Şimdi Ara

Alvin platinganın özgür irade müdaafasına

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karşı verilebilecek en mantıklı cevap nedir?Ben okudum ama birşey anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 16 Eylül 2017; 19:20:18 >



  • Neden karşı cevap arıyorsun hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    Neden karşı cevap arıyorsun hocam?

    Mantıklı dinsizlerin verdiği felsefik cevap varmı diye arıyordum.
  • rainfall2535 R kullanıcısına yanıt
    Mantıklı derken kime göre mantıklı?

    Ateist din felsefecilerinin elbette verdikleri cevaplar var ama türkçe kaynak bulunmayabilir. Plantinga ünlü bir din felsefecisi olduğundan iddiaları dikkate alınır ve ateist din felsefecileri cevap vermeye çalışır elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PZ Myers okuyunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötülük varsa tanrı yoktur tezi sanırım dini kitaplar referans alınarak söylenen bir söz. aksi durumda tanrının varlığı ve yokluğu iyiliğie ya da kötülüğe neden bağlı olsun.


    Diğer taraftan özgür iradenin olduğu yerde tanrının kötülüksüz bir dünya yaratması mümkün değil diyor adam. Bu tanrının sınırsız gücü ile çelişir gerçi hrstiyanlık da böyle midir bilmiyorum ama bu sınırsız güç ile çelişen bir durumdur.

    Diğer taraftan özgür irade var mıdır yok mudur da ayrı bir tartışma konusu ? zira özgür irade olabilmesi için insanın bir şeyleri yoktan yaratabilmesi lazım sebepsiz yere. Bu da insanı yaratıcı konumuna sokar şahsen.

    tanrı insanı kısmen yaratıcı konumuna soksa özgür irade sahibi olabilmesi için bu durumda kötülük kendiliğinden var olabilir mi ? siz mesela kriptimal veritol hakkında ne düşünüyorsunuz? o ne lan diyorsanız yok öyle bir şey. ben uydurdum. Özügr irade sahibi olsanız dahi her konu hakkında bilgi fikir sahibi olamayabiliyorsunuz ya da bilmediğiniz duymadığınız şeyler olabiliyor. Bu durumda tanrı bize özgür irade verip bunu kötülük yapmyacak şekilde kısıtlayabilirdi. Bu durumda tanrı yine kötülüüğün tedarikçisi veya şeytanın yancısı rolünde oluyor.

    bu kadar felsefi yorumlara da gerek yok. Tanrı gibi insan zekasının algılayamayacağı bir şeyi tartışıp durmak yerine kutsal kitapları tartışmak bize daha mantıklı bir yola sokar.Mutlak doğuryu buldurmaz belki ama yanlışlardan birini daha elemiş oluruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.