Şimdi Ara

Almanya’da gurbetçi dayıların takıldığı bir kahveye gittim, şahit olduğum muhabbetler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde bu tür ortamlarda işim olmaz ama bir değişiklik olsun, bakalım ne muhabbetler ediliyor diye, tanımadığım bir şehirdeki bir Türk kahvesine uğradım.

İçeri girer girmez 40’lı yaşlarda bir dayı,

“Hoş geldin yiğenim, gel şuraya otur, sana bir çay ısmarlayalım. Sen kimin oğlusun?” diyerek sohbete başladı.

4-5 tane 50’lik dayı oturmuş iskambil oynuyor, birbirleriyle şakalaşıyorlardı.

Bir tanesi,

“Yarın 23 Nisan arkadaşlar, millî bayramımızı kutlamayı unutmayalım!” diye sürekli bağırıyordu.

Öteki bir dayı, bir şişe birasını almış yudumluyor ve iskambil oynayanları izliyordu. Evet, bu Türk kahvesi içki servisi de yapıyor ve içerisinde kumar otomatları da var!

O esnada kahvede bir CHP’li dayı ile bir AKP’li dayı siyaset konusunda hararetli bir şekilde tartışıyorlardı.

AKP’li dayı, ona

“Bak adam ol, seni Kapıkule’de şikayet ederim, Reis’e hakaret etme!” tarzında, biraz da şaka karışık şeyler söylüyordu.

Öteki tarafta oturan 50’li yaşlarda bir dayı,

“Reis’imizi elimizden alamazlar! Bütün dünya buna şahit oldu, nasıl bir süper güç olduğumuza… Kim gelirse gelsin bir şey yapamaz Reis’imize.”

diyordu.

O esnada kahvenin tanıdığı, 50’li yaşlarda bir Alman dayı geldi. Ona “Willkommen” deyip bira servisi yaptılar.

Daha sonra bana dediler ki:

“Gel yiğenim, sen de iskambil oynayan amcalarını izle.”

O esnada AKP’li bir dayının kumar otomatına bolca para attığını gördüm. Yanına gidince,

“İşte bak yiğenim, şuradan para atıp oynuyorsun. İstiyorsan sen de oyna.” dedi.

Sonra kahveden ayrıldım. Çok değişik bir ortamdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 1 Mayıs 2025; 17:58:38 >

• AfD %26 ile birinci parti konumuna gelince kıraathanelere mi düşmüş ne anlamadım?

• Tarifiniz 80'lerin Türkiye'sini hatırlattı. Bütün bunları biraraya muhabbet içinde getiren ise herhalde Alman yönetimi idi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.