Şimdi Ara

Algoritma Nasıl Geliştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben yeni Python öğrenmeye başladım.

    İlk başlarda fena değilken iyi kötü kodlamalar yapabiliyorken dersler ilerleyip işin içine döngüler girince çok kafam karıştı. Hangi problemde while, while True, for, break, continue kullanmam gerektiğini anlayamıyorum.

    Soruları bir türlü kurup kodlamalarını yazamıyorum. İşte kullanıcı tarafından girilen sayının mükemmel sayı olup olmadığını kontrol etme, Armstrong sayısı olup olmadığını kontrol etme, 1'den 100'e kadar olan sayılardan 3'e ve 5'e bölünebilen sayıların toplamı, 1'den 100'e kadar olan sayılardan çift olanları ekrana yazdırma gibi kodlama egzersizleri var.

    Bir türlü bunları çözemiyorum. En son dayanamayıp cevaplarına baktığım zaman "ahh be kolaymış nasıl düşünemedim." oluyorum.

    Daha programın başında böyle tökezlemek çok canımı sıktı. Nasıl geliştireceğim ben kendimi? Sürekli cevaplara bakarak mı?







  • Programlama ile matematiğin birleştiği yer burası.Üst seviye matematik kullanmasakta mantık geliştirmek için matematik gerekli oluyor.Bol bol pratik yapın ve matematiksel problemleri çözmeye çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığı ile konu içeriği uyumsuz cunku algoritma geliştirmek üst düzeyli bir konudur fakat soru temel düzeyde.

    Bir problemin acevabına bakınca "kolaymış, nasıl düşünemedim" diyorsanız yeteri kadar çözümü düşünmüyor ve çalışmıyorsunuz demektir.
  • Algoritma geliştirilmez. İhtiyacın olan algoritmaların hemen hepsi senin için geliştirilmiştir, senin yapman gereken bunları çevik ve efektif olarak tatbik etmektir. 21. yy'da zaman herşeyin başıdır, zaman paradır, kariyerdir, hayattır. Algoritmalara kafa yorarak hayatını heba etme. Kalabalıkta kaybolma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.