Şimdi Ara

Allaha inanmak ne kaybettirir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
2
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allaha inanmak ne kaybettirir?

    Sonuç olarak tesadüfler ve ihtimaller sonucu rastgele bir insan ırkı oldu ise bu ırk içinde sen var olduysan buna böyle inanıp yaratıcının olmadığına inanıyorsan saygı duyarım ve duyuyorum.

    Ama ya Allah var ise? İnanmak daha mantıklı değil mi?

    Zaten öleceksin ve yok olacak bu bedenin ama ya diğer ihtimal gerçekse ve Allah varsa?



  • İstediğini giyemezsin, yiyemezsin, içemezsin. Nefes almanın bile zor olduğu sıcaklarda oruç tutman gerekir. Zor şartlarda namaz kılman gerekir. Karşı cinsle sevişmeyi bırak konuşamazsın bile. İstediğin müziği dinleyemezsin. İstediğin kitabı okuyamazsın vs. vs. Bunlar ve fazlası benim özgürlük alanıma giriyor.

    Not: Gerçek islamı baz alarak yazdım.
  • Ya Allah değil de Zeus gerçekse? Ya tüm inanmayanları sonsuza kadar elektrikle çarparsa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    Ya Allah değil de Zeus gerçekse? Ya tüm inanmayanları sonsuza kadar elektrikle çarparsa?

    Eyyyyy Zeus seni yaratan kim :D
  • yüzlerce din var islamı bunların önüne koyan ne ? ya yahudilik doğruysa o zaman ona inanalım.
  • Ne kazandırır ?
  • Böğürtlene tapmanın da pratikte bir zararı yok, zaman kaybı ve boşa umut vermesi dışında.
    ---
    Milyarlarca müslüman her cuma günü cuma namazı kılmak yerine ne yapardı ? Muhtemelen yine hiç bir şey.
    Her sene kabenin etrafında birbirlerini ezmemiş olabilirler miydi ? Evet.
    Kabenin etrafında ezilmeyenler birbirlerine zarar vermenin alternatif başka yollarını da bulabilirler miydi ? Evet.
    ---
    Yani bana gore Müslüman coğrafyada inanılmaz bir değişim olmayacaktı. Ama X'i yapmak sana bir sey kaybettirmez, o halde yap gibi bir mantik yanlis. Cunku X i yaparak X yerine yapabilecegin onlarca diger seyi yapmamis oluyorsun.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Opportunity_cost



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 6 Haziran 2016; 13:28:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Özgürlüğünü kaybettirir.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Birçok insan yazmazdı ama yazıcam tekbaşına Ahlak kuralları çerçevisinde yaşaman bir şey ifade etmiyor.Bir yaratıcı var ve o yaratıcı ona inammanı istiyor.Eğerki amazonlarda teknolojinin hiç olmadığı ve ilkel bir kabilede yaşamıssa insan aklıyla bir yaratıcı olduğunu bulmak zorunda.Eğer bilime inanıyorsan milyarlarca dizilimli insan genetik kod şifresinin .İnsanìn yapìsının evrendeki düzenin şans eseri olma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu görürsün.

    Görmüyor musunuz, Allah yedi kat semayı (yedi gök katını) nasıl yarattı?
    (NUH suresi 15.ayet)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taromm -- 6 Haziran 2016; 15:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    Özgürlüğünü kaybettirir.

    Bu senin özgürlüğü nasıl tanımladığına bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taromm


    quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    Özgürlüğünü kaybettirir.

    Bu senin özgürlüğü nasıl tanımladığına bağlı

    İstediğini giyemezsin, yiyemezsin, içemezsin. Nefes almanın bile zor olduğu sıcaklarda oruç tutman gerekir. Zor şartlarda namaz kılman gerekir. Karşı cinsle sevişmeyi bırak konuşamazsın bile. İstediğin müziği dinleyemezsin. İstediğin kitabı okuyamazsın vs. vs. Bunlar ve fazlası benim özgürlük alanıma giriyor.

    Not: Gerçek islamı baz alarak yazdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: taromm


    quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    Özgürlüğünü kaybettirir.

    Bu senin özgürlüğü nasıl tanımladığına bağlı

    İstediğini giyemezsin, yiyemezsin, içemezsin. Nefes almanın bile zor olduğu sıcaklarda oruç tutman gerekir. Zor şartlarda namaz kılman gerekir. Karşı cinsle sevişmeyi bırak konuşamazsın bile. İstediğin müziği dinleyemezsin. İstediğin kitabı okuyamazsın vs. vs. Bunlar ve fazlası benim özgürlük alanıma giriyor.

    Not: Gerçek islamı baz alarak yazdım.

    Canım sıkılmaya başladı ama üşenmedim sırayla yazıcam.
    İstediğini giyebilirsin günahı senin boynuna olur.Müslümanlık bayanların örtünmesini ister bunun sebebi bayanın özgürlüğünü kısıtlamak değil erkeğin şehvani duygularinı azdırmamaktır.Kadının başını örtmesi erkeklerin hislerinin canlanmamasını sağlamaktır.Erkek aaaaaa bu kız nasılmış bu söyle bu şöyle dememesi için onu arzulamaması içindir.Erkekle bayan konuşabilir yanlız evli olmayan 2 kisinin bir odada yanlız başına kalması uygun degildir.
    Eğer istedegini yemekse İslam domuz at esek eti yemeyin der.Şahsen ben 3 saatlik sindirim sistemi olan domuz yerine 30 saatlik sindirim sistemi ve 3 tane midesi olan ineği tercih ederim.İçki içmeyin der batıdada şu an içki ve sigara bağımlılığı aileleri mahvetmektedir.Hükümetler bu tür insana zarar veren maddeleri önlemek ve azaltmak için uygulamalar yapar.
    İstediğin saatte gezmekse hava karardıktan sonra tek başına bir bayanın gezmesi uygun değildir.Yanında bir erkekle gezer.

    Oruçun amacı aç insanların halini anlamak ve onlara yardım etmektir.
    Ayrıca hücrelerin aç kalmasının yaşam süresini uzattığı ve kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanmıştir.
    Namaza gelince namaz dinin direğidir.İnsan namaz kìlınca ben Allah ın huzuruna çıktım ve o beni izliyor.Hal hareketlerime dikkat etmeliyim olmalìdır.İnsanın içinden gelen yanlızlığı bir çaredir.Dosttur bir özeleştiridir.
    Namaz kılan insan yaptığı tüm davranışlarına dikkat etmeli karıncayı bile incitmemeye özen göstermelidir.
    Siz eğer evlendiğinizde sevgilinizin başka insanlarla cinsel ilişkide bulunmasını bazı şehvani duygular yaşamasını dogru buluyorsanız devam edin ve kız kardeşiniz varsa onada karışmayın.Sonuçta üzüm üzüme baka baka kararır
    Her şeyin sınav oldugu bu dunyada kendinizl biraz başbaşa kalmanızıve gökyüzünü biraz izlemenizi öneririm

    Unutmayin ister Musluman olun ister başka bir şey Özgürlük anlayışı sizin nasıl tanımladağınıza bağlı kimse zorla bir sey yaptiramaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taromm -- 6 Haziran 2016; 16:35:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • taromm kullanıcısına yanıt
    "Kadının başını örtmesi erkeklerin hislerinin canlanmamasını sağlamaktır."
    diyorsun...

    Böyle bir şey olabilir mi? Erkek azmasın diye kadın kapansın. E madem kadın azmasın diye erkek de kapansın. Erkeğin azmasını önlemenin başka yolları var örneğin bakma kardeşim. Yani böyle bir sebep yüzünden bunaltıcı sıcaklarda kadınlar kadınlar kan ter içinde kalıyor. Ben tişörtle şortla bile bunalıyorum, terliyorum. Kapalı, hele çarşaflı kadınların halini düşünemiyorum.

