Şimdi Ara

altyapisi kotu olanlar icin internet yardimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • altyapimiz cok kotu oldugu icin izmir urla'da max 3mbps hiz alabiliyoruz ki bu hiz da 2017 yilinda kimseye yeterli degil. internette baya arastirdim ama kablosuz internet - airfiber gibi seyler gordum. izmir urla bolgesine hizmet veren bildiginiz firma var mi? veya altyapimizin iyilestirilmesi icin ne yapabiliriz?



  • Malesef kronik altyapi sorunu altyapi giden yerlere en azindan bir santral kurulsa hiz yukselir ama inatla yapmiyorlar. Altyapi icin prosedur nasilisliyor bilmiyorum bilen bir arkadas varsa yazarsa iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altyapıdan once

    modeme kadar gelen kablo sorununuz varmı (ıc tesısat)

    sonucta ınternet yavaslıgı
    %50 altyapı
    %10 saglayıcının dıger saglayıcılara yapılan kısıtlama
    %40 ıc tesısat sorunudur

    modem hat degerlerınız nedır
    tesısatı kontrol ettırdınız mı ?
    sorularının cevabı onemlı
  • hersey kontrol edilmis durumda ic tesisatla alakali bir durum degil malesef. yan komsularimizin da durumu ayni.
  • tek sorun santrale uzak yerlere hic bir yatirim yapilmiyor tekrarlayici, saha dolabi , santral gibi bir sey yapilmali ama yapmıyorlar. Alt yapiniz bu kadar kaldiriyir deyip gecistiriyorlar . Altyapi yatirimini sadece nufus yogunlugu olan yerlere yapıyorlar baska hicbir yatirim yok 90larda kalan altyapiyi kulaniyoruz. 90 larda cok hizli bir sekilde altyapi dosenmisti en ucra koylere bile hatirliyorum . Ve hala o alt yapi sayesinde internete giriyor cogu yer ve artik modasi gecmis bir alt yapiyi yenilemiyorlar adamlar tam bir somuru duzeni kurmus gibi dusuk hizda internete dahi ayni fiyati aliyorlar neden yenilesinlerki :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef boyle igrenc sirketlerle ugrasiyoruz. Hicbir zaman musteri memnuniyeti yok. Internetten video bile izlenmiyor cogu zaman bu hizlarla... arayip soyledim parasi neyse biz verelim yapalim onu bile takmiyorlar. Air fiber falan da yokmus urla'da saka gibi gercekten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isin kotusu 1km bile uzakliktaki luks sitede 20-30mbps hizlar verilmesi... ama bunu soyleyince size baska santral veri sagliyor demeleri..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScRaFt

    Isin kotusu 1km bile uzakliktaki luks sitede 20-30mbps hizlar verilmesi... ama bunu soyleyince size baska santral veri sagliyor demeleri..

    Modem hat değerlerinizi atabilirmisiniz. Sabit telefon kullanıyormusunuz. Urlanın hangi mahallesindesiniz.
  • Evet bi hat değerlerinize bakabilir miyiz? Telefon hattı direklerle mi geliyor uzaktan bulunduğunuz yere ?
  • Hat degerlerini atamiyorum cunku interneti kapattim 2mbps hiz alicam diye 50-60lira odeme sacmaligina katlanamadim.

    Urla yenice mahallesinde oturuyorum. Sabit telefon kullanmiyoruz malesef ve direklerler degil yeraltinda kablolar ama her iss dediki 3km uzaktasiniz santralden max alcaginiz hiz bu ama biz eskiden 5-6aliyoduk en azindan komsularda da hiz dusmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    altyapisi kotu olanlar icin internet yardimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Santrale en az 5 km uzakliktasin malesef benimde o civarlarda ne yapacaz bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 3 aya kadar urla yenice mahallesine müstakil evime taşınacağım inşallah
    site içi olmadığı için internet aboneliğimi de bireysel halletem gerekiyor
    son mesajdan bu yana neredeyse 1 sene geçmiş
    olumlu bir gelişme var mı? İnternet servis sağlayıcılarıyla ilgili bana öneriniz olur mu?
    Bunun yanında Yenice mahallesi gibi abone yoğunluğu olmayan alanlara, devlet ilgi göstermiyor ki (temiz su yok, kanalizasyon yok, toplu taşım yok), kar amacı güden firmalar yatırım yapsın.
  • özel sektör mantığı,nüfus yoğunluğu yoksa yatırım yapma. şu an sadece sitelere yatırım yapılıyor,çünkü garanti para. işte bu yüzden ÖZELLEŞTİRMEYE HAYIR. 80 lerde 90 larda çekilmiş eski hatlar olmasa hiç sabit internet alamayacağız. 4G çözüm değil çünkü aşırı pahalı.
  • turk telekoma gidip konustum gecenlerde sozde kekliktepe mevkiine fiber geliyormus. internet hala cok kotu degisen hicbirsey yok. sadece airnet diye bir kurum reklam birakti evimize ama fiyatlar cok yuksek oldugu icin kullanmiyorum
  • Malesef çok kötü bir konumdasınız. Çeşme-Alaçatı-Ilıca'ya tek bir santral bakıyor ve Çeşme merkezde dahi düzgün hizmet veremiyorlardı 2016-2017 yılında çok büyük bir bütçe ile bu üç yere yatırım yapıldı ve şuan o bölgeler çok iyi durumda. Tam İzmir'in merkezinde bir santralede bağlı değilsiniz ve fazla da kalabalık bir bölge değil yaşadığınız yer gene bi müdürlükle görüşün 2018-2019 yılı için bölgenize yatırım planı var mı diye sorun en doğru cevabı ordan alırsınız.
  • İşnet’in uydu internet hizmeti var. Ben de urlaya yerleşmek üzereyim. Aynı sorunları yaşarsam mecburen başvurmayı planlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye cumhuriyetinin nufüs yogunlugu en fazla yerindeyim İstanbul Fatih internet hızı maksimum 7 - 8 mbps 15 yıldır böyle. Akpnin en çok oy çıkarttığı yerlerden biri Bağcılarla beraber.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Belediye önemli bizim chp belediyesi 1.5 ayda binaya kadar fiber geldi. Belediyeler kazı izni çıkarmadığı veya çok yüksek fiyatlar istedikleri için firmalar döşeyemiyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.