Şimdi Ara

Alman mühendisler tarih yazmaya geliyor: 2018'de Ay'a uzay aracı indirecekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kaynak Reuters. Nasa basın açıklaması. Moon landing tapes got erased, NASA admits
    http://www.reuters.com/article/us-nasa-tapes-idUSTRE56F5MK20090720#pGY8VPhIRD9UHsel.97?utm_source=webtekno

    Türkçe çeviri kaynaklarından birisi. "NASA Ay'a Gidildiğini Gösteren Kaydın Silindiğini İtiraf Etti!!"
    http://www.webtekno.com/uzay/nasa-ay-a-gidildigini-gosteren-kaydin-silindigini-itiraf-etti-h12437.html

    2009 haberleri ve nasa tekzip etmedi.




  • assasin34 A kullanıcısına yanıt
    Çocuk git derslerine çalış. Daha üniversiteye gideceksin, astronot olup aya gideceksin. NASA'nın yalanlarını ortaya çıkaracaksın. Vatan senden çok şey bekliyor, hadi aslanım,

    Bu da bonusu:
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Ciddi değilse endişelenmekte haklısın. Ben de endişelenmeliyim. Ciddiyse yaş önemli. Böyle şeylere genelde teenage tayfası inanır. Bu tayfayı kandırmak, kafaya almak çok kolaydır. Onlar henüz Hollywood filmleri ile gerçek hayatı ayırt edebilecek kadar olgunlaşmadılar.

    Ciddi ciddi NASA'nın böyle bir mizansenle nerdeyse 50 yıldır, dünyayı kandırmış olabileceğine inanıyorlar.
  • Almanya ay'a araç mı yolluyor 2 şey düşündüm ama ilk seçenek daha mantıklı
    -
    1- amerika'ya şantaj yapacaklar dökerim bak foyanızı diyerek para koparacaklar
    -
    2- gerçekten aydan maden ve araştırma üssü projesi için adım atılıyor her şey para için ilk adımı biz atalım da pastadan büyük payı biz alalım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

    nedense makina biraz ince zayıf ve çelimsiz duruyor, o kadar x6 - toureg- g550 hayvan gibi jeep üreten bir ülkeye yakışıyomu,böyle tecrübeye milyar dolar kar fazlası veren ülkenin o aya optimus prime indirmesi gerek

    Oraya gonderecegin her kilo agirlik fazladan milyonlarca dolar maliyet demek. Bu sebebden isi gorcek en ufak minimal robot gonderiliyor. Tum uzay robotlarinin boyle celimsiz, kagit gibi olmalari bu sebebden ama bir acidan haklisin, almanya gibi teknoloji ve endustri devi bir ulkenin aya optimus prime'i bile gonderecek firlatma sistemlerine sahip olmasi gerekirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: assasin34

    quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal


    quote:

    Orijinalden alıntı: hacı.basat

    ABD'nin ilk aya gidişleriyle ilgili iddialardan sadece iki kesin sonuç çıktı.
    1- Görüntülerin arasına sahte görüntüler de eklenmiş olduğu.
    2- Orjinal görüntülerin nasa tarafından yok edildiği.
    Nasa bunları kabul etti ve sahte görüntüler için olayın takipçilere daha iyi anlatılabilmesi için yapıldığını, şu an orjinal kayıtların bulunmamasını da kendi tecrübesizliklerine bağladı.
    Başka da kesinleşmiş bilgi bulunmamakta.

    NASA'nın bunları kabul ettiğine dair orijinal NASA belgelerini, bu bir basın açıklamasıysa, açıklamanın videosunu, yada NASA'nın WEB sitesinden bu açıklamalara ilişkin bir linki paylaşmanı rica ediyorum.

    Burada saçma sapan kaynaklar paylaşmaman için de tekrar yazayım. İstediklerim şunlar:

    Bu iddiaları NASA'nın kabul ettiğini gösteren orijinal belgeler (belgelerin yayınlandığı ana akım medya linkleri kabulümdür)

    NASA'nın kabulü basın açıklaması yoluyla olduysa, bu açıklamanın videosu ya da yayınlandığı ulusal gazetelerin linkleri.

    Bu açıklama NASA'nın sitesinde yayınlandıysa, ilgili sayfanın linki.

    Bunları veremezsen mesajını silmeni rica edeceğim çünkü yalancı durumuna düşmüş olacaksın ve mesajın orada öyle kaldığı sürece bu halin sürekli belgelenmiş olacak.

    Bu türden belgesiz, kanıtsız iddialar gerçekten kabak tadı vermeye başladı.



    NASA denen reklam ajansı şey pardon UZAY ajansı 40 senelik yalanını bir anda ifşa etmez edilmesine de müsade etmez. Ancak ufaktan ufaktan Hollywood filmleriyle insanların zihin altına işlenir. İnterstellar filmini izledin mi bilmiyorum. Orda Murph'ün babası kızının okuluna gidip öğretmenleri ile konuşurken kızında olan kitaptaki bilgilerin artık güncellendiğini Apollo projesinin S.S.C.B ile girişilen uzay yarışında sadece iyi bir propoganda olduğunu AY'a aslında gidilmediğini söylüyor. Bakın bunu bir Hollywood filminde izliyoruz ve duyuyoruz. Birazcık zihniniz ve algınız açıksa bunun neden olduğunu az çok anlayabilirsiniz.

    O filmi ben de izledim ama öyle bir diyalog hatırlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Dikkatli izlememişsin demek ki.https://youtu.be/MpKUBHz6MB4 Varsa İngilizcen burdan izle ve dinle. Yoksa aynı sahneyi Türkçe dublajından bul izle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: assasin34

    Dikkatli izlememişsin demek ki.https://youtu.be/MpKUBHz6MB4 Varsa İngilizcen burdan izle ve dinle. Yoksa aynı sahneyi Türkçe dublajından bul izle.

    Filmi 2-3 kez izledim ama üzerinden 2 yıldan fazla geçtiği için ben de hatırlayamıyor olabilirim. Ama diyalog çok saçma geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Mart 2017; 10:34:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı.basat kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Kaynak paylaşmadan böyle sansasyonel iddiaların dile getirilmesini her zaman manipülatif bulmuşumdur ve bu yüzden tepki gösteririm.

    Türkçe kaynağa da baktım. Reuters’deki haberi de okudum. Türkçe kaynak olan bitenin çok az bir kısmını aktarmış. Hem o nedenle hem de kaynak benim için yeterince muteber olmadığından direk reuters’te yazılanlara odaklanalım:

    1.NASA orijinal kayıtların silindiğini doğrulamış. Bu konuda haklısın.
    2.Silinmesinin nedeni Reuters’te kasetlerin tekrar tekrar kullanılması yani para tasarrufu amacıyla olduğu söyleniyor. Bir başka deyişle kasetlerin üzerine başka kayıtlar almışlar. Bu ikna edici bir açıklama mıdır, değil midir, kişiden kişiye değişir. Yorum yapmayacağım. Ancak ne zaman silindiği bilgisi yok.
    3.Öte yandan orijinallerin “iyi durumdaki” kopyaları CBS kanalında ve Johnson uzay merkezinde bulunmuş. Bunlar resmi olarak orjijnallerinden duplikasyon olduğu kabul edilen kopyalar çünkü o tarihlerde NASA orijinallerin kopyalarını bir çok medya kuruluşuna yayınlanması için göndermişti. CBS aradan 40 yıl geçmesine rağmen kayıtları arşivinde saklamyı sürdürmüş. Ayrıca orijinallerin kopyaları Avustralya’da da bulunmuş.
    2006 yılında NASA tarafından kayıp olduğu açıklanan kasetleri NASA mühendislerinden Richard Nafzger tarafından 2009 yılında NASA arşivindeki 200.000 kaset arasında bulunmuş. Ancak 1. maddede açıklandığı gibi kasetlerin içerikleri yeniden kayıt amacıyla silinmiş halde bulmuş. Orjininallerdeki kayıtları kurtarmak ve dijitize etmek amacıyla bir Hollywood film stüdyosu ile anlaşılmış. Stüdyo, kayıtları restore etmiş ve dijitalleştirerek daha net hale getirmiş ve bu kayıtlar da NASA tarafından yayınlanmış (Reuters’deki haberde öyle yazıyor).
    Şimdi;
    1.Kayıtların silindiği doğru ama bu neyi kanıtlar? NASA orijinallerin aynı kopyaları zaten zamanında onlarca medya organına dağıtmıştı ve bunlardan iyi durumda olanları (*) NASA tarafından tekrar çoğaltıldı. Orijinallerini silince eline ne geçmiş olacak ki? Kopyalarında olmayıp orijinalinde olan ne bulunacak? Sonuçta bu orijinallerin stüdyoda çekildiği iddia edilmiyor mu? Kopyalarından zaten stüdyoda çekildiğini anlamadı mı zehir hafiyeler? Ee, o zaman? Sen kopyasına bakarak bu çekimlerin ayda değil, stüdyoda çekildiğini iddia etmiyor musun? Orijinallerine bakınca fazladan ne göreceksin?
    2.Orjinallerinde her ne görmeyi umuyorsan, zaten NASA’nın da bunu bildiğini ve o yüzden kasetleri sildiğini söylemiyor musun? Peki öyleyse NASA bu kayıtları daha ilk gün imha edip, yerine basına dağıttığı kopyalardan birini işte orjinal kayıt bu diye koyamaz mıydı? Madem bu orijinal kayıtlarda bir sakatlık vardı, neden NASA bunca zaman sakladı onları? Hem burada ağır bir mantık hatası yok mu? Orjinalinde çekimlerin hile hile olduğunu kanıtlayan bir şey var ama her nasılsa bu hile kopyalarında yok ki NASA bunları sağa sola dağıtmış. O zaman;
    A)madem kopyalarında hile gizlendi, sen nasıl anladın çekimlerin stüdyoda yapıldığını? Sonuçta sen orijinallerini hiç izlemedin ki!
    B)Yok eğer orjinalinde olan kopyasında da var diyorsan, o zaman orjinali silinse ne olur silinmese ne!
    C)De ki orjinalinde bunlar stüdyoda çekildi diye bas bas bağıran bir şey var (ne olduğunu bilen var mı?) ve NASA bunu kopyalarda gizledi. Orjinali neden tutsun, anında imha etmesi gerekmez mi? Neden NASA’nın bu durumda orjinallerini saklamasını bekliyorsunuz, bu ağır bir mantık hatası değil mi? NASA orijinalini imha etse ve editlenmiş kopyasını orijinal diye koysa nereden bilecektiniz ki?
    3.NASA bu sahtekarlığı örtbas etmek amacıyla kasetleri imha ettiyse bunu neden itiraf etsin ki? Etmese siz nereden bileceksiniz orjinallerin silindiğini?
    4.NASA orjinall kasetleri imha etmemiş, sadece silmiş ve kasetleri kullanmaya devam etmiş. Hakikaten hile hurda olsa komple kasetleri fırında yakması gerekmez miydi?
    5.Silinen kasetlerden orijinal kayıtlar kurtarılıyor. Dolayısıyla bir kasta dayalı silinme olmadığını söyleyebiliriz.

    (*) Orijinal ve kopya meselesi iyi anlaşılmamış. Orijinal ile kopya arasında dijital medyumda teorik olarak sıfır fark beklenir. Analog medyumda ise %100 aynı olmaz çünkü analog sinyal örneklenirken RIAA ekolizasyonuna maruz kalır, ayrıca, zayıflatılıp, güçlendirilir. Yetmez, kaset üzerindeki ferrit partikülleri kayıt sinyalinin yarattığı manyetik alana %100 boyun eğmezler, bazıları polarlanmaz. Bunların yaratığı arka plan gürültüsüne “hiss” denir. Yani analog bir kaset kopyalanırken
    I. Distorsiyon artar (THD)
    II. Frekans eğrisi +/-3 dB içinde ufak farklılıklar gösterir.
    III. Arka plan gürültüsü artar.

    Bunların etkileri kopya kayıtta ton ve hue farkları, amplifikasyon farkları ve dinamik erim farkları gibi ufak tefek, ancak dikkatli gözlerin ya da ölçüm cihazlarının fark edeceği kusurlar olarak yansır, kaydın içerdiği mesajı radikal bir biçimde değiştirmez. O zaman orjinal kayıt diye tutturmanın tek amacı olabilir. Orjinal kayıtta olup kopyada olmayan sahneler var olduğu iddia edilmektedir. Aksi halde ille orjinal kayıt diye tutturmanın bir anlamı yoktur. Ancak komplocuların anlamadığı şu: Böyle sahneler varsa, neden NASA onları orada tutsun? O sahneleri silerek de orjinal kayıtları saklamaya devam edebilirdi ve NASA gibi elinde her türlü teknoloji olan bir devin geride iz bırakması düşünülemezdi bile.

    Ayrıca her türlü medyumun bir saklanma/arşiv ömrü vardır. 1969’da çekilmiş bir analog kaydı dijitize etmeden zaten 50 yıl zor saklarsınız, mutlaka bir başka medyuma kopyasının çıkarılması gerekir. Özellikle makaraya sarılı şerit teyplerle çalışan kasetlere yapılan kayıtlar, beklerken “print-thru” ya da hayalet sinyal denilen bir mefhuma maruz kalır. Sarılı halde üst üste binen şeritlerin üstte olanı altta olanın (ve tersi) manyetik polarizasyonunu uzun süre aynı pozisyonda kalrısa etkiler ve bozar. Bunu dinlerken ya da izlerken hayalet sinyal olarak algılarsınız. Benim evde 80’lerden kalma 100 kadar müzik kasedim ve Kenwood marka 2 x 100W gücünde eskiden kalma güzel bir müzik setim var. Bu kasetleri zaman zaman dinliyorum ve dinlerken bu mefhumla karşılaşıyorum. Treble frekanslarında ciddi bir kayıp var, hışırtı artmış ve en önemlisi sanki şarkının içinde bir başka şarkı çalıyormuş gibi hayalet sesler geliyor.

    Yani NASA zaten orjinal kayıtları istese de sonsuza kadar koruyamazdı, onları duplike etmek yani kopyalayıp, kopyalarını muhafaza etmek zorundaydı. Aradan 50 yıl geçmiş. 50 yıl önceki fotorğraflar, kitaplar bile sapsarı olmuşken, NASA kayıtlarının aynı kalmasını nasıl beklersiniz?

    Komple teorilerini besleyen en büyük damar cehalettir. İnsanlar cahil daha doğrusu bilgisiz olduğunu kabul etmek yerine böyle şeylere inanmayı seçerler.

    Yaşınız gençtir. Biraz sabredin. Yakında aya tekrar çıklılır ve orada Apollo uçuşlarının kalıntıları canlı yayında gösterilir. Ama ona da komplo derler, hiç şaşırmam.

    Bir komplocuyu ikna etmek imkansızdır. Bu yazıyı uzun tutmamaın amacı komplocuları ikna değil. Onlarla ilgili bir beklentim yok. Amacım arada kalanlara doğru yolu göstermek. İnsan gençken komplo teorilerine çok daha meyilli oluyor. Gençken ben de öyleydim. Ama insan yaşlandıkça hayatı ve olan biteni, aralarındaki ilişkileri daha iyi analiz etme potansiyeli artıyor, hele bir de kendini eğitirse...

    Not: Yukarıdaki açıklamayı bir tarafımdan uydurmuyorum. Analog teyplere ses kaydı konusunda oldukça bilgiliyimdir. Eskiden Hi-Fi takıntım vardı ve kaset deklerin hastasıydım. Hala punduna getirip düşürebilirsem, iyi durumda bir Nakamichi Dragon, Tandberg 3014 ya da Revox B215 alasım var. O nedenle analog teyple manipülasyonun sınırlarını az çok bilirim.




  • Alman mühendisler tarih yazmaya geliyor: 2018'de Ay'a uzay aracı indirecekler


    Şu resmide koyalımda 1966 sovyetlerin Aya ilk gönderdiği araçtan(düzgün inemeyip çarpıyor) itibaren Aya ne kadar çok
    yolculuk yapıldığı anlaşılsın.
    Bunların mor renkli olanları ABD nin insanlı Ay inişleri. Dikkat edilirse Yalan olduğu spekülasyonları yapılan
    1969 Apollo 11 seyehatinden sadece aylar sonra 2.bir seyehat daha yapılıyor.Sırf bu hareketliliği gösteren diyagramdan bile
    Apollo 11 uçuşunun yalan olabileceğine ihtimal vermek akıl işi değil.




  • Millet nelerle uğraşıyor uzaya çıkıyor. 100 yıl sonra yapamayacağımız şeyleri yapıyorlar. Biz de padişahlık sistemi ile uğraşaduralım

  • hala ay'a gidilmedi diyenler mi var oha

    şuanda bile birileri orada olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: assasin34

    quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal


    quote:

    Orijinalden alıntı: hacı.basat

    ABD'nin ilk aya gidişleriyle ilgili iddialardan sadece iki kesin sonuç çıktı.
    1- Görüntülerin arasına sahte görüntüler de eklenmiş olduğu.
    2- Orjinal görüntülerin nasa tarafından yok edildiği.
    Nasa bunları kabul etti ve sahte görüntüler için olayın takipçilere daha iyi anlatılabilmesi için yapıldığını, şu an orjinal kayıtların bulunmamasını da kendi tecrübesizliklerine bağladı.
    Başka da kesinleşmiş bilgi bulunmamakta.

    NASA'nın bunları kabul ettiğine dair orijinal NASA belgelerini, bu bir basın açıklamasıysa, açıklamanın videosunu, yada NASA'nın WEB sitesinden bu açıklamalara ilişkin bir linki paylaşmanı rica ediyorum.

    Burada saçma sapan kaynaklar paylaşmaman için de tekrar yazayım. İstediklerim şunlar:

    Bu iddiaları NASA'nın kabul ettiğini gösteren orijinal belgeler (belgelerin yayınlandığı ana akım medya linkleri kabulümdür)

    NASA'nın kabulü basın açıklaması yoluyla olduysa, bu açıklamanın videosu ya da yayınlandığı ulusal gazetelerin linkleri.

    Bu açıklama NASA'nın sitesinde yayınlandıysa, ilgili sayfanın linki.

    Bunları veremezsen mesajını silmeni rica edeceğim çünkü yalancı durumuna düşmüş olacaksın ve mesajın orada öyle kaldığı sürece bu halin sürekli belgelenmiş olacak.

    Bu türden belgesiz, kanıtsız iddialar gerçekten kabak tadı vermeye başladı.



    NASA denen reklam ajansı şey pardon UZAY ajansı 40 senelik yalanını bir anda ifşa etmez edilmesine de müsade etmez. Ancak ufaktan ufaktan Hollywood filmleriyle insanların zihin altına işlenir. İnterstellar filmini izledin mi bilmiyorum. Orda Murph'ün babası kızının okuluna gidip öğretmenleri ile konuşurken kızında olan kitaptaki bilgilerin artık güncellendiğini Apollo projesinin S.S.C.B ile girişilen uzay yarışında sadece iyi bir propoganda olduğunu AY'a aslında gidilmediğini söylüyor. Bakın bunu bir Hollywood filminde izliyoruz ve duyuyoruz. Birazcık zihniniz ve algınız açıksa bunun neden olduğunu az çok anlayabilirsiniz.

    Yanlış hatırlıyorsun filmde öğretmenler inanmuyordu AY'gidildiğine.




  • İyi işte 10 sene sonra biz de Ayda Alamancı Oluruz
  • Yıl 2019 oldu.
    Nerede bu Almanların uzay aracı?
    Hani aya ineceklerdi?
    Koskoca Almanlar yapamadılar mı?

  • Almanlar Ay a çoktan gitti.(2004) işte kanıtı:https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.