Şimdi Ara

almanyalidoktor Deneme Önerileri ve Değerlendirmeleri (YENİ KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
90
Favori
7.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şunları belirterek değerlendirmelerime başlamak istiyorum:
    1.Değerlendirmeler tamamen şahsıma aittir, bana kaliteli gelen deneme size çöp geliyor olabilir.
    2.Elimden geldiğince deneme sırasını kaliteliden kalitesize doğru yapmaya çalıştım fakat kalite ölçmenin bir birimi olmadığı için arada büyük nüanslar yok. En üstteki en az kalite, en alttaki en fazla kalite zaten bunu yayınlardan da anlayabilirsiniz
    3.Kaliteyi zorluk olarak görmedim. ÖSYM’ye ne kadar benzerlik varsa o kadar kaliteli ilkesini benimsedim.
    4.Mezun olduğum için bazı denemeler 2019’dan kalma. Sizde değişiklik gösteriyorsa affola.
    5.Aşağıda yazan her denemeyi tamamen çözmedim, bazılarının yarısı çözülüdür bazılarına daha kalem sürülmemiş gözle çözülerek yorum yapılmaya çalışılmıştır.

    TYT TÜRKÇE
    Hız ve Renk: Hız kazanmak istiyorum fakat paragraflarda pek iyi değilim, dil bilgim paragrafıma göre biraz daha iyi, 40+ dakikada Türkçe’yi anca bitiyorum nasıl hızlanacağım diyorsan al. Hızına katkı sağlayacaktır. Zorluk olarak kolay diyebilirim. Paragraflar güncel hayattan da alınmış.
    Bilgi Sarmal: Hız ve Renk’in bir seviye üstü. Hızlanmak için iyi. Paragraf seviyesi Hız ve Renk ile aynı, dil bilgisi soruları biraz daha zor.
    3D: ÖSYM tipi kitapçık ciddi çözmede daha yardımcı oluyor orası kesin. Dil bilgisi soruları kolay ama uzatılmaya çalışılmış bu yönden 2019 YKS’ye benzettim ben. Paragraflar bana kolay gelmişti ama uzunluk olarak ideal.

    Belirtmek isterim: Apotemi – Paraf – 345 üçlüsü gerçekten de kaliteli denemeler. Paraf ve 345 birkaç adım daha önde.

    Apotemi: Paragraflarda deneme metinlerinden alınan metinler var orası kaliteyi biraz azaltmış. Günlük hayattan alınan metin sayısı ÖSYM’deki kadar fazla değil. Soru tipleri ve dağılımı ÖSYM’ye uygun. Dil bilgisi soruları denemenin en kaliteli soruları diyebilirim.
    Paraf: Paragraf soruları oldukça kaliteli ve geneli günlük hayattan alınmış. Dil bilgisi soruları paragraf sorularına göre biraz alt seviye kalıyor bunu zorluğu azaltmak için yapmış olabilirler. Sadece paragraflar için bile çözülür.
    345: Bence tartışmasız en kaliteli Türkçe denemesi. 345 ne denemesi yaparsa alırım kesinlikle. Adamlar analiz etmeyi çok iyi biliyorlar. Paragrafların uzunlukları, içerikleri, şıkları her şey mükemmel. Dil bilgisi sorularına çoğu kişi kasıntı diyor ama ÖSYM gitgide daha zor dil bilgisi sormaya başladı. Böyle bir dil bilgisi gelse çoğu kişiyi zaman yoluyla eler.

    TYT SOSYAL
    Şunu söylemek istiyorum: Hiçbir yayın tam olarak YKS 2018 ve 2019 Sosyal Bilimler testlerini anlayamamış. Salt bilgi soran çok soruyla karşılaştım. Eşit ağırlıkçı arkadaşlar bu denemelerde bir tık daha yüksek netler yapabilirler. Sayısalcı arkadaşlar kendilerini üzmesinler şimdiye kadar böyle sormadılar -tyt’de-
    Bilgi Sarmal: Arada detay bilgiler sorup afallatan çözülse de çözülmese de olacak garip bir deneme.
    Yanıt: Yine fazla bilgi sorduğunu düşündüğüm bir deneme. Tarih daha yoruma dayalı fakat coğrafya, felsefe ve dinde fazlaca bilgi soruyor. Bu kadar bilgi sorusu gelmiyor bir anlayamadı şu yayınevleri.
    3D: Sarmala göre daha başarılı bilgi sorusu sayısı azaltılmış. Ben beğendim felsefe ve din soruları bence gayet iyi. Tarih coğrafya idare eder diyebilirim.
    Paraf: Benim en başarılı bulduğum deneme. Tarih ve coğrafya sorularında bilgi az coğrafyada fazlaca harita sorusu var. Felsefe de iyi. Bir deneme çözeceğim ne çözeyim diyenler buyursun alsın.

