< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FieldTeam -- 15 Ekim 2022; 22:52:24 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
silinebilir

-
-
Ah ah şimdi o yaşta bunları kendine dert sayıyorsun. Oysa ileride hatırladığında ne kadar boşa stres yaptığını göreceksin.
Her şeyi düzeltmek senin elinde ama ne olursa olsun kendini strese sokup yorma.
Öncelikle ailenle konuyu konuş gerçekleri anlat. Eğer okumaktan yana gönlün yoksa ya da başaramayacağından eminsen boşuna zorlama. Yine de lise bitirmeni şiddetle tavsiye ederim.
Zorbalıktan muzdaripsen öğretmeninle konuş, müdürünle konuş sınıf değiştir.
Derslerine çalış yapılamayacak bir şey değil. Kendine de iş anlamında bir yön çizmeye bak.
Daha 16 yaşındasın şimdi pes eder mücadele etmezsen ileride yaşayacağın zorlukların altından hiç kalkamazsın. Kendini topla ve hayatının kontrolünü eline al. Bahane üretmekten yıkıklıktan vazgeç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aga lisede kalmak bu devirde zoru başarmaktır büyük başarıdır. tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum. sen okuma bu kadar sorumsuz adam ileride iyi bir ünide okumaz işsiz ordusuna katılır.
döverlerse direkt darp raporu al. aileni haberdar et. polise savcıya şikayet et. bakalım bir daha yapabiliyorlar mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9030AAE3 -- 22 Kasım 2021; 22:31:8 > -
açığa geç.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
rehberlik servisine git, gerekirse polise şikayet ederim de.
ben lisede birileriyle tartıştım diye okul çıkışı bıçaklı birkaç it gelmişti mahalleden. ben şikayet bile etmeden sivil polisler geldi beni de aldı tartıştığım arkadaşı da aldı beraber oturduk konuştuk çözdük meseleyi.
-
Kardeşim intihar nedir yav? Dur bi sn bekle bi. Önce bi dirayetli ol. Her insanda bir evren gizlidir. Kendini hor görme. Hayat böyle bir şeydir. Günler gelecek üzüleceksin günler gelecek sevinçten manyak olacaksın. Sınıfta kaldın kime ne? İnsan beşerdir, durmaz şaşardır. Tecrüben az önünü göremediğin için daralıyor olabilirsin. Senin o sıkıldığın konular belki bundan kısa bir süre sonra ben buna mı üzüldüm diye kendine güleceksin. Bu dediklerimi bizzatihi tecrübelerim ile diyorum. Eğer çok bunalırsan bir psikiyatristen yakinen destek almanı öneririm. Utanma bundan. Kendini sev. Sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez.
Sevdiğim bir motivasyon konuşmasını bırakıyorum buraya. Belki faide görürsün.
IdrisUstaUSAyoutube
Idris Usta USA-558. Bolum Theoderic den guzel bir calisma, Theoderic'a tessekurler--https://www.youtube.com/channel/UC2UpzJQKthwoO_8St7PpwoQhttps://www.youtube.com/watch?v=AtU0aXnLb_g
-
Bu kadar basit düşünme. Sana tavsiyem ailenle birlikte psikolojik destek al. Ayrıca bir kaç gün ev ortamında çok üzgün görün ailen zaten içine düştüğün zor durumu anlayacak.
-
o yaşlarda aynı şeyleri ben de düşünüyordum. ben de 9. sınıftan 10. sınıfa sorumlu geçmiştim hem de üç dersle (az kalsın sınıfta kalıyordum sene 2010). ama 10. sınıftan itibaren derslere sağlam asıldım 10. sınıfı bitirdiğim yaz bütün sorumlu dersleri verdim. hatta 11 ve 12. sınıfta takdir bile aldım. sonra üniversite kazandım okudum bitti vs vs.
lise diploması bir başarı değil artık. en az ön lisans diploması almaya bak. intihar gibi saçma şeyleri de hiç takma geçecek bu günler.
ya da hiç olmadı ailene derdini anlat, açıktan oku ve çalış. iş hayatına erken atılmak kötü bir şey değildir ben de 17 yaşımdan beri çalışıyorum. hem okudum hem çalıştım yararını gördüm. bir işte usta olursun iyi para kazanırsın. sanayideki motor ustaları benim gibi üniversite mezunlarından daha iyi para kazanıyor inan. okumak her şey demek değildir. önemli olan çabalamaktır, gayret etmektir.
