Volkswagen, fosil yakıtlardan uzaklaşma sürecinde yaşadığı zorluklar nedeniyle Almanya'daki iki fabrikasını kapatma kararı aldı. Bu şirketin kendi ülkesindeki ilk kapatma kararı. Wolfsburg merkezli şirket, Pazartesi günü çalışanları temsil eden işçi konseyine, milyarlarca euro değerinde maliyet tasarrufu amacıyla "Almanya'daki en az bir büyük araç üretim tesisini ve bir bileşen fabrikasını" kapatmayı düşündüğünü bildirdi. Şirket yetkilileri, Avrupa otomobil üreticilerinin karlı ancak çevreyi kirleten benzinli ve dizel araçlardan daha temiz ancak şu anda daha az karlı olan elektrikli araçlara geçişte yaşadıkları zorlukları vurguladı. Avrupalı ve ABD'li otomobil üreticilerinin, Çinli elektrikli araç üreticilerinin baskısı altında kaldığı ifade edildi. Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schaefer, ekonomik ortamın çok zor hale geldiğini belirterek, Avrupa otomotiv pazarında yeni rakiplerinin bulunduğunu kaydetti. Schaefer, “Bir iş yeri olarak Almanya, rekabet gücü açısından daha da gerilere düşüyor.” değerlendirmesinde bulunarak, Volkswagen’in tasarruf için daha fazlasını yapmasının gerektiğini vurguladı. Volkswagen Çalışma Konseyinden yapılan açıklamada da markanın Almanya'daki büyük araç fabrikası ile parça üretim fabrikasını kapatmayı planladığı belirtilerek, şirketin yönetim kurulunun planlarına karşı “direnileceği” mesajı verildi. Volkswagen Group, 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 114 üretim tesisiyle yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Şirketin Almanya’daki istihdamı ise yaklaşık 300 bin kişiyi buluyor. Volkswagen Group, 2026'ya kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin parçası olarak personel giderlerini 2026'ya kadar 5'te 1 düşürmeyi planlıyordu. odatv Almanya'da neler oluyor: Volkswagen kapatıyor https://www.odatv.com/ekonomi/almanyada-neler-oluyor-volkswagen-kapatiyor-120061646 |
Almanya'da neler oluyor: Volkswagen kapatıyor
-
-
Rusya'ya savaş açarsan bedelini ödersin
ABD nin uydusu olmaya kalkarsan bedelini ödersin
İkinci dünya savaşın beri kalkınmış, müreffeh,çalışkan bir ülke iken parayı silahlanmaya, Ukrayna'ya harcarsan bedelini ödersin
Türkiye'ye yatırım yapacakken Suriye'den çekilin geliriz hükümetin emri dersen bedelini ödersin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diğer markalar yıllardır hybrid elektrik vs yatırımları yaparken vw tsi motoru süsleyip süsleyip satıyordu bu saatten sonra da işi çok zor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaşlı Avrupa'nın genç Çinliler ile rekabet etmesine imkan yok.
Hepsi önce Araplara filan satılacak sonra yok olup gidecekler.
Çin otomobil markaları Avrupa'nın göbeğinde misal Zeekr geçerler işte böyle ;))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bir de A Haber logosu koy eksik kalmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanatairum -- 3 Eylül 2024; 11:57:53 > -
Neyse chery satın alır vw yi üzülmesin polo hayranları
ucuz işçiliğin olduğu ülkelere yatırım yapacaklar bundan dolayı.
-
Evet Rusya diz çöktü Putin şimdi yandı Batı'nın çağı yeniden başlıyor doğu diktatör batı demokrasi Ukrayna natoya girdi işte gerçek zelenski Ukrayna'nın Atatürk'ü evet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Eylül 2024; 9:52:11 >
hatalar zinciri jetta avrupa satışını bitince başladı. sonra saça sapan elektirikli arabalar yaptılar. passat sedan üretimi avrupada bitti.
sonuç olarak bunlar oluyor. bakalım süreç nasıl devam edecek.
-
neyin bedeli? vw komple bitse yine bişey olmaz dolu dolu markaları var adamların
-
Neyin mi bedeli? Şirketler kâr ve zarar üzerine çalışır. Benim dolu dolu markam varla çalışmaz.
Vw demek Alman devleti demektir
Alman devletinin yediği halt yüzünden vw zarar ediyor ,kalesinde fabrika kapatıyor.
burada mahalledeki oto dükkanından bahsetmiyoruz
Bir devden bahsediyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Eylül 2024; 10:41:57 >
Mesela bu mesaj burada dursun
2027-2028 de Allah ömür verirse Almanya’nın kişi başı milli gelirine , en düşük ücretin alım gücüne bakalım
Bugüne göre ilerimi gitmiş gerimi gitmiş
Netice de doğru orantı olmalı , halk fakirleşmeli fabrikalar kapandıkça
Veya tam tersi fabrikalar açılıp üretim arttıkça halkın refah seviyesi artmalı
Sence de öylemi ?
Şahsen öyle olacak böyle olacaklarla ömür geçirmeyi bırakalı çok oldu
Tavsiye ederim önünü açıyor insanın
Ben geçmişe ve günümüze bakıyorum
Görebildiklerim bunlar , bunları gözlemleyebilir kendimce puan verebilirim , geleceği ise genelde bunlar üzerinden değerlendirmeye çalışırım , elde veri var çünkü
Yapılanlar zaten biraz fikir veriyor
Neticede “referans” diye bir şey var
Sonra düşününce Almanya’ya hiç bir halt olmaz diyesim geliyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Alman toplumu scholz denen soytarıyı kovar
Yerine Merkel gibi aklı selim biri gelir
AB,Joe bidenin taktigi tasmayı çıkarıp Savaştan çekilirse neden olmasın?
Hadi inşallah
WV hikayesi 2 yıl önce başladı. Uzun süredir maliyet baskısı altında olduklarını zaten söylüyorlar. Uzak doğu araçlarının her geçen gün Avrupa standartlarına yaklaşması ve Global pazardan her geçen gün daha fazla pay alması Alman oto sanayisini çok geriyor. Alışılmış ve süre gelen konfor alanlarını kaybetmeleri onlar için alışılmadık bir durum.
-
nasıl bişey olmaz hocam, yüz milyar dolar satış yapan firmalar bunlar, ww de mb de bmw da aynı şekilde en önemli markalarıdır, ülke hazinesinden trilyon dolar veririler yine kapattırmazlar, adb de olduğu gibi.
bir de A Haber logosu koy eksik kalmasın. |
Diğer markalar yıllardır hybrid elektrik vs yatırımları yaparken vw tsi motoru süsleyip süsleyip satıyordu bu saatten sonra da işi çok zor
|
Yaşlı Avrupa'nın genç Çinliler ile rekabet etmesine imkan yok.
Hepsi önce Araplara filan satılacak sonra yok olup gidecekler. |
Çin otomobil markaları Avrupa'nın göbeğinde misal Zeekr geçerler işte böyle ;))
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X