Şimdi Ara

Alkol damıtmak için eldeki malzemelerle imbik nasıl yapılır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
29.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • düdüklü tencerenin tepesini söküp bakır boru kaynattır.ben o şekilde damıtım yapıyorum.nette gerekli dökümanlar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okb18

    düdüklü tencerenin tepesini söküp bakır boru kaynattır.ben o şekilde damıtım yapıyorum.nette gerekli dökümanlar var.

    Hocam bi yardımcı olursanız erik rakısı yapayım diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okb18

    düdüklü tencerenin tepesini söküp bakır boru kaynattır.ben o şekilde damıtım yapıyorum.nette gerekli dökümanlar var.

    Hocam bi yardımcı olursanız erik rakısı yapayım diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrmst


    quote:

    Orijinalden alıntı: okb18

    düdüklü tencerenin tepesini söküp bakır boru kaynattır.ben o şekilde damıtım yapıyorum.nette gerekli dökümanlar var.

    Hocam bi yardımcı olursanız erik rakısı yapayım diyorum

    pot still imbiği basit olarak nasıl yapacağını anlatıyorum.iklimlendirme işi yapanlardan 1/2'' 1 m ve 1.5 m uzunluğunda iki tane bakır boru kestir ve boru bağlantılarını yapmak için 2 adet rekor al.1 m olan borunun her iki ucuna,2 m olan borunun ise bir ucuna havşa açtır.ikinci boruyu mutfak tüpü gibi birşeyin etrafına sarıp spiral hale getir.alkol buharı bu borunun içinden geçerken kovadaki su sayesinde buhar halden sıvı hale geçecek.uygun büyüklükte bir su kovasının ön alt kısmına borunun geçebileceği çapta bir delik aç ve spiral hale getirdiğin bakır boruyu kovaya yerleştirip havşasız ucunu bu delikten çıkart ve japon yapıştırıcısıyla yapıştır aksi halde kovaya suyu doldurduğunda delik çeperlerinden sızar.aslında buradaki bağlantıyı rekorlu-vanalı yapabilirsin biraz uğraştırır ve maliyeti artırır ama daha güzel olur.9 litrelik bir düdüklü tencereyi al ve kapağındaki iki parçayı sök,burada ki iki deliğin birine sıcaklık takibi için termometre diğerine ise 1 m lik bakır borunun bağlantısını yapacaksın.delikler dar olduğu için bu haliyle boru bağlantısını yapamazsın onun için bakır boruyu bağlayacağın deliği rekorla aynı çapta olacak şekilde matkapla genişlet ve rekor tak ama araya sıvı conta kullan ya da teflon bant sar yoksa kaçak yapar ve özellikle ikinci damıtımda çıkan alkol buharı(>%80) çok yanıcıdır ve uzun süre alkol buharı birikirse patlayabilir.

    kaliteli bir içki damıtmak istiyorsan damıtım sırasında yaptığın tadıma göre ve aynı zamanda belirlenmiş sıcaklıkları da referans alarak alkol ayrımını yapmalısın.çünkü fermantasyon sırasında etil alkolün yanı sıra,başta çok az miktarda metil alkol ve maya hücreleri tarafından üretilen bir çok yan ürün ortaya çıkar.bunlar hem kaliteyi düşürüp hem de sağlığı olumsuz yönde etkilediği için içkide bulunmaları istenmez bunun için de bu ürünlerin buharlaşma sıcaklıklarından faydalanılarak damıtım sırasında kontrollü bir şekilde içkiden ayrılmaları sağlanır.damıtımı yaparken etil alkol açısından zengin olan orta kısmını kullanmalısın.yüksek kalitede göbek rakısı için ikinci damıtımı yaparken anason yağının ve etil alkolün tam bir uyum içinde olduğu 85-91 santigrat derece aralığında gelen distilatı kullanmalısın.aktif karbon ile filtreleme,sulandırma,alkol yoğunluğunun ölçümü gibi önemli ayrıntılar var onları boş bir vaktimde yazacağım.

    -devamı gelecek-




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okb18

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrmst


    quote:

    Orijinalden alıntı: okb18

    düdüklü tencerenin tepesini söküp bakır boru kaynattır.ben o şekilde damıtım yapıyorum.nette gerekli dökümanlar var.

