Şimdi Ara

Aliya'nın ufuk çizgisinde FETÖ ve PKK gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alper Aksoy

    Doğu milletleri biat kültürü ile pestili çıkartılmış bireylerden oluşan cemaat kültürüne dayanır. Batı milletleri ise güçlü bireylerden oluşur. Keşif ve icatları ezikler değil aydınlık beyinli güçlü bireyler gerçekleştirmiştir.

    Son devrin fikir adamlarının tamamı cemaat yapısına dayanan Doğu kültürünü yüceltip, birey kültürünü karaladılar. Halbu ki çektiğimiz acılar ve geri kalmışlığımız cemaat ve aşiret kültüründen kaynaklanıyordu.

    Geriye dönüp baktığımda kendimi kandırılmış hissediyorum. Âlâ yı valâ ile yücelttigimiz fikir adamlarının hiçbirisi Aliya İzzet Begoviç'in şu tespitini yapamamıştı:

    "Ben olsam Müslüman Doğu'daki bütün mekteplere “Eleştirel düşünce dersleri” koyardım. Batı'nın aksine Doğu bu acımasız mekteplerden geçmemiştir ve birçok zaafın da kaynağı budur.”

    Şu an acılarını yaşadığımız Fetö ve PKK terörü de eleştirel düşünemeyen, sorgulamayan, muhakeme yeteneğini kaybetmiş cemaat ve aşiret kültürünün bir sonucudur.

    Devlet yetkilileri Fetö ve PKK yapılanması ile “Bataklığın sineklerini avuçları tek tek öldürme” metodu ile mücadele ediyorlar. Aliya’nın işaret ettiği “Eleştirel düşünce dersleri” ise bataklığın kurutulması yoludur ama bunun farkında bile değiliz.

    ***

    Feto darbe teşebbüsü şunu göstermiştir : Aklı, muhakemeyi iptal eden kör biatçı yapılar devlet için tehlikelidir... Onları devlet kapısına almamak gerekir.

    Eğer bir kişi:

    1. Ben bilmem şeyhim bilir,

    2. Ben bilmem cemaatim bilir,

    3. Ben bilmem teşkilatım bilir.



    Diyorsa beynini kiraya vermiştir, devlet otoritesini değil iradesini teslim ettiği otoriteyi önemseyecek, onun emirlerine bağlı kalacaktır.

    Şu an devlet otoritesiyle sorun yaşamayan hatta yandaş görülen dini cemaatler de devlet kapısından uzakta tutulmalıdır. Çünkü on yıl sonraki şeyhin ne diyeceğini bilemeyiz. Feto cemaatinin da üç yıl önce el üstünde tutulduğunu, tehlike görülmediğini unutmayalım.


    Halkta taban tutan PKK'nın mensupları da "Ben bilmem Kandil bilir" mankurtluğu ile tehlike sıralamasında en baştadır. PKK mankurtları dağdakilerden daha tehlikelidir.

    Beynini başka otoritelere kiraya veren istisnasız her fert devlet için potansiyel tehlikedir.

    Bunlarla mücadelenin tek yolu analitik düşünceyi geliştirmek, aklı rehber edinmiş bağımsız bireyleri çoğaltmaktır.

    Soran, sorgulayan insanlardan korkmayınız.

    http://www.enpolitik.com/mobil/kose-yazisi/1996/aliyanin-ufuk-cizgisinde-feto-ve-pkk-gercegi.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.