Şimdi Ara

AM2 SİSTEM NASIL LÜTFEN ELEŞTİRİN..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen ay bir arkadaşımıza yine forum yardımıyla 939 toplamıştık şimdi ise bir AM2 gerekiyor ve yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

İşlemci :

AMD ADA3500CNBOX Athlon64 3500+ S AM2; Orleans; 128KB L1; 512KB L2; 2200Mhz; 90nm; Kutulu

Anakart :
    GIGABYTE GA-M55plus-S3G AMD; S AM2; PCI-E16X; nVidia GeForce 6100; DDR2-800Mhz; nVidia GeForce 6100 VGA; 8xSes; GLan; SATA RAID; USB; Firewire; ATX; Kutulu

Ram :
    CORSAIR VS1GB667D2 PC2-5300 1GB; DDR2-667Mhz; Cas5; Kutulu

Hard Disk :
    SAMSUNG HD120IJ 120GB SATA300 7200rpm; 8MB; NCQ

Ekran Kartı :
    SAPPHIRE X1600PRO ATI Radeon X1600PRO; PCI-E16X; 256MB/128bit DDR2; HDTV-out, DVI, D-Sub; Kutulu

Monitor :
    PHILIPS 107S76 17" CRT Real Flat 0.25mm (yatay 0.21mm); 1280x1024/60Hz; Siyah; Kutulu

Klavye + Fare Seti :
    A4TECH KBS8+OP620 Q MM Türkçe, Optik Fare PS/2 Kutulu

CD YAZICI/DVD OKUYUCU :
    SAMSUNG 16X DVD-ROM; 52x32x52 CD-RW; Siyah; Kutusuz

HOPARLÖR :
    CREATIVE SBS-370 2+1 Speaker

KASA :
    AOPEN ES50A-A37 300W Peak ATX/Micro ATX; 300W; 2xUSB, Fan; Air Guide; Kutulu; Siyah

• Hocam birincisi kullanmayacaksanız O/B VGA'lı boarda gerek yok MSI K9N Neo-F ya da EPOX EP-MF4 Ultra alın,ikincisi AOPEN kasanın 350 ya da 400Watt olanını alın(Bu arada MSI K9N Neo-F Gigatek'te 89$+KDV gibi bir fiyata satılıyor)
  • Merhaba öncelikle eleştirniz için teşekkürler ama MSI K9N Neo-F hakkında yaptığım araştırmalar sonucu ısınma ve voltaj regulasyon sorunu olduğuna dair bilgiler edindim.Aslında bende o/b ekran akrtlı bir anakart istemiyorum ama EPOX EP-MF4 de Türkiye stoklarına haftaya giriş yapıcakmış.Yine de EPOX daha iyi diyorsanız beklene bilir.AOPEN ve ya ASUS 300-350w arası 20$ fark ediyor ki sistemin ihtiyacını hesapladım yaklaşık bir 60-70w fazladan kalıyor.Eleştirilerinizin devamını bekliyorum.
  • Hocam MSI K9N Neo-F ile voltaj regulasyon sorunları yaşayanlar varmış(ben de az önce öğrenmiş bulunuyorum kusura bakmayın)
    neticede yeni bir çipset,ileride sorunsuz çalışanları da çıkacaktır
    Forumda EPOX EP-MF4 anakartı kullananlar bulabilir,onların fikirlerini de alabilirsiniz
    EPOX ya da GIGABYTE anakartların güvenilirliğinden emin olursanız,tabii ki tercihinizi bu yönde kullanmalısınız
    Kasayı 350Watt PSU'lu olarak önermemin sebebi ileride CPU,RAM,VGA,HDD upgrade için gerekli gücü sağlamasıdır ancak böyle bir düşünceniz yoksa 300Watt'lık gerçek PSU ile gelen AOPEN kasa ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır
  • Onboard VGA lı anakartlaraPCi-E ekran kartı takıldığında ekran kartı tam performansını veremiyor ve 0/b ekran kartıda devamlı sistemden bellek alıyor diye bir söylenti dolaşmaya başladı forumlarda bu bir şehir efsanesimi yoksa bir gerçek mi?Ayrıa sistem eleştirilerinizin devamını bekliyorum.Teşekkürler.
  • Bu arada yine x1600pro fiyatı seviyelerinde ekran kartı tavsiyelerinde de bulunabilirsiniz.
  • öyle bişey yok.ramden devamlı yer diye inanmayın böyle şeylere.biostan onboaed ekran kartı ile ilgili herşey kapatırsın sorun kalmaz
  • PEKİ ekran kartı X1600PRO mu 7600GS mi ? Fiyat farkına değermi NF4 Chispsetli anakart da hangisi daha iyi performans verir?
  • nf4 cipsetli anakart daha iyi tabiki.7600 gs çok iyi bir kart.görüntü bakımından 7600 gt ile neredeyse aynı.hız farkını var bunuda ancak işlemci ve ram (2gb ddr2 800 mhzden aşagı alma)(ramde gecikme degeri düşük olucakki sonuçta işlemlerde yardımcı oluyor)yüklenerek kapatırsın
  • Birde AM2 NF5 ler çıkmaya başladı ama X1600PRO NF4 FOBİSİ VAR DİYORLAR BUDURMDA 7600GS daha mı iyi?
  • tabiki
  • Tamam ekran kartı Palit 7600GS ile değişti teşekkürler.Devam ediyoruz lütfen eleştirin.
  • +
  • ramler neden dual değil bir bildiğiniz mi var
  • İleride yanına 1gb daha ekleriz diye düşündüm sizce doğru bir düşüncemi?
  • Hocam dual RAM ile performans daha fazla oluyor zaten seçtiğiniz anakart NF4'lü değil mi 4 slot olması lazım(2 çift dual) siz iyisi mi dual yapın
  • MSI K9NEO-F den bir adet kullandım.
    şimdilik bir sıkıntı olmadı, gayet de iyi performans veriyor.
    2.sinin de siparişini vermiştim ama stokta kalmamış :(
  • Tamam ramleri dual yaptım devam ediyoruz.Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.