    Hocam bi yardımcı olursanız erik rakısı yapayım diyorum

    pot still imbiği basit olarak nasıl yapacağını anlatıyorum.iklimlendirme işi yapanlardan 1/2'' 1 m ve 1.5 m uzunluğunda iki tane bakır boru kestir ve boru bağlantılarını yapmak için 2 adet rekor al.1 m olan borunun her iki ucuna,2 m olan borunun ise bir ucuna havşa açtır.ikinci boruyu mutfak tüpü gibi birşeyin etrafına sarıp spiral hale getir.alkol buharı bu borunun içinden geçerken kovadaki su sayesinde buhar halden sıvı hale geçecek.uygun büyüklükte bir su kovasının ön alt kısmına borunun geçebileceği çapta bir delik aç ve spiral hale getirdiğin bakır boruyu kovaya yerleştirip havşasız ucunu bu delikten çıkart ve japon yapıştırıcısıyla yapıştır aksi halde kovaya suyu doldurduğunda delik çeperlerinden sızar.aslında buradaki bağlantıyı rekorlu-vanalı yapabilirsin biraz uğraştırır ve maliyeti artırır ama daha güzel olur.9 litrelik bir düdüklü tencereyi al ve kapağındaki iki parçayı sök,burada ki iki deliğin birine sıcaklık takibi için termometre diğerine ise 1 m lik bakır borunun bağlantısını yapacaksın.delikler dar olduğu için bu haliyle boru bağlantısını yapamazsın onun için bakır boruyu bağlayacağın deliği rekorla aynı çapta olacak şekilde matkapla genişlet ve rekor tak ama araya sıvı conta kullan ya da teflon bant sar yoksa kaçak yapar ve özellikle ikinci damıtımda çıkan alkol buharı(>%80) çok yanıcıdır ve uzun süre alkol buharı birikirse patlayabilir.

    kaliteli bir içki damıtmak istiyorsan damıtım sırasında yaptığın tadıma göre ve aynı zamanda belirlenmiş sıcaklıkları da referans alarak alkol ayrımını yapmalısın.çünkü fermantasyon sırasında etil alkolün yanı sıra,başta çok az miktarda metil alkol ve maya hücreleri tarafından üretilen bir çok yan ürün ortaya çıkar.bunlar hem kaliteyi düşürüp hem de sağlığı olumsuz yönde etkilediği için içkide bulunmaları istenmez bunun için de bu ürünlerin buharlaşma sıcaklıklarından faydalanılarak damıtım sırasında kontrollü bir şekilde içkiden ayrılmaları sağlanır.damıtımı yaparken etil alkol açısından zengin olan orta kısmını kullanmalısın.yüksek kalitede göbek rakısı için ikinci damıtımı yaparken anason yağının ve etil alkolün tam bir uyum içinde olduğu 85-91 santigrat derece aralığında gelen distilatı kullanmalısın.aktif karbon ile filtreleme,sulandırma,alkol yoğunluğunun ölçümü gibi önemli ayrıntılar var onları boş bir vaktimde yazacağım.

    -devamı gelecek-

    merakla bekliyoruz devam yazılarınızı




  • Konu yeni sandım, Eren'in eski nicki görünce ne alaka dedim sonra farkettim ki geçen senenin konusuymuş.
  • hocam iyi güzel yardımcı olurlar da artık alkol ile ilgili konuların ömrü azaldı hemen kapatıyorlar hızlı okumanızı tavsiye ederim bilmem anlatabiliyormuyum....
  • Arkadaşlar merhaba... rakiyapalim.blogspot.com adresinden rakı yapımı hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tango-1

    Şarapta etil alkol yok yalnız, metil alkol vardır, sahte içkide etil alkol olur, o da zaten vücudu folloş eder bırakır bi kenara.

    metil zehirlidir milletin aklını karıştırmayın. etil alkol zararsızdır. metil alkol ise öldürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkan1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tango-1

    Şarapta etil alkol yok yalnız, metil alkol vardır, sahte içkide etil alkol olur, o da zaten vücudu folloş eder bırakır bi kenara.

    metil zehirlidir milletin aklını karıştırmayın. etil alkol zararsızdır. metil alkol ise öldürür.

    Konuyu rüyanda mı gördün
    bu arada nick mesaj

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Standart boy (dıştan dışa kapak çapı 20,5 cm) düdüklü tencere kapağına termometre ve rakor bağlantılı 3m bakır boru yaptırmak istiyorum. Yapacak ya da yaptırabilecek birileri var mıdır? Burada yapan bulamadım çünkü.

    Ekleme: İşlem tamamlanmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustineo -- 3 Aralık 2018; 16:43:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.