Şimdi Ara

Almanya'da yaşayan Ukraynalılar neden çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da yaşayan Ukraynalılar neden çalışmıyor

    Almanya'ya kaçan Ukraynalıların neredeyse üçte ikisi vatandaşlık yardımı alıyor. Bu insanların çoğu gerçekten iş bulmaya çalışmıyor mu? Yeni bir araştırma bu soruya yanıt veriyor.


    Maliye Bakanı Christian Lindner, devletin Ukraynalı mültecilerle nasıl ilgilenmesi gerektiğine dair yeni bir plan sundu. FDP lideri Wirtschaftswoche'ye verdiği röportajda, bu kişilerin vatandaşlık yardımı almak yerine sadece sığınmacı yardımı almaları gerektiğini söyledi. Lindner bunun milyarlarca Dolar tasarruf sağlayacağını umuyor. Zira vatandaşlık yardımı alan Ukraynalıların sayısı hala çok yüksek.

    Rusya'daki Şubat 2022'deki savaştan bu yana Ukrayna'dan yaklaşık 1,2 milyon kişi Almanya'da koruma buldu. AB çapındaki bir yönerge nedeniyle bu kişiler otomatik olarak oturum statüsü alıyor ve bu da Almanya'da vatandaşlık yardımı alabilecekleri anlamına geliyor. Ukraynalıların neredeyse yüzde 65'i bunu yapıyor, bekarlar şu anda ayda 563 Euro alıyor. Sığınmacılar ise ayda sadece 460 Euro alıyor ve vatandaşlık yardımı alanların aksine iş bulma merkezinden danışmanlık hizmeti alamıyorlar.

    Wiesbaden'deki Federal Nüfus Araştırma Enstitüsü (BIB), Alman işgücü piyasasındaki Ukraynalılara daha yakından baktı. Yeni bir çalışmada araştırmacılar, işgücüne katılım oranının sürekli arttığını tespit etti. Yeni BIB verilerine göre, Ukraynalıların işgücü piyasasına katılımı iki yıl içinde iki katına çıktı. 2022 yazında mültecilerin sadece yüzde 16'sı çalışıyordu; bu bahar ise bu oran yüzde 30 oldu.


    Ukraynalıların çoğu hala işsiz, neden?

    Ukraynalı mültecilerin yüzde 30'undan fazlası şu anda iş arıyor. Ancak araştırmaya göre bu konuda sorunlar var.


    Almanya'da hala vasıflı işgücü açığı var, özellikle de bakım ve sağlık meslekleri ile vasıflı zanaatlarda. Ukrayna'dan gelen mültecilerin yarısı da bu eksik mesleklerde deneyim sahibi. Ancak BIB Direktörü Katharina Spieß, özellikle tıp sektöründe bu potansiyelin neredeyse hiç kullanılmadığını söyledi. Yüksek dil gereksinimleri ve yabancı mesleki yeterlilikler için karmaşık tanınma prosedürleri, işe başlamayı daha da zorlaştırıyor.

    Pek çok kalifiye Ukraynalı halihazırda sosyal mesleklerde, gıda ve yemek endüstrisinde ve bilişim ve bilimsel hizmet mesleklerinde çalışıyor. Araştırmanın yazarları, bu işlerde dilin daha az önemli olduğunu açıkladı.

    Mülteciler neden iş aramıyor?

    Ukraynalı mültecilerin yüzde 30'u şu anda hiç iş aramıyor. Federal Nüfus Araştırmaları Enstitüsü bunun nedenlerini araştırdı. Buna göre, ortaya birden fazla cevap çıktı.

    - Yüzde 92'si halen bir dil kursuna devam ediyor veya Almanca dil becerilerinin yetersiz olduğunu bildirdi.

    - Yüzde 37'si çocuk bakıyor ya da akrabalarına bakıyor.

    - Yüzde 34'ü yakında Ukrayna'ya dönmeyi bekliyor.

    - Yüzde 32'si sağlık nedenlerini gerekçe gösteriyor.

    - Yüzde 16'sı başarısız bir iş arama süreci geçirmiş.

    En büyük engel Almanca dili olmaya devam ediyor. BIB Direktörü Spieß, “özellikle dil becerileri alanında daha fazla eğitime büyük ihtiyaç var” diyor. Bu, ankete katılanların Almanca dil becerilerinin önemli ölçüde geliştiği gerçeğine rağmen böyle.

    2022 yazında ankete katılanların yüzde 50'si hala hiç Almanca bilmediğini söylüyordu. Bu oran 2024 baharında yüzde 10'a düştü. Ancak, gelişlerinden iki yıl sonra, katılımcıların yüzde 64'ü orta ila iyi düzeyde Almanca bildiklerini söyledi.


    Entegrasyon daha mı kolay?

    Araştırmaya göre, özellikle küçük çocuklu anneler iş bulmakta büyük zorluklar yaşıyor. Bu grup için istihdam oranı şu anda yüzde 22, okul çağında çocuğu olan anneler için ise yüzde 32'dir. Erkekler için durum farklı. Araştırma sırasında reşit olmayan çocukları olan babaların istihdam oranı yüzde 41'di.

    Araştırmacılar Ukraynalıların Alman işgücü piyasasına diğer mülteci gruplarına kıyasla daha iyi entegre olduğunu düşünüyor. Spieß, bunun başlıca nedeninin ortalamanın üzerindeki eğitim ve nitelik düzeyleri olduğunu söyledi. Ukraynalı mültecilerin yarısı akademik bir geçmişe sahip. İş ve konut piyasasına daha kolay erişim ve Almanca öğrenmede kaydedilen hızlı ilerleme nedeniyle entegrasyon da daha kolay.

    Entegrasyonla ilgili zorluklar daha çok çocuk bakımı eksikliğinden kaynaklanıyor. Buna ek olarak, mesleki tanınma da zordur. Spieß, Ukraynalıların yarısının becerilerine uygun bir iş bulamadığını, bunun da niteliksizleşme olarak adlandırıldığını söyledi.

    Ukrayna'dan gelen mültecilerin yüzde 85'i kadın, birçoğunun eşi yok ve çocuk sahibidirler. Buna ek olarak, dil öğrenimi ve işgücü piyasasına entegrasyonu çok daha zor olan çok sayıda yaşlı insan geldi.


    Kaynak:

    https://www.arti49.com/almanyada-yasayan-ukraynalilar-neden-calismiyor-2392330h.htm








  • yahu şu almanyannın liberal saçmalıklarını paylaşıp medet umuyorlar almanya görenler :)))


    12 milyon arap afrikalı var 13 yıldır bu ülkede yaşamaktalar ve 1 gün çalışmışlıkları yok! adam gelmiş liberal alman medyasının palavralarını paylaşıyorlar. almanya vatandaşlık mı veriyor bu şekil yapınca Almanya'da yaşayan Ukraynalılar neden çalışmıyor 

  • 2 senede dil öğretip iş veremediysen daha sittin sene entegre edemezsin.Belki yardım vermeyi dil öğrenme şartına bağlayabilirsin ama ileri zekalı liberallar buna da karşı çıkar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.