Şimdi Ara

Allah Belamı Vermiş... (+20) GELİŞMELER VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
14
Favori
8.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
61 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Ayrıldığım 5 yıllık kız arkadaşımla sokakta karşılaştık yarım saat konuştuk ve hiçbişey hissetmedim. İçki içmedim... Dertlenip sigara bile yakmadım ! Ohh bee... Ne rahatladım lan

-Dersanede 3 denemede de 1. Oldum sözelde. Azmimi ve olgunluğumu gören hocalar benimle arkadaş gibi oldular. Günde 6-7 saat ders çalışıyorum. Resmen İstediğim zaman özel ders alıyorum ! Hertürlü destek var, sohbet muhabbet olsun, öneri tartışma vs olsun.

-Maalesef Bağlama kursunu bırakmaya karar verdim üniversiteye hazırlandığım için bir koltuğa 2 karpuz sığmaz diyerek spor+dersane+kurs çok ağır geliyordu ve derslere yetişemiyordum, bağlamam duruyor zaman buldukça evde çalışacağım ve seneye üni.deyken kursa devam edeceğim...

-Vücudum şekle girdi ! Bildiğin üçgen oldum. Hatunlar acaip bakıyor, kendileri gelip muhabbet açıyorlar tipsiz olduğum halde. iri yapılı ve fit durduğum için erkek kardeşlerin kıskanç bakışlarını yakalıyorum. Kıyafetler üzerimde iyi duruyor ! Slim fit giyebilene kadar yolu var, hazirana kadar hayvan gibi olurum. 105 ten 90 a düştüm...

-Son arkadaşımada başım dertteyken manita muhabbeti yapıp sürekli kendinden bahsediyor diye yol vermiştim. Yalnızlık iyi geliyor artık, alıştım, whatsapp yok. İnsan yok. Kitap var. 3 kitap okudum 1 ayda, zihnime iyi geliyor.

-Evin kirasını (1000 tl) iyi biriktiriyorum ne kadar aç kalsamda. yazın araba almak için, yaza kadar 15.000 olacak. Şuan 5.000 birikti. İyi gidiyor.

-ALKOLÜ BIRAKTIM !

-Yazın evin tapusu + ufak bir araba + güzel bir lys sonucu ile buradan gitmeye daha da kararlı bir şekilde yaklaşıyorum...

Destek veren herkese çok teşekkür ederim. Sırada Sigarayı bırakmak var. Uyuşturucuyu ve içkiyi bıraktığım gibi...

------------------------------------------------------------

Arkadaşlar benim hayatım çok garip. Düşünüp düşünüp içki içiyorum 1 yıldır. Neyim lan ben diye.

Yani bir sürü şey yapabiliyorum ve çevremde saygı görüyorum. Yetişkin insanlar beni dinlerken keyif alıyor.
    Yazma kabiliyetim var, portre fotoğraflar çekiyorum, iyi derecede basketbol oynuyorum. Müzik yapabiliyorum.
    Pazarlama konusunda çok iyiyim, ağzım müthiş derecede laf yapıyor. Boş bir insan değilmişim dediklerine göre.
    Hatta tanıdığım çoğu yaşıtım durumu bilmeden "senin gibi olmak isterdim birader" diyor, salaklar...
    Hoşsohbet bir insanım aslında. Elim ayağımda sağlam. Ama gel gelelim sinir hastası oldum yıllardır.. Düşünmekten.

Ama bir sürü şey geçti lan başımdan şöyle dönüp bakınca, fazla mı diyorum bazen. Nasıl artıya çeviririm diyorum.
    Hayatımda aile yok, arkadaşım yok, sevgilim yok, okulum yok, işim yok, paramda yok, iflasta ettik (800.000 TL)
    Nasıl bir adam oldum, nasıl bir bahtım var diyorum yahu kendime. Hiçkimsem, hiçbirşeyim kalmadı.
    Ama hiçbirşey olmamış gibi devam ediyorum... 5 ay önce eehhh yeter lan dedim !
    Ve şu radikal kararları alıp, köklü değişiklikler yaptım.

Neden sinir hastası oldum, madde madde yazıyorum kırmızı tuborg eşliğinde.
    Şimdi ergenlik sancılarımı bir kenara bırakalım. Aptallık ettiğim çok konu var ve kendimle hesaplaşıyorum
    Hesaplaşıp yeni bir hayat kuruyorum.

-Hiçbir zaman ailemle vakit geçiremedim. Ayrıyız. Babam karıyla kızla, içkiyle kumarla yıllarca parayı yedi. Bende 14 yaşından beri çalıştım. Sonunda iflas etti. İflas edince çöktü, attan inip eşşeğe binmeyi bir türlü kabul edemedi. Hala 100 milyar borcu var. Ve birde emekli maaşı. Şimdilerde canım oğlum ayağı yapıyor. Zamanında bana bir bisiklet bile almayan adam karıya kıza 2' şer tane telefon alıyordu, peheyy... Nerden nereye..

-Lisedeki sevgilimle 6 ay önce ayrıldık yani 4.5 yıl birlikte olduk. Üniversiteye onun yüzünden başka şehre gitmedim. Bu süre zarfında tüm herşeyi yaşadık. Ciddiydim, alıcaktım kızı. Lakin aileler razı gelmedi, kız günden güne kaşarlaştı ve yol verdim. O günden sonra da suratına bile bakmadım. Geçip giden zaman çok koydu. 5 Yıl lan, 5 yıl.. Boru mu ? Aynı mahalledeyiz hala arada bir görüyorum... 2 Bavul eşya attım, yaktım. Binlerce fotoğraf...

-Bütün dostane ilişkilerim herkes gibi yaş ilerledikçe parçalandı. Kimisi manita bulunca değişti, kızdan ayrılınca geri geldi. Kimisi uyuştucu batağına girdi, kimisi 3 kuruşun lafını yaptı, kimisi arkamızdan konuştu. Hepsine yol verdim. Yapayalnız kalacağımı bile bile, şimdi ki gibi. Arayan soranda yok.

-Yanlış bölüm okudum, yaptığım işi hiçbir zaman sevmedim. Okulumu, işimi, bölümümü... 12 saat eşşek gibi 3 kuruşa çalıştım. Pederinde aynı anda 100 milyarlık arabaya binmesi ve benim aylık akbil için mesai yapmam beni sinir hastası etti içten içe.

-Ben hiç yoktan bu kamil bana bir ev alsında naparsa yapsın dedim. Onuda yapamadı, adamın teki taktı gitti. Şimdi dediğim gibi borç ödüyor. 5 kardeşe de zırnık kalmadı. Adam hayattayken mal kavgası çıktı hatta 1 hafta önce. Silah çekmeler, tehditler vb.

-Ablam onu korumak istediğim halde polise yalan atıp sicilimi bozdu. Sırf evimi elimden almak ve beni hapse attırmak için. bende bir anlık öfkeyle silah çektim. Yıl denetim + para cezası aldım bide. Şimdi markette bile işe giremem.

Bende bütün bunları düşünüp içiyorum uzun süredir... Nasıl hayat lan bu diye ? Sonra oturdum, düşündüm.

Değişmek ve kurtulmak için bazı şeyler yapmaya başladım.

-Sosyal medya hesaplarımı kapattım, Whatsapp dahil. Zaman tüketmemek için.
    -Fitness' a yazıldım. 15 kilo verdim. Daha iyi görünmek istiyordum.
    -Bağlama Kursuna yazıldım, hep bağlama çalmak istemişimdir.
    -Dersaneye yazıldım. Okulu ve İşi bırakıp tekrar üniversiteye hazırlanıyorum. İnsan gibi çalışma şartlarına sahip olmak için.
    -Çevremde ki gereksiz kişileri sildim. Kimsenin manita muhabbetini, saçma sorunlarını dinlememek için.
    -Okumaya ve yalnız kalmaktan zevk almaya daha fazla vakit ayırır oldum.

Şuan kendimi daha iyi hissediyorum ama anskiyete ve sinir hastasıyım. Yaşadıklarımı unutamıyorum.
    Babamı, ailemi, kızı, dostlarımı, kavgayı, parasızlığı, herkes uyurken sarhoş sarhoş caddelerde gezinmeyi...
    22 yaşında hayatın baharında kusmadık sokak bırakmamak gücüme gidiyor, uyuştucuyu zor bıraktım zaten...
    Çoğu insandan daha güçlüyüm ve derin duygularım. Bunlar yaşadıklarımın istemsiz birer sonucu. Ben seçmedim yani.

35-40 yaşında bir adam gibiyim lan resmen. Tükendim... Günde 2 paket sigara 5-6 bira içiyorum.
    Halsizim, iştahsızım ama hırslıyım. Değiştirmek için hırslıyım ve bazı girişimlerde bulundum dediğim gibi
    17' lik bebelerle dersaneye gitmek bile acı geliyor zaten. Tek umudum var, Yeni bir okul, yeni bir çevre...

Yeni bir şehir, yeni bir hayat kurmak...

Bi' tane ev var, eskiden beri pederin kirasını aldığı. Zar zor elinden aldım onu kiraya verdim.
    Yaza kadar para biriktirip, ufak-tefek bir araba alıp burdan basıp gidicem.
    Gidicem ve bir daha gelmeyecem.
    Ya gidicem ve kurtulucam ya da kendimi öldürücem.

