Şimdi Ara

AMAÇSIZLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ama zaman geçtikçe mesleği biraz araştırınca soğudum açıkçası..

Eskiye dönelim biraz..
    İlkokulda hedefim mühendislikti hem de makina mühendisliği :D matematiği sevdiğim için mühendislik ilgimi çok çekiyordu o zamanlar bilim çocuğu merakla okurdum.ordaki deneyleri yapmaya çalışırdım..
    Ama gel zaman git zaman liseye geçtik.. biyoloji görmeye başladık.hedefler ve ilgi alanları değişmeye başladı..tamam ben kesin tıp istiyorum dedim doktor olcam ben yha .s. diye dolaşıyordum ortalıkta.11.sınıfa kadar bu böyle devam etti..
    Sonra kodlamaya merak saldım..internettn kod yazmayı öğrenmeye başladım.bu seferde bilgisayar müh olcam ben ya demeye başladım..
    Sonra internette bilg mühendisliği ile ilgili yazılanları okuyunca isteğim kaçtı..
    12.sınıfa geçerken meslek arayışına girdim..
    Ve en uygun meslek dişçilik geldi..
    Ama yok bilmiyorum karar veremiyorum..
    Ne için ders çalışacağımı bilmiyorum.
    Bu motivasyonumu düşürüyor..

Bu dünyada en çok imrendiğim kişiler ne istediğini bilip ona ulaşmaya çalışan insanlar..
    Keşke bende ne istediğimi bilsem..

Niye yaşıyom ben?

Aslında tek isteğim gezgin olmakk ama bu imkansız benim için :(

Edit:eylülde falan unutmazsam editlerim..bakalım neyi seçecem :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3626416A3 -- 30 Mart 2016; 22:47:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Ben de küçükken uçak mühendisi olmak istiyordum ilkokulda falan ama şuan ne yapacağımı , neyi en iyi yapacağımı çok iyi biliyorum , insanın kendisini tanıması kadar iyi bir şey yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede bu sıkıntı var hiçbirini tam olarak istiyorum diyemiyorum,o yüzden insan önüne belli bir okul bölüm koyamıyor,o yüzden hedefim iyi bir sıralama yapmak şimdilik,ama bu beni yeterince motive etmiyor
  • bendede bu sykynty var hiçbirini tam olarak istiyorum diyemiyorum,o yüzden insan önüne belli bir okul bölüm koyamyyor,o yüzden hedefim iyi bir syralama yapmak ?imdilik,ama bu beni yeterince motive etmiyor

mesajı 2 kere paylasmıs anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzzlightyear1 -- 30 Mart 2016; 22:37:58 >
  • birden fazla şeye ilgin olabilir. En çok hangisine ilgin var? Onu bulmaya çalış. Ve yapacağın meslekte bi amacın olsun sadece kendin için seçme o mesleği. İnsanlara nasıl daha faydalı olabilirimi düşün. Bu seni daha da motive edicektir.
  • aslında aynı şeyleri düşünüyoruz asıl hayalim makineydi ama iyi bi ünide kız yok diye bi de çok sanayilerde geziyolar diye fikrimi dişçiliğe çevirdim bu seferde babam hiç dişçi olmama sıcak bakmadı tıp oku yoksa sonra pişman olursun diye sebebiyse insanların sinir bozucu olması herkes sanki doktormuş gibi sana hakaretler yağdırarak işini yanlış yaptığını savunarak dava açıyorlar bi de onun peşinde koşturuyo doktorlar bazı doktorların gözünün içine bakınca hayat enerjisi olmadığını görmek zor diil hoş zaten ben hiç bi zaman tıp okumak istemedim hem ilgimi çekmedi hemde uzun olması tusu dusu hep gözümü korkutmuştu bende şuan bilgisayar yada elektrik-elektroniğe yöneldim buna da laf atan çok insan çıkıyor ama bu sefer ben istiyorum bu bölümü kimsenin baskısı altında kalmadan programlama her zaman hayalim olmuştur sonuçta burda eğer işini severek yaparsan kimse sana karışamaz kendini geliştirip açılabileceğin önü açık bi bölüm çünkü tabi bu bütün bölümler için geçerli bi durumdur ama burdaki ayrım kişinin o bölümü sevip sevmemesidir bence... oh be içimi döktüm bence sen şimdilik ilk 10k içinde olmaya bak kafanda da iki üç bölüm koy lysden sonra düşün yoksa o fikirlerin pilotaja kadar yolu var son anda tm bile olabilir

• resmen beni anlatmışsın benim yazamadığımı yazmışsın .

kafamda bir şeyi beliriyorum sonra onu iyice araştırınca birkaç kötü şey görünce soğuyorum sonra başka bir şeye bakıp ona merak salıyorum ve yine araştırınca kötü şeyleri görünce yine soğuyorum . çabuk karar verip çabuk vazgeçiyorum sanırım .

bu döngü sürekli devam ediyor , hedefsizlik motivasyonumu etkiliyor ve ne için çalıştığımı düşünüp kendimi sorgulamama neden oluyor .

kendime bir hedefim var diyorum hedefin x diyorum ama ne kadar isteyerek diyorum ? bilmiyorum galiba kendimi kandırıyorum .

