Şimdi Ara

Alkollü araç kullanmanın para cezası artıyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
6.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    quote:

    Orijinalden alıntı: fremdsprache

    Bu konuda bile nerelere çekilmiş konuşmalar. Açıkçası ben gerici, alkol karşıtı bir mesaja rastlayamadım. Ben, eşim, dostum içeriz, araba kullananlar içilecekse arabasız gelir, ola ki arabalı gidilen bir yer, otoparka bırakılır ertesi gün alınmak üzere eğlenmeye gidilir. Ha zaten çok uzakta bir yere gidildiyse de bir kurban seçilir, o içemez, olay bu kadar basittir.

    Benimse tek dileğim, alkollü araç kullananların kendilerine değil de en sevdikleri, değer verdikleri kişiye, kişilere alkollü sürücünün çarpmasıdır! Malum kendilerine çarpsa yine akıllanmazlar.

    Olay olduktan sonra cezalar olabilir, edilebilir, ama evet kaç kişiden duydum,yakalanırsak şu kadar cezası var, nolcak oğlum paylaşırız cezayı, kaç kişiyiz, tabii ben kim olduğuna bakmadan, iyi dileklerimi sıralıyorum böyle bir söz duyduğumda.

    O yüzden en azından para cezasının daha da yüksek olması. Gönül ister ki tabii ki daha da caydırıcı mesela ilk yakalanmada bile birkaç ay ehliyetten men etmek, bu olamaz mı ki?

    Ya hakikaten ben kesinleştirdim artık.

    Bizim ülke insanının hiç bilgisi olmasa bile üzerine konuşmayı sevdiği 4 konu var.

    Araba, Siyaset, Futbol, Hak-Hukuk

    Otomobil bölümünde de böyle Hak-Hukuk konuları açılırsa böyle saçma sonuçlar çıkar işte ortaya.

    Benim bilgisiz arkadaşım; alkollü araba kullanımından ilk kez yakalanmış olsan bile 6 ay ehliyetine el konuluyor zaten. 5 yıl içinde 2. yakalanmada ise 2 yıl el konuluyor. 3. kez yakalanma da ise ehliyet 5 yıllığına geri alınır ve en az 6 ay olmak üzere hafif hapis cezası verilir.

    Ehliyete el konulma sürelerini mi bölüşeceksiniz arkadaş arasında?

    Açın bir Karayolları Trafik Kanununu okuyun.


    Eğer ilk seferde de el konuluyorsa buna ancak sevinir ve teşekkür ederim altını çizdiğiniz için. Ancak bu şahit olduğum konuşmaları yapanların bundan haberi olmasa gerek? Benim onca laf söyelememe rağmen halen para cezasına çözüm aradıklarına göre. Yeni bir uygulama olmasa gerek dediğinize bakılırsa ilk kullanımda el konması?

    Benim açıp okumamdan önce cezalar ilan edilirken o 650 tl nin yanına bir de ehliyete el konacağını da hatırlatsalar medya vb sanırım daha etkili olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Alkollü araç kullanmak şöyle kötüdür böyle kötüdür bunu herkes biliyor ama bazı insanlarda bu alkollü araç kullanma meselesinde kendi gerici ideolojilerini konuşturacak bir fırsat olarak görüyor.Onların istedikleri şey alkol yasak olsun,içen evinde içsin(başlangıç aşaması),barlar kapatılsın vs yoksa sürüş güvenliği filan sonraki mesele.Tabi bu konudaki duyarlı olan insanları tenzih ederim.Haricinde konuda,alkollü araç kullananı(50 promili geçeni) direk hapise atalım para cezası filan olmasın sürüm sürüm sürünsünler mantığı konuşmuş yine.İşi bilenler sizin bu şirin duyarlı vatandaş maskelerinizi yutmuyor arkadaşlar.Hangi medeni ülkede 50 promili geçeni (para cezasına çevirmeden) direk hapse atıyorlar bir örnek verin hele.Ya da istiyorsanız alkol alana 40 kırbaç vuralım arap aleminin yeni lideriyiz ya,yeni tarzımıza yakışır.

    Biraz önce eve girdim.Bir kadeh şarabımı içtim mi içtim,50 promili geçecek mi,cüssem de hesaba katılırsa kesinlikle hayır,arabama bindim rahat rahat geldim.Ben gelirken polis beni durdursa o dandik ve her ölçümde dengesiz sonuçlar veren aletiyle 55 promil ölçse 6 ay hapis mi yatacaktım.Hadi ordan! Kandaki alkol kan testiyle belli olur,üflediğiniz o alet sadece bir fikir verebilir.60 promil filan çıkan durumlarda makbuzu asla imzalamayın! Gözünüzü korkuturlar "şimdi adli tıpa gideceğiz şu kadar masraf çıkacak senden vs" diye.Dinlemeyin.O aletler gerçekten doğru sonuç vermiyor.Polisler iki kez üfletmiyor,neden diye bir düşünün.Çünkü ard arda yapılan iki ölçüm arasındaki acayip farkı gören vatandaş o makbuzu imzalamaz da ondan! Bir jandarma bana ısrarlarım sonucunda üç kez üfletti ve ben ceza almadım.Başta 74 gösteren alet 3. üflemede 45 e düştü.Tam cehennemlik pardon hapislikmişim desenize!

    Hepsine eyvallahta içki içmemekle gericiliğin ne alakası var?Ne kadar çok içip sarhoş olursak o kadar çok muasır medeniyetler seviyesine mi yükselmiş oluyoruz?Ben alkol kullanmıyorum diye irticai faaliyette mi bulunmuş oluyorum?İçki kullanmak bir ilericilik kıstası mıdır?Bu satırları yazarkende alkollüydünüz sanırım...




  • İlk yakalanmada veya ikincide ehliyete belirli süre el konuyor diye biliyorum
  • Sanırım 1-2 defa yakalananın 6 ay ehiyetine el konuyor ve tedavi görüp tekrar sınava giriyorlar.

    İçeceksen taksi ile git gel .
  • Herkesin aydınlanması açısından Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddesini buraya ekliyorum.


    Alkollu içki, uyuşturucu veya keyif verici maddelerin etkisi altında araç sürme yasağı:
    Madde 48 – Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin kara yolunda araç sürmeleri yasaktır.
    (Değişik: 8/1/2003 - 4785/3 md) Uyuşturucu veya keyif verici maddelerin cinsleri ile alkollü içkilerin etki dereceleri ve kandaki miktarlarını tespit amacıyla, trafik zabıtasınca teknik cihazlar kullanılır. Tespit usulleri ve muayene şartları, Sağlık Bakanlığının görüşüne uygun olarak hazırlanacak yönetmelikte düzenlenir.
    Bu madde hükmüne uymayan sürücüler derhal araç kullanmaktan men olunur.
    (Ek: 17/10/1996 - 4199/20 md; Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Toplu taşım araçlarında sigara içilemez. Sigara içenler hakkında 4207 sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun hükümleri uygulanır. ( 75,00 Türk Lirası idari par cezası verilir.)
    (Değişik: 8/1/2003 - 4785/3 md) Yönetmelik ile belirtilen miktarların üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücülerin, suçun işlendiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde; birinci defasında sürücü belgeleri altı ay süreyle geri alınır ve haklarında 590,00 Türk Lirası para cezası uygulanır. İkinci defasında sürücü belgeleri iki yıl süreyle geri alınır ve haklarında 739,00 Türk Lirası para cezası uygulanır ve bu sürücüler Sağlık Bakanlığınca, esas ve usulleri Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilen sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine tabi tutulurlar, eğitimi başarıyla tamamlayanların belgeleri süresi sonunda iade edilir. Üç veya üçten fazlasında ise, sürücü belgeleri beş yıl süreyle geri alınır ve altı aydan aşağı olmamak üzere hafif hapis cezası ile birlikte 1.185,00 Türk Lirası hafif para cezası uygulanır. Ayrıca, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesine tabi tutulurlar. Bu değerlendirme ve muayene sonrasında uygun görülenlere, geri alma süresi sonunda sürücü belgeleri iade edilir. Psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesinin yapılmasına dair esas ve usuller yönetmelikte gösterilir.
    (Değişik: 8/1/2003 - 4785/3 md) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullananlara, eylemi başka bir suç oluştursa bile ayrıca, altı ay hafif hapis cezası ile birlikte 1.185,00 Türk Lirası hafif para cezası uygulanır ve sürücü belgeleri süresiz olarak geri alınır.




  • Bana göre çok az ceza. Zaten içen kişilerinde cezanın az olduğundan bahsetmesi gerekir ki, tam tersi tepki görüyorum. Yok yayalara çarpmanın cezası 1 trilyon olursa giden geri gelecek mi vs vs. Eskiden kap kaç vardı, televizyonlarda günde 2-3 kez haberi yapılırdı. Cezalar arttırıldı, şimdi var mı kap kaç? Caydırmış demek ki yok.

    Alkollü araç kullanmanın da daha fazla caydırıcılığı olması lazım ki, insanlar içmeye gitmeden önce 10 kere düşünsün. Misal, alkollü araç kullanan kişiye, ilk yakalama da olsa, 1500 lira para cezası + 2 ay ehliyete el konulması. Bakın bakalım bir daha kaç kişi alkollü araç kullanacak?

    Benim eşim 112 de çalışıyor. Öğlen bir vakada, Gölbaşı-Konya yolunda, karşı yönden diğer tarafa uçmuş kişi, leş gibide bira kokuyormuş. Öğlen vakti üstelik düşünün.. Karşı yoldan uçuyor diğer yolun kenarındaki direğe vuruyor. Şans eseri kimse yok o anda yolda..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stones_
    Bana göre çok az ceza. Zaten içen kişilerinde cezanın az olduğundan bahsetmesi gerekir ki, tam tersi tepki görüyorum. Yok yayalara çarpmanın cezası 1 trilyon olursa giden geri gelecek mi vs vs. Eskiden kap kaç vardı, televizyonlarda günde 2-3 kez haberi yapılırdı. Cezalar arttırıldı, şimdi var mı kap kaç? Caydırmış demek ki yok.

    Alkollü araç kullanmanın da daha fazla caydırıcılığı olması lazım ki, insanlar içmeye gitmeden önce 10 kere düşünsün. Misal, alkollü araç kullanan kişiye, ilk yakalama da olsa, 1500 lira para cezası + 2 ay ehliyete el konulması. Bakın bakalım bir daha kaç kişi alkollü araç kullanacak?

    Benim eşim 112 de çalışıyor. Öğlen bir vakada, Gölbaşı-Konya yolunda, karşı yönden diğer tarafa uçmuş kişi, leş gibide bira kokuyormuş. Öğlen vakti üstelik düşünün.. Karşı yoldan uçuyor diğer yolun kenarındaki direğe vuruyor. Şans eseri kimse yok o anda yolda..

    Alkollüyken yayaya çarpmanın cezası zaten para cezası olarak kalmıyor. Yazmışız yukarıda, bir okuyun.

    Kapkaç olaylarının görünürlüğü azaldı ama bu sefer de kadın cinayetleri tavan yapmış durumda. Karısını öldüren koca cinyetleri boy boy gazete sayfalarında gösteriliyor. Hatta Habertürk gazetesi, sırtına bıçak saplanmış halde bir kadının fotoğrafını sansürsüz bir biçimde yayınladı.

    Sizin mantığınıza göre cinayet suçlarına verilen ceza mı azaltıldı da bu cinayetler arttı. Halbuki TCK'nnın 82. maddesine göre, üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı işenen kasten adam öldürme suçunun cezası ağırlaştırılmış müebbet hapistir.

    Mesela kaçak elektrik kullanımının cezası, TCK 142/1 f'de 2-5 yıl arası hapis cezası olarak belirtilmiş. Doğuda kaçak elektrik kullanma oranlarını bir araştırın derim. Hatta Türkiye genelinde araştırın.

    Daha bir sürü örnek verebilirim.

    Bir de bakın yukarıda alkollü araba kulanımıyla ilgili maddeyi vermişim, bir okuyun rica ediyorum. Ne diyor orada? İlk kez alkollü yakalanmada ehliyetine 6 ay el konuluyor diyor değil mi? Siz hala 2 aydan bahsediyorsunuz.

    Maalesef bazı olaylar ceza arttırımı ile çözülemez. Sizin mantığınız doğru olsaydı, bugün İran'da suç denen bir şeyin kalmaması gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 18 Kasım 2011; 3:29:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    quote:

    Orijinalden alıntı: canozpinar

    Alkollü çevirmeye girmektense kaçıp plakaya gelen cezayı ödemek en mantıklısı. Hem ehliyet gitmiyor, hem de üç yüz küsür TL ceza ile yırtmak mümkün.

    Evet çok mantıklı bir fikir gerçekten, sonra kafa iyi halinle, git arabayı pert et, ne güzel kaskonda karşılamaz hasarı, 650tl den kaçıcam derken, belki başka birinin canını yakcan + gerçekleşen maddi hasardan bahsetmicem bile.

    Kasko falan sorun değil. Önemli olan ehliyet gitmesin. Zaten bende b.k gibi para var. Her yerimden fışkırıyor yani bildiğin gibi değil. O yukarıdaki mesajım da kanundaki bir açığı belirtmek için değil de, benim gibi sürekli sarhoş gezen kardeşlerim için vermiş olduğum bir taktikten ibaret. Ayyaşlar takımı olaraktan masum insanların canını alıp orgazm oluyoruz nihahahaha!




  • ARkadaşlarla bişeyler yapacağımız zaman nadirde olsa bazen alkol alırız. Aracıma binmem atlarım taksiye öyle giderim ve gelirim. Benim anlam veremediğim şeyde şu gidip rakı masalarında , içki sofralarında karı kızla eğlenirken paraları dağıtanlar bir 20 25 lira taksi parası vermekten mi acizler....

    Hayır aciz değiller. Bilinçsiz ve egoistler. Başkaların canını hiçe sayan bencil insan bunlar. PArası olan ve öküz olan biri o cezayı yemeyide göze alır aman bee der. Üçüncü değil 2. yakalanışından itibaren hemen ehliyetine elkoymak lazım... ve ilk ceza 5-6 milyar olmalıki içip içip ayyaş bi şekilde geçmesin direksiyon başına.

    Emniyet şerinde duran kıza bile çarpıp kaçtı eleman güvenlik kemeralarını sildirdiler herşeyi yok ettiler tüm kanıtları.... Bu ülkede neler neler oluyor. Evlat acısı gibi koyacak cezalar olmalıki birdaha alkollü geçmesinler direksiyon başına, paşa paşa bin taksiye git evine kimseninde canını tehlikeye atma.


    Hç kimse alkollü şekilde araç kullanmayı savunmasın boş yere, tüm dünyada kabul görmüş ve yasaklanmış bir davranıştır bu. Bunun aksini savunmak ise nasıl bir mantıktır ve insanlıktır tartışılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Kasım 2011; 5:47:40 >




  • Konuya yazanların yarısı ilk yakalanışta ehliyete el konulduğunu bilmiyor sanırım çok ilginç geldi bana. Ceza bence caydırıcı, kolay değil 6 ay ehliyetsiz dolaşmak.
  • Eğitim şart
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enoman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Alkollü araç kullanmak şöyle kötüdür böyle kötüdür bunu herkes biliyor ama bazı insanlarda bu alkollü araç kullanma meselesinde kendi gerici ideolojilerini konuşturacak bir fırsat olarak görüyor.Onların istedikleri şey alkol yasak olsun,içen evinde içsin(başlangıç aşaması),barlar kapatılsın vs yoksa sürüş güvenliği filan sonraki mesele.Tabi bu konudaki duyarlı olan insanları tenzih ederim.Haricinde konuda,alkollü araç kullananı(50 promili geçeni) direk hapise atalım para cezası filan olmasın sürüm sürüm sürünsünler mantığı konuşmuş yine.İşi bilenler sizin bu şirin duyarlı vatandaş maskelerinizi yutmuyor arkadaşlar.Hangi medeni ülkede 50 promili geçeni (para cezasına çevirmeden) direk hapse atıyorlar bir örnek verin hele.Ya da istiyorsanız alkol alana 40 kırbaç vuralım arap aleminin yeni lideriyiz ya,yeni tarzımıza yakışır.

    Biraz önce eve girdim.Bir kadeh şarabımı içtim mi içtim,50 promili geçecek mi,cüssem de hesaba katılırsa kesinlikle hayır,arabama bindim rahat rahat geldim.Ben gelirken polis beni durdursa o dandik ve her ölçümde dengesiz sonuçlar veren aletiyle 55 promil ölçse 6 ay hapis mi yatacaktım.Hadi ordan! Kandaki alkol kan testiyle belli olur,üflediğiniz o alet sadece bir fikir verebilir.60 promil filan çıkan durumlarda makbuzu asla imzalamayın! Gözünüzü korkuturlar "şimdi adli tıpa gideceğiz şu kadar masraf çıkacak senden vs" diye.Dinlemeyin.O aletler gerçekten doğru sonuç vermiyor.Polisler iki kez üfletmiyor,neden diye bir düşünün.Çünkü ard arda yapılan iki ölçüm arasındaki acayip farkı gören vatandaş o makbuzu imzalamaz da ondan! Bir jandarma bana ısrarlarım sonucunda üç kez üfletti ve ben ceza almadım.Başta 74 gösteren alet 3. üflemede 45 e düştü.Tam cehennemlik pardon hapislikmişim desenize!

    Hepsine eyvallahta içki içmemekle gericiliğin ne alakası var?Ne kadar çok içip sarhoş olursak o kadar çok muasır medeniyetler seviyesine mi yükselmiş oluyoruz?Ben alkol kullanmıyorum diye irticai faaliyette mi bulunmuş oluyorum?İçki kullanmak bir ilericilik kıstası mıdır?Bu satırları yazarkende alkollüydünüz sanırım...

    İçki içmemekle gericiliğin bir alakası yok içki içene tahamül edemeyip her fırsatta içki içeni yerden yere vurmakla,içmesini sudan sebeplerle zorlaştıranın gericilikle alakası var.Boşuna laga luga yapmaya gerek yok. "Muasır medeniyet" tamlamasını ilk kimin kullandığını ikimizde iyi biliyoruz,gelipte burada o sözü manidar şekilde kullananın neyden rahatsız olduğu ve zihniyeti de ortada.Evet dün o satırları yazarken alkollüydüm(1 kadeh şarap içmiştim yazı da da belirttiğim üzere) bakın bakalım fikirlerim değişmiş mi?




  • Zoom-zoom hocam zaman zaman mazda konularında atışsak da bu konuda hemfikiriz.

    Bu arada yanlış anlaşılmasın, alkol tüketen biri olarak bu cezaları savunuyorum ama görüyorum ki birtakım gericiler bunu bir b.k atma seremonisi olarak görüyor, üzülerek ve acıyarak izliyorum, hoş ben bu forumda Atatürk'e bile gösteriş meraklısı, alkolikti diyen insanlara rastladım ya bunlara şaşırmıyorum artık..
  • sadece caydırıcı olmak adına,
    alkollü araç kullanananı öttüreceksin.
    anasının emdiği burnundan getireceksin.
    promil arttıkca cezalarda kat kat artcak.
    önemle vurguluyorum.
    alkol alanla bir sorunumuz yok,
    alkollü araç kullananla büyük sorunumuz var.
    alkollü araç kullananlar, inşallah kendilerinden başka kimseye zarar vermezler.
    sorumsuz, bencil. düşüncesizler!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Alkollü araç kullanmak şöyle kötüdür böyle kötüdür bunu herkes biliyor ama bazı insanlarda bu alkollü araç kullanma meselesinde kendi gerici ideolojilerini konuşturacak bir fırsat olarak görüyor.Onların istedikleri şey alkol yasak olsun,içen evinde içsin(başlangıç aşaması),barlar kapatılsın vs yoksa sürüş güvenliği filan sonraki mesele.Tabi bu konudaki duyarlı olan insanları tenzih ederim.Haricinde konuda,alkollü araç kullananı(50 promili geçeni) direk hapise atalım para cezası filan olmasın sürüm sürüm sürünsünler mantığı konuşmuş yine.İşi bilenler sizin bu şirin duyarlı vatandaş maskelerinizi yutmuyor arkadaşlar.Hangi medeni ülkede 50 promili geçeni (para cezasına çevirmeden) direk hapse atıyorlar bir örnek verin hele.Ya da istiyorsanız alkol alana 40 kırbaç vuralım arap aleminin yeni lideriyiz ya,yeni tarzımıza yakışır.

    Biraz önce eve girdim.Bir kadeh şarabımı içtim mi içtim,50 promili geçecek mi,cüssem de hesaba katılırsa kesinlikle hayır,arabama bindim rahat rahat geldim.Ben gelirken polis beni durdursa o dandik ve her ölçümde dengesiz sonuçlar veren aletiyle 55 promil ölçse 6 ay hapis mi yatacaktım.Hadi ordan! Kandaki alkol kan testiyle belli olur,üflediğiniz o alet sadece bir fikir verebilir.60 promil filan çıkan durumlarda makbuzu asla imzalamayın! Gözünüzü korkuturlar "şimdi adli tıpa gideceğiz şu kadar masraf çıkacak senden vs" diye.Dinlemeyin.O aletler gerçekten doğru sonuç vermiyor.Polisler iki kez üfletmiyor,neden diye bir düşünün.Çünkü ard arda yapılan iki ölçüm arasındaki acayip farkı gören vatandaş o makbuzu imzalamaz da ondan! Bir jandarma bana ısrarlarım sonucunda üç kez üfletti ve ben ceza almadım.Başta 74 gösteren alet 3. üflemede 45 e düştü.Tam cehennemlik pardon hapislikmişim desenize!

    Bence kendinizi kandırıyorsunuz. Alkol alınca miktarı ne olursa olsun direksiyona geçmemelisiniz. Bana bişey olmaz, bünyem alışık ben o cihazlara güvenmem vs olayı kendinizi kandırmaktır. Bu şekilde teselli buluyor,bahaneler üretiyorsunuz. Alkol alarak direksiyona geçmek kesinlikle doğru değildir.

    Gidin nerede içerseniz, ne kadar içerseniz, ne içerseniz için, kimsenin umurunda değil. Ancak direksiyona geçerseniz tüm insanların umrunda olur, çünkü trafik güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz.

    Çokmu zor, yapacağınız şey gayet basit. ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ. Hayır geçeceğim demek,bu konuda ısrar etmek neyin nesidir anlamıyorum. Siz alkol aldığınızda ben korkuyorum çünkü size güvenmiyorum. Nereden bileyim sizin bünyeniz ne kadar promilden sonra etkilenmeye başlayacak? Bunu bilememki... Trafikte ben oluyorum, ailem oluyor, korkmakta haklıyım. Alkol sebebi ile yapılan kazalara bakınca korkmakla haklı olduğumu görüyorum.

    Bünyeniz nasıl etkilenir bilemem, bişey olmaz demenize inanmam. Sözlerinizle sadece kendinizi ikna edersiniz, ben inanmam... Alkol ve direksiyon olmaması gerekir. Ortada benim güvenliğim,toplumun güvenliği var çünkü...

    Bilemiyorum başka türlü nasıl açık yazayım. ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ.

    Tekrar yazayım; ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ.

    Hatta bir daha yazayım; ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ.

    Hayır alkolumü alıp direksiyona geçeceğim demek doğru değil, y a n l ı ş yapıyorsunuz.


    Alkol alacaksanız alın, dilediğiniz kadar için, ama direksiyondan uzak durun lütfen...



    Alkol cezaları az, daha fazla olmalı.


    Alkol kazalara sebep oluyor. Hayır olmuyor diyemessiniz....


    Direksiyon başında alkole hayır...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • ideoloji felan diyenlere gülüyorum sadece. ya gidin nerde nasıl ne kadar içerseniz için çokta umurunda milletin, trafikte insanları tehlikeye atmayında burnunuzdan gelinceye kadar için

    trajik komediyi en iyi anlatan video




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 18 Kasım 2011; 10:00:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    2012 yılında tüm trafik cezaları ile beraber alkollü araç kullanmanın cezası da artacak.

    -İlk kez alkollü araç kullanırken yakalananlar 650 lira, 2. defa yakalananlar 814 lira, 3. defa ve 2'ten sonra yakalananlar ise 1327 lira para cezası ödeyecek.

    Alkole gelen zamlarla beraber, alkollü araç kullanmanın cezası da artıyor.

    Aman arkadaşlar dikkat. 650 lira demek, 14 tane 70'lik yeni rakı demek.







    1 ayda 500 lirasını rakıya 150 tl sinide taksiye veririm daha mantıklı
  • Alkollü araç kullanıp ölümlü kazaya sebebiyet verenleri adam öldürmekten yargılayıp hapise atmalı. Hatta teşhir etmeli. Arabasına el konulup bir kamyona yüklenmeli. Şehrin içinde tur attırıp herkese ibret olsun diye göstermeli. üzerine de yazı yazmalı.

    Bu aracın sahibi bu arabayı alkollü kullanarak filan kişinin ölümüne sebep olmuştur. şeklinde.

    Hapisten çıkarsa bir daha ehliyet verilmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Alkollü araç kullanmak şöyle kötüdür böyle kötüdür bunu herkes biliyor ama bazı insanlarda bu alkollü araç kullanma meselesinde kendi gerici ideolojilerini konuşturacak bir fırsat olarak görüyor.Onların istedikleri şey alkol yasak olsun,içen evinde içsin(başlangıç aşaması),barlar kapatılsın vs yoksa sürüş güvenliği filan sonraki mesele.Tabi bu konudaki duyarlı olan insanları tenzih ederim.Haricinde konuda,alkollü araç kullananı(50 promili geçeni) direk hapise atalım para cezası filan olmasın sürüm sürüm sürünsünler mantığı konuşmuş yine.İşi bilenler sizin bu şirin duyarlı vatandaş maskelerinizi yutmuyor arkadaşlar.Hangi medeni ülkede 50 promili geçeni (para cezasına çevirmeden) direk hapse atıyorlar bir örnek verin hele.Ya da istiyorsanız alkol alana 40 kırbaç vuralım arap aleminin yeni lideriyiz ya,yeni tarzımıza yakışır.

    Biraz önce eve girdim.Bir kadeh şarabımı içtim mi içtim,50 promili geçecek mi,cüssem de hesaba katılırsa kesinlikle hayır,arabama bindim rahat rahat geldim.Ben gelirken polis beni durdursa o dandik ve her ölçümde dengesiz sonuçlar veren aletiyle 55 promil ölçse 6 ay hapis mi yatacaktım.Hadi ordan! Kandaki alkol kan testiyle belli olur,üflediğiniz o alet sadece bir fikir verebilir.60 promil filan çıkan durumlarda makbuzu asla imzalamayın! Gözünüzü korkuturlar "şimdi adli tıpa gideceğiz şu kadar masraf çıkacak senden vs" diye.Dinlemeyin.O aletler gerçekten doğru sonuç vermiyor.Polisler iki kez üfletmiyor,neden diye bir düşünün.Çünkü ard arda yapılan iki ölçüm arasındaki acayip farkı gören vatandaş o makbuzu imzalamaz da ondan! Bir jandarma bana ısrarlarım sonucunda üç kez üfletti ve ben ceza almadım.Başta 74 gösteren alet 3. üflemede 45 e düştü.Tam cehennemlik pardon hapislikmişim desenize!

    Bence kendinizi kandırıyorsunuz. Alkol alınca miktarı ne olursa olsun direksiyona geçmemelisiniz. Bana bişey olmaz, bünyem alışık ben o cihazlara güvenmem vs olayı kendinizi kandırmaktır. Bu şekilde teselli buluyor,bahaneler üretiyorsunuz. Alkol alarak direksiyona geçmek kesinlikle doğru değildir.

    Gidin nerede içerseniz, ne kadar içerseniz, ne içerseniz için, kimsenin umurunda değil. Ancak direksiyona geçerseniz tüm insanların umrunda olur, çünkü trafik güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz.

    Çokmu zor, yapacağınız şey gayet basit. ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ. Hayır geçeceğim demek,bu konuda ısrar etmek neyin nesidir anlamıyorum. Siz alkol aldığınızda ben korkuyorum çünkü size güvenmiyorum. Nereden bileyim sizin bünyeniz ne kadar promilden sonra etkilenmeye başlayacak? Bunu bilememki... Trafikte ben oluyorum, ailem oluyor, korkmakta haklıyım. Alkol sebebi ile yapılan kazalara bakınca korkmakla haklı olduğumu görüyorum.

    Bünyeniz nasıl etkilenir bilemem, bişey olmaz demenize inanmam. Sözlerinizle sadece kendinizi ikna edersiniz, ben inanmam... Alkol ve direksiyon olmaması gerekir. Ortada benim güvenliğim,toplumun güvenliği var çünkü...

    Bilemiyorum başka türlü nasıl açık yazayım. ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ.

    Tekrar yazayım; ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ.

    Hatta bir daha yazayım; ALKOL ALDIKTAN SONRA DİREKSİYONA GEÇMEYİNİZ.

    Hayır alkolumü alıp direksiyona geçeceğim demek doğru değil, y a n l ı ş yapıyorsunuz.


    Alkol alacaksanız alın, dilediğiniz kadar için, ama direksiyondan uzak durun lütfen...



    Alkol cezaları az, daha fazla olmalı.


    Alkol kazalara sebep oluyor. Hayır olmuyor diyemessiniz....


    Direksiyon başında alkole hayır...



    Yasal sınır denen bir şey var ortada.Oda 0.5 promildir.Ben bu promil limitine kadar alkol alabilirmiyim,alabilirim.Çünkü yasa bana bu hakkı tanıyor değil mi? Bu limiti geçmediğim sürece kimseyi ilgilendirmez benim vücudumu alkolün nasıl etkilediği.Zaten kaza yapsamda,sizin aracınıza çarpsamda 0.5 limitinin altındaysam yasal olarak "alkollü" şeklinde değerlendirilmem.Eğer 0.3 promil tehlike yaratsaydı limit bu olurdu.Demek ki yaratmıyor ve demek ki 0.3 promil ile size çarpsam bunun sorumlusu alkol değil başka bir şey olacak.Promil limitinin üzerindeki alkole hayır ama promil limitinin altındaki alkole kimsenin karışmaya hakkı yok."Beni rahatsız ediyorsun,huzursuz ediyorsun,tehlikeye atıyorsun" gibi söylemler çok havada kalıyor.O zaman trafikte kadınların araba kullanması da beni rahatsız ve huzursuz ediyor,ailemin canına kast ediyor çünkü yüzde 99'u iyi kullanamıyor,tehlike saçıyor.Ne yapalım kadınları trafikten men mi edelim?

    Burada kimse bir büyük devirip direksiyon başına geçmeyi savunmuyor fakat yasal işler yapan insanların hayatına müdahale etmeye onları sözleriyle baskı altına almaya da kimsenin hakkı yok.Buradaki yorumlarda "alkollü şekilde araç başına geçenin .... " diye başlanarak küfürler hakaretler doldurulmuş.Kimsenin yasal sınırlardaki alkollü insanlara bu sözleri söylemek haddi değil.

    Ben şahsen yazları elimde bir birayla sunroofu açıp keyifli keyifli şehir turu atmayı çok severim.Bu benim keyfimdir.1 bira o limiti geçmiyor bu bir gerçek.Bu keyfime kimse karışamaz çünkü suç işlemiyorum.Dolayısı ile bu benim özgürlüğüm ve hakkımdır.


    Ekleme:Elimde bir birayla şehir turu atıyorum demişken...Bir keresinde bu birayı gören polis beni durdurdu.

    Alkol kontrolü yapacağım

    dedi

    -Tamam yapın

    dedim

    Son yudumu aldıktan 1 dakika sonra alete üfledim,0 promil çıktı,hadi kolay gelsin memur bey dedim yoluma devam ettim.Suç işleseydim,trafiği tehlikeye atsaydım beni bırakmazdı polisler değil mi?Bunun yanında o aletin 0 promil göstermeside ayrı bir trajikomik durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 18 Kasım 2011; 10:32:57 >




  • Tekrar ediyorum bu konuda aslında alkollü araç kullanmak falan tartışılmıyor, bazı gericiler gelip alkol ve alkol kullananları asalım keselim yakalım havasındalar, (Bahanelerinide buldular ya alkollü kazaya karışmak) vera sallayıp duruyorlar alkol alanlara.
    Nerdeyse her konuda olur bu, alkol konusu açılır, yeşilaycılar gelip basar konuyu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.