Şimdi Ara

Allah Neden Bizi Maymunla Genetik Olarak Çok Benzer Yarattı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allah'ın varlığına şüphe yok insanoğlu sağolsun (hattâ ülkemiz ve bu forum sağolsun).

    Benim merak ettiğim şey neden bir başka hayvan değil de maymunla biyolojik olarak benziyoruz? Bir kitapta güzel bir bilgiye rastladım:

    Tüm hayvanların (insanlar dahil) vücudunda oksijeni hücre dışından hücre içine taşıyan sitokrom-c molekülü vardır.Bu molekülde (birçok hayvanda) 104 aminoasit bulunur.Bildiğiniz üzere 20 tip (çeşit) aminoasit var, bunlar aşağıdaki resimde kare, yuvarlak gibi şekillerle gösterilmiş.

    Şimdi 1. aminoasit için 20'de 1 şansla 1 çeşit seçiyorsunuz.İkincisinde de 20'de 1, üçüncüsünde de 20'de 1 diye gidiyor... Yani tam tamına istenilen sitokrom c kombinasyonunun düzülmesi için 20 üzeri 140'da 1 şans var.Yani 2,028,240,960,365,167,042,394,725,128,601,600,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000'de 1.

    Tabii bira mayasından tut köpek, balık, mantar, insana kadar yüce Allah'ım hepimizi ortak yaratmış ve aşağıda resimdeki dizilime bakarsanız hepimiz çok benziyoruz.Bazımızda 11 tane bazımızda 20 tane fark var sadece, bu demek ki bakterisinden bitkisine ve hayvan insanına kadar hepimiz ortak bir şeyden geliyoruz.Bu tamam.

    Ancak neden bir köpekle 11 tane aminoasit farkımız varken, maymunla 1 tane (58.aminoasit) farkımız var? Haşa tesadüf yoktur, dünya bilinçli yaratılmıştır (ki zaten ihtimâller çok düşük gördüğünüz üzere); ve görünen o ki Allah bizi, tüm hayvanlardan çok maymunla benzer yaratmış.

    Allah Neden Bizi Maymunla Genetik Olarak Çok Benzer Yarattı?







  • Ne proteini hocam. Protein zaten bütün canlılarda aynıdır.
    Önemli olan genetik benzerlik. O da dna dizilimi ile belli olur. İnsan günümüzde yaşayan hayvanlar içinde genetik olarak en çok şempanzelere benzer. Yüzde 97 nin üzerinde benzerlik var. Farklılık sadece yüzde 3. Tabi bu çok az gibi görünüyor ama aslında büyük fark. Neandertallerle mesela yüzde 99.7 benzeriz. Buna rağmen Neandertaller bizden çok farklı.
  • Bilinçli yaratıcı insanımsıyı yaratmaz. Dünya ihtimalin kesinliğin değil kesinliği ihtimalidir.

    Her şeyi tersten okuyup kutsal kitap neden tersten okunuyor denmez.

    ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 8 Şubat 2019; 13:13:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hayırdır ek iş olarak bilinçli yaratıcılık kursuna mı gidiyorsun?

    Bilinçli bir yaratıcı var ise şayet; her şey mümkündür.İster ihtimâlden kesinliğe, ister tersine ulaşır.Olmadı ihtimâl koyar kesinliğe asla ulaştırmaz.

    Felsefe ile bilimin farkı burada işte, sen felsefe yaparsın, sonsuza dek kendi etrafında dönersin, bilim ise açıklamayı yapar.

    Elimizde olgular var: Maymun, insanla ortak genetik yapıya sahip, yani ortak ataya sahip.Bu evrimi kanıtlar.Evrim var ise; bir yaratıcı var olsa da, olmasa da canlıların oluşma şekilleri budur demektir."Peki yaratan varsa, evrimi bir yaratma yolu olarak ortaya koymuş olabilir mi?" Benim sorum buydu, buna odaklansın isteyen.

    Bu arada, güzel ve öz sözler, yani forumda hunharca yaptığın laf ebeliği, (benim beceremediğimin aksine) kısa şekilde çok şey açıklamak için varolmuştur, rica ederim sen de laf ebeliğinin bir amaç değil, araç olduğunu hatırla ve insanlara daha kolay anlayabilecekleri dilden yaz.




  • Bizi maymundan turetti bu onun yaratma tekniği yeni keşfediliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim İslam'la celismez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahh ahh.Neyse buda büyük bir gelişme bu noktaya kadar gelmişsin.Benden sana tavsiye utanma çekinme üzerindeki prangaları at kabak gibi bilimsel veriler eşliğinde belli olan gerçeği göreceksin.
  • fsdister kullanıcısına yanıt
    ilgi için teşekkürler.

    ilahi kudretin bilinçli yaratışları adem isa gibi yaratışlardır. ol der veya ruhundan üfler bu hususlar ayrıca ilahın sünneti denen şeydir.

    bilinçsiz ilah ise ebeveyndir. kendileri yapar bunu ilah yaptı derler.

    hiç bir bilinçli ilah insanımsı denen bizleri yapmış olamaz demek bu.

    .................................

    ben biyolojist değilim. ancak matematikte olası sonuç 5 tir diye soruyu çözersen nasıl ki bilim bunu doğru cevap kabul etmiyorsa yani 5 şık var sen c doğru olmalı dedin diyelim, maymun insana ne kadar benzerse benzesin eğer ki değilse bu bilimsel olarak bir şeyi açıklıyor olamaz. ilim veya bilim diyorsun ancak kesinlik nedir konusu askıda kalıyor.

    cevabın c şıkkı olduğunu hissediyorum demekle, maymun insana benziyor demek arasında sonuç bakımından fark yoktur ve bu halde iken bilimsel bir çıkarım yapılamaz.

    maymun hala maymun insan ise değil. arada fonksiyon türev integral bağlantısı mümkün diyelim ancak sonuca limitten gitmek cevabı buluyor ve şıklarda bu cevap var. matematikçi olarak evrim var diyemezsin şu an. matematik ilmi adına evrim teori bile olamaz mesela. ki matematik az buz bir bilim dalı değil

    .....................................




  • insanoğlunda yaklaşık 100.000 protein var bunların 40 tanesi maymunun genetiği ile benzer diye %98 benzer olduğunu göstermez Temel proteinler, bütün canlılarda ortak hayati moleküllerdir. Dolayısıyla bu yapılar bakımından canlılar arasında benzerlikler fazladır. Çünkü bütün canlılar, aynı moleküllerden oluşmaktadır.

    İnsana benzerliği olan canlılar sadece maymunlar da değildir. Anatomik yapısı itibariyle maymuna benzer konuşma yönüyle papağan, sanat yönüyle bal arısı, sosyal yaşayış itibariyle karıncalar, yavrularına gösterdiği şefkat yönü itibariyle penguenler, insana diğer canlılardan daha yakındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 9 Şubat 2019; 0:7:41 >
  • tatlısu müslümanı sanısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forsaken54 kullanıcısına yanıt
    Ne proteini hocam. Protein zaten bütün canlılarda aynıdır.
    Önemli olan genetik benzerlik. O da dna dizilimi ile belli olur. İnsan günümüzde yaşayan hayvanlar içinde genetik olarak en çok şempanzelere benzer. Yüzde 97 nin üzerinde benzerlik var. Farklılık sadece yüzde 3. Tabi bu çok az gibi görünüyor ama aslında büyük fark. Neandertallerle mesela yüzde 99.7 benzeriz. Buna rağmen Neandertaller bizden çok farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah seni yaratmadı. Sen oldukça uzun bir zaman dilimi dahilinde evrimleşerek ortaya çıktın.


    evrim islamlada çelişir bu arada.
  • Neden? Ben Kur'an ı okuyunca evrimin yaratılışın meydana gelme şekli olduğunu gördüm. Daha öncesinde evrim için ispat beklerdim. Sen de biliyorsun ki matematiksel bir formülasyon yapamıyoruz evrim ile ilgili. Akıl ile Dünyadaki canılılığın gelişiminin evrim ile olması gerektiğini tespit ediyoruz. Düzen evrim ile kurulmamış mı?
  • Allah yok ya da var bundan emin olamayız. Şüphesiz yazman yanlış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler.

    Bence görünen o ki; yaratan kim ve ne olursa olsun (veya olmazsa olmasın), evrim doğrudur.Ve bu evrim, gerçekten büyüleyici bir şey, milyarlarca yıldaki maddesel gelişimin vardığı sonuç muazzam.Bilim sevilesi bir şey...
  • Herçikolota düz kesim yenmez. Aynı çikolatanın yuvarlak versiyonu ile düz versiyonu ağızda ve duygularda aynı lezzeti vermez. Fıstıklı baklava ile cevizli baklava farklı kesimlerde farklı lezzeti verdiği gibi örneğin kaju ezmesi elmas kesimle en lezzetli sonucu verir. Birinde (yuvarlak kesim) yumulup yuttuğunu hissederken diğerinde lezzetin dağılımını görürsün. Malzeme aynı olsa bile dizayn farkı ile tat ve cazibesi değiştirir.

