Şimdi Ara

Alkollü araç kullanmanın para cezası artıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
6.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kazaların çok küçük bir kısmı alkollü araç kullanmak, büyük kısmı hız, kurallara uymamakken, hız konusunda tepki çok azdır ama alkollü araç kullanmada tepkinin nasıl olduğu ortada.. Çoğu kişinin kaşıntısı direk alkolün kendisi ile..

    Ceza olarakta promile göre ceza en iyisi bence.

    Çevirmede de alkollü olanların yol tamamen kesilmedikçe hiçbiri durmuyor, basıp kaçıyorlar, kimsede peşine falan düşmüyor. Asayiş çevirmesinde düşülür genelde peşine. Alkol çevirmesinde duruyorum polis "devam et, durduğuna göre alkolsüzsündür, yoksa kaçardın" diyo.. Çevirmeden kaçan kaçana.
  • 1-Aşırı Hız
    2- Kırmızı Işık İhlali
    3- Cep Telefonu ile Konuşma
    4- Alkollü Araç Sürmek

    Bu 4 maddeye cezaları çok çok ağırlaştırmaları lazım.Yukarıda bir arkadaş cezayla değil eğitimle olmalı falan demişde çokda öyle değil arkadaşım. Eğitim düzeyi bizden çok daha yüksek ülkelerde trafik cezaları bizden çok daha ağır. Hem yerine göre cezalarda bir eğitim şeklidir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atari 800XL

    1-Aşırı Hız
    2- Kırmızı Işık İhlali
    3- Cep Telefonu ile Konuşma
    4- Alkollü Araç Sürmek

    Bu 4 maddeye cezaları çok çok ağırlaştırmaları lazım.Yukarıda bir arkadaş cezayla değil eğitimle olmalı falan demişde çokda öyle değil arkadaşım. Eğitim düzeyi bizden çok daha yüksek ülkelerde trafik cezaları bizden çok daha ağır. Hem yerine göre cezalarda bir eğitim şeklidir...

    Cezalar ya eğiticidir ya da caydırıcı.

    Para ve ehliyete el koyma cezası caydırıcıdır.

    Mesela zorunlu kamu görevi cezası ise eğiticidir.

    Eğitim düzeyi bizimki gibi düşük ülkelerde eğitici cezaların işe yarayıp yaramayacağı ise belirsiz.
  • Cezalar az bile.!
  • Bana kalır ise alkol ile yakalanan sürücünün ehliyetine 1 yıl el konulsun;kimse zevkleri için bir başka masumun hayatını tehlikeye atamaz.
  • Bence hız limitlerini aşmanın cezası ne ise, alkollü araç kullanmanın cezası da aynı olmalı.
  • Zil zurna alkollü kullanmak serbest olsun bence nekadar ayyaş varsa trafikte dolaşsın. Alkol refleksleri zayıflatmaz, uykuyu getirmez, algıyı düşürmez bir ufak içtin mi zımba gibi oluyorsun hatta sabahları ben uyanmak içinr akı içerim bollll kafeinli.

    Bizim milletimiz içkiye tonla para verir , ama taksiye vereceği paraya acır.




    yasal sınır sanrıım 0,50 promil. Bunu 1 promil yapsınlarda herkes rahatlasın. Bir iki şişe bira içip kendini frenler hiç değilse. Öteki türlü nasılolsa sıırı geçtim diye içiyorda içiyorlar. Ha illa içip direksiyona geçeceklersede tek duam ve Allahtan isteyim şudurki kaza yaparlarsa başkasının canına zarar vermesinler. Ne gelecekse kendilerine gelsin. Alkollü bir serseri pislik yüzünden trafikte kelle koltukta gitmeyi istemiyor kimse. Tehlikeli araç kullanan ve yok yere makas atanlarda bunlara dahil tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Kasım 2011; 1:47:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Zil zurna alkollü kullanmak serbest olsun bence nekadar ayyaş varsa trafikte dolaşsın. Alkol refleksleri zayıflatmaz, uykuyu getirmez, algıyı düşürmez bir ufak içtin mi zımba gibi oluyorsun hatta sabahları ben uyanmak içinr akı içerim bollll kafeinli.



    Fazla popülist bir mesaj olmamış mı bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 20 Kasım 2011; 1:52:05 >
  • alkol ile alınan cezalar hafif bile kalıyor
  • Şimdi sana göre alkollü araç cezasıyla ilgili bir başlıkta, alkollü araç sürmeye verilen cezayı az bulan bir mesaj yazmak alkole karşı olmaktan değilde alkollü araç kullanıma karşı olmakdan olamaz değilmi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 20 Kasım 2011; 15:26:37 >
  • Ben alkollü şekilde araç kullanılmasına karşı bir kişiyim. Şimdide kalkıp rasyonel ekonomik akıl diyorsun. Rasyonel akıl, alkol kullanan, alkole karşı olmayan, ancak alkollü araç kullanımına karşı olan bir kişinin bir otomobil forumunda alkollü araç cezasıyla ilgili bir başlığa yazı yazma olasılığını ihtimal dışı bırakmazdı. O yüzden sizin rasyonel akıldan dem vurmanızı ciddiye alamayacağım

    Ben aklıma ilk gelen 4 madde yazmışım cezalarını yetersiz bulduğum. Sizde veya başka bir arkadaşda bunlara ek olarak şu maddelerde var bunlarada dikkat çekmek gerekiyor diye bir katkıda bulunulması sade yeterli ve faydalı bir paylaşım olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 23 Kasım 2011; 14:53:15 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.