Şimdi Ara

Almanya solundan emeklyie müjde! Sağlık, Sosyal ve Gelir vergilerinde fahiş zamlar yolda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Almanya'da demokrat hükümetten emekliye müjde! Emekliler artık açlık sınırı altında yaşayacaklar!

Almanya'da 45 yıl asgari ücretten pirim ödeyen biri açlık sınırının altında maaş alıyor.

Almanya'da yoksulluk (almanya'da açlık sınırı kavramı yok yerine yoksulluk deniyor) sınırı ise 1314 euro. Asgari ücret net 1420 euro.

Kadın emeklilerin %31'i yani her 3 kadın emeklisinden birisi aylık 600 euro altında emekli maaşı alıyor (açlık sınırı 1321 euro).

============================

Almanya'da çalışanların bürüt gelirlerinden daha fazla kesintiler yapılacak. Öngörülen vergi yükseltilmesi Sağlık, Sosyal ve Gelir vergilerine uygulanacak. Muhtemel bekar kişiden alınan %33 civarına tekabül eden vergiler %36 ları bulacak. Yani 1000 euro bürüt alan kişinin eline 640 euro geçecek.

1450 euro asgari ücret alan birinin maaşından yani asgari ücretin bürütü 2153 euro iken, net maaşı yeni kesintilerle -775 euro kesinti ile 1378 euroya gerilemiş olacak.

Altta ise fransa'da ekonomik zorluklardan dolayı halk ayaklandı.

x (formerly twitter)
    King Chelsea Ug 🇺🇬🇷🇺 (@ug_chelsea) on X
    https://x.com/ug_chelsea/status/1965709475987570848

Almanlar ise muhtemelen yine ses çıkarmayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 22 Eylül 2025; 22:44:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu eleman her gün şikayet ediyor ama gitmiyor. Vatanı değil birşeyi değil sığıntı olarak gidip her gün şikayet eden böyle başka birini bulamazsınız.

Alman hükümet yetkilileri şunu farkedip ülkeden atsa da bizde kurtulsak. Zaten yardım falan alıyor, çalışmıyor ve sürekli şikayet ediyor boşuna besliyorlar ben olsam hemen kovardım. Almanyanın kaybedeceği birşey yok hatta bir bedavacıdan kurtulmuş olur.

• Güncelleme 22.09.25

Almanya'da demokrat hükümetten emekliye müjde! Emekliler artık açlık sınırı altında yaşayacaklar!

Almanya'da 45 yıl asgari ücretten pirim ödeyen biri açlık sınırının altında maaş alıyor.

Almanya'da yoksulluk (almanya'da açlık sınırı kavramı yok yerine yoksulluk deniyor) sınırı ise 1314 euro. Asgari ücret net 1420 euro.

Kadın emeklilerin %31'i yani her 3 kadın emeklisinden birisi aylık 600 euro altında emekli maaşı alıyor (açlık sınırı 1321 euro).

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Dön gel hocam.

150k tl gelirin varmıış işte.

valla mis gibi yaşarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alman hükümet yetkilileri şunu farkedip ülkeden atsa da bizde kurtulsak. Zaten yardım falan alıyor, çalışmıyor ve sürekli şikayet ediyor boşuna besliyorlar ben olsam hemen kovardım. Almanyanın kaybedeceği birşey yok hatta bir bedavacıdan kurtulmuş olur.

o da olacak inş. Ama bu sol ne olacak. avrupa'yı karanlığa sürüklüyor.

Almanya solundan emeklyie müjde! Sağlık, Sosyal ve Gelir vergilerinde fahiş zamlar yolda!

"kara(merkezcilerin rengi) kırmızı (solcuların) ? şimdi artık ölü"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Eylül 2025; 10:51:13 >
  • Almanyada sokakta gezen afrikalı, afgandan farkı olmayan bulgar kaçkını her gün ekmek yediği ülkeyi burada eleştiriyor. Bunun kimliğine bakınca memurun yüzü buruşmuyorsa ne olayım? Kıytırık doğu avrupa ülkesinden gelen birisi almanyaya yön vermeye çalışıyor. Hem de işsiz olup onlardan yardım alıp el açtığı halde. Sanırsın ki alman sanayisinin bel kemiği şirketlerinden birinin sahibi. Fazla özgürlük buna yaramamış.

Sol'dan çok Alaman'da suç. Kısa süreli çalışmayı veya çalışmamayı tercih edip; sosyal yardımlara sırtını dayarsa sonuç belli.

Fatura sigortalı çalışana çıkar. Daha fazla kesinti ve artan emeklilik yaşı.

Kadın ile erkek için; eşit ücret ve emekli maaşı alamaması olayıda var. Kendine pozitifize ayrımçılık yok galiba.Almanya solundan emeklyie müjde! Sağlık, Sosyal ve Gelir vergilerinde fahiş zamlar yolda! 

Kadın bekar ve tek başına çalışıyorsa; primini düşük ödedi, çalışma süresi az ve yaşından daha erken yaşta emekli olursa çok kaybı olur emeklilikte. Erkek içinde; dışında değil.

Eyt işlemez orada. Eyt'li orada 400-500 altı alır.

Alamanya'da emekli herkeş 2000 euro alıyor muş? Nirde, kim? Alaman'ın haberi varmıy mış?Almanya solundan emeklyie müjde! Sağlık, Sosyal ve Gelir vergilerinde fahiş zamlar yolda! 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.