Arkadaşlar eğer kafanızda net bir bölüm yoksa aklınızda bulunması için kısa bir bilgilendirme yapacağım. Zamanında ben de bu forumun çok ekmeğini yedim tercih dönemi hangi bölümü yazsam diye araştırırken forumdan birisi bu bölümü tavsiye etmişti ilk zamanlarda önyargılı olsam da zamanla araştırdıkça mantıklı olduğunu fark ettim ve tercih listeme ekledim. Şu anda bu bölümü okuyorum ve tercih dönemi de yaklaşıyorken aklınızın bir köşesinde bulunmasını istedim bunu foruma borç bilirim. Aktüerya Bilimlerinin resmi açıklaması: Aktüerya bilimi insanların; doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını; yangın, kaza, deprem, sel, hırsızlık gibi mal varlığını etkileyen rastgeleliğe bağlı, öngörülemeyen olaylarla ve bu olayların finansal etkileriyle ilgilenir. Kısaca Aktüerya bilimleri, büyük oranda istatistik ve sigortacılık karışımı gibi bir bölüm ilk senelerde dersler büyük oranda istatistik derslerinden oluşuyor sonraki seneler biraz daha sigortacılık sektörüne yönelik sayısal dersler var. Birazdan Hacettepe üniversitesi ders programını yükleyeceğim siz de anlayacaksınız ne demek istediğimi. Bölümün yokatlas linki: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - Aktüerya Bilimleri YÖK Lisans Atlası ![]() Bölüme olan övgüm sadece hacettepe üniversitesi için geçerlidir diğer üniversiteler hakkında herhangi bir yorum yapmıyorum. Hacettepe üniversitesinde sayısal 197kdan girip STEM bir bölüm okumak ciddi bir avantaj. Üniversitenin köklü olması gerçekten çok önemli bir olay arkadaşlar aklınızda bulunsun. Ben şu anki aklımda İstanbul Ankara İzmir dışı herhangi bir şehirde üniversite okumak istemem kesinlikle. İyi bölüm kötü şehirdense iyi şehir kötü bölüm çok daha iyidir ama eğer sıralamanız bu bölüme yetiyorsa şanslısınız çünkü düşük sıralamaya iyi şehir iyi bölüm okuma avantajınız var. Ben bölümün yine öne çekeceğini düşünüyorum bilmiyorum insanlar ne kadar farkında bu bölümün çünkü sigorta kelimesini duyunca kaçtıklarını düşünüyorum ama müfredat o kadar iyi ki sigortacı olmanıza gerek yok veri bilimine hatta yapay zekaya yönelmek bile mümkün. Bu bölüm kısaca istatistiğin yan çar denebilir kendinizi geliştirmek koşuluyla istatistikçilerin iş ilanına da başvurabilirsiniz ama tabi istatistik bölümü daha bilinen bir bölüm olduğundan iyi bir üniversitenin istatistikçisi sizden avantajlı pozisyonda olacaktır işte bu dezavantajı kendinizi geliştirerek kapatmanız gerekecek. Tahminimce bu sene eğer ekstrem bi durum olmazsa sosyal medya pumplamazsa say 175k civarlarından girebilirsiniz muhtemelen şu anda çok daha yüksek yapacağım bu sıralamalarla işim olmaz diye düşünebilirsiniz de sınav anı bazen talihsizlikler olabiliyor konuyu kaydetmenizi tavsiye ederim. Yani reklamını yapar gibi fazla da övmek istemiyorum bi karım yok sadece bölümünden çok memnun olduğumu bu sıralamadan yazılabilecek en iyi bölüm olduğunu ve bölümdeki arkadaşlarımın çoğunun da memnun olduğunu bilmenizi isterim. Sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz herkes görsün. ![]() ![]() |
Bildirim