-
Nasıl anne-baba ise çocuğa intihar düşündürtecek kadar travma yaşatmışlar.
Birazdan gelir forumun anne baba övücüleri, biz deyince inanmıyorlardı.
Dostum kafaya takma olursa olur olmazsa olmaz, hayat senin hayatın gönlünü ferah tut.
-
Açığa geç. Şimdi ders kasmaya başlarsan iyi-ortalama bir üni kazanırsın. Ünide güzel bir network oluşturmaya bak. Sonra her türlü kapi açılır. Top üniversite şart değil dostum rahatla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aleykum selam, kanka aile hekimine git durumunu anlat ben sinifta kaldim geriye donuk rapor yazar misiniz, eger sinifta kalirsam aile faciasi yasanacak falan de kendini acindir aglayabilirsen agla. Raporu yazarsa mudurun odasina gidiyorsun hocam boyle boyle kalirsam babam beni oldurur intihar etmeyi dusunuyorum cart curt bi yardimci olun sinifta kalmiyim. Raporu da ver devamsizligimi siler misiniz de. Mudur okuzse kabul etmeyecektir ama sene sonunda belli olur bazen siliyorlar 9,5 gune dusurebilirler. Benimkini silmislerdi. Silmezlerse de uzulme dunyanin sonu degil babandan en fazla sopa yersin sinifta kalmak cok kotu bisey de degil Ben iki yil kaldim ama bi suru zevkli anilarim oldu. Lise yillarini ariyor insan uni ortami o kadar boktan ki. Sakin intihar falan sacmalama. Yak bi sigara takma kafana.
Anladim kardesim cek karsina babani konus bak baba odtu mezunu muhendis 3500 liraya fabrikada surunuyor ben sanayiye gideyim meslek ogrenirim ilerde ustabasi olurum bakarsin, 8000 aliyor ustabasilar. Senin icin oyle daha mantikli olur zaten kararini coktan vermissin hakkinda hayirlisi olsun.
Yapamıyorsan ustalık işlerine yönel
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Nasıl anne-baba ise çocuğa intihar düşündürtecek kadar travma yaşatmışlar. Birazdan gelir forumun anne baba övücüleri, biz deyince inanmıyorlardı. Dostum kafaya takma olursa olur olmazsa olmaz, hayat senin hayatın gönlünü ferah tut. |
Ah ah şimdi o yaşta bunları kendine dert sayıyorsun. Oysa ileride hatırladığında ne kadar boşa stres yaptığını göreceksin.
Her şeyi düzeltmek senin elinde ama ne olursa olsun kendini strese sokup yorma. Öncelikle ailenle konuyu konuş gerçekleri anlat. Eğer okumaktan yana gönlün yoksa ya da başaramayacağından eminsen boşuna zorlama. Yine de lise bitirmeni şiddetle tavsiye ederim. Zorbalıktan muzdaripsen öğretmeninle konuş, müdürünle konuş sınıf değiştir. Derslerine çalış yapılamayacak bir şey değil. Kendine de iş anlamında bir yön çizmeye bak. Daha 16 yaşındasın şimdi pes eder mücadele etmezsen ileride yaşayacağın zorlukların altından hiç kalkamazsın. Kendini topla ve hayatının kontrolünü eline al. Bahane üretmekten yıkıklıktan vazgeç. |
16 yaşında bir çocuğa bile rahat vermeyen bir dünya bırakmışsınız. 12 yaşındakiler bile depresyona giriyor. Teşekkürler moruklar görüşmemek üzere
|
Benzer içerikler
- ekstre böldürmek mantıklı mı
- gözümün içinde bir şey yok ama batıyor
- minoxil sakal çıkarır mı
- sigara içtikten sonra halsizlik nedenleri
- kertenkele zararlı mı
- exxen film ve dizileri
- discord yapay zeka çizim
- çay emojisi
- prompt ne demek
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X