Şimdi Ara

Alınık Nikon Lensler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihazımda (Nikon D5000) kullanmak üzere 2.el temiz lens arıyorum.İlgilendiğim lensler

-18-105 VR ( Öncelikli )
    -50-300VR
    -50-200 VR

Alışveriş Prensiplerim :

1-18 yaş altı kimse ile alışveriş yapmıyorum.
    2-Sıfırı ile aynı fiyatta veya yakın bir fiyatta satış yapıcak arkadaşlarla alışveriş yapmıyorum.
    3-Gittigidiyor,sanalpazar gibi güvenli sistemleri kullanmayan satıcılar ile alışveriş yapmıyorum.İsterse 1 milyon referansı olsun...

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 27 Temmuz 2014; 1:55:43 >

• Merhabalar,

İlanınızla ilgili bir kastım olmadığını öncelikle belirtmek isterim. Sadece '' alışveriş prensipleriniz'' arasındaki 4. madde ilgimi çektiği için açıklama yapmak istedim. G.G., S.P. ya da S. gibi sitelerin, -altını çizerek söylüyorum- ''SAÇMA VE DOLANDIRILMAYA ÇOK ELVERİŞLİ'' olan Güvenli e-ticaret adı altında sadece ve sadece pazar kazanmaya yönelik olan sistemi kullanmayan ya da kullanmak istemeyen 'bilinçli satıcıları' zan altında bırakamazsınız.

Bunu şu yüzden söylüyorum ki; bahsi geçen bu sistemlerden birini kullanarak bana ürün satan bir satıcı olsaydınız, ürününüzü satın alarak size beş kuruş ödemeyen bir alıcı olabilirdim. Nasıl mı? Ürünü satışa koyduğunuz ilanın ödemesini yapar ve kargomu beklerdim. Gelen ürünü teslim aldığımda, 'bahsi geçen ürünü beğenmediğini ibraz ederek' satışı onaylamaz, size geri iade olarak boş bir kutuyu, resmi bir kargo şirketi ve resmi bir takip numarası kullanarak gönderdiğimde, 'iade kısmına' bu bilgileri girdiğimde olacakları tahmin edebiliyor musunuz? Onu da ben size söyleyeyim. Muhatap olduğunuz site 'sadece aracı olduğunu ve bu gibi dolandırıcılık islemlerinde yasal hakkınızı aramak için yetkili mahkemelere başvurmanız gerektiğini tarafınıza bildirecektir'. Ürün ve paranızın üzerine içeceğiniz suyun hangi sıcaklıkta olacağı tamamen size kalmış bir konu.

Bu yukarıda yazdıklarıma istinaden, şahsınız bu tarz e-ticaret kullanmak istemeyen bütün satıcıları dolandırıcı olarak adlederlerse, inanın o satıcıların hepsi de, açığı ve güvenlik sorunları olan bir sisteme kendilerini yönlendirmek istediğiniz için sizi dolandıcı olarak isimlendirirler.

Bu yüzdendir ki, büyük laf konuşmayınız.

Şayet söylediklerimin bir abartı ya da safsatadan ibaret olduğunu düşünüyorsanız, bana yüklü bir mebla üzerinden ürün satabilirsiniz. Size geri iade ettiğim kargonun içine suyunuzu ücretsiz olarak koyacağıma söz veririm.

Saygılarımla.

Hakan ERDEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirmes -- 24 Temmuz 2014; 23:18:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pirmes

Merhabalar,

İlanınızla ilgili bir kastım olmadığını öncelikle belirtmek isterim. Sadece '' alışveriş prensipleriniz'' arasındaki 4. madde ilgimi çektiği için açıklama yapmak istedim. GG, sanalpazar ya da sahibinden gibi sitelerin, -altını çizerek söylüyorum- ''SAÇMA VE DOLANDIRILMAYA ÇOK ELVERİŞLİ'' olan Güvenli e-ticaret adı altında sadece ve sadece pazar kazanmaya yönelik olan sistemi kullanmayan ya da kullanmak istemeyen 'bilinçli satıcıları' zan altında bırakamazsınız.

