Şimdi Ara

Almanya'dan Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen Akyüz Ailesinin Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı (Video Geldi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
5
Favori
52.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun senden.. Dürüstçe birşeyi ifade edebileni görmek sevindirici.
  • Umarım Avrupa ülkeleri, şu çifte vatandaşlık olayına da el atar da, bunlar gibi daha çok vatansever kardeşimizi kucaklarız, hoşgeldin deriz.(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 20 Aralık 2020; 12:56:28 >
  • Yılın belli aylarında Türkiye'de yaşamayan insanların vatandaşlıkları iptal edilmeli bunu yapacak insan ülkeye büyük iyilik etmiş olur.

  • Şimdi ülkeye döviz girmeyecek.
    Mutlumusunuz eyyyy istemüzükçüler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 20 Aralık 2020; 12:59:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyy Almanya. Sen kimsin yaa sabrımızı taşırma



  • 1000x7 Euro kelle başı 1000 Euro işsizlik maaşını kaybetmişler sakın üstlerine gitmeyin :D ayda 70.000 tl yattıkları yerden kazanmak ve buna nankörlük etmek. Alman yetkilileri tebrik ediyorum yedirmeyin imkanlarınızı :D

  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    Bu dayı ve teyze dediğin şahıslar alenen Bana Vatan Haini, Nankör diyor ne linç etmesi ?

    Nankör olan onlar bir hesap yap 600 Euro ile ne alabiliyorsun ?


    Ben söyleyim 1 tane İphone alırsın

    15 euro dan 40 kg et alırsın.


    Bana şimdi geri kalan aylık ne olacak deme o beni ilgilendirmez zira ben ne alıyorum biliyor musun 600 tl ile ?


    85 tl den 7 kg et alabiliyorum veya 1 tane uyduruk Asus modem alabiliyorum. Benim de Kira vs giderlerim var bak onları saymadım.


    Benım aylık ev masrafım 2.300 - 2.400 tl Kira,Fatura + 600 tl mutfak masrafı bak kışın yakıt parasını eklemedim.


    Bu masrafa dışardan yemek veya başka bir etkinlik dahil değil.


    Almanya'da 3 kişilik bir aile Kira,Yakıt,Fatura,Mutfak masrafı ne kadar ? Hesaplayıp söyler misin ?


    Ben yardım falan da almıyorum Türkiye de sosyal yardım yok Asgari ücretliyim 1 tl bile yardım almıyorum.


    Şimdi Toplu Soralım kafanız karışmasın.


    • Türkiye'de 3 kişik bir aile Kira,Yol,Fatura,Mutfak+ Kışın yakıt masrafı 2.300-2.400 tl aylık masraf + kışın 350 tl ye kadar aylık yakıt masrafı olabilir. Almanya'da bu hesaba göre ne kadar harcayacaktır ? (Bu masraflara eğlence veya keyfi harcama yok. Süt,yoğurt Peynir Zeytin,Salça Yağ, Et,Tavuk vs normal masraflar)
    • Asgari ücret aliyorum 2.225 tl başka bir yer den 1 tl bile sosyal yardım almıyorum. Almanya'da Asgari ücret alan bir aile üstüne ek kaç euro yardım alır toplam evine giren para ne kadar ?
    • Bak ben Aliexpress den 10 euroluk mal alamıyorum bana maliyeti 150 tl ye kadar gelebiliyor. Almanya daki biri için yine 10 dolar-15 dolara gelir. Aradaki farkı görebiliyor musun ?



    Nankör olanlar Almanya'dan faydalanıp orayı kötüleyenlerdir. Türkiye'yi kötülemiyorum sadece karşılaştır diyorum. Aynı maaş ile aynı şartlar da hangi taraf daha iyi yaşıyor ? Almancılar geliyor sürekli bize nankör diyor Almanya çok zor pahalı diyor.


    Ben birikim yapmayı bırak her ay üstüne hayatta kalmak için 200-500 tl ye kadar borçlanmam gerekebiliyor.





  • Bunun cumhurbaşkanı ile ilgisi yoktur.. orda ifade özgürlüğü en ileri noktada.. zamanında alman kanalına merkelden önceki başkanı eleştiren hemde çok ağır eleştiren bir Türk vardı bayağı o yıllar konusu olmuştu kimse o adama dokunma dı niye dokunsun...

    Kaçak olmalarına da imkan yok o çocuklar nerde doğmuş nasıl doğmuş nerde hangi okul da okumuş hiç.mi hastane postane eczaneye işleri düşmemiş üstüne çocuklar Almanya da doğdukları için anne baba vatandaş olmasa bile çocuklar direk vatandaş oluyor.. anne baba yada çocuklar üstünden af sağlanıyor..

    O işin kaçakla ilgisi yoktur sanmıyorum başka bir şey olabilir..

    İşin diğer kısmı Almanya da asgari ücret 1700 Euro o parayıda alan çok azdır yardımlar osu budu şusu her eve ortalama 2500 civarı girer. Oradaki aileden 2 çocuk çalışsa baba çalışsa eve rahat her ay 6-7 bin Euro girer orası için aylık iyi paradır.

    Türkiye parasıyla 56 bin TL ile 65 bin TL arası bir paradır. Burda asgarinin biraz üstünde alsalar aynı koşullarda 9 bin falan alırlar..

    Orda üç dört aylık asgari ücretli biri E39 BMW alabiliyorken işte burda aynı aracı asgari ücretle 100-150 ayda alırlar artık....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almanya'dan Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen Akyüz Ailesinin Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı (Video Geldi)
  • 🤠
  • Gidip Almanya'da milliyetçilik yapıyorsun ama daha çocuklarının ne türk vatandaşlığı var ne 2 kelime türkçe beliyorlar. Çocuklar asimile olup alman olmuş artık.

  • Tabi ki bunu yapıyor isen bu riski göze alıyorsun demektir. Ama bizim ülkede hiç bir insana kıyafetleri soyulup kamera karşısına geçirip ayaklarına pranga vurmaz lar. Hele ki çocuklara böyle bir uygulama yapmaz asker polis, çoğunun çocuğu vardır. Bilir evlat sevgisini merhametlidir. Burada alman polisi nin kuralları denetim etmesine bir sözü olan yok. Davrandığı kabalık uslup sıkıntı. Bu adamın evinde bomba bulmadın. Yada bu adam gençleri zehirleyen ilaçları satmıyor. Nedir bu tavır. Zaten çocukların yaşadığı tramva yüzlerine sirayet etmiş. Ve burada bazı vicdansız kişiler bu yüz ifadeleri ile dalga geçmiş. Kime üzülsem bilemedim. Birinin yaşadığı tramva birinin kalbinin kaskatı oluşu.
  • Kardeşimde Almanya'da, hatta vatandaşlığına geçti düzenini kurdu ama Almanya Türkiye'yi kıskanıyor, şöyle böyle diye Türkiye'de yaşayanlara laf atmıyor. Buraya geldiğinde 3-4 bine burada insanlar nasıl geçinebiliyor diyor.

    Burada özel sektörde millerin suyunu sıkıyorlar 2.300 TL ye. Kabul edin kardeşim ülkenin ekonomik şartları iyi değil, ülkeyi yönetenler milleti ayrıştırmaktan başka bir şey yapmıyor. Gençler mutsuz ve umutsuz.

  • Ocak ayından itibaren Türkiye ile Almanya arasında bilgi paylaşımı anlaşması başlayacak. Bu anlaşmaya göre Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'deki banka hesaplarında bulunan paralar ve Türkiye'deki mal varlıkları Almanya ile paylaşılacak. Bakalım o alınan kira ve çocuk yardımı gibi ücretleri artık alabilecekler mi :) Aldıkları yardımların kesilmesi ile birlikte alınan yardımların geri iadesi de istenirse o zaman daha güzel olacak :) :) :)

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Ben her.sene Almanya'ya gidip 1 ay kalıyorum.. bu sene pandemi den ötürü gidemedim.. iş ticaret yapıyoruz araba parçası alıyoruz haliyle orda ticaretinde içinde sayılırım..


    600 Euro alan emeklinin zaten çoğu o yaşa kadar fazla fazla dünyalığını yapıyor. Çoğunun Türkiye de yatırım amaçlı evi yada evleri var yazlıkları var.. ekstra devlet yardımları indirimleri falan filan var .... yani rahat yaşıyorlar bu arkadaşların dediğine çok itimat etme onların olayı acıtasyon yaratmak...


    Selimpaşa da amcamın yazlığı var sadece sitede amcamın çevresindeki 5 villa gurbetçi ailelere ait.. Allah bin nerelerde versin ama acıtasyona gerek yok gayet güzel para kazanıp aklını kullanan genç yaşta güzel dünyalığını yapıyor..


    Amcaoğlu 30 yaşında yani 20 yıl önce beni aradı birikimim var amcaoğlu ordan ev alıcam dedi Ortaköy de bir ev varmış bakarmısın dedi bakdım geldi gördü beğendi aldı gitti kirayada vermedi sanırım hala boş duruyor.. şimdi 50 yaşında bayağı yatırım yaptı.. orda normal işçi Siemens de çalışıyordu sonra başka firmaya geçti... Falan...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    Almanya'dan Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen Akyüz Ailesinin Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı (Video Geldi)  aklıma bu geldi


    Almanya'dan Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen Akyüz Ailesinin Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı (Video Geldi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 20 Aralık 2020; 13:43:29 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.