Şimdi Ara

ALIEN SECRET QCC010 TWS İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kulaklığı tam tamına 1 hafta kullanabildim ve izlenimlerimi sizlere aktarmaya çalışacağım. Ürünün fiyatı 170 tl + 25 tl vergiyle 195e geldi. Sürekli dolar kuru ve fiyatlar değişiyor ama bu kulaklık ilk çıktığında 250 civarındaydı, sanırım artık sürümden kazanmak istediler. Fiyatının düştüğünü görünce bende kaptım bir tane. Bir buçuk ayda gelmesi dışında sorun yok açıkçası. :)


    Öncelikle marka ve model bilinmedik olmasına rağmen kullanılan işlemci qualcomm'un qcc3020 yani 400 liralık kulaklıklarda da, 200 liralik hayloularda da gördüğümüz qualcomm'un stabil bir işlemcisini barındırıyor, Kısaca özellikleri:

    AptX codec ile Bluetooth 5.0


    IPX5 su koruması (ter ve yağmura dayanıklı)


    Tam şarjla 7 saat dinleme


    Şarj kutusu, kulaklıkları tam 9 kez şarj edebilir(9x7 siz hesaplayın kutuyla birlikte kaç saat müzik dinleyebileceğinizi)


    Silikon ve memory foam kulak uçları kutudan çıkıyor


    Tasarım, kısayollar ve konfor:

    Cihazın tasarımı beklediğim gibi büyük değildi ama küçük de değil. Mesela qcy t5'ten biraz daha kalın diyebilirim. Ama ele alınca t5 gibi ilaç kutusu tutmuş gibi hissettirmiyor, daha dolu oturaklı bir kutusu var. Açıkçası büyük piline ve kablosuz şarj desteğini barındıran kasasına rağmen cihaz hala küçük. Örneğin t5 daha dikdörtgen kasaya sahip olduğundan alien daha portatif ve kibar görünüyor. Ön tarafta dört tane led var pil azaldıkça ledlerin sayıları da azalıyor. Yeterli ve kullanışlı. Kulaklıkların dokunmatik yerine tuşlu olması ise beğendiğim detaylardan. Zira yanlışlıkla dokunma sorunu yaşamıyorsunuz. Ses ayarı hariç diğer kısayollar asistan, şarkı değiştirme vs. sorunsuz çalışıyor. Sol ve sağ tek kullanılabiliyor qualcomm çipset sağolsun. Konfor konusunda ise cihaz gerçekten mükemmel. Dış sesi inanılmaz kesiyor ve kulağı rahatsız etmiyor hiç. Memory foam uçları ve silikon uçları ayrı ayrı denedim ama benim favorim foam uçlar oldu. Denedigim en rahat kulaklıklar olabilir.


    Ses, mikrofon ve sonuç:

    Öncelikle şunu söyleyeyim bu kulaklık bass kulaklığı değil. Ancak bas konusunda da kimseyi üzmez. Davulun o vurucu titreşimi mevcut ama benim sevdiğim tarafı mid ve tiz sesleri pürüzsüz biçimde vermesi. İncelemelerde ve yorumlarda sahnenin çok geniş olduğu ve enstrümanların yerlerinin rahatlıkla seçilebileceğinden bahsedilmişti. Bu doğru, cihazın sahnesi tek bir alandan ibaret değil örneğin baterilerin hangi davulunun nerden çaldığını anlayabiliyorsunuz ve bu çok keyifli. Mid-bass oranı düşük yani sıcak bir ses karakteri yok biraz daha soğuğa dönük, dinleyicisini yormayan enerjik bir karakteri var. Mikrofon ise haylou gt1 plus ile benzer diyebilirim. İç mekanda tertemiz ses ancak dışarıdaki gürültüleri komple engelleyemiyor. Beklentim yoktu bu konuda zira bu kulaklık zaten görüşme için değil bence.


    Sonuç olarak:

    + Büyük pili ve kulaklıkların pil ömrü

    + Malzeme kalitesi ve kutunun pil göstergesi olması

    + Dengeli ve temiz ses

    + Başarılı yalıtım ve kulağı rahatsız etmeyen tasarım

    + Type-c ve kablosuz şarj desteği


    - Dışarıda ve gürültülü yerlerde kullanmaya elverişli olmayan mikrofon

    - ses değiştirme yok

    - uygulama desteği yok


    Saydığım eksiler bu fiyat aralığında çoğu kulaklıkta görmediğim özellikler ve artılarını gözden geçirince fiyatına göre gerçekten dolu bir kulaklık. Tavsiye ediyorum ve herkese iyi forumlar diliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Forumda bu kulaklığın incelemesini görebilmek sevindirdi teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.