Şimdi Ara

Allah sizi bildiği gibi yapsın AKDENİZ CLK ELEKTRİK DAĞITIM. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
17.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20-25 sene önce Alanya'da nüfusun en yoğun olduğu yaz sezonunda bunlar oluyordu, hâlâ daha (hem de kışın) oluyorsa ben ne diyeyim? O zaman Kepez Elektrik mi ne vardı, şimdi adı değişmiş, ama durum aynı. Almanya bizi gısganiy...
  • 150-200 liraya akım korumalı priz almayı akıl etsen buzdolabın bozulmaz ve hiçbir suçu olmayan kadına bağırmana gerek kalmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akım ve volt farklıdır o nedenle tam koruma için hem voltaj ,hemde akım koruma rölesi gerekir
    kaçak akım rölesi ise adı üzerinde ,çıkış akımı ile dönüş akımı arasında fark görürse devreyi keser ,kısa devreler için ayrıca sigorta gerekir
    yani bunlar çok teknik konular ,öyle kafana göre bir akım koruma prizi alarak tüm sorunu çözemezsiniz

    kaçak akım rölesi (sigortası) yıldırım durumunda da çok işe yarıyor
  • Elektrikli kesintisi dolayısı ile bozulan eşyaları zararını dağıtıcı firma üstlenir(kanun bu şekilde) bunun için kayıt oluşturdunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2020 hala elektrik kesiliyor, biraz önce gitti yine 3 dk sonra geldi. Yok abi 3.dünya ülkesiyiz başka açıklaması yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 9 Aralık 2019; 0:57:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Akım korumalı prizler akımı düzenleyip sabit hale getirmez çok aşırı güç gelirse yıldırım filan düşerse priz elektriği keser toprak hatta gönderir cihazı korur. Akımı düzenlemek için prizden fazlasına ihtiyaç var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 9 Aralık 2019; 1:2:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim bir akrabanın sanırsam çamaşır makinesi bozuldu bu sebeple. Bu teyze de, yenisini almış (aldırmış kocasına), (artık bahane mi etti, işine mi geldi bilemem). Allah korusun ama bu benim başıma gelirse, o ilçenin kurumunun müdürü kimse, onu almazsa, telafi etmezse onu o makinenin içine sokarım. Anladıkları dil bu.
  • istanbul ataköydede benzer problem var, neredeyse her akşam 2 gibi elektriği kesiyorlar, hangi akla hizmet yapıyorlar onuda bilmiyorum.

    evga B2 powerimi bozdular ups almayı düşünüyorum artık...
  • 13 yıldır kullanıyorum bozulmadı aile evindekininde 14 sene kullanmıstım 4 senede bozuluyor yeterli filan derken bizimkiler okunmuşmu elektrikten bozulmuş bariz herkez mühendis herkez atom fizikçisi burda :))))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buzdolabı ve çamaşır makinemiz yaklaşık 10 senelik. Arada bozulduğu oldu küçük masraflarla tamir ettirsik.

    Millet'in 1 aylık alınterini yakmak kimsenin harcı değil. Hele bu devirde. Geçmiş olsun.

    Yıl olmuş 2020 adamakıllı elektrik kesmeyi, açmayı öğrenememişler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 9 Aralık 2019; 3:9:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperepla

    Elektrikli kesintisi dolayısı ile bozulan eşyaları zararını dağıtıcı firma üstlenir(kanun bu şekilde) bunun için kayıt oluşturdunuz mu?
    Önce servis raporu ile dağıtım merkezine başvuruyorsun.Kesin ve net ifadelerle elektrik kesintileri yüzünden dediği zaman ücret garantisi yoksa parasını ödüyorsun.fatura ve servis raporuyla başvuruyorsun değerlendiriyorlarmkş bakalım servis pazartesiye randevu verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persona_6