Ahanda başlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muallim Murat -- 7 Aralık 2014; 6:11:41 >

• Neredeyse hepsini okudum.Değişmek için olan yere alkolu ve sigarayı bırakmayı ekle derim.Sağlıklı olmak için ayrıca böyle şeyler acizlerin işidir.Hayattan baya birşey öğrenmezsin hocam Allah kolaylık versin

Orijinalden alıntı: IntelligentDesign

Neredeyse hepsini okudum.Değişmek için olan yere alkolu ve sigarayı bırakmayı ekle derim.Sağlıklı olmak için ayrıca böyle şeyler acizlerin işidir.Hayattan baya birşey öğrenmezsin hocam Allah kolaylık versin

Valla uyuştucudan kurtulmak için 3 sene mücadele verdim. Alkolde pek problem değil. Çünkü aklıma gelmiyor çoğu zaman ama sigara...
    Diyorum ya, allah belamı vermiş.. Verecekte..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Türkiye den çek git bir ülkeye avrupa olabilir mesela . Üni öğrencisiysen erasmusa git değilsen interrail yapabilirsin bidahada sana kötü anları yaşıtıcak mekanlara gelme o insanlarla görüşme.. yani başka bir ülkede eğer ülke olmassa başka bir şehir de yepyeni bir yaşam kur spor felan yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOWYIR -- 11 Ekim 2014; 1:10:59 >

Orijinalden alıntı: SOWYIR

Eğer arkanda bakıcağın bir annen yoksa ..
    Türkiye den çek git bir ülkeye avrupa olabilir mesela . Üni öğrencisiysen erasmusa git değilsen interrail yapabilirsin bidahada sana kötü anları yaşıtıcak mekanlara gelme o insanlarla görüşme.. yani başka bir ülkede eğer ülke olmassa başka bir şehir de yepyeni bir yaşam kur spor felan yap

Annem var... Üniversiteyi bıraktım tekrar başlayacağım. O insanları sildim zaten, sporda başladım 1 ay evvel...
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Namaza başla rahatlarsın .

Orijinalden alıntı: Naperva

quote:

Orijinalden alıntı: SOWYIR

Eğer arkanda bakıcağın bir annen yoksa ..

Annem var... Üniversiteyi bıraktım tekrar başlayacağım. O insanları sildim zaten, sporda başladım 1 ay evvel...

Peki annenin yanında olmak zorunda mısın ? Yoksa ayrı mı yaşıyosunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırakma alkolü. rahatlatıyor. zaten 90 yaşına kadar yaşamanın bialemi yok. ben de bağlama çalmak istedim, benim de babam bu tarz bi at kafalığı yaptı. istediğimi sandığım bölüme gittim ama zorlandığımı fark ettim. lisede hep dalga geçerdim ama alışamadım da. ben de sıraladığım hiçbir yetenek olmadığından hem sinir hem reflü oluştu. verebileceğim tavsiye var mı dersen içmeyi bırakma

Orijinalden alıntı: Albatros34

Biraz okudum da, para yoksa içki ve sigarayı nasıl alabiliyorsun, merak ettim. Bi yöntemi varsa bende öyle yapayım söyle de.

Kredi kartıyla, deneyebilirsin kardeşim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Profesyonel basketbol oynuyorum demişsin, sonra kilo vermek için spora yazıldığını? Bu çelişki değil mi? Ayrıca Allah kolaylık versin csb değilse. Ama inşallah csbdir. Yoksa zor işin.Üniversiteyi 27 sinde bitiren tonlarca kişi var. Bunu pek dert etme.

Sanki bu hayatta bi baraj var onu geçen kurtuluyor geçemeyen ise...

geçmemiz lazım
  • Bırak sigara alkolu.Soylemek kolay ama senin iradene bağlı bişey. Hayatını duzene sokcaksan bunlarla basla derim sinavada hazirlaniyosun gerisi corap sokugu gibi gelir zaten dilerim istediğin gibi bi hayatin olur

Sonrasında iyi bir iş. mutlu bir aile.

Fotoğraf Makinası : Canon Eos 1100D 18-55mm + EF 75-300mm SLR & SjCam Sj4000 Action Cam & Telefon : Samsung Note 5 Beyaz

MSI Z77A-G43 & CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W & SAPPHIRE R9 270X TOXIC GDDR5 B 256Bit
    SAMSUNG120GB 840 EVO SATA 3.0 SSD &İntel Core i5-2400 3.1 Ghz Cpu & Corsair 8 Gb Ram
    Masa içi Kasa Projem için Tıkla
    Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilinmezlik

Profesyonel basketbol oynuyorum demişsin, sonra kilo vermek için spora yazıldığını? Bu çelişki değil mi? Ayrıca Allah kolaylık versin csb değilse. Ama inşallah csbdir. Yoksa zor işin.Üniversiteyi 27 sinde bitiren tonlarca kişi var. Bunu pek dert etme.

Kabiliyetim var demek istedim
    Hikaye değil hocam, keşke hikaye olsa...

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.