|
-
Anladığım kadarıyla motor yemiş/motor açılacak tarzda birşey demişler ama faturada bu iş ile ilgili her hangi bir işlem yada malzeme görmedim. Yağ bakımı yapılacak, buji + turbo+ turbo hortumu + termostat+ triger değişecek sanırım.
İyide ne alaka? Yatak mı sarmış? piston mu sarmış? Subap mı eğmiş? Öyleyse bu yapılacak işler neden yazılmamış. Anlamadım açıkçası…
Fatura görseli eksik muhtemelen
Biri biri birini koparıyor ya hadi bakalım hayırlısı!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 3 Ekim 2025; 14:52:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben ford focus aracımın ilk bakımını yaptırdıktan sonra yetkili servislerin bu düzende çalıştığını bildiğim için ve ikinci periyodik bakıma 16 bin lira istemesi üzerine , dışarda kendim servisin koyduğundan daha kaliteli yağ alarak 3000 TL ye ikinci bakımı kendim yaptırdım , aracın bir sorununu söylüyorsunuz normal diye geçiştiriyorlar hiçbir şey yapmıyorlar , size telefonda randevu bilgisini veren şahısla yaptığınız telefon görüşmesinin kaydını almaya çalışın , o kişi ford yetkili servisinde çalışıyorsa size doğru bilgi vermek zorunda siz sonuçta randevu almak istemişsiniz ama onlar randevu vermemiş sorunun sizinle bir alakası olmamalı , garantide olan bir araç eşşek gibi yapacaklar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 3 Ekim 2025; 15:39:3 >_____________________________ -
Ekobok ve püretek motorlu araçları almayın, alana da engel olun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
"30.000 bakımını 32.400 de yaptırdığımız için motor da sorun olduğunu" profesyonellik desen var, teknik bilgi desen akıyor, yetkili servise gel..
Geçen yine emsal bir konuya yazmıştım ne varsa eskilerde var diye, 300 bin kmyi devirmiş 25 yaşında araçların 10 bin bakımını 10 bin km geçiyoruz daha yağ çubuğunu kaldırıpda bakmadık yağmı eksiltti suyumu azaldı diye köpek gibi gidiyor sorunsuz bir şekilde..
Bu tarz konularla dolu her yer, yeminle ne sıfır nede yeni nesil araçlara hevesim kalmadı. Paran ile rezillik başka bir şey değil.. Özellik ile dolu , teknoloji ile dolu araçları yetkili servisleri bile bilmiyor bırak sanayi ustasını..
Bu memlekette en temizi dümdüz atmosferik benzinli yada düz dizel turbolu bilde değil bir motor, özellik olarak sadece 2 airbag, 2 cam otomatik tertemiz.. Al anahtarı eline gerekiyorsa kendin tamir et devam.. kafa o kadar rahat ki.. amaç neydi zaten? a noktasında b noktasına sağ sağlim gitmekti..
_____________________________ intel i5 4670k CM 212 Evo(4.4ghz) - Asus Maximus Gene VI, HperX SSD, GSkill 16GB DDR3, Asus GTX970 O.C.V. - CM SilencoRyzen 5 1600(3.9ghz) - GA-A320-DS3 - Asus RX580 4GB - 16GB DDR4 - Toshiba SSD - Z3 Plus2004 ÜYESİ
-
Okurken sinirlendim ve öne çıkardım. Ülkemizden gerçekten tüketici olmak zor. Zaten pahalıya aldığımız eşyalar bir de mağdur olmamak için dua ediyoruz resmen.
Rezalet bir durum . Ford'un son zamanlar da kalitesi çok düştü . Bu şekilde Nokia olma yolunda ilerliyorlar.
Bu arada 1.0 motorlu araç alınmaz !
Şu tarz haberleri okudukça, birinin kameralar önünde ibretlik bir hareket yapmasını umuyorum.
Böyle müşterilerini enayi yerine koyan, kurumsallık adı altında mafyacılık oynayan servisleri ulan acaba bizim de başımıza bir şey gelir mi diyebileceği hareket bekliyorum.
_____________________________ -
Geçmiş olsun. Çok kafaya takmamaya çalışın. Maalesef bu ülkede sürekli yaşanan bir durum. Hiç bir şey sağlığınızdan değerli değil. Sinir, stres yapmayın.
Hay turbonuza da, kayışınıza da, pistonunuza da, kaçağınıza da..
2024 yılında gidip inadına elektrikli araba almayıp sorunlu içten yanmalı motorlu araba alıyorsunuz sonra da böyle kronik sorunlarıyla uğraşıyorsunuz.