Bunu şu yüzden söylüyorum ki; bahsi geçen bu sistemlerden birini kullanarak bana ürün satan bir satıcı olsaydınız, ürününüzü satın alarak size beş kuruş ödemeyn bir alıcı olabilirdim. Nasıl mı? Ürünü satışa koyduğunuz ilanın ödemesini yapar ve kargomu beklerdim. Gelen ürünü teslim aldığımda, satışı 'bahsi geçen ürünü beğenmediğini ibraz ederek' satışı onaylamaz, size geri iade olarak boş bir kutuyu resmi bir kargo şirketi ve resmi bir takip numarası kullanarak 'iade kısmına' bu bilgileri girdiğimde olacakları tahmin edebiliyor musunuz? Onu da ben size söyleyeyim. Muhattab olduğunuz site 'sadece aracı olduğunu ve bu gibi dolandırıcılık islemlerinde yasal hakkınızı aramk için yetkili mahkemelere baçvurmanız gerektiğini tarafınıza bildirecektir'. Ürün ve paranızın üzerine içeceğiniz suyun hangi sıcaklıkta olacağı tamamen size kalmış bir konu.

Bu yukarıda yazdıklarıma istinaden, şahsınız bu tarz e-ticaret kullanmak istemeyen bütün satıcıları dolandırıcı olarak adlederlerse, inanın o satıcıların hepsi de, açığı ve güvenlik sorunları olan bir sisteme kendilerini yönlendirmek istediğiniz için sizi dolandıcı olarak isimlendirirler.

Bu yüzdendir ki, büyük laf konuşmayınız.

Şayet söylediklerimin bir abartı ya da safsatadan ibaret olduğunu düşünüyorsanız, bana yüklü bir mebla üzerinden ürün satabilirsiniz. Size geri iade ettiğim kargonun içine suyunuzu ücretsiz olarak koyacağıma söz veririm.

Saygılarımla.

Hakan ERDEM

Merhabalar

Şuanda Gittigidiyor üzerinden 2008 yılından beri çok yüklü miktarda alışveriş yaptım.Her türlü konuda ürün aldım.Hiç sıkıntı yaşamadım.Yani en azından 1 defa satış yaptım genelde hep alıcı oldum.Dediğiniz olayı ilk defa duyuyorum.Sorunlu alışverişler kısmına bakarsanız yüzlerce referansı olan üyeler bile artık 100-200 lira için neler yapar olmuşlar.Peki siz söyleyin.Ne yapmamız gerekli?

• Sizin söylediklerinizde haklı olduğunuz kısımlar olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Referans sistemine bende kesinlike güvenmiyorum. Yüzyüze alışveriş edin, bir dost tanıdık kullanın gibi bayağılaşmış öneriler sunmak istemem çünkü bunlar zaten her aklı başında insanın ilk düşündüğü şeyler. Sadece demem şu dur ki; Bu sistemlere ben gibi inancı olmayan insanları %100 dolandırıcı olarak suçlamayın.

Hayırlı alışverişler dilerim.

Saygılarımla.
  • quote:

Sizin söylediklerinizde haklı olduğunuz kısımlar olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Referans sistemine bende kesinlike güvenmiyorum. Yüzyüze alışveriş edin, bir dost tanıdık kullanın gibi bayağılaşmış öneriler sunmak istemem çünkü bunlar zaten her aklı başında insanın ilk düşündüğü şeyler. Sadece demem şu dur ki; Bu sistemlere ben gibi inancı olmayan insanları %100 dolandırıcı olarak suçlamayın.

Saygılarımla.

Benzer bir açıklama yapmaya hazırlanıyordum ki, mesajınızı gördüm, aynı nokta dikkatimizi çekmiş.

Ben de "sözüm meclisten dışarı" karşımda böyle konuşan bir alıcı olsa kesinlikle o alışverişi sanalpazar vs üzerinden gerçekleştirmez, önce havale isterdim.

quote:

3-Temiz,sıfırı ile aynı tarzındaki ifadelere inanmamakla birlikte yine alışveriş yapmıyorum.İstediği kadar temiz olabilir ancak kutusu açılmış ise o ürün 2.el'dir.

3. maddede de anlam kargaşası olmuş, "temiz" veya "sıfır ayarında" demek "sıfır" demek değildir ki zaten.. Kaldı ki benim de sattığım birçok ürün tam olarak "sıfır ayarında" idi. Bu gibi ibarelere inanmadığınızı vurgulamak yerine fiyat konusunda eleştiri getirseniz daha mantıklı olurdu bana göre.

Hayırlı alışverişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deus-ex -- 27 Temmuz 2014; 1:48:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukdemirci35

quote:

Sizin söylediklerinizde haklı olduğunuz kısımlar olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Referans sistemine bende kesinlike güvenmiyorum. Yüzyüze alışveriş edin, bir dost tanıdık kullanın gibi bayağılaşmış öneriler sunmak istemem çünkü bunlar zaten her aklı başında insanın ilk düşündüğü şeyler. Sadece demem şu dur ki; Bu sistemlere ben gibi inancı olmayan insanları %100 dolandırıcı olarak suçlamayın.

Saygılarımla.

Benzer bir açıklama yapmaya hazırlanıyordum ki, mesajınızı gördüm, aynı nokta dikkatimizi çekmiş.

Ben de "sözüm meclisten dışarı" karşımda böyle konuşan bir alıcı olsa kesinlikle o alışverişi sanalpazar vs üzerinden gerçekleştirmez, önce havale isterdim.

quote:

3-Temiz,sıfırı ile aynı tarzındaki ifadelere inanmamakla birlikte yine alışveriş yapmıyorum.İstediği kadar temiz olabilir ancak kutusu açılmış ise o ürün 2.el'dir.

3. maddede de anlam kargaşası olmuş, "temiz" veya "sıfır ayarında" demek "sıfır" demek değildir ki zaten.. Kaldı ki benim de sattığım birçok ürün tam olarak "sıfır ayarında" idi. Bu gibi ibarelere inanmadığınızı vurgulamak yerine fiyat konusunda eleştiri getirseniz daha mantıklı olurdu bana göre.

Hayırlı alışverişler.

Merhaba

Yorumuzun için teşekkür ederim.Düzelttim dikkatsizliğime denk gelmiş.

Ek olarak herkesin kendi tercihidir.Tabikii önce havale istersiniz veya istemezsiniz farklı yolla halledersiniz.Bunlar tamamen satıcı ve alıcının arasında olan durum.Ben bu şekilde alışveriş yapıyorum.Diğer türlü tercihim değil.

Bu forumdan Gittigidiyor üzerinden 1.5 TB HDD / Xbox360 / PS3 / PSP / AOC Led Monitör gibi çoğu şey aldım.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Dediğim gibi satıcı ve alıcı arasındaki olay.Benim alışveriş tarzım bu.Kimseden zorla birşey aldığımıda zannetmiyorum.

Hayırlı geceler.İyi bayramlar.

• Tabiki, tercih sizin, ben de kendi tercihimi yazmıştım zaten size akıl vermekten ziyade. Burası da bir forum sitesi olduğundan, yazılanlar bir şekilde sayfayı ziyaret eden herkesi ilgilendiriyor, bir şekilde zihinde fikirler ve bu fikirleri paylaşma isteği uyanıyor.

Bir düzeltme daha yapayım, 50-200 VR ve 50-300 VR diye bir lens nikonda yok, 55-200 ve 55-300 olacaktı sanırım.

Kullanmadığım nikon marka objektif sayısı çok azdır. 55-200 VR'ı özellikle tavsiye ederim, fiyatına göre gayet güzel imaj kalitesi var ve VR sistemi gayet stabil çalışıyor. 55-300 de birçok yurtdışı forumda da bahsedildiği üzere 200mm den sonrası için bazı bozulmalar söz konusu. Yanına da 17-50mm VC siz bir tamron ile gayet güzel ikili olabilirler, bütçenize bağlı olarak.

Umarım istediğiniz gibi bir ürünü, istediğiniz fiyata ve en kısa zamanda bulursunuz.
  • quote:

Tabiki, tercih sizin, ben de kendi tercihimi yazmıştım zaten size akıl vermekten ziyade. Burası da bir forum sitesi olduğundan, yazılanlar bir şekilde sayfayı ziyaret eden herkesi ilgilendiriyor, bir şekilde zihinde fikirler ve bu fikirleri paylaşma isteği uyanıyor.

