|
Altın hesabı önerisi
-
-
tüm paranla altın alma farklı farklı yatırım araçlarına dağıt. yarın altın çok yükselir sonra bir düşer paraya ihtiyacın olduğun anda düştüğü ana denk gelirse zarar etmiş olursun.
parayı farklı yatırım araçlarına dağıtırsan paraya ihtiyacın olduğu vakit hangisi daha yüksek kazanç getirmişse onu bozdurursun.
_____________________________ ''Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur.
Başkaları korktuğunda aç gözlü ol.''
Warren Buffet -
Uzun vadede altının zarar etmediğini düşünüyorum. Farklı yatırım araçlarından anlamıyorum ve pek uğraşmak istemiyorum. -
bak 3 ekim 2012 ons bir düşmüş 1 nisan 2019 a kadar yükselememiş tekrar. yani 6 yıl süründürmüş. altın uzun vadede kazandırır diyorsunda pandemi biter herşey normale girince altının ons fiyatı düşecektir. yani altın yatırımını fazla uzun soluklu düşünme.

_____________________________ ''Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur.
Warren Buffet -
Peki sizin tavsiyeniz nedir? -
önerim resimdeki gibi bir oranda dağılım yapmak. ben borsadan anlamam diyorsan hisse senedi yatırım fonları var. sen paranı havuza atıyorsun profesyonel fon yöneticileri senin paranı hisselere yatırıyor. tabi bu işi babalarının hayrına yapmıyorlar yıllık %3 fon yönetim ücreti alıyorlar. bazı fonların daha da düşük bu yönetim ücreti.

Warren Buffet -
Haklısınız fakat fonlardan ve borsadan hiç anlamıyorum. Aydan aya ufak bir miktar birikim yapmak amacıyla altın düşünmüştüm. -
fon almak çok zor bir iş değil youtube da gerekli tüm bilgiler var.
bak örneğin bu fonlar mesela altının getirisinden tam 2 kat daha fazla getiri sağlamış.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPJ
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT
tüm paranı fonlara yatır demiyorum paranın en azından %20 sini yatır. yani 10000tl varsa 2000tl sini fonlara yatır. böylece öğrenmiş olursun.
boomer kuşağından bir farkın olsun Türk halkının çoğunluğunun tek bildiği yatırım aracı dolar,altıni ve emlak.
Warren Buffet
-
Peki altın için banka tavsiyeniz varmı? -
yok. mevcutta kullandığın banka dan alınabiliyor. ücretsiz bir şekilde gerçi bazı cins bankalar 8 tl hesap saklama ücreti falan alabiliyormuş ama hangi banka bilmiyorum.
Warren Buffet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı