Evet dostlar. Hepinize merhabalar. Umarım iyisinizdir. Direkt konuya dalalım, ama birazcık karışık olabilir. Ben 1 sene kadar bilgisayar mühendisliği lisans eğitimi aldıktan sonra istanbula hemşirelik bölümüne yatay geçiş yaptım. Bu ayın 8'inde de mezun oldum lisans hemşirelikten. Yatay geçiş sebebini atlıyorum direkt. Şimdi içimde ukte olarak kalan Bilgisayar Mühendisliğini okumak ve bu süreçte de hemşire olarak çalışma durumundayım. Açıköğretimden web tasarım kodlama okuyorum, son dersim kaldı, onu da yaz okulu ile alıyorum şu an. DGS olarak adlandırılan sınava girdim ve önlisans web tasarım kodlamayı lisans bilgisayar mühendisliğine tamamlama gayreti içerisindeyim. Tabi sizin de söyleyeceğiniz gibi mühendislikte bu açıköğretim dersleri sayılmayacak ve 4 yıl sürecek. Uzun uzun anlattım durumu ki iyi anlayın diye :) Şimdi merak ettiğim şey şu, ben almanyaya hemşire olarak çalışmaya gitsem, orada lisans bilgisayar mühendisliği eğitimi alabilir miyim? Almanların çalışma yasalarıyla falan çelişir mi bu durum? Biliyosunuz hemşirelik gece de yapılabilen bir meslek olduğu için okul okumaya zamanımız kalıyor ama Alman yasalarıyla çelişir miyim bilmiyorum. Bu konuda her bildiğinizi paylaşırsanız aşırı mutlu olurum. Çok teşekkür ederim şimdiden :))) |
Bildirim