Şimdi Ara

Altan kardeşler ve Ilıcak'a ağırlaştırılmış müebbet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan gazeteciler Mehmet Altan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Cezalarında indirim yapılmazken Tibet Murat Sanlıman beraat etti.

    Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında son sözleri sorulan Ahmet Altan, ‘’Ben yüzlerce kere yargılandım, askeri vesayet ve 28 Şubat sürecinde yargılandım. Hayatımda ilk defa yargılanırken anayasa suçu işleyen bir heyetle karşı karşıyayım. Hukuk dışı, yasa dışı, anayasa dışı eylemlerden ve bu yolculuktan vazgeçmek herkes için iyi olacaktır’’ dedi.

    ANAYASA MAHKEMESİ YARGILASA 3 KEZ BERAAT ETMİŞ OLACAKTIM

    Mehmet Altan ise Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verdiğini hatırlatarak, ‘’18 aydır beni hapiste tutan yaklaşıma Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Anayasa Mahkemesi beni yargılasa 3 kez beraat etmiş olacaktım’’ diye konuştu.

    ANAYASA MAHKEMESİNİN İÇTİHATI MASUMİYETİMİN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTADIR

    Son sözlerini söyleyen Nazlı Ilıcak ise, ‘’Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nin içtihatı benim masumiyetimin temelini oluşturmaktadır. Mehmet Altan’a yönelik iddialar ile bana yönelik isnatlar örtüşmektedir. Dolayısıyla örnek karar verilmiştir. Kararınızın bu içtihat çevresinde verilmesini rica ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

    AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

    Duruşmayı karara bağlamak için verilen aranın ardından salona alınan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ile Mehmet Altan gülümseyerek yakınlarına el salladılar. Mahkeme başkanı kararını yaklaşık 10 dakikada hızlı bir şekilde açıkladı. Tutuklu yargılanan Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek hakkında üzerlerine atılan suçun sabit olduğu kanaatine varan mahkeme “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve ‘’Terör örgütü üyesi olmak’’ suçlarının verilen cezanın içinde erimesi nedeniyle bu suçlardan karar verilmesine yer olmadığına hükmeden mahkeme, cezalarda herhangi bir indirim uygulamadı. Öte yandan tutuksuz olarak yargılanan Tibet Murad Sanlıman hakkında ‘’silahlı terör örgütüne bilerek veya isteyerek neden olma’’ suçundan dava açılmış ise suçu işlediği sabit olmadığından beraat kararı verildi.

    Üye hakim, Mehmet Altan’ın tutukluluk kararına muhalefet şerhi koydu.

    ALTAN, ILICAK’I TESELLİ ETTİ

    Kararın açıklanmasının ardından yargılananlar yine yakınlarına el salladı. Ilıcak ile Ahmet Altan sanık kürsüsünde bir süre konuştu. Salondan çıkarılırken Ahmet Altan’ın Ilıcak’ı teselli etmek amacıyla omzuna dokunduğu görüldü.

    İDDİANAME

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak hakkında, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

    Altan kardeşler ve Ilıcak’ın hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçundan da 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, firari sanıklar kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin’in de “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bu sanıkların ayrıca “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Emre Uslu için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.
    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-altan-kardesler-ve-ilicak-icin-karar-cikti-40744233




    Enver Arpalı
    Kuddusi Okkır
    Uçkun Geray
    Olgun Ural
    Türkan Saylan
    Ali Tatar
    Berk Erden
    Erhan Göksel
    İlhan Selçuk
    Engin Aydın
    Kaşif Kozinoğlu
    Ali T.Akça
    Mehmet Haşimoğlu
    Halil Yıldız
    Murat Özenalp
    Sadettin Doğan
    Mehmet Koral
    Hüseyin Görüm
    Muzaffer Tekin
    Emcet Olcaytu
    Cem Aziz Çakmak

    Tüm şehitlerimiz ruhu şad olsun.







  • Bu nasil bir rezalettir sirf muhalifler diye agirlastirilmis muebbet nedir ? ellerine silah almamislar darbe yapmamislar... altan kardesler hakkinda en kucuk fikriniz varsa bu adamlarin en buyuk darbe karsiti insanlar oldugunu bilirdiniz...altan kardesler en iyi yazarlardan... Eger diger donek gazeteciler gibi donselerdi en iyi kose bunlarindi.. suan her gun prime timeda onlari gorurdunuz... ama nasil askerin vesayetine karsi ciktilarsa akp vesayetine de karsi ciktiklari icin agirlastirilmis muebbet yediler...



    Ayrica iyi olmus diyenler gerizekalilar tek sozum : umarim en kisa surese sizin,cocugunuzun, anne babanizin basina gelir aynisi... Insanliktan cikmis pislikler...

    buna en cok sevinenler her zamanki gibi kemalistler ve akepeliler... hep soyledim her zaman soylerim:


    kemalistler ile akepeliler arasinda gram fark yok.. ikisinin de eline guc gecti mi digerlerini ezip gecerler... yaziklar olsun..
  • Altan kardeşler ve Ilıcak'a ağırlaştırılmış müebbet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep diyoruz, hukuk bir gun herkese lazim olacaktir diye.

    Ergenokon davalarinda uydurma deliller ile insanlar adil olmayan sekilde yargilanirken bu sahislar alkis tutuyorlardi. Gun deldi ayarini bozduklari kantar simdi onlari da tartiyor.

