Şimdi Ara

ALMANYA’YA ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhabalar arkadaşlar.

    Erasmus staj hareketliliği kapsamında Almanya’da bir hukuk firmasında staj görmek için bu yaz Almanya’da bulunmak istiyorum.
    Üniversitemdeki Erasmus Sınavını başarıyla geçtim ve asil listeden hak kazandım. Sonrasında ise Almanya’da bir hukuk firması ile 3 ayı aşmayacak şekilde 1 Temmuz ve 29 Eylül (91 gün) tarihlerini kapsayan kabul mektubumu aldım.
    Ancak daha sonrasında konunun sonuna yüklediğim duyuru ile karşılaştım. Bu duyuruda: ”Almanya başkonsolosluğunca yapılan açıklama göre, MiLoG yani Almanya Asgari Ücret Kanunu’nun genel anlamıyla stajyerleri de kapsadığı erasmus stajyerlerinin de bu kapsam da olduğu, Erasmus Programının ise işverenin ücret ödemesini öngörmediği öğrencilerin AB tarafından finanse edilen burslar ve kendi imkanlarıyla geçinmesini öngördüğü, bu durumdan ötürü asgari ücret şartını yerine getirmesi gereken erasmus staj öğrencilerinin vize başvurularını reddedileceği belirtilmiş.
    Yine aynı duyuruda stajyerlerin Milog 22. maddesinde düzenlenen 3 istisnai durumdan birisini sağlamaları halinde ise bu kanundan muaf olacakları belirtilmiş.
    Buna göre yapılacak staj ya zorunlu staj kapsamında olmalı veya 3 ayı aşmamalı.”

    3 aydan anlaşılması gereken tam olarak nedir?
    Üniversite koordinatörlüğü 3 ayın 90 gün olarak hesaplandığını söyledi ancak bir avukatla görüştüğümde ise o da 3 ayı aşmadıkça sorun yaşamayacağımı söyledi.
    Benim staj sürem ise 3 ayı aşmıyor ancak 91 güne tekabül ediyor. Duyuruda belirtildiği üzere Vizede bir problem yaşamamak adına bu durumda ne yapmam gerekiyor. Staj yaptığım kurumla görüşüp staj süremi 90 günün altına indirmeli miyim yoksa ilgili kanun maddesinde (MiLOG m.22) belirtilen istisnai durumu sağlıyor muyum? Yani 3 ayı aşmaması yeterli mi?

    Son olarak bir sorum daha var eğer 3 ay olması gerekiyorsa yani 90 günü aşması sorun değilse mecburen ulusal vizeye başvuru yapmam gerekecek. Schengen vizesine göre çok daha uğraştırıcı olduğu söyleniyor.
    Yine Büyükelçilik tarafından yayınlanan bilgi notu 22’ye göre ise erasmus stajına gidecek öğrencilerin “staj faaliyetlerini almanca göreceklerine dair okuldan alınacak belge” de istenmiş. Bu sadece ulusal vizeyi mi kapsıyor yoksa schengen vizesi başvuruları için de şart mı?
    Büyükelçilik sitesinin ulusal vize başlığı altındaki erasmus stajı ulusal vize başvurusu için gerekli belgeler başlığı altındaki bilgi notu 64’e göre ise böyle bir belge istenmiyor.

    Konuda geçen tüm duyuru ve belgeleri ekliyorum.
    Büyükelçilik duyurularını en altta link olarak paylaşıyorum diğerlerini ise upload ederek.


    ALMANYA’YA ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

    ALMANYA’YA ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

    Bilgi notu 22:https://tuerkei.diplo.de/blob/1794490/b29b3b576121d5b07e68bcafc070c3c0/22-praktikum-data.pdf

    Bilgi notu 64:https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/05-VisaEinreise/-/2307308

    Her birinizin değerli cevapları için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferi56 -- 6 Mart 2020; 20:36:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam durumunu nedir? Maalesef bilgi sahibi değilim ancak ne yaptınız merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stajınız iptal edilmedi umarım?
    Durum nedir?

    Ben de yaz/kış dönemi için turizm stajı kovalıyorum, okula güncel durumu sordum bugün. (TR içi zorunlu stajlarimiz bu yaz iptal edildi)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.