Şimdi Ara

[ALINIK] Western Digital Caviar Green 1.5 TB - WD15EARX-00PASB0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Konya İlan Türü #Alınık Kondisyon #Kullanılmış Disk Boyutu #3.5 inç Arabirim #SATA
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz.
    1
    1 [ALINIK] Western Digital Caviar Green 1.5 TB - WD15EARX-00PASB0

    Merhaba,


    Başlıkta marka ve modelini yazmış olduğum yaklaşık 8-9 yıllık hard diskimi kazara masadan sert zemine düşürdüm. Düşme sonrasında hard disk bozuldu ve erişilmez oldu. Hard diskin kontrol kartını inceledim herhangi bir sorun görünmüyor. Çok dikkatli bir şekilde hard diski açtım iç bileşenlerini kontrol ettim. Üst diskin (platter) üst yüzeyinde (sadece burayı görebildiğim için) gözle görülür bir hasar yok. Alttaki diskleri görmediğim için bir hasar var mı bilmiyorum. Hard diskte 3 disk, 6 kafa var. Hard diske elektrik verince kafa diskin üstüne gidiyor ancak hemen geriye park pozisyonuna dönüyor ve tekrar hareket etmiyor. İnternette yaptığım araştırmalara göre sorun büyük ihtimalle komple kafa mekanizmasının arızalı olması. Dolayısıyla donör olarak aynı model ve kapasite bir hard disk bulabilirsem kendi hard diskimdeki bazı dosyaları kurtarmak istiyorum.


    Riskleri biliyorum, çok titizlik ve incelik isteyen bir iş olduğunu da biliyorum hatta başarısız olma ihtimalim de yüksek ama ne olursa olsun işlemi kendim yapmak istiyorum. Başarılı olur verileri kurtarırsam mutlu olacağım, kurtaramazsam sağlık olsun deyip hayatıma devam edeceğim. Yani bir profesyonel destek alarak ciddi bir maliyet ödemeye değecek bir şeyler yok hard diskte.


    Sonuç olarak yukarıda modelinden bahsettiğim, resimlerini de eklediğim hard diskten elinde olup makul bir ücretle satmak ya da mantıklı bir takas yapmak isteyen olursa talibim. Halihazırda kullanımda olan disk bulunursa sahibini mağdur etmeden takas edebiliriz. 1.5 TB'lık disk artık piyasada bulunmuyor sanırım ama yerine ihtiyaca göre disk temini sağlarım. Misal, elimde bir tane de bundan daha kaliteli, daha performanslı (7200 rpm) ve az kullanılmış 1 TB Seagate Barracuda var. Bunu takas için kullanabilirim mesela.


    Ayrıca araştırmalarıma göre benzer serilerde disk (platter) ve kafa sayısı aynı olan hard disklerin de kafa mekanizmasının değişimde kullanılabildiğini gördüm. Mesela WD20EARX veya WD10EARX gibi. Burada önemli olan disk ve kafa sayısının aynı olması.


    Hatta bir önceki seri, Sata2 olan WD15EARS serisiyle de bu harddiskin iç fiziksel yapısının aynı göründüğünü söyleyebilirim. Tahminim, o serinin de işe yarayabileceği yönünde ama öncelikli tercihim EARX olanlar, bulamazsam diğer alternatiflerle şansımı deneyeceğim.



    [ALINIK] Western Digital Caviar Green 1.5 TB - WD15EARX-00PASB0
    [ALINIK] Western Digital Caviar Green 1.5 TB - WD15EARX-00PASB0



    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

    Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Konya Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : Sürat Kargo İlan Durum : Satışa Açık







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.