    Bununla beraber gonul isterdi ki bu insanlar hukuk disi olmayan, usulune uygun sekilde yargilanip hak ettikleri cezayi alsalardi. Suna da inaniyorum ki bir sekilde omur boyu hapiste kalmayacak bu insanlar. Gun gelecek ruzgar baska yonden esecek, af gelecek vs. hapisten cikacaklar bu sefer de hukuksuz yargilandik diye magdur edebiyati yapacaklar.

    Herseye ragmen sirf Turkan Saylan'a attiklari iftiralar yuzunden icimin yaglari eridi diyebilirim. Beter olsunlar.
  • 'yetmez ama evet'

    rasim ve nagehan hala dışarıda.
  • Sn İlicak adiniza üzüldüm. Ergenekon zamanı her kanala cikip, efendim iddialar var diye surekli tekrar ediyordunuz ayni cumleyi. Demek ki sadece iddia ile yargilanmak kötü birseymis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazlı ILICAK'ın 74 yaşında müebbet alması kötü olmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nagehan alçı? Rasim ozan kütahyalı? Bu kişilere de bir işlem uygulanacak mı acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldum olası sevmem. Taa Merve Kavakçıya destek çıktığı zamanlardan beri...
  • Beter olsun şerefsizler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hiçbirinden haz etmem, ama şu yapılanlar ülkenin geleceği adına malasef karanlık.Bu işin rövanşı olacaktır, hemde misli ile.Bu devir bitince bu siyasi islamcıları fena yapacaklar.Olan yine Türkiye’ye olacak.Hukuk bir ülkenin ekmeğidir.Ne kadar hukuktan saparsan o kadar karanlığa ve açlığa gömülürsün.Kısaca şuan yapılan her hukuksuz iş, misli ile Türkiye’nin geleceğinden çalmak demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solcudan fetocu olmaz diyenlere en güzel bu satılmış altan kardeşlerdir zaten...bazı videolarında resmen darbeyi ima ediyorlar..
    halen bazılarının kafaları basmıyor fetö sadece dini bir örgüt değil sağcı solcu demeden abd nin çıkarlardır konu...din kısmı sadece sosu...
  • İkisininden de nefret ederim, yaptıkları, söndürdükleri hayatlar.



    Lakin bu karar hatalı, adalet bu şekilde işlememeli. Örgüt üyeliği desen, halkı kin ve düşmanlığa teşvik desen tamam. Lakin cebir ve şiddet içeren suçtan müebbet vermek olmamış.



    Ellerinde silah köprüye çıkmadı bunlar sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    solcudan fetocu olmaz diyenlere en güzel bu satılmış altan kardeşlerdir zaten...bazı videolarında resmen darbeyi ima ediyorlar..
    halen bazılarının kafaları basmıyor fetö sadece dini bir örgüt değil sağcı solcu demeden abd nin çıkarlardır konu...din kısmı sadece sosu...

    Mehmet ve Ahmet Altan'ın babaları solcu.



    Bunlar liberal soslu ordu ve cumhuriyet düşmanıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    halbuki kandırıldık diyorlardı

    bir zamanlar ergenekondan hüküm giyenler de haindi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ergenekon sanıkları için pişmanlıklarını dile getirdikleri gün, masum olduklarına inanacağım
  • Bu nasil bir rezalettir sirf muhalifler diye agirlastirilmis muebbet nedir ? ellerine silah almamislar darbe yapmamislar... altan kardesler hakkinda en kucuk fikriniz varsa bu adamlarin en buyuk darbe karsiti insanlar oldugunu bilirdiniz...altan kardesler en iyi yazarlardan... Eger diger donek gazeteciler gibi donselerdi en iyi kose bunlarindi.. suan her gun prime timeda onlari gorurdunuz... ama nasil askerin vesayetine karsi ciktilarsa akp vesayetine de karsi ciktiklari icin agirlastirilmis muebbet yediler...



    Ayrica iyi olmus diyenler gerizekalilar tek sozum : umarim en kisa surese sizin,cocugunuzun, anne babanizin basina gelir aynisi... Insanliktan cikmis pislikler...

    buna en cok sevinenler her zamanki gibi kemalistler ve akepeliler... hep soyledim her zaman soylerim:


    kemalistler ile akepeliler arasinda gram fark yok.. ikisinin de eline guc gecti mi digerlerini ezip gecerler... yaziklar olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 16 Şubat 2018; 21:40:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    ne alaka la tüm ülklerde darbe teşviki yapmak ve terör örgütüne uye olmak suç....he he muhalif....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Şubat 2018; 21:2:31 >
  • recebi nezaman iceri alacaklar onu bekliyorum ben
  • Nadir güzel haberlerden...

    Fetoşun uşaklarından az haber gelmemiştir bu kan emici gazeteci bozuntularına..
  • Rasim, karısı Nagehan, Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Ceyda Karan, Ceren Altınok aklıma gelenler. Akp li bakanlar belli isimler, başbakan, CB, İçişleri bakanı, milli eğitim bakanı, şimdiki çalışma bakanı kadın, Suat kılıç vs... Beyin yakar bu iş.



    Bunların suçları da 3 kişiye yüklendi, sırf "oh olsun" dedirtmek için. Ergenekon, balyoz davaları sürerken hep yazdık bu konuları, Allah'in adaleti şaşmaz. Bunlara bu tuhaf cezaları verenlerin akıbetleri de aynı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 16 Şubat 2018; 21:24:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.