Şimdi Ara

Almanca artikeller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu artikelleri ezberlemenin kolay bir yolu var mı yani neye göre yöntemi nedir yardım ederseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merak
  • Yöntemi yok malesef zamanla alıșabilirsin kullanarak.
  • Genelde sonunda e varsa die oluyor. er varsa der oluyor. Çok değişik gelirse das yaparsın.

Artikel sorduğunda yazmıyorum çünkü ben de bilmiyorum.
  • Hepsini dene hocam ögrenirsin. DER DIE DAS (-:

Yanlis söylesende kaybedecegin birsey olmaz, anlami birazcik farkli olur ama sonucunda anlasilir. O kadar tolerans gösterilmelidir.
  • bu zımbırtıların adı unbestimmte artikel miş
    hoca ilk söylediğinde onbeş tatilde gel diye anlıyordum ne diyo bu karı diyom aklımdan hey gidi günler
  • Sınav var napcam ben ya :(
  • Derdidaz ;)
  • Kelimeleri izberlerken artikel ile bir bütünmüş gibi ezberleyeceksin
    Kitabı ezberliyorsan Das Buch diye ezberleyeceksin , Buch diye değil
  • Kulak alışıyor bir süre sonra.
  • Ezberlenmiyor ki hadi onu ezberledim fiiller var neyse biraz çalışsam iyi olacak teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smalltouch

Merhaba arkadaşlar bu artikelleri ezberlemenin kolay bir yolu var mı yani neye göre yöntemi nedir yardım ederseniz sevinirim

Yok dostum. Zamaninda cok denedim hatta bu artikellerde de ing. ile baglanti kurarak cozmeye calistim ama olmuyor. Unuttum gitti. Artikel almancanin beyni olmasina ragmen gercekten kullanima bagli gelistirmek.

Mesela yanlis hatirlamiyorsam der baum ; agacti. (belirli artikel) einer Baum ise bunun belirsiz olani (unbestimmter) . Durumlara gore ekler falan aliyorlardi.

nominativ(yalin hal) akusativ(-i hali) dativ(-e hali) genitiv(-in hali) vs.
  • Artikeller ben ellemem
    muhahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: [TR]*Qartal

Artikeller ben ellemem
    muhahaha

Geçmiß olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [TR]*Qartal

Artikeller ben ellemem
    muhahaha

Geçmiß olsun

Tutamadım kendimi
  • Almanca dersi kaldırılmalı ya çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 5 Nisan 2012; 21:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LivingDeads69

quote:

Merhaba arkadaşlar bu artikelleri ezberlemenin kolay bir yolu var mı yani neye göre yöntemi nedir yardım ederseniz sevinirim

Yok dostum. Zamaninda cok denedim hatta bu artikellerde de ing. ile baglanti kurarak cozmeye calistim ama olmuyor. Unuttum gitti. Artikel almancanin beyni olmasina ragmen gercekten kullanima bagli gelistirmek.

Mesela yanlis hatirlamiyorsam der baum ; agacti. (belirli artikel) einer Baum ise bunun belirsiz olani (unbestimmter) . Durumlara gore ekler falan aliyorlardi.

nominativ(yalin hal) akusativ(-i hali) dativ(-e hali) genitiv(-in hali) vs.

akkusativ'i,dativ'i Türkçeye uyarlayarak öğrenmeyin.Dativ çoğu zaman Türkçede -de,-da eki haline de karşılık gelir.

Artikeller de genelde kelimenin sonuna bakılarak anlaşılır.

Misal; -heit,-keit,-ung ekleri kesin olarak die artikelini alır.Sonu -e şeklinde biten kelimelerin die artikeli olmasının ihtimali %50'dir.

Kelimenin sonu -mus la bitiyorsa(Terrorismus,tourismus ... gibi) der artikelini alır.Mesleklerin erkek versiyonu her zaman der'dir...

Fiillerin direkt isimleşmiş hali(Essen,Aussehen,Lernen... gibi) her zaman das artikelini alır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.