Şimdi Ara

Aliexpress ve Gearbest alışverişlerine vergi geliyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
26
Favori
186.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülke ker-hane-ye döndü farkındamısınız? İş arasan iş yok. Olması gereken fiyattan bir şey yok. Milleti düdüklemek. Kerhanenin karısı olarak kullanılıyoruz. Böyle devletin...... böyle işverenin....

  • Sarayın elektrik, su ve gaz faturasını çıkaracaklar herhalde...Yoksa bunun başka açıklaması olamaz...Saçma sapan yerlere saçma sapan yatırımlar yap, ülkeyi betona göm, tarım ve hayvancılığı bitir sonra gel bunu vatandaşın sırtına yükle...Doymadılar, doyuramadık...Hala çıkmışlar beka filan, hadi oradan, çok fena ağzımı bozuyorum şu anda...Hayatımda böyle bir dönem görmedim...Yapılanların aleni yapıldığı ama çıkıp pişkin pişkin açıklamaların olduğu buna da kimsenin ses çıkaramadığı bir dönem daha yok...Sanki ülkenin üzerine her gün afyon sıkılıyor...
  • etimonster kullanıcısına yanıt
    Hocam ben vestel almaya razıyım. Madem bu işe yarayacak hepimiz vestel kullanalım gm kullanalım ama bunlarda da eşek gibi vergi var ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde üretenler diye birşey yok, çinden veya hindistandan getirip satan toptancılar var. Bu ıvız zıvır için de geçerli, vestel casper gibi telefon üreticileri için de geçerli.
    İstiyorlarki piyasa toptancıların elinde olsun, fiyatlar artsın, vergiler artsın, yine olan vatandaşa olsun.
    Ülkede üretim yaptığını söylediğiniz üretici zaten mantıklı fiyattan verse kimse 60 gün bekleyip, kaybolma riskini de göze alıp çinden getirmeye çalışmaz.
    Hadi sende çin gibi kendi vatandaşına uygun fiyattan sun, hatta çevre ülkelere de satmayı teşvik et, 2 liralık anahtarlığı bile kargo ücretsiz yurtdışına yolla, işte üretime böyle can ver.
    Vatandaş daha çok vergi versin demekle olmuyor. Aynı ürünü 2. hatta 3. elden almış oluyoruz ticaret yapana para veriyoruz sadece, üretim yine yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khal-Drogba -- 27 Şubat 2019; 16:2:39 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    hıh misafir sanatçıda gelmiş... saçmalama felsefe yapmayı öğren önce...

  • Tam Ak Partili olayım diyorum böyle haberler çıkıyor


    Ama yinede Ah Partiliyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Buna hala inanan ahmaklar var demekki. En basitinden ordaki UPS takip numarasini yazip goruntunun sahte olsugunu anlayabilirsin. Ama amaciniz farkli. Sizin sayenizde adamlarin gunahi kalmadi...

    Edit: Konuya da cevap vermis olayim. Aliexpress bunu zaten halihazirda bazi ulkelerde uyguluyor. Ornegin adresinizi avustralya yaparsaniz otomatik olarak vergi ekleniyor. Ayni sistem Turkiye icin de gelir olur biter. Olmayacak bisey degil sizin anlayacaginiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefa -- 27 Şubat 2019; 16:9:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ama "Yeni Türkiye" eğleniyor muyuz?...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Asgari ücretliden vergi alınırken elbette buradan da alınacak.
    Y.dıiı firmalar kazanacak ama alan vergi ödemeyecek. Geçiniz.
    Zorlama be muhterem, yurt içinde herkes zaten asgarilinin kulak arkası dahil her şeyinin üzerinden kazanıyor, bırak adam iki incik boncuğunu bari uygun fiyata alsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçamayanSüperKahraman

    Hocam ben vestel almaya razıyım. Madem bu işe yarayacak hepimiz vestel kullanalım gm kullanalım ama bunlarda da eşek gibi vergi var ki
    Onlar da burada üretilmiyor ki, sadece isim basılıyor üzerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bunda elestirilecek bir sey yok arkadaslar abiniz, babaniz, kardesiniz vs calisirken, kazanirken vergi veriyor ama onlar cinden vergi vermeden gelip satamaz bizde yok oyle bir dunya. Hatta Turkiyede uretenden daha fazla vergi vermek zorunda olmalilar.
    Bunu uzun zamandır kullanmıyordum sana kısmetmiş
  • Rapator kullanıcısına yanıt
    işverenle devlet el ele millet çükmece...

  • Khal-Drogba K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Ürettiği bir şey yokken vatandaşına bu kadar baskı yapan müthiş yonetimimiz var. Biz bu ülkede vatandaş değil köleyiz köle uyanın artık AK KOYUNLAR!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    ya içerdeki üretici lafı tamamen geyik. ne üretiyuormuış bu içerideki üretici onu bi söylesinler hele. olay milleti düdüklemek.
    Ben de onu diyorum, ithalatci, kazikci, parazit surusu o uretici denilenler. Bir tane yari iletken ureticisi sirket yok bu ulkede. Maksat vergi koymak. Hepsi bu.
  • Camiye girenlerden de vergi alın --- namaz vergisi... nerede öyle bedavaya namaz kılmakmı varmış... cami para ile 80bin+ cami var katrilyonlarca para... bedava elektrik su... ohh sonra alkolden sigaradan aldığın para ile git cami yap... mındar namaz!!! mundar cami !!!!! cehennemde yanacaksınız... kendi cehenneminizde... (1cami=5trilyon min. x 85bin+) o zaman uyandırırsın milleti...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 27 Şubat 2019; 16:19:45 >
  • Gerçekten bir kulak arkamız kalmıştı sıra ona da gelmiş.

    Allah'ım bu ülkede ne zaman güne güzel bir haberle uyanacağız? Yaptıkları yolsuzlukları, yedikleri rüşvetleri ekonomiye salsalar ya milletin 1-2 dolarlık ürününe vergi koymayı düşünene kadar.

    6 ay ekonomi dersi alıp ülkenin başına maliye bakanı diye geçersen ancak böyle kararlar alırsın.Yayında ve yapımda emeği geçenlerin Allah bin belasını versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    ''en sonunda zincir kırılacak halk sokağa çıkacak sonra tanklar yığılacak millet öldürülüp o halde yönetilmeye devam edecek sonra BM demokrasi getirmeye gelecek...''

    emin ol şuna sadece bir adım kaldı..amaç da o zaten..böl parçala yönet.. abd gururla sunar..
  • Sefa kullanıcısına yanıt
    re-fundlar ne olacak? kendi makinam için gpu aldım bozuk çıktı 2 ay bekledim gelmesini bunun gibi 2-3 defa üst üste oldu? paramı alırmıyım devlet üstüne konar mı?

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.