Şimdi Ara

Almanya'da Yaşam ve 3 aylık İzlenimlerim. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
52
Favori
50.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
184 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıcı ve objektif bir yazı olmuş, keyifle okudum eline sağlık.

    Ben de bütün olayın eğitimde, kurallarda ve o kural ve cezaların uygulanmasında bittiğine inanıyorum. "Balık baştan kokar" diyerek bizde suçu başkalarına yıkmak, hatta her haltta devleti suçlayıp kendi kusurlarını örtme hastalığı var. Oysa devlet denen kavramı oluşturan da bireylerdir, yani halkın kendisidir. Milletvekili, asker, polis, hakim, savcı, avukat, müfettiş, müsteşar, müdür, öğretmen, doktor, kısacası devlet çatısını ayakta tutan bireylerin hepsi bu halkın içinden insanlar. Dolayısıyla en büyük sorun, sürekli sağı solu eleştirip, ihaleyi devlet denen soyut kavrama yıkarak özeleştiri yapmayan, kuralsız yaşamak ve 100 yılı aşkın süredir otorite boşluğundan dolayı oluşan rant düzenine ayak uydurmak işine gelen, "devletin malı deniz, yemeyen domuz" mantığıyla yaşayan bu ülke insanıdır.

    Atatürk'ün hayatını ezberletmekle, fen ilimlerini de ezbere dayalı yürütüp hiç etmekle ve insanın maneviyatına hiçbir yatırım yapmayan, kültür ve ahlak eğitimini 'ti'ye alan bir sistemle insan eğitilemeyeceğini, disiplinin ve kalkınmanın sağlanamayacağını, özellikle bizim gibi kozmopolit toplumlarda etnik milliyetçi hareketlerin toplumu çökerten ve kalkınmanın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu artık herkesin anlaması ve benimsemesi gerekiyor. Yoksa böyle anca sistemini oturtmuş toplumlara bakıp iştahla izlemeye devam edersiniz.

    İslam hayatın her alanını düzenleyen kurallar bütünüdür. Bu açıdan bakınca batı devletlerinin sistemi, müslümanların yaşadığı devletlere göre İslam'a çok daha uygun işliyor. Biz ne İslam'a uygun yaşıyoruz, ne de batının kural ve ceza uygulamasına dayalı sistemine geçiş yapabilmişiz. Geçmiş medeniyet birikimimizle bağımızı koparanlar sağolsun, yaşadığımız coğrafyaya has ortak kültürel bi kimliğimiz de kalmamış, haybeye yaşayıp bütün enerjimizi boş siyasete harcayıp gidiyoruz. En güzel sömürüye açık toplum örneklerinden biriyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zevkle okudum Türk Alman farkini anlamak isteyen en cok begeni alan 3 mesaji okusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanya çok monoton ve sıkıcıymış diyolar kimse eğlenmiyomuş herkes evden işeymiş
    genelinin kafa yapısı klasikmiş. harcamayı sevmezlermiş cimrilermiş
    bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda işimi yaparım paramı alırım kafasında konformist bir toplummuş.
    evinde bile sosyalleşmezmiş parti yapmazlarmış birbirlerine misafir gelip gitmezlermiş
    asosyal yada bencillermiş hep duygusuz ve materyalistlermiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 21 Temmuz 2019; 9:35:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1shot1kill

    almanya çok monoton ve sıkıcıymış diyolar kimse eğlenmiyomuş herkes evden işeymiş
    genelinin kafa yapısı klasikmiş. harcamayı sevmezlermiş cimrilermiş
    bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda işimi yaparım paramı alırım kafasında konformist bir toplummuş.
    evinde bile sosyalleşmezmiş parti yapmazlarmış birbirlerine misafir gelip gitmezlermiş
    asosyal yada bencillermiş hep duygusuz ve materyalistlermiş
    Eğlenme vakti eğlenme iş vakti iş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav güzel arkadaşım, yazın çok akıcı ve dolu dolu olmuş. Buna istinaden şu din işlerini bir kenara hala atamamışsın ama.
    Çağdaş, aydınlık gelecekler için tüm Dünya bu işleri siyasete karıştırmadan yaparken, biz hala allah,,kitap, peygamber sözleri ile oyalandığımız için böyle
    Ayrı bak kendinde diyorsun ki, kiliseler bomboş. Çünkü isteyen istediği dine mensup olur. İstediği gibi yaşar dinini.
    Okullarda din dersi yerine görgü, ahlak kuralları, iletişim kurma öğretilse tüm TÜrkiye nin yararına olacakta işte
  • Almanya'ya gideceğim zaman okurum
  • herons kullanıcısına yanıt
    Sacmalamissin. Ben isyerleri vergi konusunda dikkatsiz dedim iscilerin zaten maasindan kesiliyor. Yasim senden bir hayli buyuk. Senin adina konusanda olmadi, okudugunu anlamadan yorum yapma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten güzel araştırma olmuş emeğin için teşekkür ederim. Keşke herkes senin gibi düzgün olsa, buraya gelerek OLMONYODA HOR ŞOY 3 KATOOOO diye hönkürmese. Aptalın insanı patal yerine koyması kadar aptalca bir şey yoktur.
  • Almanya hojdır ma gözdeldır ema beneyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ve faydalı bir yazı olmuş. HErkes kendi fikrini yazmış. Konuyu açan arkadaş paylaşım için emeğine sağlık. Avrupa kültürü gerçekten rönesans olsun ve eğitim olsun kendini geliştire geliştire bu noktaya geldiler. Adamlar bu medeniyete sırf din ve kültürlerinden birlik sağlayarak bu noktaya getirdiler. Şimdi din ve dil gibi kavramları ayırarak sadece eğitim, prensiplere ve kültürlere ağırlık vererek sistemi oturtup ve geliştirmeye çalışıyorlar. Aslında tarihlerine bakarsanız ne kadar pislik,savaş,ırkçılık,ahlaksızlık vs. varsa hem yakın hem uzak tarihlerinde vardır. Tarihe bakarsanız bir zamanlar medeniyet çağını yaşayan ülkeler ve kültürler ortadoğu ve islam ülkeleri , ipek yolu ile ticaret yapan asya ülkelerini unutmamak lazım.

