![]() Almanlar, Ukrayna'ya yapılan destekten tasarruf edilmesini isterken, Almanya, Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı... Almanya'da enflasyonun etkileri hissedilmeye devam ederken, Almanlar da özellikle "Bürgergeld", yani vatandaşlık parasından ve Ukrayna'ya yapılan destekten tasarruf edilmesini istiyor. Yapılan son bir ankete göre,halkın %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini savunuyor. YENİ YARDIM PAKETİ... Ancak buna rağmen Almanya, Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Yeni pakette, Skynex hava savunma sistemleri ve mühimmatın yanı sıra Marder zırhlı piyade muharebe araçları da var. Rusya Savunma Bakanlığı ise, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı devletlerin Kiev’e yaptıkları para yardımlarının toplamının 203 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, operasyonun başından bu yana Kiev yönetimine 54 farklı ülkeden yardım yapıldığı belirtildi. Yardım eden devletlerin, Ukrayna silahlı kuvvetlerine 1600’dan fazla füze ve topçu silahı, 200'den fazla uçaksavar füze sistemi, 5 bin 220'den fazla zırhlı askeri araç ve 23 binden fazla insansız hava aracı sağladığı belirtildi. ALMANLAR RAHATSIZ Almanya geçen gün Ukrayna'ya askeri yardım göndermişti. Ve Almanya her defasında Ukrayna'ya askeri yardım içeren bir paket sözü vermeyi de sürdürüyor. Başbakan Olaf Scholz da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. Ancak Almanların bu durumdan pek de hoşnut olmadığı artık biliniyor. Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor. Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde olan Ukraynalının ek yükü düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor. Kaynak: Almanya yine yaptı yapacağını... Almanları dinlemediler, Ukrayna'ya yeni yardım paketi açıkladılar... https://www.arti49.com/almanya-yine-yapti-yapacagini-almanlari-dinlemediler-ukraynaya-yeni-yardim-paketi-2386884h.htm |
Almanları dinlemediler, Ukrayna'ya yeni yardım paketi açıkladılar

-
-
Alanların biraz aklı varsa yardımları yağdırırlar Ukrayna'ya.
Rusya baş belası bir devlet ne kadar uzakta kalırsa o kadar iyi Almanya için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Halkin vergilerinden gidiyor buda enflasyona sebep oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 7 Ocak 2024; 13:24:13 > -
Amerika ne derse onu yapıyorlar sonuçta Amerikan İmparatorluğunun parçası gibi birşey.
NATO Ukrayna'ya mümkün olduğunca yardımını arttırmalı.
zira dünyanın neredeyse 3 te 2'si toprağı olup da "nato dibimizde askeri üs kurdu" tarzı saçma sapan bahanelerl öne sürerek yanında yöresinde ne kadar ülke varsa saldırıp toprağına katmak isteyen baştaki açgözlü ve çoğunluğu barbar halkının yaşadığı, milli hayvanın adı gibi ayılık yapan bir ülke var.
komşuları polonya, finlandiya, ukrayna, çekya, litvanya, letonya ve estonya bu ayıya ve iğrenç, kepaze zihniyetine karşı kendi ülkesini boşuna canhıraş savunmuyor:
hem kendi halkına anti r*sçuluğu aşılıyor hem de barbar r*s turisti ülkesine sokmuyor "işgalci, barbar halk" diye.
Nato'dan ayrıldığımızda bazı avrasyacı, perinçeksporlu arkadaşların o çok sevdikleri milli hayvanı ayı olan ülke bizden Ardahan-Kars ikilisini özerkleştirmek için asker çıkarması yapacak. (Nato'ya girmemizin temel sebebi de budur...)
geçen yıllarda finlilerin Antalya'daki evlerini satıp Türkiye'den kaçtığı haberleri çıkmıştı. Sebebi belli: Bu milli hayvanı ayı olan ülkenin barbar vatandaşı nüfusunun fazla olması...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 7 Ocak 2024; 19:37:17 >
-
Tamamda Ukrayna kimseye zararı olmayan bir ülke ancak Rusya'nin yayılması emelleri olduğunu sağır sultan bile biliyor.
Adamların hayali Sovyet dönemindeki güçlerine ulaşmak. Dolayısıyla bugün burada 3un 5in hesabını yaparsan yarın kapında bekleyen devasa bir ayı ile uğraşmak zorunda kalabilirsin.
Ayrıca her ülke başka güçlü bir ülkeyle arasında tampon bölgeler yani zararsız devletler bulunmasını arzular güvenlik açısından. İki güçlü ülkenin sınırdaş olması her zaman baş belası bir durumdur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ocak 2024; 14:54:15 >
paso sallıyorsun amerikan yalanların ile yazıyorsun; afganistan örneğinde olduğu gibi. bir üstteki de senin yan çarın galiba. yalanlar hep aynı :D
aynı yerden mi suyu veriyorlar ben anlamıyorum.
-
Dostum sen neden bu kadar Rus destekcisisin ?
ABD kötü diye Rusya otomatik olarak iyi mi oluyor ? Tersine aynısının laciverti değil mi ?
Karadeniz Rus golü haline geldiğinde kendini güvende mi hissedeceksin ? Bu adamların 300 yıldır ve hatta 1000 yıldır bir şekilde boğazlarda gözü olduğunu bilmiyor musun ? Biz Nato'ya Sovyetlerin Doğu illerimiz üzeri deki hak iddiaları yüzünden girmedik mi ?
Suriye'de Libya'da Rusya ile vekalet savaşı vermedik mi ?
Yetmedi Putin S400 dalaveresi ile Erdoğan'ı tufaya getirip Turkiye'nin modern savaş uçağı F35 programından atılmasına neden olmadı mı? Üstelik hem üretim ortağı hemde teknoloji alacağımız bir is olmasina rağmen.
Onun yerine kapalı kutu duran 0 teknoloji transferi olan hiçbir halta yaramayan s400le kaldık.
Peki sen bizim Ukrayna sayesinde eski Sovyet savaş teknolojisine erisebildigimizi Ruslarin ise bunu bize asla sunmayacagini bilmiyor musun ?
ABD bir okyanus uzakta senden ama Rusya dibinde Rusya güçlendirme direkt senin kapına gelmeyecek mi ? Neden Turkiye'nin güvenliğini sağlayan tampon ülkelerin yokolmasini istiyorsun.
Almanya bizim için tehdit mi ? Avrupa tehdit mi? Adamlar savaşmaktan elini eteğini çekmiş durumda uzun suredir fakat Rusya yıllardır sinirlarimizda işgal faaliyeti yürütüyor. Daha kötüsü Türk dünyasına erişimimizi engelliyor . Kazakistan ekarte ettiler en son.
ABD ile olan duruma gelirsek biz bu kadar Arap tapar olmasaydık. Biraz daha Putin gibi yabancılar adına değil ülkemizin çıkarlarını düşünerek hareket etseydik ABD ile ilişkilerimiz bu kadar rezil olur muydu sanıyorsun?
Biz kendi elimizle elimizdeki ABD"nin tasmasını yani yahudi lobisini Araplar icin terketmedik mi ? Ote yandan ABD bugün var yarın yok . Birgün evimize dönüyoruz deyip cekip gidecel ama biz hep burada Rusya ile beraber olacağız dolayısıyla biraz olsun 3 gün sonrayi ABD sonrası dönemde başımızın çaresine bakmamız gerektiğini düşünmemiz gerekmiyor mu ?
Sözün özü ne Ruslar nede Iranlilar bizim dostumuz değil. Sadece zoraki şartların bir araya getirdiği iki düşman ülkeyiz o kadar. Ancak Ukrayna bizim doğal muttefikimizdir . Bunu az çok jeopolitik bilen herkes sana söyleyecektir.
Osmanlı için Kırım neyse Tyrkiye icin Ukrayna odur.
Ukrayna'daki siyasi varlığının son bulması Turkiye'nin hareket alanını son derece kısıtlar. Gelecekteki güvenliğini zayıflatır. Bağımlılığını arttırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ocak 2024; 16:51:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
doğu perinçek izleye izleye kafayı yemiş bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 7 Ocak 2024; 19:55:23 > -
Araplara gitmiyor sonuçta…
Adamın sana sorduğu tüm bu sorulara vereceğin cevapları merak edirem @pskillercheto ...
-
Boş iş
Rusya'yı o cephede hiçbir devlet yenemez kırım savaşı döneminde miyiz omg
NATO'nun boş işleri clinton abla ve derin ekibi boşuna savas çıkardı bir de üstüne kaybedecekler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yine aynı boş palavralar. amerika ile iyi ilişkiden geçilmiyor. senin gibiler her zaman oldu ve olacak. bunu anlıyorum. bu ülkede Turan Çağlar gibileri bitmez.
çünkü bir örneğin beni baya güldürdü. aslında bu örnek üzerinden bile yazdıklarının palavra olduğunu kanıtlar!
" ABD bir okyanus uzakta senden ama Rusya dibinde Rusya güçlendirme direkt senin kapına gelmeyecek mi ? Neden Turkiye'nin güvenliğini sağlayan tampon ülkelerin yokolmasini istiyorsun."
- Ege denizinde adamlar üssler kurdular. Lozan'ı çiğnediler. en son "montrö'yü neden uyguluyoruz" gibi ingilizler algı kastı :) yani tüm bu gerçekler dururken, senin bu palavraların hakikatten komik oluyor. ukrayna'da zaten bizimle rusya arasında tampon bölgeydi ya.
ama bak dediğim gibi algının kabul gördüğü yere bakıcan ki tarafını bileceksin. bak hemen yeni liberal trollden destek de almışsın. ekleme: dini konularda da ahkam kesen ama pek bilgisi olmayandan da destek almışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 8 Ocak 2024; 19:34:25 >
-
Rusya ne kadar kırılırsa o kadar kardır.
-
dur hatta afgan arkadaşla bugün konuştum. konusunu açtım da "bizde amerikancı ve dinci amerikancılar hala amerika yalıyorlar" şeklinde. eleman güldü. sovyetler geldiğinde çok ucuza afganistana petrol getiriyor. herşeyin fiyatı bir anda ucuzluyor falan. ama işte bu cahillere yaranamzsın vs dedi.
cahilleri kime dedi orası meçhul. talibancı afganlara mı yoksa amerikan taparlara mı ? burasını sormayı unuttum.
-
En çok da şeye güldüm, ABD'nin tasması elimizdeymiş bırakmışız.
ABD bugün varmış yarın yokmuş. Ne kaldı ki şunun şurasında Kurdistan'ı kurup, petrol kaynaklarını kendilerine bağlayıp, 40-50 yıl asker konuçlandırıp, kaynaklar tükendikten sonra gidecekler, 40-50 sene su gibi geçer. Adamlar dünyanın her yerine server açar gibi askeri üs kuruyor bugün var yarın yok diyorlar biz de jeopolitik bilmediğimiz bu durumu anlayamıyoruz
. Şu kadar hayalperest olsam yüzüklerin efendisi gibi ne fantastik romanlar yazardım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 9 Ocak 2024; 2:15:48 >
En Beğenilen Yanıtlar

doğu perinçek izleye izleye kafayı yemiş bunlar |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X