Şimdi Ara

****ALİBABA VE ALİEXPRESS ***** (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.453
Cevap
228
Favori
651.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bütün yazılanları baştan sona okudum. Umarım aldığım ürün elime ulaşır. Elektronik değil bir olta makinası aldım fiyatı 10 dolar. Ödeme bekliyor. Satıcıya üzerine hediye yazması için mail attım. Bu arada satıcı offline. Bakalım ne olacak. Zaten sayaç ta geriye sayıyor. eğer parayı havuzdan göndermezsen satış iptal oluyormuş fakat o zaman aliexpress parayı sen istemeden hesabına aktarıyor mu. Yoksa aliexpress ile yazışma ile mi paranı geri alabiliyorsun onu bilmiyorum. En iyisi şu an para ortada. eğer bişey olursa bankayı arayıp işlemi iptal ettiririm.
    Anladığım kadarı ile havuzdaki bekleyen parayı geri alabilmek için işlem iptali aliexpress ten yapılamıyor. eğer posta gecikirsede satıcıdan veya sizden ek süre istene biliyor. Bence zaten ürün elinize gelmeden parayı göndermeyin. 12-13 gün gibi bir sürede eğer gelebiliyorsa zaten bunu herkes yapar. Hiç satışı iyi olan kişilerin isimleri paylaşılmamış bir liste yapmakta fayda var aslında.




  • Şeytan yine sağdan girdi

    Ürünü alsak sonrada almadık desek parayı geri alsak
  • Konudaki mesajları okuyunc ainsna görüyorki çoğunlukla hüsranla sonuçlanmış.
    Uzak durmakta fayda var.Ama gerçekten hakkı ile satış yapan satıcılarda vardır mutlaka.
    Tecrübelerinizi ve güvenilir satıcıları paylaşırsanız bizlerde faydalanmak isteriz.

    Bildiğim kadarı ile tablet ve telefonda bu işin en iyisihttp://www.lightinthebox.com
    Gg tarzı değil ve sattıkları tüm ürünelrin nerede ise videolu tanıtımını yapmışlar.
    İyi derecede bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

    burası hakkındaki bilgilerinizide paylaşın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göktürk -- 23 Nisan 2012; 17:56:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cupidx

    Eger bu siteler hakkında bilginiz yoksa. satın alacagınız alıcıyı tanımıyorsanız, eğer onun hakkında hiç kimseden bilgi almamıssanız. aman diyorum bu sitelerden uzak durun.

    ben cok alıs veris yaptım burdan. ama benim yaptıgım iste, yaklasık firmalarla bir sene görüştüm :)

    alibaba üzerinden, irtibat kurdum, ve iş yapıyoruz. aylık işlem hacmimiz 10.000 dolara kadar cıksa bile, halen gönderdikleri ürünlerin %50 si arızalı cıkıyor.
    dükkan cihaz çöplüğüne döndü. bir keresinde 14 cihaz aldık. araç dvd sistemi. 11 i bozuk cıktı. geri gönder diyor. nası geri göndericen? burdan giderken 50 dolar, gelirken geri 80 dolar minumum. tekrar gümrüktü, geri gönderme maliyeti en az 200 dolar. ürün zaten 300 dolar)))))) ne anladım ben bu işten. bi senedir iş yapıyoruz, bişi kazanmadik. Karımız Bozuk cihazlar)))))))) dükkanda yatıyor. işine yarayan olursa gelsin vereyim bedava)))

    velhasıl. bu Çinden iş yapma, alışveriş olayı boş.

    evet gündelik hayatta kullandıgımız herşey çinden gelebilir... ama onları getiren firmalar, oralara gidip görüp, en azından kalitelileri getiriyor... gitti gidiyorda fahiş fiyatlarla çinden gelen ürünler satılabilir. ancak bi sormak lazım, % kaçı eline geçiyor. % kaçı sağlam cıkıyor...

    Sd kart işi yapayım dedim. ürünleri göndermedi satıcı. aliexpress felan hikaye. o ürünler buraya gelinceye kadar zaten teslim süresi geçiyor.

    pek çok üründe gümrükte takılıyor. 3 taneye kadar alırsanız ve 150 euro altı gümrükten muaf olabilir, ancak o da içeriğine bağlı. garantisi yok. gümrükte herşey kalabilir. 3 T shir bile kaldı. tecrübe ile sabittir..

    Çinden gelen ürünler Kırmızı hatta düşer gümrükte. ne olduguna bakılmaksızın. gümrüğü bilenler bilir.. hatlar vardır. kırmızı elle gözle kontrol gerektirenlerdir. yani gümrük memuru bakar kesin. ama iş yogunluğuna, keyfine göre, ya tam bakar, ya da hiç bakmaz, ya da şöyle bi göz geçirir. yani bu işin kalmaz diye bişiyi yok. tamamen şans. aynı ürün, kapıma kadar da geldi, 3,5 lirada ödedim. 375 lira da ödedim gümrük vergisi...

    %10 gümrük vergisi ödeyip alma diye bişi yok, eğer kalırsa, gene memurun s. keyfine göre, ne görürse onu alıyor. isterse görür almaz, isterse daha fazla görür, oaraya buraya sokar ürünü alır vergi. %10 gümrük vergisi sadece, psota yolyla ve ticari amaç gütmeyenlerde . 150 euro altında.. hangi ürünün bu sınıfa girdiği gümrük memurunun insiyatifinde.. onun için zaten köşeyi dönüyorlar...
    itirraz edebilirsiniz tabi. bu size önereceğim en sol yol. ondan sonra ürünü unutun.
    en güzel yolu, memur amca bi daha yapmıcam, bi sefer oldu falan filan deyip atlatmak..

    alibaba daki escrowla ilgili bu da kesin bir güvenlik sistemi degil. mesela, satıcıların bazıları, ordaki linklerle oynayıp sahta escrow sitesine yönlendirip para carpıyor..

    PAYPAL a kesinlikle güvenmeyin. 45 gün hikayaesi hicbir zaman uygulanmayan koca bir yalan. PAYPAL dan ben bugune kadar para geri alan görmedim. paypal herzaman satıcıdan yanadır. cünkü satıcı üzerinden para kazanır.

    birde fiyatı 500 dolar olan ürünü 100-200 dolara buldum diye hoplayıp zıplayıp ürün alırsanız, gelince, bilgisayar diye aldıgınınız syeden oyuncak, kamera diye aldıgınız seyden anahtarlık çıkabilir))))

    1400 doları Endonezyaya haybeye göndermis biriyimdir aynı zamanda)))))
    ilk tecrübelerde Shimano Stellayı 120 dolara bulduk diye zıplarken. 1400 doların ardından mendil sallamısımdır.)))))

    velhasıl.

    1. çinlilere güvenmeyin. en azından bu sitelerdekilere.
    2. bu sitelerde dolandırıcılık gün be gün artarak devam ediyor. dileyen alibaba.com aliexpress forumlarına girp okuyabilir. milletin basına neler gelmis.
    3. çok ucuz ürün almayın. zaten öyle bişi yok. çok ucuz ürün, bozuktur, sahtedir, ya da hic göndermez.
    4.paypaldan 45 gün icinde onaya felan hikaye.
    5. satıs sonrası destek diye bişi beklemeyin, çinlinin sorumlugu ürün kargoya girinceye kadardir. onu da gönderirse.
    6. Alibab.com dan tücrübesiz kullanıcılar uzak durusn, gözünüzü seveyim. etmeyin eylemeyin. paranıza yazık, canız yanar. maasını oraya verirsiniz, Çinli, endonezyalı catır catır yer.
    7. Western uniondan uzak durun. banka ödemesinden uzak durun. Paypal ı tercih edin,, ancak oda garanti değildir. aliexpress daha iyidir. ama çinli sizinle pazarlık etmez. onun dediği koşuldan ödeme yapılır. ürünü siz beğenmişi ve ucuz görmüşşeniz, bir anda onun dediklerini yapar halde bulursunuz kendinizi. Çin işi biraz uyusturucu gibidir)))
    8.bu satırlar tamamen ictenlikle yazılmıstır. 1400 dolarım uçup gitmiştir. yok alibaba.com u bulmasın, yok alısveriş yapmasın felan filan hiç umrumda değil. ben kendim yapıyorum. ama 2 yıllık tecrubem var. ordaki kimin dolandırıcı kimin değil, kimin düzgün iş yaptıgını soranlara vaktim olursa cevap veririm. ama ben şahsen çinlilerle ugrasmaktan yoruldum.
    9. Çinde bu siteler üzerinden kalite bulunamaz !!!! bu konuda iddalıyımdır. Kaliteli üreticilerin tüm dünya ile ditribütörlükleri vardır. öle tek tük ürün satmakla uğraşmazlar. çin işi kalitesizdir diye bişi yok. apple da çinden geliyor. ama kaliteli fabrikadan.
    10. çindne alış veriş güzel gibi gözükür,ucuz gibi gözükür. ama zordur. pek ucuz değildir. kargo, bozukluk, kalite 3günini düşününce.

    artık herkes düşünsün taşınsın ona göre !)))

    mutlu yıllar. 2011.








