Şimdi Ara

Alipay ülkemiz pazarına giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Alibaba’nın dijital ödeme platformu olan ve özellikle Çin’de yoğun bir kullanım alanı bulan Alipay ülkemizde de faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Alibaba resmi şirketini kurmuş durumda.



    İlk adımlar atıldı



    Uzun süre resmi olarak ülkemizde faaliyet göstereceği iddiaları gündeme gelen Alibaba sonrasında Trendyol’u satın alarak dolaylı da olsa giriş yapmıştı. Alipay girişimi ise firmanın doğrudan bir hareketi olacak.



    Ayrıca Bkz.Asus uzun zaman sonra ilk RGB olmayan ROG Strix ürününü duyurdu



    Sektörden gelen bilgilere göre Alibaba uzun onay süreçlerine girerek zaman kaybetmek istemiyor. Bu bakımdan ülkemizde faaliyet gösteren orta veya küçük ölçekli bir mobil ödeme firmasını satın alarak doğrudan işlemlere başlamış olacak.



    Şimdilik net bir isim yok ancak Alibaba’nın birkaç firma ile görüşme masasında olduğu ifade ediliyor. Sürecin takibi ve denetleme için de bir danışman firması ile ortaklık kurulmuş durumda. Yakın dönemde bir sonuç alınması bekleniyor.



    Global pazarda dijital ödeme sistemleri oldukça geniş bir kitleye sahip olmasına rağmen ülkemizde halen yaygın bir kullanım alışkanlığı yakalamış değil. Genelde tüketiciler fiziksel mağazalar olsun internet mağazaları olsun kredi kartı veya ön ödemeli kartlar ile alışverişlerini tamamlıyor. Yine de Alipay yeni bir rüzgâr yakalayabilir.








  • BKM express var ve çok da güzel,güvenilir. gerek yok bence, kullanılır mı bilemem tabii ama kampanya vs yaparsa neden olmasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bkm express mi kaldı?

  • Umarım onay verilmez diyeceğim ama Trendyol'da aldıran bile olmadı.

  • Paypal geri gelse guzel olur :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kuşak bir yol projesi kapsamında geliyor. Gizli bir tehlike var bu projede. Çin üzerinden 1 haftada mal sevkiyatı olacak avrupanın her yerine ve bu bizim üreticilere büyük bir darbe olacak. Kesinlikle karşıyım bu projeye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyizco bile bedavaya gitti alamıca şirket yok alibabanın bkmexpress satılır yazdım buraya

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Vaybe, birde Türkiye pazarında PayU daha büyükken İyzico gelip geçmişti onu. Buna rağmen geçtiği rakibine satılmış olması üzücü. Çünkü yavaş yavaş dış ülkelerde de ciddi faaliyet yürütüyordu İyzico.

  • "Alpay" diye okuyan varsa emin olsun ki yalnız değil.
  • Pek farkında olmasak da Alipay şimdiden oldukça yaygın. Örneğin Amazfit Bip akıllı saatin içinde Alipay ile hızlı ödeme seçeneği mevcut. Bu ve benzeri bir çok Xiaomi cihazının içerisinde Alipay kullanıma hazır şekilde bekliyor.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    bizim ülkemizden elini kolunu sallayarak geçmez heralde. bi geçiş ücreti vs alınıyodur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin ben de onu bekliyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trendyol boşuna visa kart kaydına 40TL vermiyor.
    Üstüne her alışveriş sonrası kredi kartı kayıt penceresi çıkarması boşa değil.
  • tkblack kullanıcısına yanıt
    Yok, geçiş ücreti tabiki alıyoruz ama dediğim gibi oradan kazanacağım para yılda en baba 10 milyar dolar olur fakat bizim sadece tekstil ihracatımız bile o paradan fazla. Bu sadece 1 kalem. Bizim dandik markamız LCW bile dolar krizinden önce ürünlerin neredeyse hepsini endonezya, çin, vietnam gibi ülkelerde ürettirip Türkiye'ye ithal ediyordu. İşte nakliye masrafları ve süresi bu tren hattı ile çok çok çok düşeceği için bu kez ülke değil para sevdalısı olan iş adamlarımız üretimi kesecek tamamen ithalata dönecekler.

    Bizim konteyner imalatımız var, 10 kişi çalıştırıyoruz. İşçiler o kadar çok trip atıyorki, hergün kız nazı alır gibi onların tripleri ile uğraşıyoruz. Kaynakçı, montajcı bulamıyoruz. Patron sağlam milliyetçidir. Bazen patron diyorki kovucam hepsini yerine çinden parça parça getirip 2 kişi ile montajlayıp satıcam. En azından 2 kişi ile uğraşırım diyor. İş sektöründe para kazancı herkesin aklını her an çelmeye müsait. Yani bu en basiti işte.





  • isakoc kullanıcısına yanıt
    O tren Çin'e geri dönecek neticede. Kafayı çalıştırıp ( tabir hakaret amaçlı değildir) o tren geri dönerken biz ne koyabiliriz diye düşünmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 15 Aralık 2019; 21:59:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.