    Ben bizim bu noktaya gelmemizi daha doğrusu bozulmamızı biraz kozmopolit bir ülke ve jeopolitik konumda olmamızı bağlıyorum. Eski Türkiye ve altın çağ Yılları yaşayan Osmanlı dönemlerini unutmamak gerek! Bu sebeple bana göre en önemli etkenler ilk sırada eğitim ve eğitimin giderek bozulması sırf sadece ailede bile eğitim verilmediğini ve küçümsendiği bir yerde bunların olması normal. Diğer etkenler artan nüfus artışı, disiplinsizlik, iş ahlakını olmayışı, adeletsizlik ve yolsuzluk tabiki torpillerin artması. Dediğim biraz kozmopolit bir ülke olduğumuz için ve çok karıştığımız için asi ve yılgın genlerimiz çok ağır basıyor. Herşeye ve herkese direnme ve inatlaşma duygularımız ağır basıyor.

    O yüzden Batı ve batı kültürünü bu kadar özenen,imrenen gitmek isteyen insanların aslında biraz kendilerine ve tarihine baksalar kendilerinde o noktadan geçmiş olduklarını yada o noktaya geleceklerini bilseler ve farketseler dünya çok farklı bir yer olacak. Ama dediğim gibi maalesef insanlara çabalamak ve koşulsuz çalışma,iş ahlakı ve disiplin kavramlar çok uzak ve zor geliyor.




  • Bir gurbetçiye, yaşamak için, Türkiye mi ? Almanya mı ? diye sorduğumda,
    "Türkiye de, Almanlarla birlikte yaşamak isterdim " demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun Almanya yaşamınız.

    Mercedes'i iş adamları ile entellerin tercih etmesi, bmw'yi genelde sonradan görme ile baba parası yiyenlerin tercih etmesi bizim çevrede aslında oturmuş bir kanı :) Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.

    Spor alışkanlığı, bisiklet, paten, kaykay vs bilimum çeşit sportif aktivite, bisiklet yolları vs Kadıköy gibi elitlerin, entellerin en çok bulunduğu bölgelerden biri olan kadıköy/kadıköylüler de epey mevcut. Ama tabi Türkiye'nin geri kalanı için aynı şeyi söylemek çok zor.

    Dediğiniz doğru, ne yazık ki ülkemiz ahlaki bir çöküntüye doğru yol alıyor. İslami ahlak gayet güzel olmasıyla beraber sorunumuzun islami ahlaktan uzaklaşmak olduğunu çok düşünmüyorum. Yani ahlak, saygı, sadece islama özgü değil. Bakıyorsunuz avrupanın bir çok yerine, saygı üst düzeyde diyorsunuz. Adamlar islami değil sonuçta. Bana daha çok yine eğitim ile alakalı gibi geliyor. Zira yine baktığınızda, ataistinin, deistinin muhtemelen diğerlerine göre daha fazla olduğu kadıköyde, saygı sevgi üst düzeyde. Sözde islami yoğunluğa sahip ilçelerde kan gövdeyi götürüyor. Tabi ki sıkıntı islam'da değil. Sıkıntı, özellikle son senelerde ülkemizde islamın neredeyse şeytani bir tarikat haline getirilerek öğretilmesi, cehaletin savunulması, tüm islami değerlerin alt üst edilip, islam adı altında, rüşvetlerin, adam kayırmaların öğretilmesi. Eğitimin bel kemiği önce aile de başlar. Cahil insanlar, eğitimli insanlardan daha çok çoğaldıkça, sonraki gelen neslin ne yazık ki daha saygısız, daha düzeysiz olma olasılığı artıyor. Cahil insanlar çok kolay papağana dönüştürülüp manipüle edilebiliyor, özellikle dini kisve altında, dinle aslında alakası olmayan her tür fesatlığa alıştırılabiliyor.