    Şu yazdıklarına hasta oldum ve gerçekten inanamadım arkadaşım giden paranı bize bir ispatlamanı öneririm bence. tamam satıcıyı araştırmak mutlaka mümkün ama sende her seferinde para kaybetmeseydin. zaten yazdıklarının hepsini okumadım kusura bakma.. ama yeni aldığım bir ürününresimlerini paylaşmak isterim.




    Uploaded with ImageShack.us








    bak aldık gelmiş...demekki geliyor. hemde kredi kartı ile aldım. paypal falan da değil aynı adamdan aynı ürünü almak isteyenler alabilir. ben ikincisini almak için de sipariş verdim. hadı size hayırlı alışverişler.




  • Bende 14.05.12 ilk kez alışveriş yaptım aliexpresten, bugün 18.05.12 ptt yurtdışı gönderi takipte hareket gözüküyor

    NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)


    RA*********CN Barkod Numarasna Ait İslem Listesi (numarayı ben gizledim)
    17/05/12 05:42 2012-05-17 05:42:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)

    Bu arada nasıl oluyor anlayamadım, mevzuatta bir kişi beş ürün getirme hakkı var diyor fakat adamın biri listesinde yüzden fazla alışveriş var bir yıl içinde???????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebo68 -- 18 Mayıs 2012; 14:18:48 >
  • arkadaşlar bende aliexpresten fan spariş ettim dün iptal ettim
    satıcıyada yazdım ama ing az olduğu için anlamadım ürünü iptal ettim iptal onaynı sitemi yoksa satıcımı yapıyor ?
    acil lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eliza3456x -- 8 Haziran 2012; 16:23:13 >
  • yazdığımı okumamışşın, okusan anlardın ne dediğimi. memleketin en büyük eksikliği bu zaten, okudaman yorum yapabileceğini sanma. orada her aliexpress satıcısı dolandırıcı, sakın almayın vs vs denmiyor. dolandırıcı olanlar var, dolandırılmamak için neler yapmak gerekiyor onları naçizane yazdım. ister inan, ister inanma, nerden alırsan al, umrumda değil.
  • bumpy
  • Arkadaşlar 3 sipariş verdimwww.aliexpress.com dan.satıcılara en baştan mesaj attım.üzerine hediye yazmayı unutmayın diye.sorun değil gerekeni yaparız yazdılar.
    ilk ikisine ertesi gün takip numarası verildi.birini 3-4 gün sonra takibe başladım.Çinden geldi gümrükte takıldı.sonra çine geri döndü.6 in 1 solar robot.%99 plastik.birtane para kadar solar paneli var.oyuncak.Durumu bildirdim.satıcı mesajarıma cevap vermez oldu.dispuse açtım.Bu seferde Site cevap vermiyor.öğle bekliyoruz bakalım.

    diğer 2. ürün verilen takip numarasından takip edilemiyor.boş çıkıyor.satıcıya bu numara gerçek mi ürünü yolladın mı diyorum.gerçek, yarın online takip edersin diyor her seferinde.12 gün oldu hala ürün gözükmüyor.dispose açmak istiyorum yazdım ondan da ses yok.

    3.ürün 4.gün takip no verdi sonuç ne olur bilmiyorum...

    Vaktiyle iyi olabilir ama şu an çok iç acıcı gözükmüyor hiç bulaşmayın derim buwww.aliexpress.com e.
    paylaşmak istedim.

    Bakalım paramızı kurtarabilecek miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapkin -- 23 Haziran 2012; 10:07:28 >




  • Arkadaşlar ben bu ÇİN çöplerinden aldım ve ilk hafta hepsi çok güzel çalışıyordu, fakat Navigasyon cihazım şuanda sürekli takılıyor , anlayacanız çok ağır çalışıyor, şarkıları bile kesik kesik söylüyor, anlayacanız sistemde felaket bir yavaşlama var.

    Problemle alakalı yardım lütfen. ( Sistem çok yavaş çalışıyor, meselya tuşlara basıyorsun çok geç işlem yapıyor, şarkıları kesintili söylüyor )

    Sisteme Trojan girmiş olabilir mi?
    nasıl temizleyebilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sebo68

    Arkadaşlar ben bu ÇİN çöplerinden aldım ve ilk hafta hepsi çok güzel çalışıyordu, fakat Navigasyon cihazım şuanda sürekli takılıyor , anlayacanız çok ağır çalışıyor, şarkıları bile kesik kesik söylüyor, anlayacanız sistemde felaket bir yavaşlama var.

