3-4 sene önce şirket aracıyla alkollü yakalanmıştım. Bundan dolayı şirkete herhangi bir ceza yazılmış mıdır ? |
kafası daha yeni ayılmış. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
kafası daha yeni ayılmış. |
Hocam güldük eğlendik Soruma cevabınız var mı ? |
Bildiğim kadarı ile trafik suçlarında cezai işlem görmeden araç başındaysanız ceza şahsınıza kesilir. Değilseniz ceza araç plakasına kesilir. Ödediyseniz şirketin ruhu dahi duymamıştır. |
Bana ceza yazilmisti. Sirketede yazilmis olsa tebligat ile bilgilendirme olurdu galiba ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam bana ceza kesilmisti. Sirketede ceza kesilmis ise tebligat ile bilgilendirilmis olurdu galiba ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
hahahahahahaha moralim düzeldi yemin ederim ya allah da seni güldürsün hocam. |
Beyler güzel güldük Yok mudur soruma cevabı olan |
Sorunun cevabı hayır. |
Sorunuzun cevabı: Evet şirketinizin haberi olur, araç kiralık ise kiralayan şirket sizin şirketinize ceza için fatura keser, bu fatura da kullanıcıya çalıştığı şirket tarafından yansıtılır. Kiralık değil ise zaten direk şirkete tebligat gelir. |
Alkollü araç kullanımında ceza şahıslara kesilir. Kaza vb olmadığı için aracın durumla bir ilgisi yok. |
Araç size aitse sadece şahsınıza kesilir, araç size ait değil ise hem şahsınıza hem de ruhsat sahibine kesilir. |
Şirket aracı ile alkollü yakalanır ve aracı bağlatırsanız muhtemelen işinizden olursunuz. Çünkü genelde şirketler araç zimmet sözleşmesi hazırlarken bu maddeyi eklerler. |