Şimdi Ara

Ali Koç'un Rezerve Lig'i Kurdurtması Gerekliliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ali Koç'un Rezerve Lig'i Kurdurtması Gerekliliği



    Eğer futbolcu fabrikası olmak istiyorsak bizim ve ligimiz için aşırı önemli bir konu . Çünkü bizde nedir genç bir oyuncu a takıma kadar iyidir orada adeta sıfırlanır.

    İşte rezerve lig tam bu konuda derde derman olacak nitelikte bir yapılanma. Paf ligi bir rezerve lig değil.

    Rezerve ligin paf liginden farkı ; Rezerve takım Profesyonel takımdan bir gün sonra o hangi lig takımıyla maç yaptıysa onun rezerve takımıyla maç yapar. Kadrosu a takımının 25 kişilik kadrosundaki o hafta lig maçında görev almamış 11+3 yedekten geriye kalan 11 a takımı oyuncusu ve u21 den gelecek 14 oyuncudur. Yani iki takım tek kadro gibidir. İstenildiğinde Rezerve takımdaki genç oyuncularda a takımında oynayabilir.

    Ayrıca bu lig'in maçları trt spor veya aspor'a verilmeli, iddiaya açılmalı ve o son uefa kupasına ön elemeli giriş hakkı 4. ye değil bu kupanın saibi takımın a takımına verilerek müthiş bir çekişme yaratılabilir. Büük takım gençlerinede fena tecrübe olur.

    Böylece ;

    + A takımdaki forma bulamayan oyuncular devamlı maç yaparak göreve hazır olacaktır.
    + Kulübe dışarıdan getirilen yıldız adayları ve u21 den gelen yıldız adayları her hafta süper lig kalitesindeki oyunculara karşı maç yapıp tecrübelenecekler.
    + Sakatlıktan çıkan oyuncular form tutacak.
    + lig tv alamayan halkın ağzına bir parmak her hafta bal çalınacak. Hatta genç oyuncular göz önünde olacak ve hazır olma ihtiyacı hissedecekler.


    Bence gaet gerekli ve yerinde bir hamledir ve olması lazım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkerx -- 6 Haziran 2018; 12:55:52 >



  • bu islerden pek anlamam ama kulaga hos ve mantikli geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi avrupaya gitme hakkı olan takım alt ligide kazanırsa alt ligdeki gidemeyecek.

    avrupaya gitme ihtimali olmayab düşme hattının uzerinde olan takımlar alt lige yüklenip 1. ligdeki ust sıraları etkiliyebilirler.

    uefa biraz fazla olur gibi ama yuksek para odulu olabilir.

    ama yerinde tespit.
  • Uefa senin "rezerve liginin 1.si Avrupa'ya gitsin" olayını tanımaz.Yani sen Uefa'ya takım göndermiyorsun onlar seni davet ediyor.Şike yüzünden ihraç edilen Fener gibi bir örnek var önümüzde, sen ülkende o şikeyi kabul etmeyip kupayı almadın ama adamlar Fener'i şikeden men etti.Bunun dışında Uefa borçlardan dolayı bir çok kulübü men ediyorken senin ülkenin federasyonu hiçbir yaptırım yapmıyor.

    Bunların yanı sıra şuan normal ligden o hakkı alan takıma darbe vurmuş olursun.4. olan takım yerine ligde 10. olmuş ama rezerve ligde 1.olmuş takımın gitmesi hoş olmaz.Ayrıyetten normal ligi salıp şampiyonluk potasını da etkileyebilir.


    Onun haricinde güzel düşünce, hem oynamayan oyuncuya kondisyon hemde takımdan göndermek istediğin veya düşünmediğin oyuncuya ikinci bir şans olur.

    edit:yazım yanlışı ve ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragramir -- 6 Haziran 2018; 16:37:55 >
  • Ligden ziyade Portekiz, Hollanda gibi örnekli B takım modeli dediginiz şekilde daha iyi işler ama nasıl uygulanır bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam rezerv lig diyor, Fenerbahçe'nin şike yapmasına geldi konu :) nasıl bir kuyruk acınız var.
  • Gs Fb B takımı yapıp koysunlar 1.lige ne çıksın ne düşsün rezerve falan karışır ülke
  • U 21 takımları kadar saçma bir şey yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baydı bu Ali Koç Ali Koç

    Sanki adamın elinde sihirli değmek var

    Sanki Türk futbolunun başına geçti adam .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 6 Haziran 2018; 18:4:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romantiklik yapmaya lüzum yok. Olmaz bu ülkede böyle şeyler. Falanca ülkede var diye bizde de olsun kafasıyla iş yapılmaz. Sen önce adam gibi genç yetiştir de A takıma yükselebilsin.

    Altyapından 50 senedir bir tane bile sağlam futbolcu çıkartamamışsın ve kulübün efsaneleri dediklerin hep başka takımlardan hazır gelmiş ama konuşmaya, öneri vermeye gelince mangalda kül bırakmıyor taraftarlar.

    Mali konularda berbat durumdayız. Milllet durumun vehametinin farkında bile değil, hala kalmış rezerve lig diyor .

    Futbol okullarında profesyonel sporcu adaylarına torpil yerine yetenekleri ile yükseltme yapıldığı zaman bir şeyler değişir. Temeli sağlam yapılmazsa o yapı çöker.

    16 yaşındaki çocuğa medya baskısını kaldırabilmeyi, profesyonel olabilmeyi ve para pul için değil, futbol için oynamayı öğretirseniz bir yere gelirsiniz. Günlük çözümlerle bir yere varılmaz.

    Ali Koç sihirbaz değil. Birkaç gündür izliyorum, bazı genç arkadaşlarımız adamı ilahlaştırdı. Ali Koç'un öncelik vereceği ilk konu mali yapı ki bunu defalarca dile getirdi. Takıma yarar veriyoruz diye lig başlayınca iki puan kaybında yuhlarsınız.
  • Kulağa mantıklı gelen ama Türkiye'de tutmayacak bır sıstem. Avrupa'da ıkıncı, ucuncu lıgı gectım cogu ulkede genc takım macları bıle full cekıyor. Bızde şampıyonluga oynamadıgın surece stadlar dolmuyor. Rezerve lıge hıc ragbet olmaz. Kuluplerde gereken ılgıyı gostermezler..
  • Rezerve lig bi ara geldi Turkiye ye yasli oyuncular flnda oynuyodu hala olabilir hatta bizim aras fln oynamiyo muydu ? Bu sistemi desteklerim genc oyuncular daha tecrubeli oyuncularla oynayabilir ama avrupa ya yollama olayi fln sacma olur. Altyapini avrupa ya yollamak gibi bisey.
  • iddaa olayları filan sakat. Trt hariç kimsenin yayınlayacağını sanmıyorum. Oyuncular için faydalı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.