Şimdi Ara

Alım Fırsatı Bölüm Tavsiyesi: Hacettepe Aktüerya Bilimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eğer kafanızda net bir bölüm yoksa aklınızda bulunması için kısa bir bilgilendirme yapacağım. Zamanında ben de bu forumun çok ekmeğini yedim tercih dönemi hangi bölümü yazsam diye araştırırken forumdan birisi bu bölümü tavsiye etmişti ilk zamanlarda önyargılı olsam da zamanla araştırdıkça mantıklı olduğunu fark ettim ve tercih listeme ekledim. Şu anda bu bölümü okuyorum ve tercih dönemi de yaklaşıyorken aklınızın bir köşesinde bulunmasını istedim bunu foruma borç bilirim.

Aktüerya Bilimlerinin resmi açıklaması: Aktüerya bilimi insanların; doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını; yangın, kaza, deprem, sel, hırsızlık gibi mal varlığını etkileyen rastgeleliğe bağlı, öngörülemeyen olaylarla ve bu olayların finansal etkileriyle ilgilenir.

Kısaca Aktüerya bilimleri, büyük oranda istatistik ve sigortacılık karışımı gibi bir bölüm ilk senelerde dersler büyük oranda istatistik derslerinden oluşuyor sonraki seneler biraz daha sigortacılık sektörüne yönelik sayısal dersler var. Birazdan Hacettepe üniversitesi ders programını yükleyeceğim siz de anlayacaksınız ne demek istediğimi.

Bölümün yokatlas linki: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - Aktüerya Bilimleri YÖK Lisans Atlası

Bölüme olan övgüm sadece hacettepe üniversitesi için geçerlidir diğer üniversiteler hakkında herhangi bir yorum yapmıyorum. Hacettepe üniversitesinde sayısal 197kdan girip STEM bir bölüm okumak ciddi bir avantaj. Üniversitenin köklü olması gerçekten çok önemli bir olay arkadaşlar aklınızda bulunsun. Ben şu anki aklımda İstanbul Ankara İzmir dışı herhangi bir şehirde üniversite okumak istemem kesinlikle. İyi bölüm kötü şehirdense iyi şehir kötü bölüm çok daha iyidir ama eğer sıralamanız bu bölüme yetiyorsa şanslısınız çünkü düşük sıralamaya iyi şehir iyi bölüm okuma avantajınız var. Ben bölümün yine öne çekeceğini düşünüyorum bilmiyorum insanlar ne kadar farkında bu bölümün çünkü sigorta kelimesini duyunca kaçtıklarını düşünüyorum ama müfredat o kadar iyi ki sigortacı olmanıza gerek yok veri bilimine hatta yapay zekaya yönelmek bile mümkün. Bu bölüm kısaca istatistiğin yan çar denebilir kendinizi geliştirmek koşuluyla istatistikçilerin iş ilanına da başvurabilirsiniz ama tabi istatistik bölümü daha bilinen bir bölüm olduğundan iyi bir üniversitenin istatistikçisi sizden avantajlı pozisyonda olacaktır işte bu dezavantajı kendinizi geliştirerek kapatmanız gerekecek. Tahminimce bu sene eğer ekstrem bi durum olmazsa sosyal medya pumplamazsa say 175k civarlarından girebilirsiniz muhtemelen şu anda çok daha yüksek yapacağım bu sıralamalarla işim olmaz diye düşünebilirsiniz de sınav anı bazen talihsizlikler olabiliyor konuyu kaydetmenizi tavsiye ederim. Yani reklamını yapar gibi fazla da övmek istemiyorum bi karım yok sadece bölümünden çok memnun olduğumu bu sıralamadan yazılabilecek en iyi bölüm olduğunu ve bölümdeki arkadaşlarımın çoğunun da memnun olduğunu bilmenizi isterim. Sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz herkes görsün.

PowerPoint Presentation

• İnfernix başlığa yükleniyor.

• bay kemal aktüerya övüyor

Alım Fırsatı Bölüm Tavsiyesi: Hacettepe Aktüerya BilimleriIBRAHIM CAKIRyoutube
    14. Türkiye Eczacılık Kongresinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aktüerya Bilimi'ni detaylı anlattı.
    https://www.youtube.com/watch?v=MHJGvpZ_WU4
  • Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt

Aktüerya diyince aklıma bim geliyor sadece 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne ya? Niye istatistik varken böyle bir şey yapmışlar?

• Codix kullanıcısına yanıt

bugünün aktüel ürünleri

• Alım Fırsatı Bölüm Tavsiyesi: Hacettepe Aktüerya Bilimleri

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pîr kullanıcısına yanıt

asal polat la bu tigir'cilerin reisi :D

Başbuğ Asal Beg ile doğru konuş yoksa Otağ'dan ATILIRSIN! Alım Fırsatı Bölüm Tavsiyesi: Hacettepe Aktüerya Bilimleri

• ikigai kullanıcısına yanıt
    İstatistiğin sigorta işin spesifikleşmiş hali aslında

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

hocam telegramdan connection'ı kaybettik ya hadi yine iyisin xd

buna başbuğum diyenlere kızıyordu, lan biz savaş mı kazandık aveller diye 

Puahahahahah Alım Fırsatı Bölüm Tavsiyesi: Hacettepe Aktüerya Bilimleri

tiplere bak la bi ara ben bunlara sempati duyuyordum atatürk'e sövdükleri zaman bıraktım.

reddit'te de şu sarıya slav ajanı dedim diye banladılar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 3 Haziran 2025; 22:26:48 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

çoğu iş için yurt dışında bu meslek acayip tutuyor denir ama harbiden amerika'da çok aktüerya işi var.

Tigirer zaten Atatürk'ü gruplarını büyütmek için kullandılar. Daha sonradan Atatürke sövmeye başladılar puahahahahah
    Oğuzhan Türk gizli slav ajanı zaten 😁

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.