Şimdi Ara

AM5 Sistemde Yeniden Başlatırken Güç Kesememe, PSU'dan Çıt Sesi ve Kilitlenme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni topladığım AM5 sistemimde çok spesifik bir güç yönetimi/kapanma sorunu yaşıyorum. Donanım bileşenlerim şu şekilde:
    * Anakart: Gigabyte B850M DS3H
    * İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X
    * RAM: Corsair Vengeance DDR5 32GB
    Yaşadığım Sorun: Bilgisayar normal çalışırken, masaüstündeyken hiçbir performans veya kararlılık sorunu yok. Ancak Windows üzerinden sistemi "Yeniden Başlat" veya "Kapat" dediğimde sistem tam olarak gücü kesemiyor. Tam kapanma/yeniden başlama anında güç kaynağından (PSU) fiziksel bir "çıt" sesi geliyor; kasanın fan ışıkları, sıvı soğutma ışıkları ve güç tuşunun ışığı açık kalıyor fakat sistem donup kalıyor. Yeniden başlayamıyor veya tamamen kapanamıyor.
    Sistem bu kilitli moddayken anakart üzerindeki arıza LED'lerine baktığımda, ilk açılıştaki normal POST döngüsündeki gibi (CPU-DRAM-VGA-BOOT) sırayla yanıp sönüyorlar ancak sistem gücü kesemediği için döngüde kalıyor. Herhangi bir LED'de sabit takılma olmuyor, sadece çıt sesiyle birlikte sistem kapanma aşamasında kilitleniyor. Şalteri indirmeden veya güç tuşuna uzun basıp statiği zorla boşaltmadan sistemi bu moddan çıkaramıyorum.
    Şimdiye Kadar Denediklerim:
    1. BIOS sürümünü en güncel kararlı versiyon olan F11b (30.06.2026) sürümüne güncelledim. BIOS başarıyla yazıldı ama sorun çözülmedi.
    2. Windows altından "Hızlı Başlatma" (Fast Startup) özelliğini devre dışı bıraktım.
    3. Kasanın statik elektriğini tamamen boşaltıp denedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Psu marka modeli nedir...

Bir kontrol edin bakalım yerine tam oturmamış güç kablosu var mı...

Birde güç tuşu ayarlarını Windows üzerinden kontrol edin...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • Farklı bir power supply ile deneme yapın. Eğer yine aynı sorun olursa anakartınızı servise göndermeniz gerekir.  

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.