi var diye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    Bize ne kazandıracak bu başlık ?

    Değerli arkadaşım belli bir süredir foto dijital cihazları inceliyorum o kadar maharetli olanları var ki onları deneme şansım da oldu adeta video kamera netliğinde çekimler yapıyor. Üstelik gömlek cebinizde taşıyabileceğiniz ebatta. Ayrıca Sd kart ile sınırsız çekim yapabilecek seçenekte. Oysa normal video kamerayı her an bu pratiklikte taşıyamazsınız. Üstelik yedek kaset taşımanız gerekebilir. Yadek pil taşımanız ayrı bir sorundur.

    Peki diyebilirsiniz ki ve demişsiniz ki video kameranın çektiği ile boy ölçüşmez ama birazdan çok yeni bir ürünün konusunu açacağım ki normal video kameraların iki katı çözünürlük ve netlikte artı stereo ses olarak video çekim yapabiliyor. Ayrıca 10x optik zoom da cabası. Bu çekimleri görüp ve standart video kamera ile karşılaştırdık en ufak bir fark yok hatta foto dijital daha iyi. Üstelik çekim kolaylığı ve pratikliği cabası.

    Yani neyse neticede ben bu başlığı birşey öğrenmek ve bende uyanan bu duygunun burada olan çok bilgili arkadaşlar nezdinde paylaşmak istedim ve bana verecekleri biligiyi bekledim. Nitekim güzel bilgi verenler de oldu. Amaç ta bu idi zaten. Zaten burasınn amacı da merak ettğimiz bilgi ve yorumları almaktır. Sana göre sorulan soru çok abestir ve beş para etmez başkasına göre değerli olabilir. Herşeyi kendi dünyamız açısından tartmayalım. Teşekkürler.


    Açtığım konu linki:

    http://resim.donanimhaber.com/m_15985074/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 20 Temmuz 2007; 1:39:25 >




  • @nakka

    Fotoğraf makinaları video kamera çözünürlüğünde asla çekemezler çekselerde 2 sininde işlevi farklı video kameralarda fotoğraf çekebiliyor fakat güzel çekeiyormu hayır normal bir fotoğraf.Video çekmek fotoğraf makinanınız ömrünüde azaltıcaktır ben sahsen fotoğraf makinamda asla video çekmem onun görevi o değil çünkü makinaya zarar verir.
  • Evet buda ayrı konu. Fotograf makinasında cozunurluk, pixel sayısı onemlidir. Bu yuzden kucuk sensorlerde bolca pixel sıkıstırılır. Bu iyice kuculmus pixeller fazla yada surekli akıma karsı hassas olmaya baslar. O yuzden kucuk sensorlerde noise problemi cıkar. Sizde bu kucuk sensorlerle surekli video cekerseniz sensor performansını dusurmeye baslarsınız. Video kameralarda video boyutu fazla mp istemez o yuzden buyuk pixel icerir ve surekli voltaja karsı sorunu yoktur. Video kamera icin 640x480=307.000 pixel yeterlidir. Ama foto makinası icin cok cok dusuktur. Tamamen ayrı altyapı barındırırlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrcan

    @nakka

    Fotoğraf makinaları video kamera çözünürlüğünde asla çekemezler çekselerde 2 sininde işlevi farklı video kameralarda fotoğraf çekebiliyor fakat güzel çekeiyormu hayır normal bir fotoğraf.Video çekmek fotoğraf makinanınız ömrünüde azaltıcaktır ben sahsen fotoğraf makinamda asla video çekmem onun görevi o değil çünkü makinaya zarar verir.


    Evet buda ayrı bir konu.

    Foto makinalarında yuksek cozunurluk onemlidir. O yuzden ureticiler dusuk maliyete yonelerek kucuk sensorlere bolca mp tıkarlar. Bu ufacık mp ler yuksek elektrige karsı daha hassas olurlar. Noise poblemide bu yuzdendir zaten. Bizde fotograf icin tasarlanmıs bu sensorlerle video cekmeye kalktıgımızda surekli voltaj basarız. Haliylede zorlarız ve verimini dusurmeye baslarız. Video kameralarda bu olay baskadır. Video icin 640x480=307.000 pixel yeterlidir. Ama foto makinası icin 0.5 mp bile olmayan bu deger asırı dusuktur.
    Altyapılar ve amac cok farklı. İkisi bir arada oluncada dezavantajlar kacınılmaz tabi.




