Şimdi Ara

Allah a inaniyorum ama onu sevmiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ksenophanes17 K kullanıcısına yanıt
    Bence niye yapılmasın. Elimizde ve muhtemelen de sahip olabileceğimiz tek bakış açısı budur, elimizdekiyle idare etmek zorundayız ve bu da bizi dediğim sonuca götürüyor. Bu bakış açısına sen sahip olmasan bile, bilinçaltında bu böyledir her zaman. Her zaman bir yaratılmasaydık ne güzel olurdu gibi alt düşünceler olacaktır dile gelmeyen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanmak ve sevmek çok bağlı şeylerdir.
    Birini seven ona inanır, birine inanan da onu seviyor demektir.
    Sevdiğime neden inanmayayım, ya da inanmadığımı neden seveyim.
    Veya inandığımı neden sevmeyeyim?
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    Bu çok saçma bir varsayım. Neden her zaman yaratılmasaydık gibi bir düşünce olacağını varsaymak zorunda olalım? Tam tersi iyi ki yaratılmışız düşüncesi de olamaz mı? Neden tek taraflı olmak zorunda? Bunun bir gerekçesi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların acziyet ve çaresizlikten bir şey anlamadığını düşünmeye başladım.

    dünyada açlık savaş vs var diyelim. insan olarak müdahale etmek istiyorsun. hayvan olsan iplemezsin. bitki oplsan iplemezsin. hadi iplesen karşı çıksan soyunu kuruturlar.

    şimdi sen insan olarak eve bir karı iki çocuk kapatıp dünya ne güzel hoy hoy deyip goy goy yapabilme yetin dünyayı cennet yapmadığı gibi varlığı da kutsamaz.

    seni sıraya sokar. bir gün birisi aynı zulmu sana yapsa bakacaksın ki dünyada insan yok zaten.

    ...................................

    toplumda şu kadar para kazandım ev yaptım 3 çocuğa baktım benden büyük yok diyen bencil insan tavrını yüceltmenin anlamı yok. onlar zaman ve mekanın fırsatçıları gibidirler. imkanların lehlerine döndüğü günün adamıdırlar devrin adamıdırlar.

    ....................................

    dünyada seni aciz bırakan onca oluşu görüp gücünün yetmediğini ve insan olarak anlam kazanmadığını görmen halinde gereksiz bir varlık olduğumuz da ortaya çıkar.

    bitkiler hayvanlar daha makul bir ekosistemdir. tecavüz yok savaş yok varsa dahi hayvan veya bitki zaten akıl mı var ki!!!

    varsa da yoksa da sana ne mesela.

    .....................................

    ancak insan gibi gelişkin bir fizyolojik varlık insanı sıkıntıya sokar . zamanla seni kör sağır akledemez kılar. yanıbaşındaki açı savaş mağdurunu görmez duymaz ve düşünemez olursun. olmuyor mu? cevap verin ya. hani dünya sana bana yarıyordu? olmayan bir şeyi mis öylüyoruz her gün metrobuste yolda izde gördüğün şeyi mi? gökte ilah arayacak kadar kör sağır akledemez olmuşuz yani.

    ......................................

    yani insanın felaketi insana yaramaz bir kavramdır. koca dünyayı iyi bir şey zanneden kişi duyu yeteneklerinden bayağı bir feragat etmiş olmalı gibi.




  • Evlat yaşam insan için kısa bir süre.Tanrı için ise hepimizden de kısa .Tanrı o hayalini kurduğun evreni sadece bu iyi kötü kaosunda sabır ve çaba ile geçirenlere vermeyi uygun görüyor.İyi ve kötünün,bireysel ve kollektifliğin,kibir ve ego ile mütevaziliğin savaşında,Tanrıya itaatkar ve asi olanların arasında geçen bu savaşı Kuran'ın yolundan gidenler kavuşacaklar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 23 Haziran 2019; 21:27:49 >
  • töbe töbe öyle şey olur mu ya.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.