Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (457. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.690
Cevap
235
Favori
1.238.724
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki bu kadar zaman uçakta gibi görünmesi normal mi? Şuan iki siparişim var biri takipli biri takipsiz İkisi de uçağa verildi olarak görünüyor(27ve28kasım) ama henüz daha bir gelişme yok



    Bu arada takipli olana baktım benim takip no yerine başka takip no yazıyordu yukarda yanlış bilgiler olan Muhtemelen sitenin cookie sisteminde bi sıkıntı olmuş



    RY424812659CN

    UN555569268CN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 6 Aralık 2018; 15:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Falling Skies

    ne bağcılar ne de bahçelievlerde oturuyorum. Bu kargo niye teee oralara gitmiş ki
    Bende de aynı olay oldu Kütahyaya teslim edilmiş görünüyordu Sistemsel sıkıntı var Ekran görüntüsünü aldığınız sorgulama ekranında yukarıda kendi takip no'nuz olup olmadığını kontrol etsene Bende farklı takip no görünüyordu Şuan düzeldi yanlış bilgiler silindi ama kargodan haber yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    Kargonun kaybolma ihtimali her zaman var ama kayıtlı olduğundan kaybolursa sorumluluk kargo şirkitene ait oluyor.

    Kayıtlı veya takip nolu kargoların %99 u er yada geç teslim ediliyor. Çünkü firmaya zimmetli.

    Teslim olmaz ise dispute açıp sen paranı alırsın sıkıntı olmaz zaten. Ama %99u teslim ediliyor.



    O teslim diyip teslim edilmeyen sahte kargo olayı ama onu yapan satıcıyı aliexpress tespit ederse barındırmıyor nadir bir durum yani.

    Ama şu ara sistem çok yoğun neden geç kaldı diye düşünmemek gerekir.

    Yükte hafif ama pahalı ürünler hızlı kargoya veriliyor ama. Ucuz veya kg olarak ağır ürünler genelde aktarmalı geliyor.



    Birde cinlilerin kargo sistemi ile bizimkiler farklı. Misal cinli önce kargo numarasını alıyor bazen 4 gün sonra kargoya teslim ediyor. Ama bizde kargoyu verirsen numara alabiliyorsun. O yüzden onlarda kargolar belirli bir sayıya gelince kargo şirketine veriyor o belirli bir sayısa ulaşınca aktarmaya veriyor vs. Vs.





    Telaş etmeyin bir şey olmadan gelir
    Türkiyede de PTTye gitmeden daha önce alınmış kodları kullanabiliyorsun, bunu toplu gönderim yapanlar bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enteresan türkiyede olduğunu bilmiyordum.

    Peki diğer kargolarda varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aliexpress'te türkiye'ye gönderi yapmayan şirket yok deniyordu. Ben de az önce bir tablet aldım, satıcı, türkiye'ye gönderim yapmadığını söyleyerek iptal etmemi istedi. Ben de iptal ettim. Sonra satıcıya gelen yorumlara baktığımda daha önce türkiye'ye gönderim yaptığını gördüm. neden iptal etmemi istemiş olabilir? sipariş eder etmez mesaj atan satıcı, 1 saat oldu daha iptalimi de onaylamadı.
  • Fuchobi kullanıcısına yanıt
    Onaylar merak etme.

    Daha önce satış yapıyordur ancak sorunlar yaşanmış olabilir. Gümrükte sıkıntısı gibi. Artık Türkiye'ye satış yapmıyordur.

    Ayrıca, Türkiye'ye ithalatı yasak ürünleri (telefon, e-sigara vb.) veya bataryalı ürünleri satan ancak Türkiye'ye gönderim yapmayan epey bir satıcı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krky -- 6 Aralık 2018; 18:30:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    Enteresan türkiyede olduğunu bilmiyordum.

    Peki diğer kargolarda varmı?
    Diğerlerini bilmiyorum ama PTTden eminin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, 1 yıldır istanbul'da yaşıyorum önceden yaşadığım şehirde takipli takipsiz tüm kargolarım er yada geç geliyordu çok iyiydi ama istanbula geldikten sonra 6 sipariş verdim farklı zamanlarda 2 tanesi takipli 4 si takipsiz. takiplilerde sorun yok ama takipsizler hiç gelmedi. Paramı geri aldım sorunsuz ama can sıkıcı. Şimdi özellikle satıcılar ile konuşarak 2 farklı mağazadan sipariş verdim hatta birinde takipli kargo için ek ücret de ödedim.

    PR......YP(RH........TR) bu aliexpress standart shipping. yola çıktıktan sonra parantez içindeki yeni takip numarası gözüktü. bu takipli gelir eminim de


    LP00...........(UH4.......8GE) Biri bu kod ile gönderdi daha yeni yola çıktı da. Yawsen ile gönderdi yawsen air mail diye geçiyor. tr de takiplimi emin olmak için size sormak istedim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinex -- 6 Aralık 2018; 19:53:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    Sanırım itirazı açarken yanlış bir neden seçeneği işaretlediniz. 25 günde itiraz açarsanız olumsuz sonuçlanma ihtimali yüksektir. Koruma süresi bitimini beklemeniz gerekiyordu. Şimdi erken açtığınız için bu itirazlar kapanacak ve para satıcıya aktarılacak. Eğer ürünü alamazsanız iade için ekstra efor sarf etmeniz gerekecek. Durumun belirginleşmesi için koruma süresinin bitmesini beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor şu anda.
    Haklarınızı iyi bilin yukarıda arkadaşın açıkladığı konuları iyi okuyun.
    Dispute (itiraz-anlaşmazlık) açmak en son çare olmalı. Dispute aynı zamanda şu anlama gelir. "Satıcı sahtekar ve dolandırıcıdır ürün belirtildiği gibi değildir veya bana gönderdiğini bildirdiği halde göndermemiştir, yalan söylemektedir."
    Bu hakkınızı da erkenden harcamayın bence.
    Ben anlasmazlogi iptal ettim.. yine hakkim gitti acaba saticida msj atti anlasmazligi kapatin diye kapattim tamamen 60gun bekleyecegiz gelmese bittimi hakkim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar

    [Turkey,Istanbul]Item is at agent warehouse

    2018-12-04 17:45:00

    bu ne anlama geliyor acaba bilginiz var mı ?
  • Arkadaşlar benim kargom kaç gündür güncelleniyor,ukimde paketi felan kontrol ettiler. Ürünüm kol saati 17 usd. En son böyle diyor. Birde 5.1 tl vergi çıkmış. ne zaman elimde olur acaba? Sorun var mıdır?Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!
  • Sanırım dolandırıcı bir satıcıya denk geldim black fridayde şarjlı pompa aldım satıcı sisteme bir kargo numarası girdi takip dahi edilmiyor böyle bir kargo no yok diyor sonrasında satıcıya mesaj artım 5 gün sonra geri dönüş yaptı sistemde görünmeyen bir takip no yolladı o numaranın da kaydı yok gösteriyor . Bana akıl verebilecek var mı bu konuda. Kötü ingilizce için şimdiden kusura bakmayın . Her türlü fikre açığım.





    Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exorcist26 -- 7 Aralık 2018; 17:10:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • exorcist26 E kullanıcısına yanıt
    Sistemde hemen görünmeyebilir. 1 hafta daha bekle, güncelleme gelmezse dispute açılabilir. Ancak öncelik zorunu dispute açılmadan halletmek olsun.

    PostNL ile göndermiş. Yaklaşık 1 haftada Çin'den Hollanda'ya gönderilir. Bu süre zarfında takip mesajı gelende 1 tanedir ve Item preadvised gibi bir mesaj görürsün.
  • merhabalar,
    tahmini kargom ne kadar sürede gelir standart shipping ile geliyor bir de ürün 186,4tl kargo dahil total 195,6tl tuttu yeni üye 4 dolar indirimi ile 173tl ödedim acaba gümrüğe takılır mı? Sipariş ve kargom şu şekilde
    ***************
    Gönderi, menşe ülkesi deposundan yola çıktı
    2018-12-07 02:55:57 [GMT+8]

    Gönderi, havayolu tarafından kabul edildi
    2018-12-07 02:55:57 [GMT+8]

    Gönderi, menşe ülkesi deposunda
    2018-12-06 22:37:53 [GMT+8]

    Gönderi sevk edildi
    2018-12-06 22:07:53 [GMT+8]
    ****************
  • name9 N kullanıcısına yanıt
    Ben 17 usdlik saat aldım o bile takıldı 1 haftadır gümrükte kontrol ettiler 5.1 TL kontrol vergi cikti hala gelmesini bekliyorum bugün KİM'e sevkedebildiler ki seninki 30€'ya denk gibi kesin takılır ve %20 vergi cikar.Ürünün boyutları büyükse yine takilacaktir. Ama görevlinin insafına kalmış düşük yazilirsa fiyati gecebilir takilmadan. Fakat inanmazsa kontrole yollar gümrüğe ve 5-7 gün orda kalır. Vergi cikarsa oyle 15 tl felan gibi bir sey cikar sanirim onuda kapiya gelen memura ödersiniz. Fakat yasak bir ürünse geçmiş olsun direk geri yolluyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliden aldığım 12 dolarlık powerbank e 32.1 lira vergi gelmiş. Bununla ilgili olarak ne yapmam gerekiyor?



    RG935197625BE takip kodu. Ciddi ciddi 12-13 dolar aralığında bir şey ödemiştim fazlası değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Hocam pil ve benzeri şeylere vergi cikabiliyor diye biliyorum. Faturanla birlikte itiraz edebilirsin. Ürünün gerçek fiyatini gosterirsen sadece damga vergisi almalari gerekir yoksa sacmalik bu fiyatlar ciksa bile bu kadar fazla cikmamasi lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NIGHTWISH37

    Hocam pil ve benzeri şeylere vergi cikabiliyor diye biliyorum. Faturanla birlikte itiraz edebilirsin. Ürünün gerçek fiyatini gosterirsen sadece damga vergisi almalari gerekir yoksa sacmalik bu fiyatlar ciksa bile bu kadar fazla cikmamasi lazim
    Hocam beyin faturası aliden aldım. herhangi bir fatura bulabileceğimi sanmıyorum ve aksi gibi bulsam dahi gümrüğe gidemem, yakıt ve hgs parası 32 lirayı geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünün muhteviyatından değil de bedelinden vergi çıkar. Yani 22 Euro üzeri ise çıkabilir ancak. Muhteviyatından dolayı sadece üst limit (22 Euro) üzerindeyse ilave vergi çıkabilir. Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ticari ürünlerin bazılarında ürünün menşesini beyan eden bir belge olmaması durumunda ilave gümrük vergisi çıkabiliyor ancak bireysel ürünlerde çıkacağını pek sanmıyorum.

    Fiyat tespiti yapmış ve yüksek bir tutar bulmuş olabilirler. UKİM'i arayıp sormakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krky -- 7 Aralık 2018; 21:34:50 >
  • NIGHTWISH37 N kullanıcısına yanıt
    wifi router aldım kutusu biraz büyük olabilir belki 15tl vs vergi makul benim için bir sıkıntı olmasında
  • 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.