    Problemle alakalı yardım lütfen. ( Sistem çok yavaş çalışıyor, meselya tuşlara basıyorsun çok geç işlem yapıyor, şarkıları kesintili söylüyor )

    Sisteme Trojan girmiş olabilir mi?
    nasıl temizleyebilirim ?

    İlk gün nasıldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında düşüncem şu şekilde oldu bayram yada yılbaşlarında 1 ay önce ve 1 ay sonra gümrük biraz daha yoğun oluyormuş haliyle millet eşine dostuna hediye gönderiyor bu arada kaynar mı acaba diye düşündüm ama bakalım artık gelirse de gelmezse de oynadık bir kumar ama adamın gönderdiği ürünleri türkiyeden gümrüksüz almışlar tablet pc leri falan.

    Aldığım ürün :http://www.aliexpress.com/product-fm/544230955-2012-Latest-Version-China-Android-2-3-Capacitive-Mobile-CellPhone-CPU-MTK6573-SIM-Card-3-5inch-wholesalers.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan86 -- 4 Temmuz 2012; 11:55:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    aslında düşüncem şu şekilde oldu bayram yada yılbaşlarında 1 ay önce ve 1 ay sonra gümrük biraz daha yoğun oluyormuş haliyle millet eşine dostuna hediye gönderiyor bu arada kaynar mı acaba diye düşündüm ama bakalım artık gelirse de gelmezse de oynadık bir kumar ama adamın gönderdiği ürünleri türkiyeden gümrüksüz almışlar tablet pc leri falan.

    Aldığım ürün :http://www.aliexpress.com/product-fm/544230955-2012-Latest-Version-China-Android-2-3-Capacitive-Mobile-CellPhone-CPU-MTK6573-SIM-Card-3-5inch-wholesalers.html

    Bir sorun olacağını sanmıyorum icini ferah tut sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu kanıya nasıl vardınız acaba merak ettim inşallah dediğiniz gibi olur :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    bu kanıya nasıl vardınız acaba merak ettim inşallah dediğiniz gibi olur :)

    Genelde abartıldığı kadar olmaz sorun 3 lü 4 lü gecirdiklerini bildigim icin 1 tanesi rahat gecer diye düşünüyorum en kötü satıcıya geri döner tekrar kargolar ya da para iadesi yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı gümrüğe kesinlikle girmez diye garanti veriyor ama inanamadım açıkcası bi yandan da türkiyeden alan kişiler olmuş yorum yapmışlar sırf bu yüzden riske girdim aldım. Satıcı kargoyu gift box olarak yapmış ve fiyatı 10$ göstermiş iphone logosunu falan da kapatmak için arka kapağa başka bir çıkartma yapıştırmış hayırlısıyla gelse de kurtulsam şu stresten :)

    Kargo bilgilerinde ise şu yazıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan86 -- 4 Temmuz 2012; 12:39:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    Satıcı gümrüğe kesinlikle girmez diye garanti veriyor ama inanamadım açıkcası bi yandan da türkiyeden alan kişiler olmuş yorum yapmışlar sırf bu yüzden riske girdim aldım. Satıcı kargoyu gift box olarak yapmış ve fiyatı 10$ göstermiş iphone logosunu falan da kapatmak için arka kapağa başka bir çıkartma yapıştırmış hayırlısıyla gelse de kurtulsam şu stresten :)

    Kargo bilgilerinde ise şu yazıyor.

    NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    03/07/12 01:39 2012-07-03 01:39:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)


    Satıcı işi biliyormuş sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihattr


    quote:

    Orijinalden alıntı: sebo68

    Arkadaşlar ben bu ÇİN çöplerinden aldım ve ilk hafta hepsi çok güzel çalışıyordu, fakat Navigasyon cihazım şuanda sürekli takılıyor , anlayacanız çok ağır çalışıyor, şarkıları bile kesik kesik söylüyor, anlayacanız sistemde felaket bir yavaşlama var.

    Problemle alakalı yardım lütfen. ( Sistem çok yavaş çalışıyor, meselya tuşlara basıyorsun çok geç işlem yapıyor, şarkıları kesintili söylüyor )

    Sisteme Trojan girmiş olabilir mi?
    nasıl temizleyebilirim ?

    İlk gün nasıldı?

    İlk iki hafta mükkemmeldi, çok iyi çalışıyordu, ama şu an felaket ağır çalışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sebo68

    quote:

    Orijinalden alıntı: nihattr


    quote:

    Orijinalden alıntı: sebo68

    Arkadaşlar ben bu ÇİN çöplerinden aldım ve ilk hafta hepsi çok güzel çalışıyordu, fakat Navigasyon cihazım şuanda sürekli takılıyor , anlayacanız çok ağır çalışıyor, şarkıları bile kesik kesik söylüyor, anlayacanız sistemde felaket bir yavaşlama var.

    Problemle alakalı yardım lütfen. ( Sistem çok yavaş çalışıyor, meselya tuşlara basıyorsun çok geç işlem yapıyor, şarkıları kesintili söylüyor )

    Sisteme Trojan girmiş olabilir mi?
    nasıl temizleyebilirim ?

    İlk gün nasıldı?

    İlk iki hafta mükkemmeldi, çok iyi çalışıyordu, ama şu an felaket ağır çalışıyor.

    Durup duruken olduysa belli olmaz ama belki yazılımsal problem olmuştur. USB'den bilgisayara bağlayıp şu anki dosyaları yedekleyip internetten uygun versiyonda yazılımı indirin. Belki o şekilde düzelir.




  • Herkes bos bos yorum yapmis aliexpress ten su zamana kadar 10 kere alisveris yaptim.Simdi size guvenli alisveris yontemlerini aktaracagim oncelikle saticinin elmas yada madalyali olmasina dikkat edin eger cok pahali bir urun almiyosaniz elmas degilde madalya tercih edin elmasli olanlar pahalidir biraz.Ikincisi urunu almadan saticiyla konusun aklinizda guvenirligi hakkinda bilginiz olsun.Ben hep boyle yaptim zaten 3 tanesinde saticilarin satis yaptigi siteleri varmis ordan aldim paypalla neden paypal derseniz aliexpressin para iadesini biraz gec yaptigini biliyorum bir arkadastan ama guvenilir kesinlikle birde su var paypal musteri korur aliexpress satici ama haksizlik yapmaz ornegin istediginiz beden bir t shirt size buyuk geldi satici kabul etmezse ali iade almiyabilir ki saticinin hakkidir.Bana sadece su oldu urunum gumrukten gecmedi ve bu benden kaynaklanan problem olmasina ragmen paypaldan parami geri istedim ve aldim.Satici banane vergisini al diyebilirdi.Ki haklidirda.ve sunu soyliyim bu 10 saticiylada suan skype tan ve mailden konusuyorum.Siteye gerek kalmadan direk hesaplarina yatiriyorum ve istedigim urunleri getiriyorum.O kadar iyiyiz yani ornegin sitedeki urunlerde logo yoktur.bu yuzden kiyafet gibi urunlerden emin olamayiz kimi zaman bir fabrikadan luks marka urunler temin ediyorum adam her yeni katalog ciktiginda yolluyor.Ama suda onemli ilk alisverisinizdeki arkadas guvenilir cikarsa ki yukarida yazdigim gibi yaparsaniz cikar.Bir daha baska bir urun almadan ona mail skype vb yollarla ulasip sorun bunu satan tanidigin guvenilir satici varmi diye kazancli cikarsiniz artik her alisverisimde ufak tefek hediyeler yolluyolar gecen 4 pantalon aldim.Bana calvin klein boxer , kemer , ve corap yollamis.Eger beats by dre , ucuz giyim , lux markalar , ayakkabi ,ic giyim , gibi ihtiyaclariniz varsa ulasin burdan yardimci olurum ben bile getirtebilirim sizin icin kar almadan neden ugrasiyosun diye soranlara ne kadar cok alim yaparsam bana verdigi fiyatlar yolladigi hediyeler o kadar iyi oluyor.Iyi alisverisler unutmadan siparise gift (hediye ) ibaresi yazdirin ve fiyati 70 euro gecmesin ayrica biraz bekleyin china post la getirtin ornegin beats aldim dhl ile 5 gune geldi hayvanlar gumrukte kutuyu acmamislar bildiginiz tahrib etmisler satarken cok sorun cikardi bu bana ama china post 10-20 gune getiriyor ve genelde bakmiyolar benimkilerin 5 tanesi china postla geldi ve 1 tanesi daha check edilmemis.(birde almayin falan demisler arkadaslar akil var mantik var trde 1500 dolarlik urunu 190 dolara almak mantiklimi cidden yapmayin ya ) Adamin ben dolandiriciyim demedigi kalmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldereminem -- 12 Temmuz 2012; 12:20:20 >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.