arkadaşlar hem alibabadan hem de aliexpress den sipariş vermiş biri olarak açıklamak isterim. ilk mesajlarda da belirtildiği gibi aliexpress perakende fiyat uygun ise toptan da alabilirsin ancak alibaba firma konsept li bir satış yeri. yani sizi doğrudan satıcıyla iletişime sokup onun üzerinden anlaşırsanız size sıcak satış açtırmaktadır. açılmış olan sıcak satış 1 adet de olabilir 1000 de 10000 de fark etmez bu sizin oradaki satıcıyla yapmış olduğunuz pazarlığa bağlı(ingilicce gerekli :) :) ). örnek vererek açıklamam gerekirse: ben bir tane elektronik bir cihaz aldım ve karşılığında sıcak satış dedikleri satış ile ücretini ödedim. olay bundan sonra başlıyor firma değilseniz şahıs adına aldığınızı ve karşınıza çıkacak vergileri(gümrükte) ödemek zorundasınız. ben kardeşimin firması adına aldım ve dhl kargo ile sipariş ettim. türkiyede ürünün fiyatı 300 dolar ben her şey dahil 250 dolara aldım. herşey dahil diyorum çünkü 60 dolar gibi bir rakamı kargo ve gümrük için ödedim. bu ödemeyi yaptıktan sonra kargo firmasına satıcı aracılığıyla tüm bilgilerim veriliyor ve o benim için gümrük işlemlerini kendisi hallediyor. yani sonuçta ben 50 dolar kâr ettim. aliekspress te ise ürünü perakende olarak aldım fiyat itibariyle 300 doları geçmediği sürece ve ülkeye girişinde yasaklı olma durumu oladığı sürece kargo-posta-vs. kapına kadar getiriyor. ve herhangi bir gümrük vergisi ödemiyorsunuz. bu durum daha çok sahıslar için avantajlı olmaktadır.
EN ÖNEMLİSİ: alibaba dan toptan veya perakende aldığın ürün için ülkeye girişte vergi ödersin bu vergiyi düşük tutumak için satıcı tarafından ödenen faturayı düşük gösterirsin. örneğin ben 250 olara aldığım ürünü 40 dolar gösterdim ve tr ye girdiğinde 40 dolar üzerinden %18 kdv ödeyeceğim. bu kdv zorunludur. ancak toptan olursa çok çok avantajlı duruma dönüşür bu kdv miktarını satıcı senin için indirim yapacaktır.
yine de sorusu olan olursa tecrübelerimi paylaşabilirim.
(İthalat ve ihracat işlemlerini (hangi ürün getirebilirim hangisi gümrükte takılır bu soruları bilmiyorum) bilmiyorum)
Merhaba sayın computerboy_1987. bende alibaba dan bir lazer metre almak için pazarlık yaptım. google translate kullanarak çatpat pazarlığı yaptım.adam bir iki zorlamadan sonra dediğim fiyatı kabul etti, kendisinin ilk teklifinin 3 te biri fiyat. sonra dedi ki şimdi siparişi yapabilirsin. ancak benim sorunum alibaba uygulamasını telefona indirdim ordan yaptım görüşmeyi. ama bilgisayarda oturum açınca bu yazışmalarımı göremiyorum sipariş kaydını bulamıyorum. birde siparişi hem bilgisayar da hemde telefonda veremiyorum. bir sorumda ticaret şartları kısmında fob vs var bunlar nedir hangisini seçmeliyim. alibaba ve aliexpresten ilk defa alışveriş yapacağım cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
takip
takip
Alibaba,Bizim toptan. Aliexpress,Bizim market.
Biri Metro biri BİM
merhaba herkese. alibabadan çanta almaya çalışıyorum bu konuyu gördüm. gümrük demişsiniz acaba bu her fiyat için geçerli mi yoksa yine 75 dolar ve üstü için mi diyorsunuz? ve başka hangi durumlarla karşılaşabiliriz?
takip !
Alibaba satıcı firmalar için denetim heyeti gönderiyor. Öyle internet üzerinden form doldur üyelik aç yetmiyor. Adresin doğrumu , müşterinin ulaşacağı telefon doğrumu, yayınladığın ürünleri söz verdiğin adette üretebiliyormusun, dolandırıcı olma durumu vs.. gibi şeyler. Türkiye'de 6 ay içinde aynı sisteme geçeceklermiş. Yani Türk satıcılarda denetime tâbi olacak. Geçenlerde Alibaba Türkiye müdürü eğitimde söylemişti. Çok kafa adam bu arada :)
Alibaba, Aliogul 'da hatira deger gelisme varmi ?
güzel bilgi kalsın kenarda
quote:
Orijinalden alıntı: The Imp
Alibaba ithalat ihracat firmalarının ticaret yapması için açılmış bir site, sadece alıcı ve satıcı FİRMAları bir araya getirmek üzerine kurulu. Aliexpress perakende satış yapan satıcılar ile müşteriler arasında ticaret için açılmış bir site. Yani sen normal bir insan olarak gidip aliexpress'ten ürün alabilirsin, ancak alibaba'dan birşeyler almak için şirket sahibi olmalısın evrakların falan olması lazım
Teşekkürler bilgi için.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3AA68E795
Teşekkürler bilgi için.
Alıntıları Göster
Rica ederim hocam, 4 yıl geçmiş üzerinden mesajı yazdığımı unutmuşum
güzel konu.
Biri akp li biri Chp'li.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme