Şimdi Ara

Almanyanın Nazi karşıtlığı sizcede abartı değilmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüz almanyasının nazilere olan düşmanlığı bana hep çok abartı gelmiştir.
    Bu abartının nedeninin Rockefeller ve Rotschild gibi Yahudi kokenli ailelerin almanyada oluşmuş olmasına bağlayabilirmiyiz ?

    Evet hitler kötü, nazilik saçma ama onlar Alman milliyetçisiydi. Almanya tarafından bu kadar kötülenmesi abartı bence.

    Kısacası Almanyanın sahibi Almanlar değil Yahudiler midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • benim babam turizmci idi antalya'da ne zaman böyle bir şeyden konu açılsa almanların %80i biraz eşelesen nazi derdi.bence nazilik onlar için sadece yüzlerine vurulan bir durum ve bundan rahatsızlar yoksa ülkelerini bir dönem nazilerin yönetmesinden değil.
  • Almanlara nazi yönetimi çok büyük zarar vermiştir. Berlinde çocuklar katliama sürüklenmiştir. Bu bile yeter bir Almanın Hitleri sevmemesi için. Alman milliyetçiliği bence bunu gerektirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların ülkesi Naziler yüzünden mahvolmuş. Milyonlarca vatandaşı ölmüş. Ülkesi yıllarca ikiye bölünmüş olarak kalmış. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük diye bir şey kalmamış. Alman olmayanlar ikinci sınıf insan muamelesi görmüş. Bırak da karşı olsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazi Almanyası tarafından işgale uğramış bazı ülkeler günümüzde Almanya'dan tazminat talep ediyor(örneğin Yunanistan 280 M€ istiyor). Almanya da tahribatın sorumlusu olarak Nazileri kabul ediyor ve onları Alman devletinden bağımsız tutuyor.

    Bizde de buna benzer bir durum var. Mesela sözde Ermeni soykırımı konusunda. Sözde soykırımı kabul edenlerin çözüm önerisi de şu;
    Bu sözde soykırım kabul edilecek, sözde soykırımın suçlusu da İttihatçılar olacak. İttihatçılar da Cumhuriyet'ten tasfiye edildikleri için Türkiye Cumhuriyeti'nden bağımsız tutulacak (Tabi sözde soykırım senesi 1915'te TC yoktu, o da bir başka savunma). Sonuç olarak hesap İttihatçılara kitlenecek. Onlar da TC'den bağımsız olduğu tazminat da ödemeyeceğiz.

    Biraz karışık yazdım galiba ama kısacası - her zaman, her şeyde olduğu gibi - ekonomik sebepler.

    Edit: Ekonomik nefret demek daha isabetli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 18 Temmuz 2019; 18:6:53 >




  • Bu açıdan düşünmemiştim. Ama yahudi ailelerin etkisinide göz ardı etmemek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

    Nazi Almanyası tarafından işgale uğramış bazı ülkeler günümüzde Almanya'dan tazminat talep ediyor(örneğin Yunanistan 280 M€ istiyor). Almanya da tahribatın sorumlusu olarak Nazileri kabul ediyor ve onları Alman devletinden bağımsız tutuyor.

    Bizde de buna benzer bir durum var. Mesela sözde Ermeni soykırımı konusunda. Sözde soykırımı kabul edenlerin çözüm önerisi de şu;
    Bu sözde soykırım kabul edilecek, sözde soykırımın suçlusu da İttihatçılar olacak. İttihatçılar da Cumhuriyet'ten tasfiye edildikleri için Türkiye Cumhuriyeti'nden bağımsız tutulacak (Tabi sözde soykırım senesi 1915'te TC yoktu, o da bir başka savunma). Sonuç olarak hesap İttihatçılara kitlenecek. Onlar da TC'den bağımsız olduğu tazminat da ödemeyeceğiz.

    Biraz karışık yazdım galiba ama kısacası - her zaman, her şeyde olduğu gibi - ekonomik sebepler.

    Edit: Ekonomik nefret demek daha isabetli olur.
    O iş orada kalmıyor işte. O dediklerini söyleyenler, o söylediklerini Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlıyorlar. Zira başka türlü mallarını alma şansları kalmıyor. Bunun için de soykırımın 1923'e kadar sürdüğü söylüyorlar. Ayrıca Atatürk sonradan ayrılmış olsa da İttihatçıdır. O dönemin önemli isimlerinin neredeyse hepsi İttihatçıdır. Dolayısıyla Cumhuriyeti doğrudan doğruya dahil ediyorlar. Haliyle Cumhuriyetten bağımsız olduğu için kabul edelim diyenler ya saftır ya salaktır yahut işbirlikçidir.




  • Almanya şuan yahudi işgalinde olduğu için normal
  • Bence de çok abartı sonuçta hitler ne kadar kötü bir insan olsa da onun zamanında almanya dünyanın tek hakimi olmanın kıyısından döndü ve hitlerin kullandığı dil o tarihte bütün almanları etkilemişti zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almansan alman milliyetçiliği içeren herhangi bir şeye minumum bir saygı duyman mı lazım:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nazizm Almanya'ya inanılmaz yıkıcı bir yenilgi getirmesiyle beraber müttefik güçlerce ortaya konan holocaust (soykırım), diğer insanlık ve savaç suçlarından ötürü Almanya'da bir tabuya dönüştü; Nazizm sadece Almanya'da değil, tüm Avrupa'da şu an bir tabu veya politik küfür addediliyor. Tabu olması da bence oldukça normal; Nazizm Hitler'in fanatik ilerlemeci aşırı sağ kişiliğinde Alman antisemitizmi, Alman milliyetçiliği, Prusya otoritaryanizmi ve militarizminin açık ara en dejenere ve aşırı türü oldu. Dünyada büyük etkiler yarattı. Belki de yeryüzünün en vahşi ideolojisi. "Kötünün kötüsü". Yüzbinlerce, milyonlarca insanı sırf belirli etnik veya fiziksel / mental / cinsel özelliklerinden ötürü gaz odalarında boğup yakmak ya da kurşuna dizip topluca çukurlara atmak, tüm bunların emirlerini verip teşkilat ve tertibatını kurmak çok farklı bir olay. Bu akılla veya vicdanla açıklanamaz. Akılla veya vicdanla sorgulanamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi halkından 30 milyon insanı katleden Mao Yine kendi halkından 8 milyon Rus'u öldüren Stalin dile getirilmiyor da neden Hitler Dünyanın en büyük diktatörlerinden gösteriliyor ? Neden mi çünkü Tarihi kazananlar yazar bu kadar net.Eğer bugün dünyada Yahudiler'in bu kadar gücü olmasaydı Hitler insanlar tarafından bu kadar dile kötü getirilirmiydi sizce ? yada Almanlar tarafından Nazilerin sevilmeme durumu olurmuydu ? Cengizhan milyonlarca insanı katletti ırzına geçti peki Moğollar tarafından neden seviliyor ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

    Kendi halkından 30 milyon insanı katleden Mao Yine kendi halkından 8 milyon Rus'u öldüren Stalin dile getirilmiyor da neden Hitler Dünyanın en büyük diktatörlerinden gösteriliyor ? Neden mi çünkü Tarihi kazananlar yazar bu kadar net.Eğer bugün dünyada Yahudiler'in bu kadar gücü olmasaydı Hitler insanlar tarafından bu kadar dile kötü getirilirmiydi sizce ? yada Almanlar tarafından Nazilerin sevilmeme durumu olurmuydu ? Cengizhan milyonlarca insanı katletti ırzına geçti peki Moğollar tarafından neden seviliyor ?
    Öyle bir durum yok açıkçası. Stalin de Mao da acımasız tiranlara veya kasap modern diktatörlere verilen ilk örneklerden. Pek fazla insan hayırla anmaz onları. Komünist Çin'i kurduğu için Mao Çin'de kurucu lider ve birinci chairman (şef) olarak kutsanmıştır ama devletin elinin erişemediği yerlerde pek çok Çinli Mao'dan ve politikalarından sevimli şekilde söz etmez zaten ÇKP ve Çin devleti de Mao'dan görece az bahsedip Maoizmi çoktan terk etmiştir. Rusların bir kısmı ve bilhassa da propagandayla yaşamış eski kuşak Stalin'i Rusya'yı bir süpergüç yaptığı ve ikinci dünya harbindeki büyük anavatan savaşında Moskova'yı terk etmediği için sayar ama pek çoğu onu canavar olarak görür zaten tıpkı Mao'nun Çinlilere yaptığı gibi Stalin de Ruslara ve diğer Sovyet halklarının insanlarına oradan buradan zarar vermiştir. Pek çoğunun sürülmüş, infaz edilmiş, hapse tıkılmış veya bölgesel kıtlıklarda çile çekmiş bir dedesi, büyük amcası, teyzesi vs vardır. Yani Rusların, Ukraynalıların, Tatarların, Çinlilerin. Cengiz Han fi tarihinden kalma. Elimizde ona karşı olan nefrete dair yalnızca kayıtlar var. Yalnızca zafer kazanmak yetmiyor. Zafer getirenler getirdikleri zaferler ölçüsünde sevilirler Moğolların asırlardır büyük devlet kurucu yenilmez Cengiz'i yarı tanrı ve kahraman addetmesi gibi ama liderlerin zafer getirmeyip de salt acımasızlık veya yıkıcı bir yenilgi götürdükleri doğal olarak o liderlerden nefret eder. 

