Şimdi Ara

Almanya Köln'de üniversite[sorular]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar almanyada okumak hakkında birçok bilgi edindim ama hala aklımda birkaç soru işareti var bunlarıda temiz bir konu açıp sorayım dedim umarım güzel cevaplar gelir hem ben hem ihtiyacı olanlar bilgilenir

1. Lisedeyim bu zamanda doktora master düşünmüyorum sadece üniversite hakkında yorum yaparsanız sevinirim zaten yeni konu açmamın bir diğer sebebi heryerde doktora master yüksek lisans lafları geçmesi ki konuşmalar birbirine giriyor
    2. Kölnde yaşayan bir yakınım var

lise son sınıfta hangi sınavlara girmem lazım(lys ygs vesaire bu arada sanırım bir üniversitede istediğim bölümü tutturursam[yazılım müh.] almanyaya direk başvurabiliyorum)

şimdi olay şu ben başvurdum bu başvurularda neler lazım sonra başvuru kabul edilmesi ne kadar sürüyor başvuruyu ne zaman yapmalıyım diyelimki başvuru kabul edildi ben almanyaya nasıl gidicem

ha birde gitmek istediğim üniversite köln üniversitesi eğer direk başvuru yaparsam benim dışımda yapanlarla ne farkım oluyor yani neye göre öncelikli alıyorlar özellikle bir puana falan bakmıyorlarmı yani yada alınmayı kolaylaştıracak ne yapabiliriz

son birşey daha ben şimdi almanyada üniversite okumayı kesinleştirdim lisede nasıl bir yol izlemem lazım ki üniversite sınavında başvurumun kabul edilmesi garanti olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fresheyır -- 11 Mayıs 2014; 21:10:55 >

• güncel
  • dhnin anlık hatalarından doları sorunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fresheyır -- 12 Mayıs 2014; 17:05:54 >
  • dhnin anlık hatalarından doları sorunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fresheyır -- 12 Mayıs 2014; 17:05:59 >
  • Köln Üniversitesi tip fakültesinde okuyorum.

Almanya'da iyi bölümlerde okumak icin Türkiye'de sinava girmek ve tercih yapip o bölümü kazanmis olmak lazim.

Birde Köln Üniversitesine direk basvuramazsiniz. Dil ögrenmeniz lazim önce. Yani dil kursu vizesi ile gelip, DSH sinavini gecip öyle basvurabilirsiniz.

Hangi bölüm düsünüyorsunuz?
  • Kleines K kullanıcısına yanıt
    yazılım mühendisliği düşünüyorum hocam bana prosedürleri anlatırmısın birazcık yani hızlıcana lisede ne yapmalıyım neler öğrenmeli hangi sınavlara girmeli gitmek için neler gerekli falan kısaca yazabilirmisin
  • Türkiyede normal üniversite sinavina girip yazilim mühendisligini kazanman gerekiyor. Sonra da buraya dil okuluna akrabalarin seni kayit ettirecek kayit belgesi ve istenilen diger evraklarla beraber konsolosluktan randevu alip gideceksin.

Ögrenci vizeleri cok zor verilmiyor bidigim kadari ile ancak iyi bir maddi dayanak göstermen lazim.

Buraya gelince de almanca ögrenmek icin 1.5 senen var. Basarirsan uni ye basvurursun basaramazsan vizen iptal edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macaristan'da üniversite
    12 yıl önce açıldı
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kleines K kullanıcısına yanıt
    peki şimdi üniye kabul edildikten sonra yıllık 8.000€'lardan söz ediyoruz biryerlerde görmüştümde köln üniversitesinde acaba okulu bitirdikten sonra orada çalışıp okul ücretini sonradan ödeme gibi bir seçenek varmı yani okulu bitiricem sonra parasını ödeyeceğim buna ne isim verildiğini bilmiyorum ama biryerlerde görmüştüm

bu arada türkiyeye geri dönmek istemiyorum orada ikamet etme gibi imkanlarım varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

Hocam o 8000€ Bloke hesap için

ha tamam peki bu 8000€ kesin olmalımı bunu her sene yenilemelimiyiz ve dediğim gibi üninin parasını bittikten sonra ödeyebilirmiyiz
  • bunickonaltıharf kullanıcısına yanıt
    hayır anladımda bu hani orada geçinme parası değilmi yani 1 yıllık 8.000€ bunu her sene yenilemelimiyiz ve kesin olmalımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyMeat

hayır anladımda bu hani orada geçinme parası değilmi yani 1 yıllık 8.000€ bunu her sene yenilemelimiyiz ve kesin olmalımı

Kesin olmali ya da alternatifi var garantor bulman lazim kendine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.