3 silindirli küçük hacimli dandik bir motor 1.0 ecoboost. Hacim küçük ancak beygir yüksek olunca yanma odası aşırı ısınıyor. Balansı da kötü 3 silindirlerin. Beyaz duman demek soğutma suyunun yanma odasına girmesi demek. Aşırı ısıdan conta yakmış dandik ford motoru. Termostat muhafazasıyla borularda çatlamış olacak ki değiştirmişler. Soğutma hortumlarının çatlaması demekte soğutma sıvısının bitmesi demek. Yine aşırı ısıdan turbo yağlaması da bozulmuş. Bu dandik ford motorunun kronik sorunlarından birini yaşamışsınız.
Almayın şu kronik sorunlu, puretech ve ecoboost motorlu zımbırtıları.
Geçmiş olsun.
-
sorunu sosyal medyaya taşıyıp yeni araba verilince saydığı bayiye ve forda teşekkür edip konuyu ve yorumunu silecektir. binlerce araba satılır, arada problem çıkınca ortalığı velveleye verenler yüzünden sanırsın her motor patlakmış gibi hissettiriliyor. bu aynı laptop başlıklarında her laptop için ağlayanlar gibi bir durum.
_____________________________ AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight -
ben yağ bakımını 10bin km geçtiğim zamanlar oluyor. araba 500bine dayandı hiç bir sorun yaşamadım. geçmiş olsun. yeni nesil motorların hepsi kronik sorunlu gibi. herkes bir sorun yaşıyor.
_____________________________ Where Amazing Happens -
3 yilda ,
Otomobil ithalatı için,
98 milyar dolar yurtdışına gitti.
bu sadece sıfır satın alma maliyeti,
Hükümetler halk için çalışmıyor..
ekonomi gazetesiOto ithalatına 3 yılda 100 milyar $ gittihttps://www.ekonomigazetesi.com/kose-yazisi/oto-ithalatina-3-yilda-100-milyar-gitti-56024
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
2400 km geçti diye sizi sorumlu tutmaya çalışmalarına şöyle bir cevap verebilirsiniz;
Benim bu aracı taksi gibi şehir içinde dur-kalk şeklinde 15bin km kullanmam mı daha iyi yoksa şehir dışında 17400km kullanmam mı daha iyi?
Şehir dışında bir miktar kullandıysanız o fark servisi dediği farkı çok rahat tölere eder. Yani aklımızda bulunsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1.0 tsi hariç harika bir motor 3 farklı 1.0 tsi model kullandım üçünde de en ufak sorun yaşamadım ( golf 1.0 tsi , skoda scala 1.0 tsi , leon 1,0 tsi ) gerek yakıt tüketimleri olsun gerek performans olsun hiçbiri üzmedi bugün 3 silindirli alacak olsam tsi dan başka almam özellikle skoda scala kullandığım 4 yıl ve yaptığım 70 bin km boyunca çok memnun bırakmıştı.
_____________________________ -
30.000 bakımı 32.400 de yapıldı
30.000 bakımı 32.400 de yapıldı
Ülke: Türkiye
Motor: downsizing 1.0 3 silindir ecoboost
Ve siz 30000i görmeden yapmanız gereken bakımı tam 2400km geciktirip servise gidiyorsunuz
Ben ayçiçek yağı koysan yürüyecek 2.0 TDI B6 Passata biniyorum bunca senedir,daha bakım aralığını ne yıl ne km de bir ay geciktirmedim
Bak gün demiyorum,ay diyorum.
Vallahi iyi cesaret,tebrik ediyorum.
Hocam ama yine de bu kadar basit bir gecikmede bu hale gelmemesi gerekmez miydi. Bu ecoboostların km aralığını bilmiyorum ama benim dizel aracım türkiyede 15k 1 yıl için bakım aralığı varken avrupada 30k 1 yıl. Bu motor içinde benzer bir durum vardır. 2 3bin geçti diye bu hale düşmesi yine de normal karşılanmamalı sanki. Bu araçlar 10 15 yıl 300bin km olunca ne durumda olacak. Avrupalı hadi doğu avrupaya balkanlara iteliyor ama bizde 20 yaşındaki bir araç bile milli servet.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1.0 125 hp ve en son 15 bin km önce bakım yapılmış bir aracı, 2400 km daha bakımsız kullanan müşteriye,
sandık motor+sıfır turboya+ sıfır enjektöre 90 bin lira teklif eden ford burada müşteriyi gerçekte lord etmiş bence.