    Ayrıca gerçek adı Yosef Visaryonoviç Cugaşvili olan Josef Stalin bir Rus değil, Gürcü'dür. Sovyet terimi gerçek bir etnisiteye karşılık düşmüyor. 

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tarih kaşıntıdır.Politik yaraları deşer.Adamların resmi ideolojisi nazi karşıtlığı.İdeolojiden kurtulurlarsa gereksiz reaksiyonlardan da kurtulurlar
  • 13 sene Almanya'da yaşadım dostlar. Çok derin bir konu bu. Saatlerce bu konu hakkında yazabilirim. Kendi bilgim, gözlemlerim ve deneyimlerime dayanarak özet geçeceğim. Almanlar in Nazilerden ne kadar nefret ettiği tartışılır. Savaşı kaybedip yerle yeksan oldular ve savaşı kazananlar haliyle tarihi yazdıkları ve nizamı kurarlar. Dünyayla bir şekilde entegre olmaları lazım değil mi o mallarını satip ekonomilerini güçlü tutmaya devam edebilmek için? Ayrıca AB nin lokomotifiler ve su anda birlikte olan birçok ülkeyi o dönem yerle bir ettiler işgal ettiler ilhak ettiler zaptettiler vs. Birçok Neonazi gizli ve sözüm ona eylemleri yasaklı örgütler, bizzat derin devletin destekleri ile nice skandallara imza atmışlar, ara ara atmaya da devam etmekteler ve Nazi ruhunu hortlatmaya çalışmaktadırlar. Sonuçta dünyada kültür anlamında çok fazla sempati yok Almanya ya karşı (disiplinli olmaları ve otomobillerinin beğenilmesi hariç). Dislanmaktan cekineceklerinden tabi ki dışarıya karşı çok belli etmezler ancak içten içe sempati besleyecek çok insan var. Almanya ile ilgili tek anlaşılamayacak durum da bu değil aslında. Ya Avrupa da yıllarca, defalarca kez savaştıklari ülkelere karşı bunca ilişki gelistirmisken, tarih boyu hiç savasmadigi hatta çok kez müttefik dahi olduğu Turklere karşı bu kadar nefret dolu olmalarına ve basinlarinin sabah akşam kuduz köpek gibi Türkiye ye saldırmalarına ve antipati arttıracak yayınlar yapmalarına ne demeli? Çünkü ikinci dünya savaşı sonunda önce yıktılar işgal kuvvetleri, sonra da istedikleri nizamı kurup çekildiler. Ne kadar çekildileri de tartışılır. Abd nin Almanya da bir sürü askeri üssü, silah deposu ve yiginaklari var. Kolordusu var Kolordusu! Ben Almanya da iken gördüğüm insanların %15 - 20 si kadarı karşısındaki kişinin kültürel background, etnik kökenine vs bakmayacak son derece ılımlı, sohbet muhabbet olabilecek insanlardı. %60-65 Türkiye ye karşı ya da Ortadogu lulara karşı mesafeli antipatik, isterseniz çok üst düzey eğitimli vizyonlu olun fark etmez adamların gözünde 3.Dünya ülkelerinden gelen, daha alt sınıf insanlarsınız. Birde diğer bir %15-20 var ki doğrusu onlar fırsatını bulurlarsa Nazi döneminde yaşananların aynısını yapmaktan zerre beri durmazlar. Meclise de girdiler en büyük 3. Parti olarak ve zamanla dünyada artan krizler vs ile daha da gucleneceklerdir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    13 sene Almanya'da yaşadım dostlar. Çok derin bir konu bu. Saatlerce bu konu hakkında yazabilirim. Kendi bilgim, gözlemlerim ve deneyimlerime dayanarak özet geçeceğim. Almanlar in Nazilerden ne kadar nefret ettiği tartışılır. Savaşı kaybedip yerle yeksan oldular ve savaşı kazananlar haliyle tarihi yazdıkları ve nizamı kurarlar. Dünyayla bir şekilde entegre olmaları lazım