    Evli olmayan kadın ve erkek aynı odada kalamaz hımm. Mesela doktorla hastası gibi mi? Eh bu yüzden cinayet işleyen yobazlar bile vardı. Nefret ettirdiniz iyice.

    Domuz etini yahudi ve müslümanlar hariç bütün dünya yiyiyor. Bir zararını gördükleri de yok.

    Hava karardıktan sonra kadının dışarıda gezmesi medeni yerlerde sorun teşkil etmiyor kardeş. Mesela Eskişehir gibi illerde. Ama Erzurum mesela tehlike arz eder kesinlikle sana katılıyorum erkeksiz kadının tek başına dolaşmaması lazım böyle yerlerde.

    İçki içmek zararlı olabilir de bundan kime ne? Markette satılan sanayağ içkiden daha zararlı mesela. İsteyen istediğini yer içer. Sağlıklı yaşamaya zorlayamazsın kimseyi.




  • Benim stephen curry'den daha iyi basketbol oynadigima inanmam da bana bişey kaybettirmez. Dünyadaki en yakışıklı insan olduğuma inanmam herkesin beni sevdiğine inanmam bana bir şey kaybettirmez. Hatta baya bir özgüven sağlar.

    Din de böyle bir şey aslında çok ciddi vicdanını rahatlatır ama gerçek değildir. Bir dine inanmayinca kazanacagin şeyler rahat içki içmek ibadet etmemek(bu aslında tam olarak kazanç değil) ve evlilik öncesi ilişkiye girebilmek. Yani bunlar için vazgeçilmez dinden zaten. Gerçek olmadığını dusunursun vazgeçersin. Yani yoksa o dine inanabilsem cennete gidecegimi düşünüp rahat ederdim şimdi inanılmaz bir boşluk içinde yaşıyorum. Çünkü inanamıyorum doğru olabileceğine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cevap yazdıktan sonra edit yapmışsın. Ben de eklemene ekleme yapayım.

    Oruç fakirlerin halini anlamak falan değil. Öyle olsa fakirlerin yediğinden yiyin mesela iftarda sahurda. Ama en muhteşem sofralar kurulur resmen iştah partisi yapar gibi. Fakirler akşam olunca muazzam yemek yiyeceğini bilerek aç kalmıyor. Arada dağlar kadar fark var.

    Geçen sene sıcaklara dayanamayıp Pakistan'da oruç tutarken ölen 2000 civarı insan var. Türkiye'de de ölenler oluyor. Sağlığa pek yararlı değil demekki.

    Kardeş sen namus gibi duyguları müslümanlara mı has sanıyorsun? Evliliği de sadece kızlık bozmak olarak bakıyorsunuz ya helal olsun. Ne aşkınız var ne sevginiz. Varsa yoksa seks.

    Herşey sınavsa tecavüze uğrayan çocukların, açlıktan ölen çocukların sınavı ne kardeş? Sen sağlıklı ve güvenlikli yaşayan bireyler için diyorsun belki bunu ama dünya çok acımasız, her zaman öyleydi. Sınav falan yok, adalet de yok. Kör doğan insanlar, sakat doğan insanlar var onlar neden sınava kırık notla başlıyor. Cevabın da ahirette onlara daha iyisi verilecek olacak. Bu cevap yeterli değil. Tanrının tecavüze uğrayan ve sonra da katledilen bir çocuğu izleyip müdahele etmemesi bana bir tanrı olmadığını düşündürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawk1903 -- 6 Haziran 2016; 16:53:40 >




  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben bakmam bir başkası bakmasın ama herkesin bakmaması gibir bir durum mümkünmü sence o zaman dünyada kötülük olmasın bende onu istiyorum

    Şimdi kadın ve erkek meselesinde gunumuzdeki olayları görüyorsun hep kadınlar zararlı çıkıyor.Bunun önune gecmek icin bir önlemdir.Sanırsam senin bunu anlaman çok zor.
    İçki karacigeri bitirir.Ve daha vucutta bircok zarari vardir.Ama en onemli olgu insanın sarhoşken yaptìğı davranışlardır.Benliğinin yerinde olmamasıdır.Yoksa gereğinden fazla alìnan her madde vucuda zarar verir.

    Doktor muhabbetine gelince İslam sağlìğa ek bir parantez açar.Sağlık her zaman önceliklidir.

    Senle daha fazla tartışmıcam bu söylediklerimi bir düşünmeni isterim.Bunları bir rekabet amaçlì yazmadım.İnşallah yanlışlarından dönersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuverti

    Allaha inanmak ne kaybettirir?

    Sonuç olarak tesadüfler ve ihtimaller sonucu rastgele bir insan ırkı oldu ise bu ırk içinde sen var olduysan buna böyle inanıp yaratıcının olmadığına inanıyorsan saygı duyarım ve duyuyorum.

    Ama ya Allah var ise? İnanmak daha mantıklı değil mi?

    Zaten öleceksin ve yok olacak bu bedenin ama ya diğer ihtimal gerçekse ve Allah varsa?



    Sen zaten dine tüccar mantığıyla, ben inanayımda eğer yoksada birşey kaybetmem varsa kazanırım olarak bakıyorsan ve bu şekilde inanıyorsan bana kalırsa zaten yaratıcının gözünde ateistlerden bile düşük seviyede olman gerekir.Çünkü ateistler bile daha samimi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taromm

    quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: taromm


    quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    Özgürlüğünü kaybettirir.

    Bu senin özgürlüğü nasıl tanımladığına bağlı

    İstediğini giyemezsin, yiyemezsin, içemezsin. Nefes almanın bile zor olduğu sıcaklarda oruç tutman gerekir. Zor şartlarda namaz kılman gerekir. Karşı cinsle sevişmeyi bırak konuşamazsın bile. İstediğin müziği dinleyemezsin. İstediğin kitabı okuyamazsın vs. vs. Bunlar ve fazlası benim özgürlük alanıma giriyor.

    Not: Gerçek islamı baz alarak yazdım.

    Canım sıkılmaya başladı ama üşenmedim sırayla yazıcam.
    İstediğini giyebilirsin günahı senin boynuna olur.Müslümanlık bayanların örtünmesini ister bunun sebebi bayanın özgürlüğünü kısıtlamak değil erkeğin şehvani duygularinı azdırmamaktır.Kadının başını örtmesi erkeklerin hislerinin canlanmamasını sağlamaktır.Erkek aaaaaa bu kız nasılmış bu söyle bu şöyle dememesi için onu arzulamaması içindir.Erkekle bayan konuşabilir yanlız evli olmayan 2 kisinin bir odada yanlız başına kalması uygun degildir.
    Eğer istedegini yemekse İslam domuz at esek eti yemeyin der.Şahsen ben 3 saatlik sindirim sistemi olan domuz yerine 30 saatlik sindirim sistemi ve 3 tane midesi olan ineği tercih ederim.İçki içmeyin der batıdada şu an içki ve sigara bağımlılığı aileleri mahvetmektedir.Hükümetler bu tür insana zarar veren maddeleri önlemek ve azaltmak için uygulamalar yapar.
    İstediğin saatte gezmekse hava karardıktan sonra tek başına bir bayanın gezmesi uygun değildir.Yanında bir erkekle gezer.

    Oruçun amacı aç insanların halini anlamak ve onlara yardım etmektir.
    Ayrıca hücrelerin aç kalmasının yaşam süresini uzattığı ve kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanmıştir.
    Namaza gelince namaz dinin direğidir.İnsan namaz kìlınca ben Allah ın huzuruna çıktım ve o beni izliyor.Hal hareketlerime dikkat etmeliyim olmalìdır.İnsanın içinden gelen yanlızlığı bir çaredir.Dosttur bir özeleştiridir.
    Namaz kılan insan yaptığı tüm davranışlarına dikkat etmeli karıncayı bile incitmemeye özen göstermelidir.
    Siz eğer evlendiğinizde sevgilinizin başka insanlarla cinsel ilişkide bulunmasını bazı şehvani duygular yaşamasını dogru buluyorsanız devam edin ve kız kardeşiniz varsa onada karışmayın.Sonuçta üzüm üzüme baka baka kararır
    Her şeyin sınav oldugu bu dunyada kendinizl biraz başbaşa kalmanızıve gökyüzünü biraz izlemenizi öneririm

    Unutmayin ister Musluman olun ister başka bir şey Özgürlük anlayışı sizin nasıl tanımladağınıza bağlı kimse zorla bir sey yaptiramaz

    aç kalmak faydalıdır ama ölümüne aç kalmak 10 saat aç kalmak değil 2 saat falan aç kalmak iyidir. susuz kalmanın hiç bir faydası yoktur zararı vardır. saatlerce yemek girmeyen mideye bir anda yüklenmek zararlıdır.

    domuz ucuz, lezzetli ve pratik bir yiyecektir yabancılar sürekli yiyor ve en fazla normal et kadar zararını görüyorlar.




  • Ne kazandırır? İlah bakımından hiç bir şey. Buyuk olan yine buyuktur. Hatta şimdi bu inananın itikadıyla uğraş imanını hazırla nefsine gem vur bi suru iş.

    Bi de adam bunları beceremezse hocaya sover al babandone 2 filmi.

    Kul ne kazanır? Başarısız olursa suçlayacak birini...

    Kul ne kaybeder? Başarısız olursa suçlayamayacağı birini. Başarılı olursa suçlayamayacağı kimseyi duşunmeme ozgurluğunu.

    Demek ki inançsız kişi rabbi suçlarsa bir konuda başarısız olmuş olmalıdır gibi bir sonuç çıkıyor hadi hayırlısı bakalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 6 Haziran 2016; 19:27:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    quote:

    Orijinalden alıntı: taromm

    quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: taromm


    quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    Özgürlüğünü kaybettirir.

    Bu senin özgürlüğü nasıl tanımladığına bağlı

    İstediğini giyemezsin, yiyemezsin, içemezsin. Nefes almanın bile zor olduğu sıcaklarda oruç tutman gerekir. Zor şartlarda namaz kılman gerekir. Karşı cinsle sevişmeyi bırak konuşamazsın bile. İstediğin müziği dinleyemezsin. İstediğin kitabı okuyamazsın vs. vs. Bunlar ve fazlası benim özgürlük alanıma giriyor.

    Not: Gerçek islamı baz alarak yazdım.

    Canım sıkılmaya başladı ama üşenmedim sırayla yazıcam.
    İstediğini giyebilirsin günahı senin boynuna olur.Müslümanlık bayanların örtünmesini ister bunun sebebi bayanın özgürlüğünü kısıtlamak değil erkeğin şehvani duygularinı azdırmamaktır.Kadının başını örtmesi erkeklerin hislerinin canlanmamasını sağlamaktır.Erkek aaaaaa bu kız nasılmış bu söyle bu şöyle dememesi için onu arzulamaması içindir.Erkekle bayan konuşabilir yanlız evli olmayan 2 kisinin bir odada yanlız başına kalması uygun degildir.
    Eğer istedegini yemekse İslam domuz at esek eti yemeyin der.Şahsen ben 3 saatlik sindirim sistemi olan domuz yerine 30 saatlik sindirim sistemi ve 3 tane midesi olan ineği tercih ederim.İçki içmeyin der batıdada şu an içki ve sigara bağımlılığı aileleri mahvetmektedir.Hükümetler bu tür insana zarar veren maddeleri önlemek ve azaltmak için uygulamalar yapar.
    İstediğin saatte gezmekse hava karardıktan sonra tek başına bir bayanın gezmesi uygun değildir.Yanında bir erkekle gezer.

    Oruçun amacı aç insanların halini anlamak ve onlara yardım etmektir.
    Ayrıca hücrelerin aç kalmasının yaşam süresini uzattığı ve kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanmıştir.
    Namaza gelince namaz dinin direğidir.İnsan namaz kìlınca ben Allah ın huzuruna çıktım ve o beni izliyor.Hal hareketlerime dikkat etmeliyim olmalìdır.İnsanın içinden gelen yanlızlığı bir çaredir.Dosttur bir özeleştiridir.
    Namaz kılan insan yaptığı tüm davranışlarına dikkat etmeli karıncayı bile incitmemeye özen göstermelidir.
    Siz eğer evlendiğinizde sevgilinizin başka insanlarla cinsel ilişkide bulunmasını bazı şehvani duygular yaşamasını dogru buluyorsanız devam edin ve kız kardeşiniz varsa onada karışmayın.Sonuçta üzüm üzüme baka baka kararır
    Her şeyin sınav oldugu bu dunyada kendinizl biraz başbaşa kalmanızıve gökyüzünü biraz izlemenizi öneririm

    Unutmayin ister Musluman olun ister başka bir şey Özgürlük anlayışı sizin nasıl tanımladağınıza bağlı kimse zorla bir sey yaptiramaz

    aç kalmak faydalıdır ama ölümüne aç kalmak 10 saat aç kalmak değil 2 saat falan aç kalmak iyidir. susuz kalmanın hiç bir faydası yoktur zararı vardır. saatlerce yemek girmeyen mideye bir anda yüklenmek zararlıdır.

    domuz ucuz, lezzetli ve pratik bir yiyecektir yabancılar sürekli yiyor ve en fazla normal et kadar zararını görüyorlar.


    Yahu su yazìları yazmadan önce biraz araştırın be kardeşim bak yazmıcam dedim buda son olsun
    http://blog.milliyet.com.tr/neden-domuz-eti-yemiyoruz-/Blog/?BlogNo=26843

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben inanıyorum eğer tanrı yoksa birsey kaybetmem ama ya varsa sen kaybedersin dusuncesi tamamiyle menfaat içerir bu dusunce ile inanan varsa inanmasın bence. Yazılanları okudum maalesef ateist dostlarımızın dedikleri konustukları hem akla hem de vicdana daha çok uyuyor ben musluman mıyım evet çok sukur öyleyim ama dusununce adamlar kesinlikle yanlıs birsey demiyor özellikle sınav konusunda. Öte yandan kimse sebebini açıklayamasa da ben bir Tanrı olduğuna inanıyorum daha çok sanki hissediyorum açıkla deseniz açıklayamam belki ama hissediyorum mantık olarak bakarsakta gerçekten bu dunyanın kendiliğinden oluşmus olma ihtimaline aklım yatmıyor bu da çok mantıksız geliyor hadi oldu diyelim her sey hala kendi kendine devam ediyor neden bozulmuyor ? Ateist dostlarımızın çoğu dediğine katılsam da evren ve evrim konusunda derin gorus ayrılıklarımız var
    ben de çok dusundum ahlak kuralları cercevesinde yasayan bir insan sadece musluman olmadığı için sonsuza kadar sonsuz merhamet sahibi bir yaratıcı tarafından yakılacak ama sadece musluman olduğu için tecavuzcu bir adam elbet cennete girecek ? bunları arkadaslarımla konusmaya calıstım ama sanki bana dinsiz gibi baktılar birkac denemeden sonra pes ettim ben dinsiz değilim sadece sizlerin de içinizde dusunduğu seyleri sesli olarak dile getiriyorum sonra susuyorum gene belki aklım bunu da almıyordur diyorum dusunsem de inanmaya devam ediyorum neyse konuyu çok dağıttım esasen Allah a inanmakla ne kaybedilir inan işini garantiye al gibi bir durum aşırı menfaatçilik kokuyor hoş değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.