Şimdi Ara

Almancılara müjde, 1 ocak 2021 de resmen başlıyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
3
Favori
20.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün duyduğum en güzel haber.

  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    1970'lerde miyiz ya? Ne gurbetçisi? Kim takar bunları?

    Onlar geleceğine yarısı kadar turist gelsin bin kat iyi. Ne kadar para bırakıyorlarmış burada? Gelip daire alıp kiraya veriyorlar vergi yok algı yok. Sırf zarar.


    Senin dediklerin eski zamanda kapalı ekonomi devrindeydi artık turistik yerlerde gurbetçi dediklerinin yüzüne bakan yok. 5 dakika araya yabancı dil sokmadan türkçe konuşamayan hangi kültüre ait olduğu belli olmayan tipler.

  • bankalar arası bilgi paylaşımı artık tüm ülkelerle yapılıyor

  • Dunkofların gözü yaşlı hahahhaha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergi anlaşmasının olduğu her ülkede bu durum zaten muhtemeldir. Vergi anlaşması olan ülkeler, şahısların ve şirketlerin ülkede elde ettikleri gelirden ödedikleri vergileri (bildirimleri) birbirleri ile paylaşması beklenir.

    Dolayısıyla, Türkiye'de mukim türk vatandaşı iseniz, yasalarımız gereği yurtdışında elde ettiğiniz gelirin vergisini Türkiye'ye ödersiniz. Kanun bu. Vergi anlaşması olan ülkelerde, o ülkeye ödediğiniz vergi, ödenmiş vergi kabul edilir ve Türkiye sizden eğer varsa farkını ister. Mesela, Karadağ ile vergi anlaşmamız var. Karadağ'da şahıs gelir vergisi %12. Bir iş yaptın. 100 lira kazandın. 12 lira Karadağ'a vergi ödedin. O noktada Türkiye'ye beyan vermen lazım. "Ben 100 lira kazandım, karadağ'da %12 vergi ödedim" diye. Türkiye de sana "eyvallah, burada onun vergisi %26. Aradaki fark olan 14'ü bana öde" der. 14 lira da Türkiye'ye ödersin. 74 lira paran cebinde kalır. Bu beyanı yapmaz isen, Karadağ senin vergi beyanını elbet bir gün Türkiye ile paylaşır. Türkiye'de bir memur çıçını kaldırıp iş yapana kadar iki yıl daha geçebilir. Ama O gün geldiğinde cezanı yersin. Ceza + beyan vermediğin için ceza + gecikme faizi + anapara şeklinde sana çok güzel kabaran bir şey olur.

    X ülkesinde vergi ödedi iseniz ve x ülkesi ile Türkiye arasında vergi anlaşması var ise, bu gelirin beyanını Türkiye'ye vermezseniz Türkiye er ya da geç bu geliri öğrenir ve size cezayı yabıştırır. Aynısının tersi Almanya için de geçerli.

    Burada atlanabilecek konu şudur: Türkiye'de vergisiz kazanç elde eden kişi kolaylıkla yakalanmayabilir. Çünkü Türkiye'deki düzen buna müsait. Dolayısıyla vergi bildiriminden yırtabilir. Ancak, hesap akışları da gelir konusunda bir fikir verecektir ve bir gelir var ise, Almanya gibi yoz olmayan bir ülke enseleyecektir. Normalde Türkiye de enseler; ama yasalar kasten yetersiz, zihniyet de yoz. Bizim bakkal geçen yıl 24. 000 lira kar etmiş. Yersen. Çırağına asgari ücret veriyor. Çırağı kendinden çok kazanmış. Yersen.

    Bunun dışında, hemen her konuda Türkiye'deki vergilerin Almanya ile yakın olduğu bellidir. Türkiye'de beyan edilip vergisi ödenmiş gelir için Almanya'da ya hiç vergi çıkmaz, ya çok az vergi çıkar. durumdan duruma değişir. Ama genelde Türkiye'de daha yüksektir. Kira geliri hariç.

    Türkiye'de vergi kaçakçılığı yaparak gelirini gizleyip, bir yandan Almanya'dan geçim yardımı alan birileri var ise, onlar enselenir. Yasadışı işleri türk hesapları ile gizleyenler enselenir falan... Sıradan çifte vatandaş bu konudan etkilenmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Eylül 2020; 19:10:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hem oradan sosyal yardım alıp hem buradan da emekli maaşı alan ve bunları bildirmeyen, oradan getirdiği paralarla buradan mal mülk edinen kira geliri sağlayan gurbetçi vatandaşlarımız düşünsün artık !!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya, corona virüsü salgını nedeniyle bilgilendirmenin 1 Ocak 2021'de başlayacağını duyurdu. 1 Ocak 2021'den sonra, 2020 yılına ait hesaplar bildirilecek. Hesap bildirimleri 30 Eylül 2021'e kadar tamamlanacak.



    Su yaziyi okuduktan sonra güldüm- 2020 yilina ait hesaplari mi? 2020 öncesinede gitmeniz gerekiyor. Ben kendim almanyada yasiyorum ve bu maddeyi daha ciddi anlamda gecmise yönelik yapmalari gerekir. Cogu yurtdisinda yasayan insanlarin TR de mallari evleri dükkanlari var bunlar bildirilmeli.


    Ben TR de malvarligim olmadi hicbir zaman ve yatirimimi Almanyaya yaptim her daim cünkü burada yasiyorum. Almanya disinda tüm ülkeler ile bu tür bilgi paylasimlari yapilmasi taraftariyim.

  • İnşallah vatandaşlıktan atarlar cennet vatan Türkiye'mize gelirler hadi bismillah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya'dada ev kiraları bahalı yegenim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Zaten yapan yokki yatırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ey yunan ey fransa sen kimsin sonra yallah tornistan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiyeye gelsinler turkiyede zenginden vergi alinmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    bitcoin e geçerler bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence gurbetçilerin aldigi araç ve telefonlardan da bizdeki gibi OTV ve KDV tutarinda vergi alsalar daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar da biliyor ki gurbetçiler euro yu türkiye ye akıtıyorlar ... yatırım olarak

  • işte adalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel bir haber, kurulu düzenimiz var muhabbeti yapanlara çok güzel olmuş. İnşallah ötv gibi bişeyler de getirilerde nasıl oluyormuş anlarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    Sen ne saçmalıyorsun? Gurbetçilerin ülkeyi kalkındırdığı yok.orada kazandığı 3 kuruş para burda çok değerli olduğu için geliyorlar ve çok da harcamadan dönüyorlar. O 3 kuruş paranın değerli olduğu başka ülke yok zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman Devleti:Almanyadan alıp alıp Turkiyede çatır çatır yemek ha gel bakiyim yavrum şöyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 16 Eylül 2020; 8:19:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    hocam bu bedduaların kendiniz gibi insanlara olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. böyle cevaplara hiç gerek yok bence.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.