_____________________________ ortada gerçekten bir tedarik sorunu olsaydı
aralık 2022 son 5 yılın rekoru,
ocak ve şubat 2023'de tüm zamanların satış rekoru kırılamazdı.
|
Ekobok ve püretek motorlu araçları almayın, alana da engel olun.
|
|
sorunu sosyal medyaya taşıyıp yeni araba verilince saydığı bayiye ve forda teşekkür edip konuyu ve yorumunu silecektir. binlerce araba satılır, arada problem çıkınca ortalığı velveleye verenler yüzünden sanırsın her motor patlakmış gibi hissettiriliyor. bu aynı laptop başlıklarında her laptop için ağlayanlar gibi bir durum. |
|
"30.000 bakımını 32.400 de yaptırdığımız için motor da sorun olduğunu" profesyonellik desen var, teknik bilgi desen akıyor, yetkili servise gel.. Geçen yine emsal bir konuya yazmıştım ne varsa eskilerde var diye, 300 bin kmyi devirmiş 25 yaşında araçların 10 bin bakımını 10 bin km geçiyoruz daha yağ çubuğunu kaldırıpda bakmadık yağmı eksiltti suyumu azaldı diye köpek gibi gidiyor sorunsuz bir şekilde.. Bu tarz konularla dolu her yer, yeminle ne sıfır nede yeni nesil araçlara hevesim kalmadı. Paran ile rezillik başka bir şey değil.. Özellik ile dolu , teknoloji ile dolu araçları yetkili servisleri bile bilmiyor bırak sanayi ustasını.. Bu memlekette en temizi dümdüz atmosferik benzinli yada düz dizel turbolu bilde değil bir motor, özellik olarak sadece 2 airbag, 2 cam otomatik tertemiz.. Al anahtarı eline gerekiyorsa kendin tamir et devam.. kafa o kadar rahat ki.. amaç neydi zaten? a noktasında b noktasına sağ sağlim gitmekti.. |
|
Ben aynı zamanda nakliye işi yapıyorum,neye bindiğin önemli değil içten yanmalı bir motorda fabrika sana ne söylemişse harfiyen uyacaksin. 15 binde bir mi demiş sana,sen 14500de serviste olacaksın Ben şehir dışına çıkacağım km de atıyorum 28 binde. Dönüşümde araba 30.200 olacak O bakımı yaptırır öyle çıkarım Bu hem motorun sağlığı için,hem de olası bir sorunda muhatap bulabilmek için çok çok önemli bir mevzu 300 bin km meselesine gelince ,daha yeni ağır hasarlı VW CC aldık arkadaşa 700k ya 287bin km çift şarj 1.4 TSI 160hp Vw nin yağ yakma piston kırma türü şikayetlerle nam salan üretimden kaldırdığı motor Aldık arabayı sistem şu 5 binde bir yağ çubuğu çekilecek 9 binde bir veya yapmazsa o km yi yılda bir bakımı servisin belirlediği aralıklarla yapılacak Araba sakin kullanılacak apaçi gibi sürülmeyecek Bu şekilde bu arabaya 500 bin km de binersin |
|
Hay turbonuza da, kayışınıza da, pistonunuza da, kaçağınıza da..
2024 yılında gidip inadına elektrikli araba almayıp sorunlu içten yanmalı motorlu araba alıyorsunuz sonra da böyle kronik sorunlarıyla uğraşıyorsunuz. 3 silindirli küçük hacimli dandik bir motor 1.0 ecoboost. Hacim küçük ancak beygir yüksek olunca yanma odası aşırı ısınıyor. Balansı da kötü 3 silindirlerin. Beyaz duman demek soğutma suyunun yanma odasına girmesi demek. Aşırı ısıdan conta yakmış dandik ford motoru. Termostat muhafazasıyla borularda çatlamış olacak ki değiştirmişler. Soğutma hortumlarının çatlaması demekte soğutma sıvısının bitmesi demek. Yine aşırı ısıdan turbo yağlaması da bozulmuş. Bu dandik ford motorunun kronik sorunlarından birini yaşamışsınız. Almayın şu kronik sorunlu, puretech ve ecoboost motorlu zımbırtıları. Geçmiş olsun. |
Benzer içerikler
- fiat egea 1.6 multijet urban yorum
- 10 40 tam sentetik motor yağı
- yağ soğutucu arızası belirtileri
- giti lastik
- semperit lastik yorumları
- en iyi akü markası
- peugeot 408 fiyat
- ds no 8 türkiye ye ne zaman gelecek
- elektrikli mercedes fiyatları
- cupra raval türkiye fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt