Şimdi Ara

Allaha inanmak ne kaybettirir? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
2
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Olmayan seye inanmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaş ben de şunu anlamıyorum, kadir-i mutlak her şeye gücü yeten senin o saçma mantığını bile görebilen Allah varsa, senin bakkal hesabinla çıkarın için kazanç-kayıp amacı guderek ona taptığını gormeyecek mi?

    Su dünyada iyiliği dahi cennete gitmek için bir araç olarak gördüğünü gormeyecek mi? İyiliği sirf iyilik için seven dinsiz biriyle seni kıyaslandığında sence hanginiz daha samimi görünecek?

    Allah'a inanacaksan sadece Allah'ı sevdiğin için inan. Allah korkun ya da çıkarın için değil. Tabiata bak, insanlara bak ve çevreni sevmeye çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1)5 vakit namaz yılda 15 gün kaybettirir. Ortalama yaşam süresi 65 yaş.15 yaşından sonra namaz kılmaya başlasan 50 yılda sana 2 yıl kaybettirir.

    2)Oruç 1 ay aç bırakır.

    3)İnancından dolayı bazı şeyleri yapamazsın.(içki içmek)

    Ne kazandırır?

    1)Çoğu insanı belli bir çizgide tutarak kötülükten uzaklaştırır.

    2)Varsa cennet'e gider.

    3)Türkiye gibi bi toplumda dışlanmanı önler.

    Ben genel olarak inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real Woods -- 14 Haziran 2016; 13:51:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlahi kudretin sırf ilahi kudret gibi olması istenmiyor gibi.

    Çok fazla insanla içiçe. Bunu beyan etmenin nedeni gerçekten içiçe olması. Rahman abi meryem abla melek hanım vesaire.

    Bu kadar içiçe olması insanın kafasını karıştırıyor.

    Bence ilah sırf ilahlık yapsa akla kara belli olacak. Ben dua ettiğimde rahman abinin bana anlattığı tek şey kendisinin rahman olmadığı ancak bir rahman var deyip durması.

    En azından kafam karışmadan bir dua edebilmeliyim. Bu yusuf isa değil ama yusuf beyle isa beyle konuşmak da garip.

    Birisi bir şey anlatıyor ancak anlatmak istemiyor gibi.

    Bence anlatılan şey insanın insana karşı tutumu olmalı. İnsan ilahi kavramın isminden cisminden beceremesem de bir şeyleri taşıyorum imajıyla dolaşıyor.

    Bu da ilahi kavram hakkında şupheye neden oluyor. Hadi birileri bu şekilde davranıyor peki neden engel olunmuyor.

    Bu açılardan düşünüldüğünde ilaha inanmak aslında biraz insana inanmak gibi. Ancak değil!...

    Bana göre insanın tavrı biraz da ikili oynama üstüne. Duşunun yani adam evleniyor ve hanımı ve kendisinden olan kız aslında kendisi iken ben değilim bu elif diyor yasin diyor rahman diyor?

    Ne denmek istiyor?

    Bir de kitabi isim koymayanlar var. Çocuğuna taş toprak gibi isimler koyanlar.
    Bunların da materyal dünyada kainata ait olamayan eşeyli uremeyi ilah kavramına oykunmeden yaşama gayretine girdiğini görüyoruz.

    Birisi var olanı materyalleştirip diğeri inanç başlığında tahkir ediyor gibime geliyor.

    Toparlarsak insan Allahuya inanınca bence kibir denen halden de odun vermek zorunda kalabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşi bırakmak, abdest almak, hazırlanmak, namazı kılmak, toplanmak vs 30 dakika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek cümle ;
    Güneşin varliğına delil ararsan ,günesten gozunu ayirma -Mevlana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    O kadar çok şey kaybettiriyor ki inanamıyorum. Bence bu bir kayıp. Sence olmayabilir. Fakat bence bu inanılmaz bir kayıp. Forumdakileri görüyorum etrafımdakileri görüyorum. Televizyondakileri sosyal medyadakileri görüyorum ve ne kadar büyük bir kazancım olduğunu görüyorum. Bu öyle bir şey ki hayata dair her duruma etkisi var. Olmalı mı? Din insanın hayatının her noktasını etkilemeli mi? Etkilememesi gerektiği bariz. Hayatının her noktasında din olan insanlardan tiksiniyorum. Kimsenin inancını sorgulama veya bundan dolayı onu aşağılama hakkım yok ta ki onun inancı beni ve diğer insanları rahatsız edecek düzeye gelene kadar. Iğrenc şekilci insanların her cumlelerinin buram buram din kokması her davranisinin buram buram din kokması bir süre sonra tahammül edilemez seviyeye geliyor. Çok basit bir şey aslında. Hiç göze batmayan bir şey. 3 cümleden birinde Allah demenin ne zararı olabilir? Ama oluyor işte. 3 cümleden birinde Allah diyen insanların artması rahatsız ediyor. Çunku şunu biliyorsun ki bu adam yargılar. Bu adam herkesi yargılar. En yakın arkadaşını da yargılar yoldan geçeni de yargılar. Çünkü bu adamın konuştuğu dili degistirecek kadar damarlarına işlemişse bu din bu adam baktığı her yerde ayet görecek. Her yerde sünnet görecek. Bu adam Opusen çift gorunce aklına Opusen çiftlerle ilgili ayet gelecek yargilayacak. Bu adam oruç tutmayan adam görünce oruç âyetleri aklına gelecek yargilayacak. Ister içinden yargılasın ister dışından. Sonuç aynı olacak. Bu adam insanları ayrıştırcak. Bu adam insanları dini yargılara göre kategorize edecek. Bundan kötü bir şey mi var? Böyle olmadığım için çok mutluyum. Her şeyi düşünebildiğim ve bir şeyi düşündüğüm için suçluluk duymadığım için çok mutluyum. Allah yoksa dedikten sonra Haşa demem gerekmediği için çok mutluyum. Zira allah yoksa dedikten sonra Haşa diyorsam daha başta ben Allah yoksa diye bir şeyi dusunemiyorum demektir. Bildiğin düşünemiyorum algilayamıyorum demektir. Bir şeyi düşünememek bir şeyi algilayamamak ancak zihni köreltir.
    Öyle insanlar var ki adam allah yazarken a yı küçük yazdım diye alınıyor. Adam Hz muhammed yazmaz sadece muhammed yazarsan alınıyor. Bu denli bir şekilcilik bu denli bir kasıntılık eksikliktir. Kusurdur. Böyle bir kusurum olmadığı için mutluyum. Bu sadece din değil o düzeyde her şey için geçerli. Fanatiklik raddesindeki ideoloji için de geçerli. Millyietcilik için de geçerli. Gelenekler için de geçerli.
    O yüzden çok şey kaybettiriyor. Başta iyi insan olma şansını elinden alıyor. Ahlaklı insan olma şansını elinden alıyor. Ahlaksız olmazsın belki ama ahlaklı da olmazsın. Kötü olmazsın belki ama iyi de olmazsın.
    Söylediğim her şey din olgusu için geçerlidir. Tanrı fikri için değil. Yine fanatiklesmemis bir dini inancın çok bir zararı olacağını düşünmüyorum. Fanatiklesmekten kastım da işid falan değil. Bu forumdaki müminler falan mesela.

    İnsanların hayatlarının her noktasının din olması ile hayatlarının her noktasının Allah ile olmasını berabermi düşünüyorsunuz. Zira din münafıkça harekette edilebilecek bir kavramdır ve bir din yok şuan. insanların Allah ı anması sizi rahatsız etmemli. Benim hayatımın her noktası Allah ın emirleri ve yasakları üzerine kurulu. Zaten bu beni sizin veya başkasının hakkını yemekten alı koyuyor. Ha dersiniz evrensel ahlak anlayışı olamazmı. (Belki evrensel ahlak kavramı itici gelebilir. Yani ahlaklı olmak için inanmakmı lazım) Bu durumda şu devreye girer. Faiz nasıl zarar verir. Hırsızlık nedir. Kul hakkı nedir vs. Zaten ALlah ın kuralları olmadan insanlar doğruyu bulamıyor ve bulmuyor. Örnek istersen şu yaşadığımız zaman. Ortadoğuyu 1 dünya savaşından sonra sömüren o çok medeni avrupa. Dolayısı ile Allah a olan inanç insanı sınırlar. Ha ben bunu severek yapıyorum. Zorlama ile yapılan farklı anlaşılabiliyor.

    Lütfen yanlış anlamayın ancak sözleriniz çok iddalı ve geriyor. Germekten kastım daha yumuşak ifade edilebilir. Zira inanan itici geliyorsa inanmayanda itici gelebilir ama inanmayanada "Lan Allahsız gomunist" denmez ve denemez. İnanana tiksindirici denilemeyeceği gibi. Aslında bu demek oluyorki. Sizin sözünüzü sınır kabul edebilim ve daha ilerisine gidebiecek insanları hayal edelim. O zaman Allah' ın emir ve yasakları uygulandığında zararlı değildir. Sizin tiksintinizi ifade edip rahatsız etmediğinizde sizinde tiksindirici olmayacağınız gibi.




  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Zaten ALlah ın kuralları olmadan insanlar doğruyu bulamıyor ve bulmuyor.


    Bahsettigim bu işte. Açık açık kendini diğer insanlardan üstün görme. Doğruyu sadece kendinin bildiğini sanma. Müslüman olduğu için en erdemli insan olduğunu düşünme. Bunlar o kadar zararlı şeyler ki.

    Bu arada faiz neden zararlı. Bu bizim bilmediğimiz ama sizin bildiginiz zararı neymiş bunun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    quote:

    Zaten ALlah ın kuralları olmadan insanlar doğruyu bulamıyor ve bulmuyor.


    Bahsettigim bu işte. Açık açık kendini diğer insanlardan üstün görme. Doğruyu sadece kendinin bildiğini sanma. Müslüman olduğu için en erdemli insan olduğunu düşünme. Bunlar o kadar zararlı şeyler ki.

    Bu arada faiz neden zararlı. Bu bizim bilmediğimiz ama sizin bildiginiz zararı neymiş bunun?

    İşte meselede tam bu bir müslüman herşeyi kendinin bildiğini sanmaz. Senin o kadar sözüne söylediğim hiçbirşeye cevap vermedin bile. Tahammülünüz yok malesef. Olmasını beklemiyorum ancak empati yapmıyorsunuz. Evet Allaha kul olmaya benim inancıma göre doğruyu bulmuyor ama doğru iş yapmıyor demedim. İnsan doğru işler yapabilir ancak inanç sistemini eleştirmen için hepsine göz gezdirmiş olman gereklidir. Oysa sen 2 satır ile cevap veriyorsun ve her ne hikmetse benim sana kullanmadığım halde tiksinmek gibi kötü ifadeler ile ifade ediyorsun. Dedim ya tahammülsüzsünüz malesef.

    Faizi bir iş hayatına sor sonra konuşalım. Üretim olan yerde faiz zaten olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 25 Haziran 2016; 0:09:14 >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.