    Dizayn önemli iken t marka Türk çikolatası ile n marka İsviçre çikolatası arasında aynı pakete aynı görüntüye rağmen resmen gen farkını sen dahi hissedersin ve bu da çikolata bu da çikolata demezsin.


    .........................

    edit


    viski şarap bardağı farklıdır. aynı dönem üzümü farklı iki üreticide farklı lezzetli şaraptır. bunlar dizayn ve içerik konusunda benzerliklerin asla iki şeyi aynı şey yapmadığına dair duyusal kesinliklerdir.

    yani sen gözlemleyemediğin bir süreç hakkında esasen duyusal olarak kesinlikle benzerliğin aynı sonucu hasıl etmediğine inanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 9 Şubat 2019; 15:13:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    allah seni yaratmadı. Sen oldukça uzun bir zaman dilimi dahilinde evrimleşerek ortaya çıktın.


    evrim islamlada çelişir bu arada.
    örnek verir misin? nerede çelişiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallad

    örnek verir misin? nerede çelişiyor?

    Alıntıları Göster
    en büyük çelişkilerden biri adem ve havva meselesidir.

    adem ilk insandır ama evrime göre ilk insan diye bi şey söz konusu değil.


    ayrıyetten oluşumları evrime tamamen ters adem çamurdan havva kaburga kemiğinden.

    Mantıklımı sence bu ?


    ayrıca sadece islamdada değil bir çok millet toprağa değer verdiği için (o zaman yaşam toprağa bağlıydı) islamiyetten daha öncede toprağı kutsayıp insanın oradan geldiğini belirtmiştir şimdi okuyacağın bir kuran ayeti değil sümerin yaratılış miti


    daha hiçbir şey ortada yokken her yer su ile kaplıydı. elbette bu suyun bir tanrıçası vardı ki nammu. bu tanrıça daha sonra gök ile yeri kaplayan evren dağını doğurdu. bu dağın da üstü gökyüzü, alt kısmı da yerdi. sonrasında hava tanrısı enlil, gök tanrısı an ve yer tanrıçası ki' nin birleşmesinden meydana geliyor ve gök ile yeri birbirinden ayırıyor. an göğü, ki ve enlil' de yeri alıyor.

    enlil ve enki, yeri bitkiler, ağaçlar, sular ve hayvanlar ile donatıyor. tanrı enlil ile ninlil' den ay tanrısı oluyor. ay tanrısı nanna ile tanrıça ningal' den de güneş tanrısı utu ve bereket tanrıçası venüs yıldızını simgeleyen inanna meydana geliyor.

    bir zaman sonra da tanrı ve tanrıçalar çoğalınca kendi işlerini yapamaz oluyorlar ve toplanıp baş tanrılara yakınarak kendilerine yardımcı istiyorlar. bilgelik tanrısı da kendilerine benzeyen ve çamurdan insanı yapıyor. bu çamurdan yaratılan insana da ana tanrıça can veriyor ve yaratılış gerçekleşmiş oluyor.

    kaynak : tarih sumer' de başlar. samuel noah kramer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 9 Şubat 2019; 17:48:6 >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Yazılanlar çerçevesinde primatın insanla benzerliği susuz kalmış adama ister çanakta ister avuçta su gibidir denir.

    Buradaki ortaklık hali mecburiyet halinde primatla dahi türleşebilme isteğindendir. Yoksa gensel benzerlik konu dışıdır.

    Dnasal olarak ve dişil birey olarak soy devamında duruma göre türleşebilme inancı ile görülen benzerlik türleşme kökenlidir. Yoksa maymunları insan etme ya da insanları maymun etme imkanımız olsa da amacımız yoktur.

    Demek ki evrim bir açık kapı bıraksa türleşme uğruna bu süreci zaten evrimci kapatacak gibi.

    ...............

    Evrimci iradede fesad hasıl ediyor evrimi gördüğü anda süreci sona erdirmeyi planlayıp evrime inancını değil düşmanlığını beyan etmekte.

    Zaten yaratıcı anlayışları da garip. Hasılı evrimci türeyebeyebildiği ve bu imkanı artırdığı ölçüde Yaratıcıyı kabul eder. Sportif dekoratif bir özlem erek gaye fazlası yok eksiği çok her eve lazım sparta küs halıları deneyin memnun kalmayana zorla iki tane.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 9 Şubat 2019; 18:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlar Yaratıcıyı anlamadan namaz niyaz vs ile salt kendilerine ödenecek olan sevabı hasıl eder. Bu ibadetleri kendilerine ödenir sonra dımdızlak kalırlar.

    Yaratanın türleşme dahil her hususta ilahtan farklı emirleri mevcuda benziyor. Bu fark bizi bir veya farklı kılacak bir oluşum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.