    TYT MATEMATİK
    Öncelikle şunu belirteyim tyt matematik benim 2019’da batırdığım noktadır. EA’da 3k’dan ilk bine gidecek olan sıralamamı baltalayan haindir. Yaramız büyük, iyi çalışın buraya sınavda iyi tokatlar çünkü. Alaman demedi demeyin sonra.

    Hız ve Renk: 20 – 25 civarındayım biraz net katayım kendime diyorsanız öneririm. Yeşil maviler oldukça kolay geldi bana. Turuncu ve kırmızılar beni hafif yokladı.
    Bilgi Sarmal: Sorular birbirini tekrar ediyor evet ama ben soruları güzel bulmuştum. 25 civarından beni alıp 30+ ya çıkaran denemedir.
    Acil: Bendeki 2019 versiyonu öncelikle onu söyleyeyim. Bana biraz kasıntı geldi 65 dakikada 33 35 tane anca işaretleyebiliyorum. Geometrileri tyt için biraz fazla zor. İddialısına duyurulur.
    Metin: Ben bu denemeyi çok beğendim gerek dizgisi gerek soruları. Bence tyt tarzını iyi yakalamışlar sorular çok zor değil ortalama diyebilirim. Paragraf problemleri çoğu denemede yok bunda az olsa da yer verilmiş. Geometride her soru yeni nesil değil ama yeni nesil olmayanlar bile oldukça kaliteli.
    3D: Ben daha sadece yeşilleri çözdüm onlar baya kolay. Hatta ilkini 40 dakikada full yaptım. İlk ve tek full yaptığım deneme. İleriki denemeler şöyle bir göz attım geometri gittikçe zorlaşıyor gibi ama matematik bölümü bana pek zor gibi gözükmedi.
    345: Bendeki 2019 versiyonu öncelikle onu söyleyeyim. Geometri bölümü için konuşursak ben oldukça beğendim. Aralarından bir deneme TYT 2020 geometrisi olarak gelse şaşırmam. Fakat matematik bölümünde YGS tarzı dediğimiz sorulardan birkaç adet bulunmakta. Onun dışında matematik bölümü de kaliteli denilebilir.

    TYT FEN
    Palme: Fen’e yeni yeni alışıyorum beni pek yeni tarzla uğraştırma bilgilerim pekişsin diyorsanız alabilirsiniz. Fakat bazı kalkan konulardan kimyada sorular var onlar can sıkabilir. Zorluk olarak kolay değil kesinlikle orta diyebilirim.
    Hız ve Renk: Toplu denemeler değil fizik, kimya, biyoloji ayrı ayrı olanlardan bahsediyorum. Fiziği çözülür bence gayet iyi. Kimyası detay içeren, sazan avlayan sorulardan oluşuyor. Biyolojisi bana kolay geldi pek bilgi sorusu sormuyor, yorumlatmaya çalışıyor.
    Apotemi: Bundan hiç deneme çözmedim onu söyleyeyim. Zaten yeni aldım bugün geldi kargodan. Bana göre bu denemeler arasından en zor olanı bu. Fakat neydi zorluk kalite demek değildi. Sayısal arkadaşlar AYT’de TYT sorusu gelirse diye bunu çözebilirler fizik kısmı bana zor geldi. Kimya ve biyoloji daha kolay. Kimya’da kalkan konulardan da sormuşlar ona tam anlam veremedim.
    3D: Bu ve alttaki yakışıklı piyasanın nirvanası yine belirtiyorum zorluk olarak değil kalite olarak. Bu biraz daha yeni tipe sokmaya çalışmış özellikle fizikte. Kimya ve biyoloji güzel. Az zaman kaldı ne çözeceğimi bilemedim diyorsan öneririm.
    345: 345 fanıyım bu böyle biline. 345 TYT Fen denemeleri yeni çıktı biliyorsunuz direkt sipariş ettim aldım. Kargo paketini nazikçe yırtıp sayfaları kokladım bağrıma bastım :) Fizik soruları tam tytlik tam ösym tarzı. Her soru direkt tyt’de gelebilir. Güzel eleyici noktaları var. Kimya soruları detay bilgi içermiyor temel bilgileri biliyor musun bilmiyor musun diye hafifçe soruyor bu yönden tam 2019 tyt diyorum. Biyoloji bölümünün ayrı bir olayı yok. Normal kalitede olması gereken bir biyoloji.