  • Son zamanlarda bayağı dijital foto makineleri gelişmiş video çekim özellikleri sunmaya başladılar. Belki de bu klasik 200-500 milyon ayarındaki video cameraların pabucunu dama atar mıdersiniz? Dikkatiniz çekerim ki burada amaç profesyonel çekim yapmak değildir. Hatıraları pratik ve kalıcı biçimde kayıt altına alma sevdasıdır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    Son zamanlarda bayağı dijital foto makineleri gelişmiş video çekim özellikleri sunmaya başladılar. Belki de bu klasik 200-500 milyon ayarındaki video cameraların pabucunu dama atar mıdersiniz? Dikkatiniz çekerim ki burada amaç profesyonel çekim yapmak değildir. Hatıraları pratik ve kalıcı biçimde kayıt altına alma sevdasıdır.


    700 800 ytl lik video kameralar profosyosonele girmez.Pro bir kameralar kaç bin ytl.Hocam anlatamıyoruz galiba fotoğraf makinası ile fotoğraf çekilir, video kamere ile video çekilir bunun aksini kimse iddaa edemez çünkü bu böledir 2 ürününde hangine özgü özellikleri ve kalitesi vardır.O yüzden fotoğraf makinası ile video çekicek adam fotoğraf makinası almasın gitsin video kamera alsın oda fotoğraf çeker ama fotoğraf makinasının kalitesini vermez




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrcan


    quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    Son zamanlarda bayağı dijital foto makineleri gelişmiş video çekim özellikleri sunmaya başladılar. Belki de bu klasik 200-500 milyon ayarındaki video cameraların pabucunu dama atar mıdersiniz? Dikkatiniz çekerim ki burada amaç profesyonel çekim yapmak değildir. Hatıraları pratik ve kalıcı biçimde kayıt altına alma sevdasıdır.


    700 800 ytl lik video kameralar profosyosonele girmez.Pro bir kameralar kaç bin ytl.Hocam anlatamıyoruz galiba fotoğraf makinası ile fotoğraf çekilir, video kamere ile video çekilir bunun aksini kimse iddaa edemez çünkü bu böledir 2 ürününde hangine özgü özellikleri ve kalitesi vardır.O yüzden fotoğraf makinası ile video çekicek adam fotoğraf makinası almasın gitsin video kamera alsın oda fotoğraf çeker ama fotoğraf makinasının kalitesini vermez

    peki ben fotoğraf makinamla video çektim 17" bilgisayarımda misafirlerimize tam ekran izlettim dün akşam ve de hepsi gerçketne hayran kaldı netliğe markasını merak ettiler ben de hiç cevap vermeden fotoğraf makinamı getirince şaşırdılar ve birisinin arkadaşımdan şu lafı duydum> hanımına diyordu(bizim DVD ye çeken alete neden bu kadar para verdik ki)
    yani burada fotoğraf makinasını video kamera amaçlı alıp kullanmak değil, fotoğraf makinalarının da artık gerçek anlamda çok net, güzel görüntüler çektiğini açıklamak




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 10_ur


    quote:

    Orjinalden alıntı: emrcan


    quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    Son zamanlarda bayağı dijital foto makineleri gelişmiş video çekim özellikleri sunmaya başladılar. Belki de bu klasik 200-500 milyon ayarındaki video cameraların pabucunu dama atar mıdersiniz? Dikkatiniz çekerim ki burada amaç profesyonel çekim yapmak değildir. Hatıraları pratik ve kalıcı biçimde kayıt altına alma sevdasıdır.


    700 800 ytl lik video kameralar profosyosonele girmez.Pro bir kameralar kaç bin ytl.Hocam anlatamıyoruz galiba fotoğraf makinası ile fotoğraf çekilir, video kamere ile video çekilir bunun aksini kimse iddaa edemez çünkü bu böledir 2 ürününde hangine özgü özellikleri ve kalitesi vardır.O yüzden fotoğraf makinası ile video çekicek adam fotoğraf makinası almasın gitsin video kamera alsın oda fotoğraf çeker ama fotoğraf makinasının kalitesini vermez

    peki ben fotoğraf makinamla video çektim 17" bilgisayarımda misafirlerimize tam ekran izlettim dün akşam ve de hepsi gerçketne hayran kaldı netliğe markasını merak ettiler ben de hiç cevap vermeden fotoğraf makinamı getirince şaşırdılar ve birisinin arkadaşımdan şu lafı duydum> hanımına diyordu(bizim DVD ye çeken alete neden bu kadar para verdik ki)
    yani burada fotoğraf makinasını video kamera amaçlı alıp kullanmak değil, fotoğraf makinalarının da artık gerçek anlamda çok net, güzel görüntüler çektiğini açıklamak



    Arkadaş bize ilk mesajda fotoğraf makinaları video kameraları unutturucak demiş.Ben sıcak bakmıyorum bu fotoğraf makinası ile video çekmeye şahsen kimse benim makinam bile video çekemez çektirtmem




  • 10_ur kullandığın fotoğraf makinasının marka ve modeli nedirki????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.