değil mi o mallarını satip ekonomilerini güçlü tutmaya devam edebilmek için? Ayrıca AB nin lokomotifiler ve su anda birlikte olan birçok ülkeyi o dönem yerle bir ettiler işgal ettiler ilhak ettiler zaptettiler vs. Birçok Neonazi gizli ve sözüm ona eylemleri yasaklı örgütler, bizzat derin devletin destekleri ile nice skandallara imza atmışlar, ara ara atmaya da devam etmekteler ve Nazi ruhunu hortlatmaya çalışmaktadırlar. Sonuçta dünyada kültür anlamında çok fazla sempati yok Almanya ya karşı (disiplinli olmaları ve otomobillerinin beğenilmesi hariç). Dislanmaktan cekineceklerinden tabi ki dışarıya karşı çok belli etmezler ancak içten içe sempati besleyecek çok insan var. Almanya ile ilgili tek anlaşılamayacak durum da bu değil aslında. Ya Avrupa da yıllarca, defalarca kez savaştıklari ülkelere karşı bunca ilişki gelistirmisken, tarih boyu hiç savasmadigi hatta çok kez müttefik dahi olduğu Turklere karşı bu kadar nefret dolu olmalarına ve basinlarinin sabah akşam kuduz köpek gibi Türkiye ye saldırmalarına ve antipati arttıracak yayınlar yapmalarına ne demeli? Çünkü ikinci dünya savaşı sonunda önce yıktılar işgal kuvvetleri, sonra da istedikleri nizamı kurup çekildiler. Ne kadar çekildileri de tartışılır. Abd nin Almanya da bir sürü askeri üssü, silah deposu ve yiginaklari var. Kolordusu var Kolordusu! Ben Almanya da iken gördüğüm insanların %15 - 20 si kadarı karşısındaki kişinin kültürel background, etnik kökenine vs bakmayacak son derece ılımlı, sohbet muhabbet olabilecek insanlardı. %60-65 Türkiye ye karşı ya da Ortadogu lulara karşı mesafeli antipatik, isterseniz çok üst düzey eğitimli vizyonlu olun fark etmez adamların gözünde 3.Dünya ülkelerinden gelen, daha alt sınıf insanlarsınız. Birde diğer bir %15-20 var ki doğrusu onlar fırsatını bulurlarsa Nazi döneminde yaşananların aynısını yapmaktan zerre beri durmazlar. Meclise de girdiler en büyük 3. Parti olarak ve zamanla dünyada artan krizler vs ile daha da gucleneceklerdir diye düşünüyorum.
    Bundeswehr'deki aşırı sağcıların darbe komplosu ortaya çıkmıştı, büyük bir skandal olmuştu. Bahsettiğin en büyük üçüncü parti olan aşırı sağcı Alternative für Deutschland (AfD) dahi Nazilerle ilişik görünmekten mümkün olduğunca kaçınıyor, yasaklı neo Nazi partilere üye oldukları ortaya çıkanları partiden ihraç ediyor. Neyse ki Almanya'daki güncel politik atmosfer Alman faşizmini hala gölgelerde kalmaya zorluyor. Eğer Almanya tekrardan faşizmin eline geçerse bu mevcut Avrupa uygarlığının sonu ve Almancı Türkler için zorbalığın başlangıcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Bundeswehr'deki aşırı sağcıların darbe komplosu ortaya çıkmıştı, büyük bir skandal olmuştu. Bahsettiğin en büyük üçüncü parti olan aşırı sağcı Alternative für Deutschland (AfD) dahi Nazilerle ilişik görünmekten mümkün olduğunca kaçınıyor, yasaklı neo Nazi partilere üye oldukları ortaya çıkanları partiden ihraç ediyor. Neyse ki Almanya'daki güncel politik atmosfer Alman faşizmini hala gölgelerde kalmaya zorluyor. Eğer Almanya tekrardan faşizmin eline geçerse bu mevcut Avrupa uygarlığının sonu ve Almancı Türkler için zorbalığın başlangıcı olur.