    Arı gibi çalışma konusunda ben de Usa'da bir süre geçirdim ve benzer şeyler gözlemlediğimi söyleyebilirim. Hatta beni en şaşırtan, dikkatimi çeken konulardan biri insanların arı gibi çalışması olmuştu. Yani gerçekten bize göre kat kat çalışıyorlar. Adamlar 1 günde, bizdeki bir çalışanın 4 günde yapacağı işi yapıyor. Boş cafeye çalışanlarla iki lak lak ederim diye giriyorum. Allahım aralıksız boş cafede çalışıyorlar. Biri fırını temizliyor, diğeri tuzluklardan 1cm oluşmuş eksiği dolduruyor, diğeri koca peçetelikte sadece 2 peçete eksilmiş ama onu tamamlıyor. Yani bizdeki gibi değil. Biz de son ana kadar beklenir, öyle yapılır. O süreçte ya komşu dükkanla sohbet edilir ya da arkadaki koca tv izlenir. Lakin özellikle dikkat ettim, bir tanesi bile kafasını kaldırıp tv ye bakmadı. Bu çok enteresan gelmişti bana. Bunun gibi daha bir çok örneği bir çok farklı yer de yaşadım. Adamlar kesinlikle boş durmadan çalışıyor.

    Sonuç olarak bizim eğitim sistemimiz, eğitim kalitemiz için kesinlikle çığır atacak adımlar atmamız gerekli. Son yıllarda iyice kalitesi düşürüldü.

    Edit(ekleme): Tabi bir de hukuk sistemi çok önemli. Dediğiniz gibi çoğu ülkede aile kavramı, şefkat, acıma Türkiye'deki kadar yoğun değil. Ama hukuk sisteminin berbatlığı yüzünden Türk insanının bu güzel huyları da köreltiliyor. Eskiden ihtiyaç sahibine, zorda kalana gönül rahatlığıyla destek olurduk. Ama bunu fırsat bilenler, milyonları olmasına rağmen dilencilikle, otobüs param kalmadı, valla bir taksi parasına ihtiyacım var'lar ile sömürüp günde bin liraya yakın para kazanmaya başladı. Hukuk sistemimiz ise bu dolandırıcıları, bu ahlaksızları sadece 80tl idari ceza uygulayıp, bir de o an üstündekileri alıp gönderiyor. Adam gibi ceza olsa, tekrarında hapis olsa bu adamlar türeyemeyecek, insanlar da her ihtiyacım var diyene acaba dolandırıcı mı gözüyle bakmayacak. Hukuk ve eğitim bir ülkenin temel taşları. Ne yazık ki ülkemizde 30 gasp, 25 dolandıcılık, 18 şiddet olaylarından sabıkalı insanlar bile rahatlıkla dışarıda dolaşabiliyor. Ne ceza var, ne rehab var. Caydırıcılık yok. Almanya'da ya da Amerika'da da insanlar çok kuralları sevdiğinden değil, kuralları ihlal ederlerse karşılacakları ciddi sonuçlardan korktuklarından o kadar kuralcılar.

    Eğitimi, hukuk sistemini bozan hükümet hangi parti olursa olsun, geçmişte, günümüzde ya da gelecekte bilin ki Türkiye için değil başka güçler için çalışıyordur. Gelecek için de hangi parti iktidara gelirse gelsin eğer berbat durumdaki eğitim ve hukuk sistemini daha bozmaya kalkmasa bile, eğer düzeltmeye de çalışmıyorsa yine bize çalışmıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 21 Temmuz 2019; 14:42:31 >




  • Almanyada olup Audi binmemekte ne bilim..
  • Bende bir türk yerinde çalışıyorum şuan almanca öğreniyorum okul tatil olduğu için çalışıyorum 07:00-18:30 arası süpermarkette çalışıyorum cumartesi 16:30 a kadar pazar tatil günlük 50 € veriyor normal bir alman iş yerinde çalışsam yaptığım işe en az 120-150 € günlük kazanmam lazım. Bu sebeble almancayi iyi ögrenip Türklerden kurtulmak lazim. Sana tavdiye Türk ve arap arkadas edinme uzak dur bunlardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Ayda 3000 euro kazanmayı düşünecek kadar ne iş yapıyorsun anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlatlık lazım mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mobilde resimleri açabilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorlar ne kadar alıyor 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.