bir öğretmen olarak sana şunu söyleyeyim. Hiçbir öğretmen canavar değil, amaçları seni zora sokmak değil. Öncelikle öğretmenlerinle git konuş kendini düzelteceğini, elinden gelen gayreti gösterip ders çalışacağını söyle. Gerçekten bunu yap ve gerçekten ders çalış. Hocaların sendeki not artışını görünce zaten seni geçireceklerdir. Devamsızlık konusunu da bir problem olarak görmüyorum. Aynı dileklerle idareye git, mazlum bir şekilde değiştiğini ve artık daha aklı başında bir öğrenci olduğunu belirt, devamsızlığını halledeceklerdir. Ben de lise 1'e giderken ara karneme 8 zayıf getirmiştim (3 tanesi sıfırdı). Ancak baktım ki kalacağım gayret gösterip o seneyi atlatmıştım, ardından da gerisi geldi. Önce sen kendini değiştireceğine söz ver ardından uygun bir dille öğretmenlerine durumunu açıkla problemler halolacaktır. |
silinebilir (2. sayfa)

-
-
Okulda neredeyse herkes dayak yer. Ben orta ikiye kadar dayak yedim, üçüncü sınıfta okulum değişti takıldığım bebeler sayesinde gücümün farkına vardım. Liseye giden bebeleri döverdik. Ama yine de dayak yerdik, sen döverken adamın eli de armut toplamıyor. Bu mu dert ettiğin?
Burada millete soru soracağına kendine ne yapmak istediğini sor. Okuyacak mısın yoksa çalışacak mısın? İkisini de yapmam diyorsan öyle bir dünya yok ne yazık ki. Kadının eşi ölüyor, elli yaşından sonra iş hayatına atılıyor. Adam tarlasında çalışıyor, ülkenin hali malum elli yaşından sonra büyük şehre gelip el kapısında çalışmaya başlıyor. Senin yaşın kaç? Çalışmaya korkuyorsan ne bileyim utanıyorsan çekiniyorsan şunu bil ki işe başladığın ikinci üçüncü gün bilemedin bir haftada bunları aşarsın.
Bahane bulmayı bırak. Evden kaçmak, intihar etmek, madde kullanmak, it kopukla takılmak... Onları da aklından çıkart. Ha bu arada baban istiyor diye okumak zorunda değilsin. Hayat senin hayatın ama okumuyorsan çalışacaksın.
-
Okulu bitirmeye odaklanırsan bitirirsin. Derslerini önemseyen arkadaşlar edin onlardan yardım iste soru sor en azından. Çoğu insanın lise hayatı kötü geçmiştir. Fakat çalıştıktan sonra yapılmayacak bir şey değil oturup okuyup anlamaya çalışıcaksın. Çözümlü sorulara bakacaksın. İnternet her yerde istesen onlarca video bulursun her dersle alakalı. Babana durumu anlat gerekirse dayak ye korkma. Zaten 20 li yaşlardan sonra kimse kavgaya yanaşmıyor kolay kolay. Spor yap güçlenmene bak korkun buysa. Çoğu insan senin gibi başladı hayata. Önündeki problemleri çözmek için aklını kullan. Durumları biliyosun güllük gülistanlık hayat yok. Tek tek çözeceksin sorunları. Sana senden başka yardım edecek birisi yok. Azıcık odaklanırsan kolaylıkla halledersin herşeyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çektiğiniz sıkıntıyla ilgili tam anlamıyla bir empati bile kuramadım. Durumunuzu hayal edemedim. Üzücü. Hayatınızı bir ızdırap olarak görmemenizi ve yaşamak için belirli nedenler yaratmanızı, derslerden ve okuldan ziyade size başkaları tarafından yapılan olumsuzlukları umursamamanızı tavsiye edebilirim ancak. Söylemesi oldukça kolay. Biliyorum. Ama okuldan eve döndüğünüzde yediğiniz bir çikolata veya öğle tatilindeki döner bile mutluluk kaynağı olabiliyor. Esas "çilenizi" dersleriniz yapıp yükselen notlarınız, geliştirdiğiniz ilgileriniz ve kendi kendinizi ödüllendirmeleriniz ile durumunuzu yavaş yavaş iyileştirebilirsiniz. Geç kalmış değilsiniz; daha hala hayatın başında sayılırsınız. İyi bir üniversite kazanmaya ve iyi notlar almaya bakın. İçe kapanık birisi biraz depresif ve kasvetli takılsa da istedi mi derslere oldukça iyi kanalize olabiliyor, diğer pek çok insan derste şaklabanlık yaparken veya basitçe uyuklarken bu sebeple parlak performans gösteremiyorken ders dinleme ve not anlamında sivrilmeniz mümkün. İlaveten sınıf değiştirip arkadaş yapmaya çalışmayı da tavsiye edebilirim. Muhakkak ortak bir şeyler paylaşabileceğiniz ve haliyle arkadaş / ahbap olabileceğiniz birileri veya birisi vardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de okul hayatımda aynı senin gibi ezildim.Kendini sakın ezdirme.Bak ilerde bu insanın içine çok oturuyor.Bende kompleks halini almıştı.Dayak yiyeceğini bilsen bile git dal.Serseriler aynı köpekler gibidir korktuğunu görünce daha çok üstüne gelirler.Yalnız karşındaki tiplerin bıçak taşıma vs ihtimali varsa bu dediğimi unut.Hiçbir şey hayatından değerli değil.Alternatif çözüm olarak okulda ağırlığı olan bir abi bul kendine.Ne bileyim biraz para yedir, yağ çek felan.O da olmadı okul değiştir diyecem ama ailenle aran pek iyi değil sanırım.
Edit: Aslında Ankarada yaşıyorsan ben gelip zevkle zorbaları dövebilirim ama hangi bi gün başkasına sığıncan ki ? Kendi kendini savunmayı öğrenmen daha iyidir fakat şaka yapmıyom cidden gelirim.
Gelelim ders işine... Şimdi seni tanımıyorum çaba harcamana rağmen mi başarısız oluyorsun yoksa kendini mi kandırıyorsun bilemem.Şayet harbiden çaba harcayıp da yapamıyorsan ille de okul okuyacan diye bir şey yok.Ben de liseyi bırakıp sonradan açıktan bitirdim.Şimdiki aklım olsa gider bir meslek öğrenirdim.Valla kaynakçılık olur, boyacılık olur, tesisatçılık olur seçenek çok.Herkes maşabaşı iş istedi bunlara burun kıvırdı ama şimdi ustalar kıymete bindi.Gidip dandik ünilerde işletme, iktisat falan okuyacaksan okuma abi vaktine yazık.Yalnız bu mesleklerde eskisi gibi çıraktan yetişme işi hala geçerli mi bilmiyorum.Bunların da okulları çıktı.Az dişimi sıkar okurum dersen 2 yıllık meslek yüksekokullarına bakabilirsin.
Gelelim intihar işine... Ergenlik zor bir dönemdir.Ben yıllardır psikiyatrik rahatsızlıklarla boğuşuyorum.Tam 13 yıldır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Defalarca intiharı denedim.Bir seferinde de ölüme çok yaklaştım.Doktor yaşaman mucize demişti.Allah izin vermeden ölemezsin.Çok şükür izin vermedi de böyle büyük bir günahtan dönmüş oldum.Hayat kolay değil bunu zaten Allah Kuran'da söylüyor.Yalnız insan bu zorluklara dayanacak şekilde yaratıldı.Öyle veya böyle geldik bu dünyaya.Bu sınavı kazanmaktan başka çare yok.Sabırla ve namazla Allah'tan yardım iste ve sakın ola ümidini kaybetme.Kafirlerden başkası Allah'tan ümidini kesmez.Sen Allah'ın rızasını kazanmaya bak gerisi kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 24 Kasım 2021; 19:23:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bro beni dinle durumu ailene anlat sana psikyatr'a götürsün paranız varsa ek olarak psikolağa görün. Daha sonra ya okulunu değiştir ya çık liseye geç.
Antideprasana başla okulunu değiştirince mutlaka.
-
yapacağın tek sey hasta oldugun fakat rapor alamadıgını belirten bir dilekçe yazıp müdüre vermen. silecektir
-
sana bu şarkıyı armağan ediyorum.
dawnsoonyoutube
Metallica Unforgiven Affedilmeyen Türkçe Altyazılı olarakhttps://www.youtube.com/watch?v=e81Gbd9U0Qc -
"ay o da dert mi ben de senin yaşında çok çektim" diyenlere sözüm: 29 yaşındayım ve lisede yaşadığım baskıyı hala rüyalarımda görür kabus diye uyanırım. o dönemde çektiklerim yetişkin olarak çektiklerimin 1000 katıydı. çok zor... hele ki aile ve okul baskısı bir aradaysa
sana tek diyeceğin şey; ailenin koyduğu oyunu oynayacaksın. notsa not, iyi dereceyse elinden geleni yapman, hata yaptıysan kabullenip dayağı da yemen... ama intihar değil; çünkü yaşam ailenden bağımsızlığına kavuşunca başlayacak.
O bağımsızlık da hırs yapıp zamana yayılan iyi bir plan yapmaktan geçiyor. yeteneklerinin ve yapabileceklerinini farkına varığ hayatına bi yön vermen gerekiyor. günü geldiğinde annen de baban da özellikle elinde para olursa kölen olacaktır
-
Ben yerinde olsam sanayiye girerdim ama bilmiyorum yerinde değilim çünkü
-
@hamza5806 yol goster cocuga bi ise yara
-
Eşşeklik yapma yok intiharmış falan. Ailen sana değer vermese sırtına çanta takıp, cebine harçlık koyup okula göndermez. Türk aile yapısının %60 ından fazlası senin anlattığın şekilde. Babası çocuğunu çok sever, değer verir ama sevgisini hiç bir zaman göstermez. Bende böyle gördüm.
Derdini adam gibi anlatabiliyorsan, kendini haklı görüyorsan çık karşısına babanın baba böyleyken şöyle de. Adam gibi anlat derdini baban atarlanmaya başlarsa ki zannetmiyorum. Dersin böyle yapacağını biliyordum paşalar gibi dayağını yiyip çekilirsin odana. Düşündürürsün babanı.
Herkesin babası kendisine sert gözükür. Benim babam da aşırı fazla sertti. Evin tek erkeği ben olduğum için kızlarını dövemediği için tüm hıncını bende çıkartırdı. Ama alıştım dayaklarına bir yerden sonra. Haklı olduğum yerde her zaman çıktım karşısına anlattım derdimi.
Babanız deccal değil hocam ki anlamasın sizin sorunlarınızı. Özgüveninizi toplayıp konuşun babanızla içinizi dökün. Yumuşar emin olun.
-
knk sanayiye girsin işte
sanayici burak var ya fenomen onun bile arabası var omg
okumak çöp olm manyak mısınız öğretmen hekimden çok mayış alır oldu ülke bitti
-
dostum baban veya annen dilekçe yazarsa devamsızlık durumunu (geriye dönük) sildirebilirsin diye biliyorum ben sildirmiştim bundan 4 - 5 sene önce falan. Git bi müdür yardımcsına vs sor. Ayrıca okuldan sıkılman çok normal sorgulayan bir kişi olduğunu gösterir ama değiştiremiyorsan kafaya takma benim düşüncem bu.
ayrıca emin ol intihar düşünceleri benim de aklıma sık sık gelir oldu şu sıralar. Bunlar aslında intiharı istediğimiz için değil acılardan sorunlardan uzaklaşmak istemek. Son ihtimal intihar olarak bakabilirsin fakat ona gelen kadar neler neler yaparsın sistemde başarılı olmayı deneyebilirsin, sistemden çıkabilirsin gözünü aç ingilizceni geliştirebilirsen çok iyi olur benimki de iyi değil daha bu sayede dünyan genişleyecek bakış açın artacak.
Ama emin ol tüm bu saçmalıkların içinden çıkabileceksin bir gün sadece kendine karşı barışık ol kendine aşırı yüklenme ve her gün hiç içinden gelmese bile bir alanda üretken olmaya çalış. Ders çalışmak dışında spor yapmak eminem gibi otobüste bir şeyler yazıp çizmek, kodlama nedir bunu araştırmak mesela belki denersin seversin de,
bence hayat içine doğduğumuz düzenden çok daha geniş. Nasıl bir şey olduğunu ben de henüz kavramış değilim ama senin ne hissettiğini çok iyi biliyorum zamanında ben de senin durumlarından geçtim ama benim olaylara tepkim intihar değil ne kadar saçma salak şeylerle uğraşıyorum oldu. Yine de sisteme göre başarılı biri olabileceğimi gösterdim tepki olarak.
Kendine inanmadıkça kendi hayatının sahibi olamazsın ~ Rocky Balboa
-
16 yaşında bir çocuğa bile rahat vermeyen bir dünya bırakmışsınız. 12 yaşındakiler bile depresyona giriyor. Teşekkürler moruklar görüşmemek üzere
Kusura bakma ama ailene çok sinir oldum. Şiddet asla kabul edilemez kime olursa olsun sen Avrupa'da olsan seni ellerinden alırlar bunun senede biri ikisi yok hiç olmamalı.
Icine kapanıklık için Psikiyatriste gidebilirsin,antidepresanlar özgüveni artırıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
pek çoğumuz bu yollardan geçti.
lisede en berbat ortalamar bende idi dayak yemedim ama çok ezildim
mak. müh. 3 yıl üst üste tek ders veremeden kaldım intihar etmeyi düşündüm.
ama annem babam ne kadar üzüleceği aklıma geldiği için vazgeçtim.
Bir yerden sonra kendimi topladım ve tekrar sınavlara girdim 6 yıllık doktorum yaş 36 .
Bu işi lisede çözemessin g.t.n. sık liseyi bir şekilde bitir sonra bir yol sana açılacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 22 Şubat 2022; 0:40:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X