Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (1933. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
42.516
Cevap
1.503
Favori
2.880.934
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19311932193319341935
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uygulamayı indirdik ama daha alışveriş yapamadık bakalım.
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Aldığınız gözlük linkini atabilir misiniz
    Merak ettim hocam
  • gumus299 G kullanıcısına yanıt












  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krmbzkurt

    Hocam resimde vergi diye yazdığı vergi peşin anlamına geliyor. Ürünü aras getirecek bidaha vergi felan ödemeyeceksiniz bir aksilik olmaz ise...

    Merhaba hocam.


    Su vergi olayı çıktığından beri aliexpress'ten bir şey almıyordum. Bu vergi dahil olayı ve aras kargo olayı nedir anlatabilir misiniz rica etsem?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut..

    Dostlar ilk defa alışveriş yapicam. Buna vergi çıkar mı? Çıkarsa ne kadar çıkar?

    Bu ürünün linki nedir hocam? Aynı ürüne bakıyorum 80 tl diyor.

  • Gümrükten çıkmış sanırım, büyük bir ihtimalle adresinize doğru yola çıkmış olması lazım.

    Elinizdeki takip koduyla buradan aratıp Türkiye içinde kullanmak için olan yeni kodu alabilirsin. Muhtemelen elindeki kod PR***YP şeklinde ise RH****TR diye bir kod çıkacak, alttaki kargo takip adımlarına bakarsan.

    https://www.17track.net/en

  • Köftehor yine kıyamadım sana... Track24.net sitesine gir. Kodunu arat en altta tr kodu verilmiştir. O kod ile ptt den takip et. Takip kodun gözükmediği için hızlıca alıp koyamadım kendin bakarsın.

  • digiogi kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, Tabii anlatırım. Vergi dahil satış yapan mağazalar var onları bulmanız gerekmekte. Mesela benim mi band 5 cihazım için hem cam kordonları satan vergi dahil bir mağaza var 7 tlye kordunu vergi dahil getirtiyorum. 3 tlye de camı geliyor. Satın alırken adres girdikten sonra tax veya vergi adı altında ek bir ücret göreceksiniz o ücreti gördükten sonra ürünü size aras getirecek anlamına geliyor. Şimdi şunu düşünmeyin vergi peşin ödedim diye gümrük bakmayacak öyle değil o iş de. Yasaklı ürün her zaman yasaklı üründür. Gümrük fark ederse ürün geri döner. Vergi dahil aldığınız ürünü aras değil de ptt getirir ve sizden ek vergi alırsa hemen dispute açıyorsunuz vergi dahil ödediğinize dair kanıtları yüklüyor ve ptt nin aldığı gümrük ücretini gösteriyorsunuz ve ptt ye ödediğiniz para size iade oluyor. Vergi dahil bir kaç mağaza biliyorum isterseniz özelden atarım şimdi buradan paylaşırsak mağazada ürün bırakmazlar Aliexpress Ana Konu • 





  • Son alışverişimde 24 dolara 16 tl vergilendirme, paket üzerinde 5 dolar etiket.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: krmbzkurt

    Merhaba hocam, Tabii anlatırım. Vergi dahil satış yapan mağazalar var onları bulmanız gerekmekte. Mesela benim mi band 5 cihazım için hem cam kordonları satan vergi dahil bir mağaza var 7 tlye kordunu vergi dahil getirtiyorum. 3 tlye de camı geliyor. Satın alırken adres girdikten sonra tax veya vergi adı altında ek bir ücret göreceksiniz o ücreti gördükten sonra ürünü size aras getirecek anlamına geliyor. Şimdi şunu düşünmeyin vergi peşin ödedim diye gümrük bakmayacak öyle değil o iş de. Yasaklı ürün her zaman yasaklı üründür. Gümrük fark ederse ürün geri döner. Vergi dahil aldığınız ürünü aras değil de ptt getirir ve sizden ek vergi alırsa hemen dispute açıyorsunuz vergi dahil ödediğinize dair kanıtları yüklüyor ve ptt nin aldığı gümrük ücretini gösteriyorsunuz ve ptt ye ödediğiniz para size iade oluyor. Vergi dahil bir kaç mağaza biliyorum isterseniz özelden atarım şimdi buradan paylaşırsak mağazada ürün bırakmazlar  

    Çok teşekkür ederim hocam bilgilendirmeniz için çok sağolun.









  • merhabalar. İlk defa sipariş vermeyi düşünüyorum ama merak ettiğim şey haliyle vergi miktarı. https://tr.aliexpress.com/item/32931574343.html bu ürünü almayı planlıyorum hatta indirim kuponu kullanmak istiyorum. Ben bu ürünü aldığım zaman ne kadar vergi çıkabiliyor. Ve vergi çıkarken hangi fiyatı alıyorlar. Yani ben indirimli alırsam indirimli fiyata mı vergi çıkacak yoksa direkt 29 dolar üzerinden mi çıkacak bilen biri varsa aydınlatırsa sevinirim.

  • onur3372 kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Genellikle vergi paketin üzerinde yazan fiyat üzerinden hesaplanıyor.

    Ürünü satın aldıktan sonra satıyıca mesaj atıp fiyatı düşük yazabilir misin dediğinde istediğin miktarı yazıyorlar.

    Hatta bazı satıcılara yazmana bile gerek yok adamlar bizim ülkedeki bu damadın kazığını bildiğinden sen demeden düşük yazıyorlar öğrenmişler artık.

    Aliexpress Ana Konu • 

    Bunun haricinde gümrük memuru satıcının yazmış olduğu fiyattan şüphelenirse ürünün fiyatına bakıp gerçek fiyatı üzerinden vergilendirme yapabilir. Veya kendi insiyatifinde daha yüksek yazabilir. Tamamen memurun o anki keyfine kalmış bir durum.

    Tabi bu son seçenek pek olan bir şey değil. %90 paket üzerindeki fiyattan vergilendirilir.

  • Çin’den 26 Şubat’ta aldığım ürün dün İstanbul’a giriş yaptı. Çok hızlı olmadı mı bu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi from_anatolia -- 5 Mart 2021; 10:15:5 >
  • Aldığım bir ürün bana ulaşmadı ve şuan geri dönüyor fakat açtığım itiraza rağmen aliexpress parayı satıca verdi yani hem param gitti hemde ürün.

    Nasıl bir yol izlemem gerekiyor arkadaşlar?
  • Rbxxxxxsg kodlu takip numaram var ama ürün çok yavaş geliyor. Ayın 28inde Singapurdan yola çıkmış gözüküyor benim gibi kodu olan var mı onlarda durum ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwe01 -- 5 Mart 2021; 11:41:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19311932193319341935
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.