Bir düzeltme daha yapayım, 50-200 VR ve 50-300 VR diye bir lens nikonda yok, 55-200 ve 55-300 olacaktı sanırım.

Kullanmadığım nikon marka objektif sayısı çok azdır. 55-200 VR'ı özellikle tavsiye ederim, fiyatına göre gayet güzel imaj kalitesi var ve VR sistemi gayet stabil çalışıyor. 55-300 de birçok yurtdışı forumda da bahsedildiği üzere 200mm den sonrası için bazı bozulmalar söz konusu. Yanına da 17-50mm VC siz bir tamron ile gayet güzel ikili olabilirler, bütçenize bağlı olarak.

Umarım istediğiniz gibi bir ürünü, istediğiniz fiyata ve en kısa zamanda bulursunuz.

Yorumuzun için teşekkürler.Ben fotoğrafçılık piyasına yeni başladım.Şuan için herhangi bir bilgim olmamakta.Aldığım tavsiyeler doğrultusunda haraket ediyorum.

Şöyle anlatayım benim asıl amacım,aile,arada şehir içi fotoğraflar çekmek.Yani bu doğrultada sanırım en iyisi 18-105 VR lens olacağını söylediler aldığım birkaç tavsiyede.Bir de yurtdışında okuyorum 2.el 18-105 lensi 200-250$ gibi bir fiyata bulabileceğimi öğrendim.Sizce fiyat nasıl? Bu lense Türkiye'de verilebilecek en iyi fiyat nedir sizce? Alırken en azından acemiliğe getirmeyeyim diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

quote:

Tabiki, tercih sizin, ben de kendi tercihimi yazmıştım zaten size akıl vermekten ziyade. Burası da bir forum sitesi olduğundan, yazılanlar bir şekilde sayfayı ziyaret eden herkesi ilgilendiriyor, bir şekilde zihinde fikirler ve bu fikirleri paylaşma isteği uyanıyor.

Yorumuzun için teşekkürler.Ben fotoğrafçılık piyasına yeni başladım.Şuan için herhangi bir bilgim olmamakta.Aldığım tavsiyeler doğrultusunda haraket ediyorum.

Şöyle anlatayım benim asıl amacım,aile,arada şehir içi fotoğraflar çekmek.Yani bu doğrultada sanırım en iyisi 18-105 VR lens olacağını söylediler aldığım birkaç tavsiyede.Bir de yurtdışında okuyorum 2.el 18-105 lensi 200-250$ gibi bir fiyata bulabileceğimi öğrendim.Sizce fiyat nasıl? Bu lense Türkiye'de verilebilecek en iyi fiyat nedir sizce? Alırken en azından acemiliğe getirmeyeyim diyorum :)

O halde zaten tele objektife çok fazla ihtiyacınız olmayacak. 18-105 VR da başlangıç için yeterlidir, hangi gövdede kullanacaksınız?

420 TL ye sıfır garantili olarak D7000 in yanında gelen objektifi satmıştım. Emsal olabilir size de.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

quote:

O halde zaten tele objektife çok fazla ihtiyacınız olmayacak. 18-105 VR da başlangıç için yeterlidir, hangi gövdede kullanacaksınız?

420 TL ye sıfır garantili olarak D7000 in yanında gelen objektifi satmıştım. Emsal olabilir size de.

Ben D5000'de kullanmayı planlıyorum hocam.Sizin önerebileceğiniz başka şeyler var mı acaba? Tavsiyelere baya bi açığım şuanda.

• Tamron 17-50 VC siz olanı gerçekten keskin bir objektiftir ve nikonun 17-55 i ile kıyaslanır genelde, fiyat olarak 3 kat fark olmasına rağmen.

Makinenizde netleme motoru olmadığından "D" versiyon objektifleri otofokusla kullanamazsınız. 35mm 1.8G veya açısı kurtaracaksa 50mm 1.8G de işinizi görebilir.
  • 50 mm apscde 75 mm olacağı için iç mekan çekimlerinde sorun yaşayabilirsin, onun yerine 35 mm 1.8 f alabilirsin diye düşünüyorum,

ayrıca bende 55-200 şu an kenarda duruyor ilanı burada

• ürüb alındı mı hocam ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.