    Yıl olmuş 2020 hala elektrik kesiliyor, biraz önce gitti yine 3 dk sonra geldi. Yok abi 3.dünya ülkesiyiz başka açıklaması yok.
    Dayım 19 yıldır almanyada bu yat tatilde elektrik muhabbeti olmuştu.Gideli seneler oldu bir kere elektrik gittiğini hatırlamam demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    150-200 liraya akım korumalı priz almayı akıl etsen buzdolabın bozulmaz ve hiçbir suçu olmayan kadına bağırmana gerek kalmazdı.
    Millet düşmüş geçim derdine beyfendi de artislik yapıp milletin maaşı ile aylık alan bana hizmet verip,doğru düzgün vermesi gereken elektriği veremeyen,verdiğinde ise milletin malını yakan kurumun çalışanını savunuyor.Bir bitmediniz ağa be sırf boş muhabbet sen tak ağa 10 priz olsa evde 1500 2000 tl yapar 200 tl ye role tak sorunu çözer laf olsun torba dolsun diye boş boş konuşuyorsun.Terket konuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

    20-25 sene önce Alanya'da nüfusun en yoğun olduğu yaz sezonunda bunlar oluyordu, hâlâ daha (hem de kışın) oluyorsa ben ne diyeyim? O zaman Kepez Elektrik mi ne vardı, şimdi adı değişmiş, ama durum aynı. Almanya bizi gısganiy...
    eskiden tüm elektiriği devlet sağlardı.Türkiyede ki tüm kurumlar tedaş dı şimdi bizde akdeniz clk dağıtımın bünyesindeyiz.Ben buralıyım hocam eskiden daha çok kesilirdi bunda hemfikiriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet uzaya roket atıyor bizim muz cumhuriyetinde hala elektrikler kesiliyor. istanbulda ayda 3-4 defa kesiliyor.
  • Eskiden daha çok kesilirdi. İflahımızı öperdi. Hatta evin önündeki koca trafo bile patladı. Artık eskisi kadar değil ama gidiyor hala bunun tek yolu bu tarz tüm elektronikleri akım korumalı özel prizlere bağlamak. Bilgisayar, derin dondurucu, buzdolabı vs her şeyi onlarla kullanıyoruz. En azından bozulsa bile kardeşim daha ne yapalım bziz diyip haklılığımızı bir üst seviyeye çıkarabiliriz fakat bu ülkede ne kadar işe yarar bilmiyorum.
  • 4 yıl mı yeterli?
    Kendi evimizdeki 10 seneyi devirdi tık yok. Babaannemin evindeki ondan önce de bizdeydi neredeyse 20 yıla geldi tık yok. Ama 4 yıl yeterli. Vay be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında benimde başıma gelmişti. Elektrik 1 saat içerisinde sık sık kesildi ve buzdolabının anakartı yandı. Bunu enerjisa ya bildirdim ankara merkezine gidip dilekçe bıraktım. Sonuç enerjisa olarak sorumluluk alanları binanın girişine kadar olan tesisat mış dairelere dağıtım bina tesisatından olduğundan orda sorun olabilir dediler ve Servisi çağırıp yaptırdık.

    Burası Türkiye herkesin herkesin cebinde gözü olduğundan cebindekini almak için herşeyi yapar ama cebindekini vermemek içinde elinden geleni yapar. Bizler hizmet falan almıyoruz bu yaşadıklarımız hizmet almış olsaydık çözülürdü. Ondan bu tür durumlarda kendimizle baş başayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektirik gidince evdeysem muhakkak şartelleri indirrim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim,

    Malın bu kadar değerliyse ki herkesin malı değerlidir o zaman bir regülatör alabilirdin.

    Regülatörü geçtim akım korumalı bir prizde alabilirdin belkide elektrik geldikten sonra yüksek akımdan yandı motor bilemezsin.

    Yukarıda saydığım 2 cihazın bedeli 200-300 tl geçmez.

    Benim evimde ana omurgada bu 2 cihaz vardır buradan dağıtılan elektrik yine akım korumalı prizlerle diğer bölümlere ayrılır.

    Bunun haricinde bir sigorta yaptırabilirdin yıllık 200 tl gibi bir şey bu gibi sorunlarda sana yardımcı oluyor.

    Kısaca yılda 200 tl 1 kereye mahsus 400 tl ödeseydin şuan böyle bir konu açıp onu bunu suçlamazdın.

    He elektrik şirketinin elbette suçu vardır ama sende kendini eşyalarını korumakla mükellefsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.