    Alıntıları Göster
    Benim kuzenim Bundeswehr de, Zentraler Sanitätsdienst der Bundeswehr bünyesinde, Osnabrück yakinlarinda bir Kaserne da sihhiyeci tibbi calisan olarak calisiyor. Devlet memuru statüsünde. Zaten orada nizami kuranlar, önceki mesajimda da belirttigim gibi, isgal ettikten sonra gerekli altyapiyi oturtmuslar öyle cekilmisler. Prusya dönemindeki ismi ile Reichswehr ya da Nazi dönemindeki ismi ile Wehrmacht dönemindeki ihtisamindan cok ama cok uzak bir yapida. Zaten malum ikinci dünya savasi sonrasi adamlarin önlerine agir antlasma sartlari konulmus ve askeri alanda oldukca kisitlanmis. Bunun yaninda ordunun gecmis tarihi unutturulmus. Ülkenin Prusya ve Nazi dönemi adeta kayitlardan ve arsivlerden silinmis. Kendi tarihlerine düsman, o dönemlere düsman sekilde okul müfredatlarini degistirip, ordu yapisini vs degistirmek isteyeceklerdi elbette isgal kuvvetleri ki ileride kendilerine tekrar bela olabilecek bir durum olusmasin, öyle bir nesil gelmesin vs gibi kendi acilarindan hakli gerekcelerle. Bu saatten sonra Alman ordusunun bir darbeye vs kalkisacak olmasi, en azindan su konjektürde ne kadar mümkündür, ne kadar beklendik bir seydir bilemedim. Cok inandirici gelmiyor ve mümkün gözükmüyor. AfD su asamada elbette belirttigin gibi Neonazi örgütlerle direkt iliski icerisinde bulunamaz sonucta ayakta kalmak zorunda, su andaki yasalar, parti kanunlari neyi icap ettiriyorsa ona uymakla mükellefler. Yoksa tepelerine cökerler. Zaten belli bir kesim sürekli yanlislarini ariyor vs. En azindan su asamada. Sayet bu salginin küresel ekonomiye etkileri cok artar, dünyada ulus devletcilik, merkeziyetcilik yine yükselise gecer de, daha fazla ülkeler iclerine kapanma yoluna giderse, krizde daha derinlesirse daha da gücleneceklerini düsünüyorum. AB patlar böylesi bir durumda. Sadece Türkler degil oradaki bütün yabanci etnik unsurlar tabiri caizse ayvayi yer o zaman. AB sayesinde Almanya ikinci dünya savasi zamaninda silah ile yapamadiklarini simdi ekonomi ile para ile yapiyor. Almanlar genel olarak yabanci ve farkli kültürlere kapali, cok siki fiki yakin dostluk iliskileri kuramayacaginiz insanlar ezici cogunlukla. Iliskileri vs cok yüzeysel ve mesafeli olmayi tercih eden insanlar. Istisnalar kaideyi bozmaz %70 i icin bunu rahatlikla söyleyebilirim kendi tecrübelerimle. Küresel kriz derinlesirse Almanya da bundan payini alacaktir diye düsünüyorum. Dünyada isler stabil gitmezse isleri cok ama cok zor. Cin de ayni sekilde. ABD o kadar degil cünkü ABD ihracat yapmasa da kendi ic talebiyle de ayakta kalir ancak Almanya öyle degil. AB olmadan Almanya nin bu kadar güclü kalamayacagi asikar.




  • Bu Özbeklerin I.Bayezid, Türklerin Emir Timur, Azeri Türklerinin I.Selim'i kabul etmemesine benziyor. Onun için evet, Almanya öyle görünüyor ama bana göre tarihlerinin hiçbir safhasını içten içe reddetmiyorlar aslında. Nazi Almanyası yani III.Reich de buna dahil. Adamlar Hitler'i savaş kaybettiği için sevmiyor, yaptıkları için değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.