    Yakın zamanda TYT Genel denemeleri, AYT Matematik/Edebiyat/Sosyal/Eşit Ağırlık denemeleri değerlendirme ve önerilerini ekleyeceğim. Şimdiye kadar bana önerilerde bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler @savcınız ve @cafcafzee'ye ayrıca teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almanyalidoktor -- 5 Eylül 2020; 17:57:28 >







  • Bu faydalı içeriği özen göstererek ve tek tek yorumlayarak oluşturduğunuz için öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum.


    Yukardaki denemelerin çoğunu çözdüm ve yorumlarınıza genel manada katıldığım için ekstra bir şey dememe gerek yok. Sadece eklemelerim olabilir. Her branşta en kaliteli bulduğum 3 denemeyi belirtmek isterim.


    TYT TR : PRF-3D-Endemik

    TYT MATEMATİK: 345-Endemik-Bilgi Sarmal

    TYT SOSYAL: PRF-Toprak-3D

    TYT FEN: 345-Bilgi Sarmal-Yanıt
  • Güzel konu. Herkes faydalanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam konu. Sağolasınız hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinize saglik ayt mati bekliyoruz.Kalitesizden kaliteliye dogru olmuş zannedersem siralama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı, elinize sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kralsın reis. Çok yararlı bir içerik olmuş, teşekkür ederiz ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu faydalı içeriği özen göstererek ve tek tek yorumlayarak oluşturduğunuz için öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum.


    Yukardaki denemelerin çoğunu çözdüm ve yorumlarınıza genel manada katıldığım için ekstra bir şey dememe gerek yok. Sadece eklemelerim olabilir. Her branşta en kaliteli bulduğum 3 denemeyi belirtmek isterim.


    TYT TR : PRF-3D-Endemik

    TYT MATEMATİK: 345-Endemik-Bilgi Sarmal

    TYT SOSYAL: PRF-Toprak-3D

    TYT FEN: 345-Bilgi Sarmal-Yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 3 Nisan 2020; 23:13:15 >
  • Yararlı konu teşekkürler hocam , up
  • savcınız kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin de paraf tr netleriniz normalden düşük geliyor mu? Benimki fena düştü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır, en dengesiz net yaptığım Türkçe branş denemesi 345 oldu.
  • savcınız kullanıcısına yanıt
    Hocam ben paraftan önceki denemelerimde yüksek yapıyordum. Tg denemelerin neredeyse hepsinde 35+ yaptım. Aylar sonra ilk defa 30 altına düştüm. Ya gerçekten çok zor ya da ben psikolojik olarak kafama kodladığım için yapamıyorum. 345 aldım. Bakalım 2-3hafta sonra ona başlayacağı. İnşallah düzelir bu durum. Cevap verdiğiniz için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence de hiç kolay değil hocam PRF TR Denemeleri. Ama diğer dediğiniz daha mantıklı psikolojik olabilir. Çünkü 35+ sabit yapan biri zaten zoru da çözebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 3 Nisan 2020; 23:42:45 >
  • Kaleminize sağlık hocam çok faydalı bir yazı olmuş yardımcı olan arkadaşlara da teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu up
  • bu konudan almayı düşündüklerim :
    345 tyt fen paraf sosyal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A6DA2655

    Bu mesaj silindi.
    Üstad çok iyi yazmışsın eline sağlık. Orjinal 2019 da 75 dk da 30 soru gördüm anca. Soru bankası gibi çözeyim mi sence?
  • Yanıtla paraf benzer değil mi hocam. Yanıt çözen biri paraf çözmeli mi sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Çözmeyin ikisini de hocam soru kalıpları benzer evet.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.