'' ben kesin şunu istiyorum amacım bu ''diyemedim hiç maalesef. bakalım bu durum son bulacak mı , umarım gittiğimiz bölümde mutlu oluruz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi how you doin -- 30 Mart 2016; 23:25:32 >
    "Bazı günler vardı, bir sonraki öğünümün nereden geleceğini bilmediğim. ama hiçbir zaman çalışmaktan korkmadım, hendek kazan birkaç adamın yanına gittim ve çalışmak istediğimi söyledim. patronları üzerimdeki düzgün kıyafete ve tertemiz ellerime bakıp güldü ama "tamam, o zaman ellerine tükür ve hendeğin içine gir" dedi. herkesten çok çalıştım. günün sonunda iki dolarım vardı."
  • sancaryum kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de hep astronot olmak istemişimdir lakin üzücü bir haberle öğrendim ki astronotlar askeri geçmişli insanlardan seçiliyormuş. sonra dedim ki atom fiziğine de profesörlüğüne de lanet olsun ve şu an bilgisayar mühendisi olup çakma steve jobs olmayı düşlüyorum.

Orijinalden alıntı: LaMariposa

Hedefim sene başından beri dişçilik..
    Ama zaman geçtikçe mesleği biraz araştırınca soğudum açıkçası..

Eskiye dönelim biraz..
    İlkokulda hedefim mühendislikti hem de makina mühendisliği :D matematiği sevdiğim için mühendislik ilgimi çok çekiyordu o zamanlar bilim çocuğu merakla okurdum.ordaki deneyleri yapmaya çalışırdım..
    Ama gel zaman git zaman liseye geçtik.. biyoloji görmeye başladık.hedefler ve ilgi alanları değişmeye başladı..tamam ben kesin tıp istiyorum dedim doktor olcam ben yha .s. diye dolaşıyordum ortalıkta.11.sınıfa kadar bu böyle devam etti..
    Sonra kodlamaya merak saldım..internettn kod yazmayı öğrenmeye başladım.bu seferde bilgisayar müh olcam ben ya demeye başladım..
    Sonra internette bilg mühendisliği ile ilgili yazılanları okuyunca isteğim kaçtı..
    12.sınıfa geçerken meslek arayışına girdim..
    Ve en uygun meslek dişçilik geldi..
    Ama yok bilmiyorum karar veremiyorum..
    Ne için ders çalışacağımı bilmiyorum.
    Bu motivasyonumu düşürüyor..

Bu dünyada en çok imrendiğim kişiler ne istediğini bilip ona ulaşmaya çalışan insanlar..
    Keşke bende ne istediğimi bilsem..

Niye yaşıyom ben?

Aslında tek isteğim gezgin olmakk ama bu imkansız benim için :(

Edit:eylülde falan unutmazsam editlerim..bakalım neyi seçecem :D

if(@LaMarıposa == Makına )
    ConsoleWritline("Komik çocuk ");

else if (@LaMarıposa==Tıp)
    ConsoleWritline("Vuuuuuuuu ");

else if (LaMarıposa==Discilik)
    ConsoleWritline("Milletin ağız kokusu çekilme be abi ");

else if ( @LaMarıposa==Bilgisaymuh);
    ConsoleWritline("Sektore kadın eli gerek ama zor meslek ");

else
    ConsoleWritline("Yollun açık olsun , gönlünce olsun ,senin olsun ... Başarılar ");

• bayadm1n B kullanıcısına yanıt
    if statement dan sonra curly bracket kullanmayan kodcu olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuardsmanBob

if statement dan sonra curly bracket kullanmayan kodcu olmaz.

amaç şov yapmak değil tebessüm yaratmaktı ayrıca kodcu adam Lamariaposa değişkenin tanımlı olmadığına if elsete "" içine alınmadığına filan bakar...Kodçuluk anlayışın bir hayli tuhaf ....
  • Gerçekten bende böyleydim.Ama sınır tanımayan doktorları tanıyınca çok etkilendim ve artık bir amacım var :)) Tabii tıp kazanabilirsem :((( Ya bence sende bulursun ben bile bulduysam.Zaten bi amacın olmasında önemli olan o amaç için birşeyler yapabilmek fedakarlık falan yani.

• hayatta basitlikten kaçmak istiyorsanız meslek açısından cidden işiniz zor. Hayatım boyunca filmlerdeki karakterler olacağımı sandım spiderman flash felan ama olmayacam. sene sonu bi mühendislik yazıp gitmeyi düşünüyom
  • mesela şöyle yapaiblirsin; gezgin olmak istiyorsan seni en kolay-kısa yoldan gezgin yapabilecek bi mesleği seç.. çok basit bi örnek; fotoğrafçılık.. (okumana gerek yok bunun için gerçi sadece örnek)

ayrıca, çok heves iyi değildir, aynı şey bende de oluyor, sonu kötü olur..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.