Şimdi Ara

Altın Ve Doları Olanlar Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Altın ve dolar yatırımı yapanlar piyasalarda yaşanan hareketliliği mutlaka doğru analiz etmelidir. Özellikle geçen hafta son derece hareketli bir dönem yaşanmış olup borsada görülen ciddi düşüşle birlikte dövizde sıçrama yaşandı. O iki gün içerisinde ise yatırımcılarda ciddi bir panik ortamı oluştu.

    Değişen piyasa şartları altında türbülanslar sıklıkla görülse de bu durum çoğu yatırımcının düzensiz ve yanlış işlem yapmasına yol açar. Özellikle yaşanan paniğin boyutuna bağlı olarak hacim ve fiyatlarda oluşan akış kaosa sebebiyet verecek değişimler yaşatır. Bu tarz durumlarda hatalı işlem ve kayıp olasılığı genellikle hiç değişmemektedir. Özellikle kısa süreli bir beklenti içerisinde olan yatırımcılar bu dönemin en büyük kayıp yaşayan kitlesi olarak ifade edilir. Burada hisse senedi piyasasına daha geniş pencereden bakabilenler çoğunlukla daha kazançlı olmaktadır.


    Son Dönemde Ne Oldu?

    20 Mart akşamında Naci Ağbal’In görevden alınması, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali, Merkez Bankası başkan değişikliği gibi sebepler piyasalarda sert etkilere sebep oldu. Özellikle yabancıların büyük bir kısmını oluşturduğu hisselerde ciddi satış dalgasının yaşanması borsada kaybın daha hızlı şekilde yaşanmasına yol açtı. Bu süreçte altın onsu 1732 dolarda, dolar/TL kuru 8,10 ve BIST 100 endeksi 1382 seviyesi ile haftayı tamamladı.

    Yatırımcıların bu süreçte eğilimleri doğru şekilde okuyabilmeleri yatırımların zararla sonuçlanmasını önleyecektir. Kurda aşırı düşük değerleri gösteren ve TCMB’nın uyguladığı daraltıcı para politikası ile olumlu olan aşırı iyi raporlar şu an olumsuza dönmüş durumdadır. Ancak aşırı iyimser raporlarda olduğu gibi aşırı kötümser raporlara da çok fazla anlam yüklememek gerekir.


    Ne Yapmalı?

    Özellikle son bir haftalık dönemde fiyatlarda ciddi dalgalanmalar yaşanda da bunların ortalama bir seviyeye döneceği göz ardı edilmemeli. Bu tarz sert oynaklıklar genellikle kalıcı olmamaktadır. Bu durumda borsada kar payı odaklı yatırım yapanlar hareketli dönemleri daha sakin şekilde atlatabilirler. Çünkü bu yatırımcıların uzun vadede kazanma olanağı her zaman biraz daha fazladır. Son on yıllık döneme bakıldığında on yedi şirketin yatırımcısına ödediği kar payı yatırılan anaparanın çıkmasına imkan verdi. Bununla birlikte hisse senedinin değerinin artması yatırımcısına ekstra kazanç olarak sunuldu.



    Kaynak : https://dolarkactl.org/genel/altin-ve-dolari-olanlar-dikkat/








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.